Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 14,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bedazzled είπε

Τι εννοείς;

οτι και καλα θα παρω και εγω μερος στον διαγωνισμο και θα ειμαι ο πιο κερδισμενος με 0,5 euro :), για χαβαλε το εγραψα απλα δεν εκανα σωστη τοποθετηση.

Στα σοβαρά τωρα ,Να αρχιζει να με πιανει FOMO ?? (αναφερομαι ιδιαιτερα στο ETH) .

Αυτην την στιγμη ειναι κολλημενο ΑΚΡΙΒΩΣ στο προηγουμενο τοπικο υψηλο, το πανε για 2κ ?

BTC πολλοι αναφερουν 28-30Κ ,αλλοι 40Κ ,βεβαια πολλοι και για bear market rally και μετα παλι βυθισμα.

Είδομεν ,τα πραγματα ειναι πολυ ρευστα

Είπαμε δεν το εχω , @icenex Ακους ? :) , Τα περιεγραψες μια χαρα στο ποστ σου φιλε μου

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, crypkratos είπε

οτι και καλα θα παρω και εγω μερος στον διαγωνισμο και θα ειμαι ο πιο κερδισμενος με 0,5 euro :), για χαβαλε το εγραψα απλα δεν εκανα σωστη τοποθετηση.

Στα σοβαρά τωρα ,Να αρχιζει να με πιανει FOMO ?? (αναφερομαι ιδιαιτερα στο ETH) .

Αυτην την στιγμη ειναι κολλημενο ΑΚΡΙΒΩΣ στο προηγουμενο τοπικο υψηλο, το πανε για 2κ ?

BTC πολλοι αναφερουν 28-30Κ ,αλλοι 40Κ ,βεβαια πολλοι και για bear market rally και μετα παλι βυθισμα.

Είδομεν ,τα πραγματα ειναι πολυ ρευστα

Είπαμε δεν το εχω , @icenex Ακους ? :) , Τα περιεγραψες μια χαρα στο ποστ σου φιλε μου

όλο έτσι θα πηγαίνει τώρα, έχουμε πολύ μέλλον ακόμα τι fomo :mrgreen:

Δημοσ.

@crypkratosΕγω τα ελεγα αλλα ποιος με ακουγε, κανεις δεν ξερει το μελλον και ουτε εχει την κρυσταλλινη σφαιρα να το διαβασει.Ναι οκ υπαρχουν δεδομενα,διαγραμματα και μοντελα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα τα ακολουθουν κατα γραμμα γιατι αυτο που ξεχναει πολυς κοσμος ειναι οτι υπαρχουν ενα καρο μεταβλητες στον χωρο των οικονομικων και περα απο αυτο συμφεροντα που πολλες φορες πανε κοντρα σε ολα τα δεδομενα, μοντελα και διαγραμματα.Για αυτο αγοραζεις με dca και δεν σε απασχολει τιποτα απο ολα αυτα και απλως κοιτας στο μελλον ομως με σαφως μεγαλυτερο χρονικο οριζοντα και οχι το προσκαιρο κερδος γιατι αν πας για αυτο μπορει να φας το κεφαλι σου, το κανα και ξερω δεν το παιζω πιο εξυπνος (luna ακους? μαμιεσαι δεν ξερω αν στο ειπα).

Οσο για το fomo τι να σου πω... οταν σου ειπα παλιοτερα να μπεις τοτε που οι τιμες ητανε πολυ πιο χαμηλα απο τωρα, τοτε μου ελεγες οτι ολα δειχνουν οτι θα πανε πιο κατω και θα περιμενω.Και σου ειχα πει συγκεκριμενα οτι αγορασε εστω ενα κομματι απο το κεφαλαιο που εχεις στην διαθεση σου τουλαχιστον να εισαι καλυμμενος και να εχεις μπει σε αυτες τις τιμες και αν παει πιο κατω ξαναγοραζεις με το υπολοιπο κεφαλαιο.Τωρα πηγες για μαλλι που λενε και βγηκες κουρεμενος.Και το λεω αυτο γιατι με το ιδιο κεφαλαιο αγοραζεις πολυ λιγοτερα νομισματα ενω προσπαθουσες να πιασεις την αγορα στον πατο για να αγορασεις περισσοτερα νομισματα με το ιδιο κεφαλαιο κοινως τζογαρες και αφησες στην τυχη το ολο θεμα.

