Προς το περιεχόμενο

Τα νέα της ημέρας γύρω από τα cryptocurrencies

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 14,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@fuz10n

Μπορεί και να φάμε πυρηνικά στην μάπα και να πάνε όλα στο μηδέν. Άρα να ορίσουμε την ζωή μας με βάση το worst case scenario; Να μην κάνουμε τίποτα απολύτως; Αφού στο τέλος όλοι θα πεθάνουμε.

Worst case scenario δεν είναι να πέσει η Δύση και να ανέβει η Κίνα. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να ετοιμάζεσαι για κινεζικό Χρηματιστήριο και την αντίστοιχη κινεζική Facebook, αν θες να συνταξιοδοτηθείς με μετοχές...

Προσωπικά ως διεκδικητές για το επόμενο παγκόσμιο αποθεματικό βλέπω γουάν και Bitcoin. Δολάριο/ευρώ θα είναι κάτι σαν την λίρα Αγγλίας σήμερα, τίποτα σπουδαίο.

Και επειδή δεν είμαι οπαδός του φασισμού/ολοκληρωτισμού, ψηφίζω Bitcoin. Ακόμα και οι Κινέζοι θα αγοράσουν (αν δεν αγοράζουν ήδη στα κρυφά).

Επεξ/σία από bedazzled
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν πηγα με κανενα worst case scenario απλα ειπα οτι στο dca (η τελοσπαντων στη μηνιαια X αποταμιευση) ολα εχουν ενα ρισκο ακομα και το να κρατας λεφτα στην τραπεζα η στο σπιτι. και τα ρισκα τα ταξινομεις απο το μικροτερο στο μεγαλυτερο και διαλεγεις. ομως για μενα αποταμιευση μονο σε bitcoin ειναι λαθος γιατι ειναι μεγαλο το ρισκο. και σκαλωσα στο 200€ το μηνα γιατι μου φανηκε ποσο σημασιας για ετη μετα, απο εκει ξεκινησα ολη αυτην την παρενθεση.

• Like 1

4 λεπτά πριν, fuz10n είπε

δεν πηγα με κανενα worst case scenario απλα ειπα οτι στο dca (η τελοσπαντων στη μηνιαια X αποταμιευση) ολα εχουν ενα ρισκο ακομα και το να κρατας λεφτα στην τραπεζα η στο σπιτι. και τα ρισκα τα ταξινομεις απο το μικροτερο στο μεγαλυτερο και διαλεγεις. ομως για μενα αποταμιευση μονο σε bitcoin ειναι λαθος γιατι ειναι μεγαλο το ρισκο. και σκαλωσα στο 200€ το μηνα γιατι μου φανηκε ποσο σημασιας για ετη μετα, απο εκει ξεκινησα ολη αυτην την παρενθεση.

Αν με ρωτας εμενα το ποσον ειναι σχετικο δεν θα επρεπε να σκαλωσεις γιατι στο ειπε και σε αλλο σχολιο του, εδω να συμπληρωσω εγω οτι για αλλον ειναι ο μισος μισθος και για αλλον 2 ωρες δουλεια φτιαχνοντας απλα ενα λογοτυπο μαγαζιου.

Προφανως και η καλυτερη στρατηγικη ειναι να μην πας all in σε ενα ειδους asset.Αυτο ισχυει στα παντα οχι μονο στα κρυπτο, οποτε αν θες να εισαι "καλυμμενος" το καλυτερο ειναι να εχεις μαξιλαρακια και σε αλλα asset.Οποτε αν καποιος εχει κανει ηδη μαξιλαρακι σε μετρητα και ακινητα τι τον εμποδιζει καθε μηνα πχ να ριχνει 100-200€ αν τους περισσευουν στα κρυπτο ή εστω το 50% τον χρηματων που του περισσευουν στα κρυπτο και το αλλο 50 σε μετοχες.Απο εκει και επειτα ο καθενας εχει την δικη του κριση, κατι που εσυ βρισκεις παραλογο καποιος το βρισκει πρωτοπορο και ειναι ετοιμος να παρει μεγαλυτερο ρισκο.

• Like 2

@fuz10n

Ο καθένας το αξιολογεί διαφορετικά το ρίσκο. Και το 200άρι επίσης.

