Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτα είχαμε τους αρνητές του πληθωρισμού που προκαλεί το ανελέητο τύπωμα (τα στοιχεία δεν λένε ψέματα, είχε αρχίσει να φαίνεται 1 χρόνο πριν τον πόλεμο), μετά τους αρνητές της επερχόμενης ύφεσης... ποιός έχει σειρά να πάει κουβά; :)

• Like 2
  • Απαντ. 14,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, bedazzled είπε

Πρώτα είχαμε τους αρνητές του πληθωρισμού που προκαλεί το ανελέητο τύπωμα (τα στοιχεία δεν λένε ψέματα, είχε αρχίσει να φαίνεται 1 χρόνο πριν τον πόλεμο), μετά τους αρνητές της επερχόμενης ύφεσης... ποιός έχει σειρά να πάει κουβά; :)

Μα αυτοι θα μας τρελανουν , θα ξεχασουμε και αυτα τα λιγα οικονομικα που ξερουμε .. :)

Οι αγορες ειναι υπουλο πλασμα ,φυσικα αν ηταν ευκολο θα ηταν ολοι εκατομυριουχοι

Επεξ/σία από crypkratos
Δημοσ.
1 hour ago, crypkratos said:

Επισημα αμερικη σε υφεση ,αλλα τωρα το παρουσιαζουν δεν ειναι κανονικη υφεση :) , λενε μην ανησυχειτε κτλ !!!.

Αναμενω να δω τι θα γινει γιατι λογικη λεει να φυγει για κατω αλλα μπορει να σου πει ειναι καλο το -0.9% στο ΑΕΠ

Πράσινα τα βλέπω πάντως τα πράγματα στα crypto.

Πως γένεν?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Xvipes είπε

Πως γένεν?

Προφανως οταν μιλαμε για υφεση δεν συμβαινει απο την μια στιγμη στην αλλη. Η υφεση εχει μακροοικονομικα χαρακτηρηστικα.

Επειδη καποιοι θεωρουν οτι αυτα που λεμε περι υφεσης ειναι εικασιες, να σημειωσω, μιλωντας για εμενα, οτι δεν προκειται περι εικασιας.

Ιστορικα, στο παρελθον, οσες φορες υπηρξε εκρηξη πληθωρισμου, ο τροπος που επελεγαν οι κεντρικες τραπεζες να τον ελεγξουν ηταν μεσω της αυξησης των επιτοκιων. Με τον τροπο αυτο καποιες φορες πραγματι ο πληθωρισμος συγκρατουταν μεν, σε αρκετα υψηλα επιπεδα και για παρα πολυ καιρο δε. Γνωστο και ως στασιμοπληθωρισμος. Με μια διαφορα ομως. ΠΑΝΤΑ η αυξηση των επιτοκιων, εφερνε σημαντικη υφεση της οικονομιας στη συνεχεια. Οσο πιο επιθετικη η αυξηση τους, τοσο πιο επιθετικη η υφεση που ακολουθησε.

Εν προκειμενω ο Powell δινει πονο με τις αυξησεις επιτοκιων καθε μηνα και φυσικα το ερωτημα ειναι αν και πού θα σταματησει. Οχι για να δουμε αν θα εχουμε υφεση, αυτο εχει κλειδωσει ηδη, αλλα τι μεγεθος υφεσης θα εχουμε.

ΥΓ. /NFA/ παλι με βαση την ιστορια και το παρελθον, σε περιοδους υφεσης καλη ιδεα ειναι να διαθετει κανεις ρευστο, μιλωντας για επενδυσεις /NFA/

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, tcktcktck είπε

Εσύ πως προτείνεις να αυξηθούν τα επιτόκια χωρίς να βαρέσουν κανόνι Ελλάδα και Ιταλία?

Ήδη η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε πρόσφατα μηχανισμό για να προστατεύσει τις χώρες με υψηλό χρέος, το transmission protection instrument (TPI). Όταν θα αυξάνεται το επιτόκιο/spreads σε κάποιες χώρες πάνω από κάποια όρια, θα επεμβαίνει αγοράζοντας ομόλογα με μικρότερο επιτόκιο ώστε να υπάρχει ομαλή διοχέτευση της νομισματικής πολιτικής σε όλες τις χώρες. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, αλλά δεν είναι επί της παρούσης. 

2 ώρες πριν, Xvipes είπε

Πως γένεν?