Για μενα ακομη και τωρα κανεις ακριβως το ιδιο αγοραζεις με dca ενα κομματι απο το κεφαλαιο σου και αν τυχον σας κανει την χαρη η αγορα και παμε στις 14κ θα εχεις κεφαλαιο στην ακρη να αγορασεις σε χαμηλες τιμες αν παλι δεν το κανει τουλαχιστον θα εχεις αγορασει εστω και σε αυτες τις τιμες και οχι κανοντας fomo στις 40κ γιατι ικανοι ειστε να παει 30κ να πιστεψετε οτι θα παει μετα στις 14 και να το δειτε μετα στις 40 το btc και τοτε να μπειτε.

Για να μην παρεξηγηθω τα λεω εγω ολα αυτα που με θεωρω ακομη αρχαριο και με λιγη εμπειρια, παραυτα η μικρη μου εμπειρια μου εδειξε το ποσο μικρος ειμαι στο να κανω προβλεψεις και ετσι και κατεφυγα σε αυτην την στρατηγικη, θα μου βγει σε καλο?μονο ο χρονος θα δειξει παντως την εχω ακολουθησει και εχω αγορασει σε χειροτερες τιμες απο αυτες που παιζουν σημερα.Οποτε μπορω να σου πω με το χερι στην καρδια οτι εγω και all in θα εκανα ακομη και σε αυτες τις τιμες βεβαια ειναι ρισκο και δεν θα σου βγει σε καλο σε περιπτωση που παμε πιο χαμηλα και το αντιστροφο αν δεν παμε πιο χαμηλα.

• Like 3
Δημοσ.

@icenex

Καμια παρεξηγηση απο μερους μου , θα εχεις καταλαβει οτι ειμαι εδω για να ακουω πρωτιστως.

27 λεπτά πριν, icenex είπε

Τωρα πηγες για μαλλι που λενε και βγηκες κουρεμενος.Και το λεω αυτο γιατι με το ιδιο κεφαλαιο αγοραζεις πολυ λιγοτερα νομισματα ενω προσπαθουσες να πιασεις την αγορα στον πατο για να αγορασεις περισσοτερα νομισματα με το ιδιο κεφαλαιο κοινως τζογαρες και αφησες στην τυχη το ολο θεμα.

Εσυ καλα τα ελεγες γιατι κατω απο 20Κ BTC ηταν αντικειμενικα καλη τιμη[μεχρι και εγω τα ελεγα ΑΛΛΑ] , νομιζω η απληστια δουλεψε εδω .. ειναι αληθεια οτι θα μπορουσα να αγορασω ενα 10-15% , οπως ειπες και κατω να πηγαινε υπηρχε ρευστοτητα να παρω ακομα πολλα.

35 λεπτά πριν, icenex είπε

Οποτε μπορω να σου πω με το χερι στην καρδια οτι εγω και all in θα εκανα ακομη και σε αυτες τις τιμες βεβαια ειναι ρισκο και δεν θα σου βγει σε καλο σε περιπτωση που παμε πιο χαμηλα και το αντιστροφο αν δεν παμε πιο χαμηλα.

Προσπαθω να βγαλω και εγω ενα σχεδιο αλλα εδω που ειμαστε ειναι η ερωτηση του ενος εκατομμυριου , προς τα που θα παει η αγορα οεο ??.