Δεν ξέρεις κόσμο που δίνει όχι 200άρι, αλλά 300-400-500 κάθε μήνα για delivery; Και μετά κλαίγονται ότι είναι φτωχοί;

Είναι πιο σημαντικό το instant gratification (έτοιμο φαγητό, αντί του μαγειρέματος) και όχι το delayed gratification (long-term κέρδος); Ξαναλέω εξαρτάται από τον άνθρωπο αυτό. Κάποιοι ζούνε για το σήμερα και αύριο έχει ο θεός μωρέ (ξέρετε τι, κανά Passπαρτού επίδομα).

https://www.youtube.com/watch?v=Yo4WF3cSd9Q

Όπου delivery βάλε τσιγάρα, ποτά, video games των €80 (λολ) και γενικά εφήμερα πράγματα... μόνο εγώ βλέπω κόσμο να χαλάει λεφτά σε πράγματα που δεν θα του φτιάξουν κανένα μέλλον;

Εγώ θεωρώ λελογισμένο το ρίσκο του BTC. Πριν 10+ χρόνια μπορούσες να το θεωρήσεις μεγαλύτερο ρίσκο.

Θεωρώ όμως πολύ μεγάλο το ρίσκο των alts (ακόμα και του ETH που τάζει πολλά και έχει να αποδείξει ακόμα περισσότερα με το Merge).

Τι να πουν δηλαδή όσοι έβαλαν τα πάντα στο LUNA και πήγαν κουβά... εδώ μέσα διάφοροι έγραφαν ότι είναι «εγγύηση»:

20.000+ cryptos έχει το CoinMarketCap. Είναι δυνατόν να επιβιώσουν όλα; 200 χώρες (και περίπου τόσα fiat) υπάρχουν. Το 99,99% θα πάει για βρούβες.

Τα μόνα alts που θα επιβιώσουν είναι όσα έχουν λόγο ύπαρξης και κάνουν κάτι διαφορετικό από το BTC...

π.χ. το Monero προσφέρει κάτι που δεν θα προσφέρει ποτέ το BTC: on-chain full privacy (το Lightning είναι off-chain).

Άρα έχει σοβαρές πιθανότητες να γίνει αντικαταστάτης του μετρητού (για «μαύρα» και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς). Όπως και το BTC να γίνει ψηφιακός χρυσός.

Και μιας και λέμε για χρυσό, δείτε τα παρακάτω:

https://ourworldindata.org/grapher/gold-production

Το ακριβώς αντίστροφο σε σχέση με το BTC emission schedule (το οποίο πάνω-κάτω μας λέει ότι το BTC άνετα θα αντέξει 100+ χρόνια, μετά το 2140 θα δούμε αν θα επαρκούν μόνο τα fees ή όχι, εγώ εκτιμώ ότι θα αρκούν εφόσον η αξία του BTC όλο και θα ανεβαίνει κάθε 4 χρόνια λόγω halving)...

https://robbreport.com/lifestyle/news/rare-psyche-asteroid-worth-way-more-than-the-global-economy-1234577976/

Όσες τεχνολογικές εξελίξεις και να υπάρξουν (λιγότερα νανόμετρα για ASICs), το BTC emission schedule δεν πρόκειται να αλλάξει. Εδώ ούτε το block size δεν ήθελαν να αλλάξει.

Μα θα πει κάποιος τόσα BTC forks/wannabes υπάρχουν που «πληθωρίζουν» το Bitcoin!!!

Αυτή η λογική είναι σαν να λέμε ότι η... Xiaomi αφαιρεί αξία από το iPhone, επειδή αντιγράφει την Apple. Πέραν του "imitation is the sincerest form of flattery" δεν σημαίνει κάτι άλλο.

Ελεύθερη αγορά έχουμε, δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν να βγάλει το δικό smartphone. Αντίστοιχα στο open source δεν μπορεί να απαγορεύσει κανείς τα forks. Άλλο θέμα αν θα πιάσουν και τι αξία θα έχουν... άλλο Adidas και άλλο Abibas.