Αν και μειώθηκε το ΑΕΠ, η μείωση ήταν μικρότερη από τις προβλέψεις και ήδη πολλοί διεθνείς οργανισμοί αναθεώρησαν προς τα πάνω τις προβλέψεις του ΑΕΠ για το έτος στην Αμερική. Βοήθησαν και οι χθεσινές δηλώσεις που Powel που ποσταρε ο φίλος πιο πάνω. 

Επεξ/σία από zananiro
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, zananiro είπε

Αν και μειώθηκε το ΑΕΠ, η μείωση ήταν μικρότερη από τις προβλέψεις και ήδη πολλοί διεθνείς οργανισμοί αναθεώρησαν προς τα πάνω τις προβλέψεις του ΑΕΠ για το έτος στην Αμερική. Βοήθησαν και οι χθεσινές δηλώσεις που Powel που ποσταρε ο φίλος πιο πάνω.

Δεν ηταν μικροτερη απο τις προβλεψεις απλα εγινε περιπου οτι και με το επιτοκιο(βγηκε 0,75 αυτο που περιμεναν ολοι) και ανεβηκε αν και η λογικη ελεγε οτι επρεπε να μεινει flat αφου ειχε γινει "priced in", οι προβλεψεις λεγανε για 0,3 ΑΕΠ θετικο και βγηκε -0,9%  αλλα αντι να βυθιστει η αγορα , ειπαν ωραια αφου δεν ειναι -5% παμε δυνατα πανω...

Για εμενα ΔΕΝ υπαρχει λογικη , θελουν απλα να το ανεβασουν..

Οτι θελουν κανουν ,εγω ενα μικρο φουρνακι εχω μονο :)

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, crypkratos είπε

Δεν ηταν μικροτερη απο τις προβλεψεις απλα εγινε περιπου οτι και με το επιτοκιο(βγηκε 0,75 αυτο που περιμεναν ολοι) και ανεβηκε αν και η λογικη ελεγε οτι επρεπε να μεινει flat αφου ειχε γινει "priced in", οι προβλεψεις λεγανε για 0,3 ΑΕΠ θετικο και βγηκε -0,9%  αλλα αντι να βυθιστει η αγορα , ειπαν ωραια αφου δεν ειναι -5% παμε δυνατα πανω...

Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις μιλούσαν για μείωση μεταξύ 1.2 και 2.1% το 2ο τρίμηνο, οπότε ενώ η μείωση του 0.9% ήταν κακό νέο, μετατράπηκε σε καλό για τις αγορές. Αυτό που έπαιξε επίσης ρόλο στην καλή ψυχολογία των αγορών σήμερα είναι ότι άλλοι δείκτες της οικονομίας που συνήθως παίζουν ρόλο για την πορεία του ΑΕΠ ήταν αρκετά καλοί. Γι' αυτό και πλέον αναθεωρηθηκαν προς τα πάνω οι προβλέψεις για το έτος. 

Πάντως ευελπιστώ ότι ο Αύγουστος όπως είχα πει και παλαιότερα θα είναι καλός μήνας για τα crypto με βάση την πορεία τους πέρυσι τέτοιον καιρό. Τώρα τι θα συμβεί, ίδωμεν. 

Επεξ/σία από zananiro
Δημοσ.

Η Αμερική πάντως είναι όντως σε κάπως καλύτερη μοίρα λόγω μιας σχετικής ενεργειακής αυτονομίας (και τα αποθέματα που κρατάνε σε υδρογονάνθρακες μετά το κάζο των 70s, αλλά και το σχιστολιθικό πετρέλαιο/αέριο Made in USA).

Η Ευρώπη που είναι γιουσουφάκι του Uncle Sam και δεν θέλει καν η Ελλάδα να εξορύξει το αέριο νοτίως της Κρήτης (έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες, αλλά μετά πως θα μπαίναμε στα Μνημόνια?), θα βιώσει πολύ βαρύ πόνο από χειμώνα...

Σκεφτείτε ότι το νόμισμα της κάθε χώρας είναι αντανάκλαση της οικονομίας της.

Εγώ προσωπικά δεν θα απορήσω αν δούμε 1 USD = 2 EUR (θα διπλασιαστεί οτιδήποτε τιμολογείται σε δολάρια, από πετρέλαιο μέχρι... Bitcoin!) από χειμώνα και αυτό είναι το καλό σενάριο, γιατί σε ολική κατάρρευση της Ευρωζώνης (μην λέτε ποτέ οι αρνητές, γιατί έχουμε μπλέξει με καρνάβαλους στην EUSSR) μπορεί να δούμε και υπερπληθωρισμό, ΑΝ μας κλείσουν εντελώς το αέριο και καπούτ η Γερμανική βιομηχανία (εκεί στηρίζεται το ευρώ).