Βασικα επειδη ακομα πιστευω οτι δεν γινεται να εχει τελειωσει το κατω και τωρα σιγα σιγα θα ανεβαινουμε απο εδω και περα, δεν μου κολλαει με το δικο μου σκεπτικο με αυτα που γινονται παγκοσμιως ,πληθωρισμος,οικονομικη κατασταση κτλ προσπαθω να το σταθμισω αν ειναι ΟΝΤΩΣ δικαιολογημενο το σκεπτικο μου η απλα πηγαινει προς την εμμονη λογω οτι εχω bearish οπτικη , το ψυχολογικο κομματι παιζει ΜΕΓΑΛΟ ρολο και για αυτο εχω πλακωθει με την τεχνικη αναλυση αλλα θελει ΧΡΟΝΟ ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ icenex ,ΠΑΝΤΑ καλοδεχουμενες οι αποψεις σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ άλλο πράγμα φοβάμαι:

Πες ότι πέφτει στα 12k (μισοτιμής/Black Friday sale) το BTC αυτό τον χειμώνα (γιατί μυρίζει κρίση/μπαρούτι η ατμόσφαιρα).

Τι γίνεται αν ΚΑΙ το ευρώ πέσει στο μισό (1 USD = 2 EUR) έναντι του δολαρίου; Η woke/green EUSSR είναι σε τροχιά ελεύθερης πτώσης, ένα κόψιμο του αερίου και τελειώσαμε οριστικά (kaputt και οι αγέρωχοι Γερμαναράδες).

Ναι μεν θα είναι φθηνότερο το BTC τότε (σε USD), αλλά ξαφνικά θα θες τα διπλάσια ευρώ για την ίδια ποσότητα BTC (και πετρέλαιο κλπ.)

Ουσιαστικά δεν θα έχει καμία διαφορά με τώρα (24k BTC / 1 USD = 1 EUR vs 12k BTC / 1 USD = 2 EUR).

Αν πάλι το βλέπεις long-term, δεν έχει πολλή σημασία αν ψώνισες στα 24k ή 12k ή ακόμα και 50-60k... long-term θα φτάσει 6-7 ψηφία, μόλις μπουν τα μεγάλα θεσμικά πορτοφόλια μέσα (πρώτα όμως πρέπει να στραγγίξουν την μαριδούλα). :)

Σκεφτείτε ότι όσοι αγόρασαν στα 4 ψηφία το 2020 βγήκαν μάγκες και με το παραπάνω... τι 4k (Μάρτιος 2020), τι 8-9k. Θα ξαναδούμε τέτοιες τιμές ποτέ;

Ακόμα θυμάμαι κάποιους αρνητές τον Μάρτη του 2020 που στόκαραν κωλόχαρτα (με μηδενικό πληθωρισμό τότε) ή σκέφτονταν να γυρίσουν καταθέσεις σε χρυσό/ΤΕΚΕ (γελάει ο κόσμος!) και έχασαν την ευκαιρία της ζωής τους να φτιαχτούν οικονομικά... μερικές φορές το σύστημα/Matrix έχει glitches/παραθυράκια να ξεφύγεις από αυτό (και τα QE/stimmy checks βοήθησαν να φουσκώσουν τα assets). Το θέμα είναι πόσοι τα βλέπουν εγκαίρως και αρπάζουν την ευκαιρία;

Επεξ/σία από bedazzled
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, bedazzled είπε

Εγώ άλλο πράγμα φοβάμαι:

Πες ότι πέφτει στα 12k (μισοτιμής/Black Friday sale) το BTC αυτό τον χειμώνα (γιατί μυρίζει κρίση/μπαρούτι η ατμόσφαιρα).

Τι γίνεται αν ΚΑΙ το ευρώ πέσει στο μισό (1 USD = 2 EUR) έναντι του δολαρίου; Η woke/green EUSSR είναι σε τροχιά ελεύθερης πτώσης, ένα κόψιμο του αερίου και τελειώσαμε οριστικά (kaputt και οι αγέρωχοι Γερμαναράδες).