Το BTC είναι το iPhone των cryptos. Ναι, είναι πιο ακριβό, αλλά όχι τυχαία. Και όσοι θέλουν φθηνότερες απομιμήσεις για ψυχολογικούς λόγους (τους χαλάει η δεκαδική μορφή του BTC, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να μετρούν sats σε ακέραια μορφή) θα ψάξουν αλλού (και ίσως να την πατήσουν):

https://www.alleydog.com/glossary/definition.php?term=Unit+Bias

• Like 3
  • Thanks 1

Υπαρχει κατι που λεγεται absolute currency value. Γενικα ενα νομισμα υποτιμαται έναντι των αλλων και δεν χάνει από μόνο του την αξία του. Μπορεί  η αγοραστικη δυναμη να πεσει σε μια χωρα ή να ανεβει ή μπορει απλα να ανατιμηθουν αλλα νομισματα. Η δυση δεν ακολουθει καμια οικονομικη θεωρια. Οι πολιτικοι τα κανουν σκ@τ@ και λενε ας τα φτιαξει ο επομενος…. ζούμε παράλογες καταστάσεις. 

FC40-A3-D8-FA62-4-A8-F-B60-A-6-A359-E57-

Η σύγχρονη νεοφιλεleft Δύση ακολουθεί μια πολύ συγκεκριμένη οικονομική θεωρία:

https://www.investopedia.com/modern-monetary-theory-mmt-4588060

Στην ουσία δεν είναι κάτι ολότελα καινούριο, είναι μια Remastered έκδοση του σχολής του Keynes.

Το Bitcoin ακολουθεί την εντελώς αντίστροφη (φάση Yin vs Yang) Αυστριακή σχολή του Hayek.

Η MMT πρεσβεύει ότι είναι cool να τυπώνουμε χρήμα από το πουθενά (QE) και να τα μοιράζουμε σε όλο τον κόσμο (all-inclusive στα πλαίσια της woke φιλοσοφίας)...

Βασίζονται στο ότι θα συνεχίσει να υπάρχει αποπληθωρισμός λόγω εργατικών Κίνας/τεχνολογικών εξελίξεων, αλλά κι εκεί έχουν σφίξει τα γάλατα πολύ (ανέβηκαν οι μισθοί στην Κίνα και τα νανόμετρα δεν πέφτουν τόσο εύκολα), δεν έχουν μείνει πολλά low hanging fruits.

Το μόνο που μπορεί να τους σώσει είναι γενικευμένη αυτοματοποίηση της εργασίας (robots + AI), κάτι που θα ασκήσει ισχυρές αποπληθωριστικές πιέσεις (το κόστος της εργασίας θα τείνει στο μηδέν), αλλά είναι σχετικά νωρίς για αυτό.

Η ανθρωπότητα τα έχει ξαναζήσει αυτά (ήδη από την αρχαιότητα), τότε που νοθεύανε τα νομίσματα και το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο (υπερπληθωρισμός, κατάρρευση της εκάστοτε Αυτοκρατορίας).

Για αυτό και τα αβέρτα επιδόματα (παντού κολλάει αυτή η μαγική λεξούλα "Pass", όλη η ζωή ένα πάσο) που βλέπετε και μάλιστα από δήθεν... φιλελεύθερες κυβερνήσεις, πρέπει να συνηθίζει ψυχολογικά ο κοσμάκης ότι στο μέλλον θα ζει με Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, βυθισμένος σαν zombie μέσα σε VR κόσμους.

Γενικά πολύ sci-fi dystopia (ετοιμάζουν ένα περίεργο υβρίδιο κομμουνισμού/καπιταλισμού για πλέμπα/Ελίτ αντίστοιχα) το Great Reset (δεν μιλάω για όσους ηδονίζονται λόγω ιδεολογίας), αλλά υπάρχει ελπίδα:

• Like 7
  • Thanks 1

@bedazzled

Χαίρομαι να διαβάζω σκεπτόμενους ανθρώπους και ειδικά εκείνους που βλέπουν τα πράγματα σφαιρικά και ιστορικά. Έχει αποδειχθεί εδώ και αιώνες ως ο πλέον σωστός τρόπος σκέψης και οδηγός επιβίωσης μέσα στο χάος που μας έχουν χώσει.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, greekfragma είπε

@bedazzled

Χαίρομαι να διαβάζω σκεπτόμενους ανθρώπους και ειδικά εκείνους που βλέπουν τα πράγματα σφαιρικά και ιστορικά. Έχει αποδειχθεί εδώ και αιώνες ως ο πλέον σωστός τρόπος σκέψης και οδηγός επιβίωσης μέσα στο χάος που μας έχουν χώσει.

Φίλε όσο μπορώ «γηράσκω αεί διδασκόμενος».