Ναι μεν θα είναι φθηνότερο το BTC τότε (σε USD), αλλά ξαφνικά θα θες τα διπλάσια ευρώ για την ίδια ποσότητα BTC (και πετρέλαιο κλπ.)

Ουσιαστικά δεν θα έχει καμία διαφορά με τώρα (24k BTC / 1 USD = 1 EUR vs 12k BTC / 1 USD = 2 EUR).

Αν πάλι το βλέπεις long-term, δεν έχει πολλή σημασία αν ψώνισες στα 24k ή 12k ή ακόμα και 50-60k... long-term θα φτάσει 6-7 ψηφία, μόλις μπουν τα μεγάλα θεσμικά πορτοφόλια μέσα (πρώτα όμως πρέπει να στραγγίξουν την μαριδούλα). :)

Σκεφτείτε ότι όσοι αγόρασαν στα 4 ψήφια το 2020 βγήκαν μάγκες και με το παραπάνω... τι 4k (Μάρτιος 2020), τι 8-9k. Θα ξαναδούμε τέτοιες τιμές ποτέ;

Ακόμα θυμάμαι κάποιους αρνητές τον Μάρτη του 2020 που στόκαραν κωλόχαρτα (με μηδενικό πληθωρισμό τότε) ή σκέφτονταν να γυρίσουν καταθέσεις σε χρυσό/ΤΕΚΕ (γελάει ο κόσμος!) και έχασαν την ευκαιρία της ζωής τους να φτιαχτούν οικονομικά... μερικές φορές το σύστημα/Matrix έχει glitches/παραθυράκια να ξεφύγεις από αυτό (και τα QE/stimmy checks βοήθησαν να φουσκώσουν τα assets). Το θέμα είναι πόσοι τα βλέπουν εγκαίρως και αρπάζουν την ευκαιρία;

Ιστορίες να είχαμε να λέγαμε....πολλά αν :mrgreen:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Ιστορίες να είχαμε να λέγαμε....πολλά αν :mrgreen:

Αν δεν κάνεις προβλέψεις και περιμένεις την μάζα να σε οδηγήσει, κατά 99,99% έχεις χάσει...

Το αστείο ποιό είναι ρε συ MATRIX;

Να δεις πόσοι γέλαγαν το 2020 με όσους πήγαν κόντρα στο κοπάδι και στόκαραν μετοχές/cryptos αντί για... κωλόχαρτα (ΟΚ, ανατιμήθηκαν ελαφρώς τελευταία, αλλά δεν τα λες και επένδυση 😁).

Πολύ καλά τα λέει ο crypkratos, όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Λογική > συναίσθημα (στα οικονομικά).

Επεξ/σία από bedazzled
Δημοσ.
3 ώρες πριν, icenex είπε

@crypkratosΕγω τα ελεγα αλλα ποιος με ακουγε, κανεις δεν ξερει το μελλον και ουτε εχει την κρυσταλλινη σφαιρα να το διαβασει.Ναι οκ υπαρχουν δεδομενα,διαγραμματα και μοντελα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα τα ακολουθουν κατα γραμμα γιατι αυτο που ξεχναει πολυς κοσμος ειναι οτι υπαρχουν ενα καρο μεταβλητες στον χωρο των οικονομικων και περα απο αυτο συμφεροντα που πολλες φορες πανε κοντρα σε ολα τα δεδομενα, μοντελα και διαγραμματα.Για αυτο αγοραζεις με dca και δεν σε απασχολει τιποτα απο ολα αυτα και απλως κοιτας στο μελλον ομως με σαφως μεγαλυτερο χρονικο οριζοντα και οχι το προσκαιρο κερδος γιατι αν πας για αυτο μπορει να φας το κεφαλι σου, το κανα και ξερω δεν το παιζω πιο εξυπνος (luna ακους? μαμιεσαι δεν ξερω αν στο ειπα).

Οσο για το fomo τι να σου πω... οταν σου ειπα παλιοτερα να μπεις τοτε που οι τιμες ητανε πολυ πιο χαμηλα απο τωρα, τοτε μου ελεγες οτι ολα δειχνουν οτι θα πανε πιο κατω και θα περιμενω.Και σου ειχα πει συγκεκριμενα οτι αγορασε εστω ενα κομματι απο το κεφαλαιο που εχεις στην διαθεση σου τουλαχιστον να εισαι καλυμμενος και να εχεις μπει σε αυτες τις τιμες και αν παει πιο κατω ξαναγοραζεις με το υπολοιπο κεφαλαιο.Τωρα πηγες για μαλλι που λενε και βγηκες κουρεμενος.Και το λεω αυτο γιατι με το ιδιο κεφαλαιο αγοραζεις πολυ λιγοτερα νομισματα ενω προσπαθουσες να πιασεις την αγορα στον πατο για να αγορασεις περισσοτερα νομισματα με το ιδιο κεφαλαιο κοινως τζογαρες και αφησες στην τυχη το ολο θεμα.

Για μενα ακομη και τωρα κανεις ακριβως το ιδιο αγοραζεις με dca ενα κομματι απο το κεφαλαιο σου και αν τυχον σας κανει την χαρη η αγορα και παμε στις 14κ θα εχεις κεφαλαιο στην ακρη να αγορασεις σε χαμηλες τιμες αν παλι δεν το κανει τουλαχιστον θα εχεις αγορασει εστω και σε αυτες τις τιμες και οχι κανοντας fomo στις 40κ γιατι ικανοι ειστε να παει 30κ να πιστεψετε οτι θα παει μετα στις 14 και να το δειτε μετα στις 40 το btc και τοτε να μπειτε.

Για να μην παρεξηγηθω τα λεω εγω ολα αυτα που με θεωρω ακομη αρχαριο και με λιγη εμπειρια, παραυτα η μικρη μου εμπειρια μου εδειξε το ποσο μικρος ειμαι στο να κανω προβλεψεις και ετσι και κατεφυγα σε αυτην την στρατηγικη, θα μου βγει σε καλο?μονο ο χρονος θα δειξει παντως την εχω ακολουθησει και εχω αγορασει σε χειροτερες τιμες απο αυτες που παιζουν σημερα.Οποτε μπορω να σου πω με το χερι στην καρδια οτι εγω και all in θα εκανα ακομη και σε αυτες τις τιμες βεβαια ειναι ρισκο και δεν θα σου βγει σε καλο σε περιπτωση που παμε πιο χαμηλα και το αντιστροφο αν δεν παμε πιο χαμηλα.

Στο dca αγοράζεις συγκεκριμένη μέρα κάθε βδομάδα πχ η αγοράζεις κάθε μηνά και περιμένεις πότε θα πέσει λίγο η αγορά σύμφωνα με το πως κινήτε η αγορά και αγοράζεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sotiris123 είπε

Στο dca αγοράζεις συγκεκριμένη μέρα κάθε βδομάδα πχ η αγοράζεις κάθε μηνά και περιμένεις πότε θα πέσει λίγο η αγορά σύμφωνα με το πως κινήτε η αγορά και αγοράζεις;

DCA είναι συγκεκριμένο ποσό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε αρκετές πλατφόρμες μπορείς να το βάλεις να γίνεται και αυτόματα. Αν θες να αγοράζεις παραπάνω όταν πέφτει και λιγότερο όταν ανεβαίνει υπάρχει το value average, αλλά από ένα σημείο και μετά είναι αρκετά δύσκολο να το ακολουθήσεις. Και οι δύο στρατηγικές αποσκοπούν στο να μην αφήνεις τα συναισθήματά σου να επηρεάζουν την στρατηγική σου και να μειώσεις το ρίσκο του να αγοράσεις σε κακή χρονική στιγμή