Και πιο χρήσιμο πράγμα από την μελέτη της Ιστορίας ΔΕΝ υπάρχει αν θες να κάνεις σχετικά ασφαλείς προβλέψεις (guesstimations) για το μέλλον... σου μιλάει κάποιος που στο σχολείο το μισούσε το μάθημα, γιατί ήταν προσανατολισμένο σε παπαγάλους/φύτουλες αποστήθισης. Από εκεί καταλαβαίνουμε πόσο λάθος είναι το όλο σύστημα (οικονομικό, πολιτικό, εκπαιδευτικό κλπ.)

Πάρτε και μια bullish ειδησούλα, έτσι για να δούμε πως ξηλώνεται τρίχα-τρίχα το πουλόβερ της παραπαίουσας Αμερικής (και συνεπώς και του δολαρίου):

https://www.euro2day.gr/investments/crypto/article/2146891/to-iran-eisagei-proionta-axias-10-ekat-plhronontas.html

10 εκατομμύρια $ θα πει κάποιος δεν είναι πολλά, αλλά είναι μια αρχή, έτσι δεν είναι; Σε 10 χρόνια για τι crypto market cap θα μιλάμε; Μπορεί και 100 φορές πάνω.

Πριν 20-30 χρόνια η τότε (πανίσχυρη) Αμερική του Bush θα το έκανε οικόπεδο το Ιράν... τώρα ο κοιμισμένος παππούλης (Biden) κοιτάει αμέτοχος τις εξελίξεις και που και που βγάζει κανά στημένο διάγγελμα όπου ξεχνάει τα λόγια του. Είναι να τον λυπάσαι που δεν τον στέλνουν σούμπιτο σε κανά ΚΑΠΗ.

Αύριο-μεθαύριο μπορεί να πει και ο Ρώσος στην ΕΕ «θέλω BTC για το αέριο». Θα άξιζε όχι μόνο για το απίστευτα παραβολικό bull run που θα βλέπαμε εν μια νυκτί, αλλά και για την ξινισμένη φάτσα της Ούρσουλας και της Λαγκάρντ...

Σκεφτείτε ότι η Κίνα κατέχει 3 τρις $ συναλλαγματικά αποθεματικά. Όλος ο ντουνιάς ξέρει πλέον ότι λιμπίζονται την Ταϊβάν (λόγω TSMC). Χωρίς υψηλή τεχνολογία (3-5-7nm chips) δεν πας πουθενά στην ψηφιακή εποχή.

Τι πιθανότητες δίνετε να μπουκάρει στην Ταϊβάν ΠΡΙΝ κάνει dump και το τελευταίο δολάριο; Και προφανώς δεν dumpάρεις τόσα δολάρια μέσα σε μια μέρα, γιατί θα πυροβολήσεις ΚΑΙ τον εαυτό σου, όχι μόνο την Αμερική. Μιλάμε για πολυετή διαδικασία (θέλει κάπου 3-4 χρόνια αν κρίνω από το ημερήσιο BTC/USDT volume της Binance).

Ο Ρώσος λειτούργησε ως «χρήσιμος ηλίθιος» (ας το θεωρήσουμε "beta testing" τρόπον τινά) για την Κίνα που μπούκαρε Ουκρανία, ενώ είχε 600 δις $ (πουφ, έγιναν αέρας όλα!). Ο Κινέζος θα κάνει το ίδιο λάθος; Δεν νομίζω.

Το ερώτημα είναι ΤΙ θα τα κάνει τόσα δολάρια. Χρυσό; Bitcoin; Θα δούμε.

Εγώ πιστεύω θα αγοράσουν (αν δεν αγοράζουν ήδη) BTC, για να στηρίξουν και το e-yuan. Επιστροφή στον κανόνα του χρυσού σε ψηφιακή εκδοχή.

Όλα αυτά ενδέχεται να συμβαίνουν αθόρυβα κάτω από την μύτη των πολλών, ενώ η Δύση ασχολείται με 1st world problems (π.χ. πόσα genders υπάρχουν τελικά).

Όπως και ο Musk αγόρασε αθόρυβα BTC τέλη του 2020 και το ανακοίνωσε αρχές του 2021.

Βλάκας ήταν να βγάλει ανακοίνωση όσο αγόραζε; Αφού ήθελε να αγοράσει φτηνά. Μην απορήσετε λοιπόν αν το κάνουν και άλλοι... το volume είναι πολύ υψηλό για bear market, άρα σίγουρα κάποιοι «σκουπίζουν» την αγορά αθόρυβα.

ΥΓ: Να δείτε γέλιο (ή/και κλάμα) που θα ρίξουμε με τις «κυρώσεις» στην Κίνα. Τέλος τα Made in China προϊόντα, θα γυρίσουμε πίσω στα πέτρινα 80s που έβλεπες Amiga και εκστασιαζόσουν, αφού ελάχιστοι είχαν υψηλή τεχνολογία στο σπίτι τους.

Μόνο η Δύση ξέρει να πυροβολεί το πόδι της ή τελοσπάντων έχει προδότες πολιτικούς με ατζέντα που κατατρώει σαν σαράκι την Δύση εκ των έσω.

Επεξ/σία από bedazzled
  • Like 3

το βασικό ερώτημα σε αυτά που γράφεις ξέρεις ποιό είναι για τον Average Joe;

Συντηρείσαι ως Average Joe με μια δουλειά. Δεν έχεις real estate assets και πιστεύεις στο BTC.

Πως προχωράς; Αποθηκεύεις μετρητό και αντικαθιστάς βαθμιαία το μετρητό σε BTC;

ή λες θα ρισκάρω αγοράζοντας BTC/ alts που πιστεύεις, με κίνδυνο να βρίσκεσαι σε οριακές καταστάσεις καθημερινότητας αν δε βγει το σενάριο;

Κακά τα ψέμματα για να φτάσουμε σε μια εναλλακτική οικονομία βασισμένη και υλοποιημένη στο BTC και digital cyrrency έχουμε εύκολα μια 5ετία μπροστά μας. Ειδικά για Ελλάδα.

Προσωπικά παρότι έχω κατασταλάξει το σενάριο στο μυαλό μου, είμαι ακόμα δισταχτικός ως το χρονικό περιθώριο που υπάρχει.

Αν είχα άνεση θα αγόραζα περισσότερο BTC.

Στα 17800 έγραψα πριν λίγο καιρό για το σημείο πάτου και οτι μετά θα πάμε πάλι πάνω. Επένδυσα τότε ένα ποσό που μπόρεσα να αντέξω να χάσω και δε το μετάνιωσα είτε για short run είτε για long run. Θεωρώ όμως οτι με τα ψίχουλα που τροφοδοτώ το ψηφιακό μου πορτοφόλι δεν θα έχω ξεμπλέξει σύντομα ακόμα και 100Κ να φτάσει το BTC.

Δε ξέρω αν τα λέω κάπως χοντρικά. Ξέρω οτι από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις, αλλά πόσο σύντομα θα δεις οτι άξιζε και τον κόπο και τα μαζεμένα λουριά της πιο παραγωγικής σου δεκαετίας.

Είναι στιγμές δηλαδή που λέω οτι αν δεν ξοδέψω τώρα κάποια χρήματα σε ευρώ να απολαύσω κάποια πράγματα, τι είναι καλύτερο; Να υποθηκεύσω το μέλλον μου και την επόμενη δεκαετία ή να χαρώ περισσότερο αυτήν και έχει ο θεός Satoshi;

35 λεπτά πριν, bedazzled είπε

Φίλε όσο μπορώ «γηράσκω αεί διδασκόμενος».

Και πιο χρήσιμο πράγμα από την μελέτη της Ιστορίας ΔΕΝ υπάρχει αν θες να κάνεις σχετικά ασφαλείς προβλέψεις (guesstimations) για το μέλλον... σου μιλάει κάποιος που στο σχολείο το μισούσε το μάθημα, γιατί ήταν προσανατολισμένο σε παπαγάλους/φύτουλες αποστήθισης. Από εκεί καταλαβαίνουμε πόσο λάθος είναι το όλο σύστημα (οικονομικό, πολιτικό, εκπαιδευτικό κλπ.)

Πάρτε και μια bullish ειδησούλα, έτσι για να δούμε πως ξηλώνεται τρίχα-τρίχα το πουλόβερ της παραπαίουσας Αμερικής (και συνεπώς και του δολαρίου):

https://www.euro2day.gr/investments/crypto/article/2146891/to-iran-eisagei-proionta-axias-10-ekat-plhronontas.html

10 εκατομμύρια $ θα πει κάποιος δεν είναι πολλά, αλλά είναι μια αρχή, έτσι δεν είναι; Σε 10 χρόνια για τι crypto market cap θα μιλάμε; Μπορεί και 100 φορές πάνω.