Εάν θες να αγοράζεις όταν πιστεύεις πως η αγορά θα ανέβει ή να πουλάς όταν πιστεύεις πως θα πέσει τότε μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό

Επεξ/σία από snot
Δημοσ.
5 ώρες πριν, crypkratos είπε

@icenexτο  ψυχολογικο κομματι παιζει ΜΕΓΑΛΟ ρολο

Όταν σταματήσεις να λειτουργείς σε αυτόν τον χώρο με το συναίσθημα όλα θα σου πάνε πολύ καλύτερα.Το συναίσθημα είναι που σε αποτρέπει να μπεις όταν όλα πάνε κατά διαόλου κ το συναίσθημα είναι αυτό που σε κάνει να κάνεις fomo.Το καλύτερο είναι να φτιάξεις ένα πλάνο και να το ακολουθήσεις χωρίς να επηρεάζεσαι από το συναίσθημα.

3 ώρες πριν, sotiris123 είπε

Η απλά αγοράζεις σε καθε πτώση και ειδικά όπως αυτήν που είχαμε πει λίγου καιρού που είδαμε πτώσεις πάνω από 70%  από το all time high τους.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sotiris123 είπε

https://dcabtc.com/

Όσο συχνά θες... βάλε π.χ. €200 μηνιαίως και ότι ξεκίνησες πριν 5 χρόνια να δεις αποτελέσματα...

Δεν είναι τζόγος το DCA, το ακριβώς αντίθετο είναι. Η πιο συντηρητική τακτική που υπάρχει.

Προφανώς όμως να μιλάμε για σοβαρά assets, όχι... BitConnect ή LUNA!

Το LUNA πήγε 100 φορές πάνω σε 1 χρόνο, αλλά τελικά κατέληξε στο μηδέν. Το BTC ανέβηκε λιγότερο, αλλά δύσκολα θα μηδενίσει.

Τα alts είναι high risk/high reward και σε 20 χρόνια το 99,99% εξ αυτών δεν θα υπάρχει καν.

Το BTC είναι high risk asset μόνο στο μυαλό όσων ασχολούνται με πιο παραδοσιακά assets (όπως κρατικά ομόλογα, ακίνητα). Στον χώρο των cryptos έχει το λιγότερο ρίσκο από όλα.

Αν μηδενίσει το BTC, μηδένισαν όλα. Όπως και αν μηδενίσει το δολάριο, θα μηδενίσουν όλα τα fiat. Ο εκάστοτε βασιλιάς του εκάστοτε οικοσυστήματος ορίζει το παιχνίδι.

• Like 1
Δημοσ.

200€ το μηνα πραγματικα δε θα τα βαζατε σε ενα επενδυτικο με ομολογα-μετοχες και προτιματε το dca? εκτος αν βαζετε 1000 το μηνα εκει και λες οκ αλλα 200 σε κρυπτο, και παλι λαθος μου φαινεται

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fuz10n είπε

200€ το μηνα πραγματικα δε θα τα βαζατε σε ενα επενδυτικο με ομολογα-μετοχες και προτιματε το dca? εκτος αν βαζετε 1000 το μηνα εκει και λες οκ αλλα 200 σε κρυπτο, και παλι λαθος μου φαινεται

Το dca δεν εφαρμόζεται μόνο στα κρύπτο, μπορείς να το κάνεις και σε μετοχές και ίσως είναι από τους ασφαλέστερους τρόπους επένδυσης. Αρκεί να βρεις κάτι που ανεβάζει την αξία του με τον χρόνο

Τώρα τα 200€ τον μήνα από μόνα τους δεν λένε τίποτα, για κάποιον είναι πολλά για κάποιον άλλο τίποτα

• Δημιουργία νέου...