Πριν 20-30 χρόνια η τότε (πανίσχυρη) Αμερική του Bush θα το έκανε οικόπεδο το Ιράν... τώρα ο κοιμισμένος παππούλης (Biden) κοιτάει αμέτοχος τις εξελίξεις και που και που βγάζει κανά στημένο διάγγελμα όπου ξεχνάει τα λόγια του. Είναι να τον λυπάσαι που δεν τον στέλνουν σούμπιτο σε κανά ΚΑΠΗ.

Αύριο-μεθαύριο μπορεί να πει και ο Ρώσος στην ΕΕ «θέλω BTC για το αέριο». Θα άξιζε όχι μόνο για το απίστευτα παραβολικό bull run που θα βλέπαμε εν μια νυκτί, αλλά και για την ξινισμένη φάτσα της Ούρσουλας και της Λαγκάρντ...

Σκεφτείτε ότι η Κίνα κατέχει 3 τρις $ συναλλαγματικά αποθεματικά. Όλος ο ντουνιάς ξέρει πλέον ότι λιμπίζονται την Ταϊβάν (λόγω TSMC). Χωρίς υψηλή τεχνολογία (3-5-7nm chips) δεν πας πουθενά στην ψηφιακή εποχή.

Τι πιθανότητες δίνετε να μπουκάρει στην Ταϊβάν ΠΡΙΝ κάνει dump και το τελευταίο δολάριο; Και προφανώς δεν dumpάρεις τόσα δολάρια μέσα σε μια μέρα, γιατί θα πυροβολήσεις ΚΑΙ τον εαυτό σου, όχι μόνο την Αμερική. Μιλάμε για πολυετή διαδικασία (θέλει κάπου 3-4 χρόνια αν κρίνω από το ημερήσιο BTC/USDT volume της Binance).

Ο Ρώσος λειτούργησε ως «χρήσιμος ηλίθιος» (ας το θεωρήσουμε "beta testing" τρόπον τινά) για την Κίνα που μπούκαρε Ουκρανία, ενώ είχε 600 δις $ (πουφ, έγιναν αέρας όλα!). Ο Κινέζος θα κάνει το ίδιο λάθος; Δεν νομίζω.

Το ερώτημα είναι ΤΙ θα τα κάνει τόσα δολάρια. Χρυσό; Bitcoin; Θα δούμε.

Εγώ πιστεύω θα αγοράσουν (αν δεν αγοράζουν ήδη) BTC, για να στηρίξουν και το e-yuan. Επιστροφή στον κανόνα του χρυσού σε ψηφιακή εκδοχή.

Όλα αυτά ενδέχεται να συμβαίνουν αθόρυβα κάτω από την μύτη των πολλών, ενώ η Δύση ασχολείται με 1st world problems (π.χ. πόσα genders υπάρχουν τελικά).

Όπως και ο Musk αγόρασε αθόρυβα BTC τέλη του 2020 και το ανακοίνωσε αρχές του 2021.

Βλάκας ήταν να βγάλει ανακοίνωση όσο αγόραζε; Αφού ήθελε να αγοράσει φτηνά. Μην απορήσετε λοιπόν αν το κάνουν και άλλοι... το volume είναι πολύ υψηλό για bear market, άρα σίγουρα κάποιοι «σκουπίζουν» την αγορά αθόρυβα.

ΥΓ: Να δείτε γέλιο (ή/και κλάμα) που θα ρίξουμε με τις «κυρώσεις» στην Κίνα. Τέλος τα Made in China προϊόντα, θα γυρίσουμε πίσω στα πέτρινα 80s που έβλεπες Amiga και εκστασιαζόσουν, αφού ελάχιστοι είχαν υψηλή τεχνολογία στο σπίτι τους.

Μόνο η Δύση ξέρει να πυροβολεί το πόδι της ή τελοσπάντων έχει προδότες πολιτικούς με ατζέντα που κατατρώει σαν σαράκι την Δύση εκ των έσω.

Το παπαρολογια Θεέ μου !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, costas1973 είπε

Το παπαρολογια Θεέ μου !

Βρίθεις (αντ)επιχειρημάτων, δεν λέω... με ρούπωσες!

Mobile post; Ή απλά πονεμένος no-coiner;

Εγώ τουλάχιστον κάνω τον κόπο να αναπτύξω την σκέψη μου... εσύ;

Το μέλλον θα δείξει ποιός είναι παπαρολόγος και ποιός όχι. :)

Γιατί και το 2020 που έλεγα σε κάποιους (ξέρουν αυτοί ποιοί είναι, άλλο αν τώρα δεν μιλάνε) ότι έρχεται μεγάλη κρίση με διψήφιο πληθωρισμό το 2022 (ελέω τρελού QE της FED), πάλι «παπαρολόγο» με λέγανε μερικοί.

Μάντεψε ποιός είναι πιο άνετα οικονομικά σήμερα: ο «παπαρολόγος» ή οι μη-παπαρολόγοι;

@greekfragma

Αυτό εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο, τον χαρακτήρα του και τι θυσίες είναι διατεθειμένος να κάνει.

Σίγουρα πάντως δεν θα περίμενα να φτάσω 80 και να ετοιμάζω σακούλια για τον τάφο, όπως κάνουν μερικοί...

Προσωπικά θεωρώ ότι μέχρι το 2030 θα έχουν αλλάξει όλα. Μέχρι τότε έχουμε αρκετό χρόνο. Μετά τα cryptos μάλλον θα θεωρούνται ώριμη λύση (λιγότερο volatility) και κάποιοι πρώην no-coiners θα εμφανίζονται Satoshiκότεροι του Satoshi.

Καλά να είμαστε να τα λέμε και τότε εδώ μέσα... πυρηνικά στην μάπα να μην φάμε μόνο, δεν φοβάμαι κάτι άλλο!

Στις 6/8/2022 στις 10:59 ΜΜ, costas1973 είπε

Τι γίνετε με το LUNAC & LUNA το BINANCE ξεκίνησε savings με 2%

Αυτό μου ξέφυγε. LUNATIC, ε; ΟΚ, τώρα εξηγούνται πολλά! 😅Κατά τα άλλα εγώ είμαι ο «παπαρολόγος» που παίρνει τρελά «ρίσκα».

Καλή τύχη εύχομαι και να μην έβαλες πολλά λεφτά μέσα, γιατί στο subreddit διαβάζω για suicide line...

Επεξ/σία από bedazzled
  • Like 2

13 ώρες πριν, alex19871987 είπε

Ένας τελείως άσχετος μπορεί να επενδύσει ένα ποσό σε bitcoin??χωρίς να τον κλέψουν??

12 ώρες πριν, alex19871987 είπε

Αυτό εννοώ..όλη αυτή τη διαδικασία που λογικό ένας να μην γνωρίζει..υπάρχει υπηρεσία να τα αναλάβει??πχ απλά εσύ να κάνεις την πληρωμή του ποσού που θες να επενδύσεις...

Αυτό που περιγράφεις είναι ακριβώς ο τρόπος που θα σε κλέψουν. Αν δεν θες να μπλέξεις με ανταλλακτήριο, υπάρχει και η revolut με αρκετά μεγάλο fee όμως και χωρίς να υπάρχει τρόπος να κάνεις ανάληψη τα bitcoin σου

8 ώρες πριν, fuz10n είπε

Εξαρτάται του στόχους που βάζει ο καθένας. Κάποιος όπως εσύ -αν καταλαβαίνω καλά- βάζει ένα ποσό τον μήνα για να έχει μετά 10+ χρόνια ένα μαξιλαράκι, εδώ όντως πας σε low risk και μακριά από κρύπτο. Άλλος βάζει ένα ποσό με στόχο να σταματήσει την δουλειά μετά από x χρόνια, εδώ πας σε high risk και αν σου κάτσει. Υπάρχουν και τα ενδιάμεσα. Προσωπικά πιο πολλά βάζω σε μετοχές παρά σε κρύπτο. Άσχετα εάν στο τέλος πιστεύω πως το btc θα μου δώσει αρκετά περισσότερα.

Όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε o fuz10n έχει δίκιο σε αυτό που λέει. Το btc αντικειμενικά είναι high risk, άσχετα το πόσο πιστεύουμε -εμείς- σε αυτό. Αν δεν ήταν high risk δεν θα είχε και αυτή την προοπτική σε κέρδος

• Like 2

Όλα σχετικά είναι.

High risk το βλέπει αυτός που έχει συνηθίσει στα ομόλογα (ακόμα περιμένω μια απάντηση και θα περιμένω πολύ μάλλον).

Μεγάλες αποδόσεις του στυλ βάζω €100 στο BTC και γίνομαι εκατομμυριούχος δεν υπάρχουν πια (για αυτό και πολλοί στρέφονται σε alts). Αυτά πριν 10+ χρόνια γίνονταν στο BTC που αγόραζες με λίγα δολάρια 1 ολόκληρο BTC.

Εγώ παραπάνω έγραψα ότι άντε να πάει 100 φορές πάνω το market cap μετά από 10 χρόνια.

Δηλαδή τα €100 να γίνουν €10000. Δεν το λες και life-changing ποσό. Μπορεί να μην αγοράζεις ούτε ΙΧ με €10000 το 2030+.

Αν όμως πεις έχω ένα πλάνο και βάζω €200 κάθε μήνα για 5-10 χρόνια, κάτι μπορεί να γίνει στο τέλος... αν δεν γίνει, πες ότι τα έφαγες στο efood/wolt (όπως κάνουν πολλοί).

ΥΓ: Αν είναι high risk το BTC, το LUNA και πολλά άλλα alts τι είναι δηλαδή; Uber ultra risk;

Για τους θεσμικούς, ναι, είναι, γιατί έχουν συνηθίσει αλλιώς. Θα ξεσυνηθίσουν.

Και πριν 100 χρόνια οι μετοχές ήταν high risk έναντι του χρυσού...

Και στην Ελλάδα του 2022 αν ρωτήσεις πολλούς θα σου πουν είναι high risk οι μετοχές (επειδή κάηκαν άσχημα το 1999), συγκριτικά με ένα ακίνητο που αποφέρει παθητικό εισόδημα.

Για αυτό λέω όλα σχετικά είναι ανάλογα με τι γίνεται σύγκριση.

Πάντως ομόλογα, όχι, ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Δεν με ενδιαφέρει να ξεπλύνω τίποτα, αλλιώς θα το σκεφτόμουν.

• Like 1

6 ώρες πριν, bedazzled είπε

Βρίθεις (αντ)επιχειρημάτων, δεν λέω... με ρούπωσες!

Mobile post; Ή απλά πονεμένος no-coiner;

Εγώ τουλάχιστον κάνω τον κόπο να αναπτύξω την σκέψη μου... εσύ;

Το μέλλον θα δείξει ποιός είναι παπαρολόγος και ποιός όχι. :)

Γιατί και το 2020 που έλεγα σε κάποιους (ξέρουν αυτοί ποιοί είναι, άλλο αν τώρα δεν μιλάνε) ότι έρχεται μεγάλη κρίση με διψήφιο πληθωρισμό το 2022 (ελέω τρελού QE της FED), πάλι «παπαρολόγο» με λέγανε μερικοί.

Μάντεψε ποιός είναι πιο άνετα οικονομικά σήμερα: ο «παπαρολόγος» ή οι μη-παπαρολόγοι;

@greekfragma

Αυτό εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο, τον χαρακτήρα του και τι θυσίες είναι διατεθειμένος να κάνει.

Σίγουρα πάντως δεν θα περίμενα να φτάσω 80 και να ετοιμάζω σακούλια για τον τάφο, όπως κάνουν μερικοί...

Προσωπικά θεωρώ ότι μέχρι το 2030 θα έχουν αλλάξει όλα. Μέχρι τότε έχουμε αρκετό χρόνο. Μετά τα cryptos μάλλον θα θεωρούνται ώριμη λύση (λιγότερο volatility) και κάποιοι πρώην no-coiners θα εμφανίζονται Satoshiκότεροι του Satoshi.

Καλά να είμαστε να τα λέμε και τότε εδώ μέσα... πυρηνικά στην μάπα να μην φάμε μόνο, δεν φοβάμαι κάτι άλλο!

Αυτό μου ξέφυγε. LUNATIC, ε; ΟΚ, τώρα εξηγούνται πολλά! 😅Κατά τα άλλα εγώ είμαι ο «παπαρολόγος» που παίρνει τρελά «ρίσκα».

Καλή τύχη εύχομαι και να μην έβαλες πολλά λεφτά μέσα, γιατί στο subreddit διαβάζω για suicide line...

Παλιά τέτοιες συζητήσεις δεν προχωρούσαν πέρα από τους 4 τοίχους του καφενείου διότι όλοι ήξεραν ότι θα γελάει οποίος άλλος τις ακούσει, δυστυχώς με το internet το καφενείο επεκτάθηκε και φυσικά η παπαρολογια απέκτησε μεγαλύτερο κοινό το οποίο την θεωρεί και σημαντική είδηση……

• Δημιουργία νέου...