Δημοσ.
4 ώρες πριν, zananiro είπε

Ήδη η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε πρόσφατα μηχανισμό για να προστατεύσει τις χώρες με υψηλό χρέος, το transmission protection instrument (TPI). Όταν θα αυξάνεται το επιτόκιο/spreads σε κάποιες χώρες πάνω από κάποια όρια, θα επεμβαίνει αγοράζοντας ομόλογα με μικρότερο επιτόκιο ώστε να υπάρχει ομαλή διοχέτευση της νομισματικής πολιτικής σε όλες τις χώρες. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, αλλά δεν είναι επί της παρούσης. 

Καλά να δούμε πως θα το περάσει ο Σολτς στους ψηφοφόρους αυτό...

Και το 2008 δεν βάλανε και πολύ πλάτη για την Ελλάδα 

Επίσης δεν είναι πάντα θέμα θέλησης αλλά και ότι η εκτ πρέπει να ικανοποιήσει ένα σωρό εκλεγμένες κυβερνήσεις με διαφορετικές ανάγκες η κάθε μία ενώ η fed δεν δίνει λόγο σε κανένα. Έχει εντολή να ελέγξει τον πληθωρισμό και το κάνει με όποιο τρόπο κρίνει σκόπιμο. Μπορεί να τους πρηξει το Κογκρέσο και ο πρόεδρος αλλά είναι ουσιαστικά ανεξάρτητη αρχή . Οπότε τα περί εκλογών Νοεμβρίου μην τα λαμβάνετε πολύ υπόψιν 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, tcktcktck είπε

Καλά να δούμε πως θα το περάσει ο Σολτς στους ψηφοφόρους αυτό...

Και το 2008 δεν βάλανε και πολύ πλάτη για την Ελλάδα 

Επίσης δεν είναι πάντα θέμα θέλησης αλλά και ότι η εκτ πρέπει να ικανοποιήσει ένα σωρό εκλεγμένες κυβερνήσεις με διαφορετικές ανάγκες η κάθε μία ενώ η fed δεν δίνει λόγο σε κανένα. Έχει εντολή να ελέγξει τον πληθωρισμό και το κάνει με όποιο τρόπο κρίνει σκόπιμο. Μπορεί να τους πρηξει το Κογκρέσο και ο πρόεδρος αλλά είναι ουσιαστικά ανεξάρτητη αρχή . Οπότε τα περί εκλογών Νοεμβρίου μην τα λαμβάνετε πολύ υπόψιν 

Κάθε κρίση είναι «ευκαιρία» και μην απορήσεις αν εσκεμμένα φτάσουν τα πράγματα στο αμήν (η Γερμανία στα πρόθυρα φτωχοποίησης, άρα και το ευρώ σε τεντωμένο σκοινί) και μετά μας πουν ότι η λύση είναι η ομοσπονδιοποίηση/πολιτική ένωση aka USoE.

Ξέρω, ακούγεται κουλό και να πω την αλήθεια δεν με πολυψήνει η ιδέα με ηλίθιους ηγέτες που αποφασίζουν και διατάσσουν μέχρι και για την προσωπική μας διατροφή, αλλά σκέψου πόσο κουλό θα ακουγόταν πριν 1 χρόνο ο πόλεμος και ότι θα έμπαινε στο ΝΑΤΟ η Φινλανδία... ή τα υποχρεωτικά lockdowns/μάσκες πριν 3 χρόνια...

Έχουν να γίνουν πράγματα και θάματα μέχρι το 2030, που δεν θα τα πιστεύει κανείς αν του τα πουν από τώρα. :)

ΥΓ: Ποιός θα το πίστευε πριν 10 χρόνια (εποχές Μνημονίων) ότι η «πανίσχυρη» Γερμανία (με πήλινα πόδια τελικά όπως απεδείχθη) θα ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης σήμερα και ότι θα ζητιάνευαν λίγο αέριο από τα άλλοτε μαστιγωμένα PIGS; Ούτε ο πιο τρελός συνωμοσιολόγος...

Επεξ/σία από bedazzled
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/7/2022 στις 7:45 ΜΜ, crypkratos είπε

Και εγώ δεν το έχω καταλάβει αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες. Πάντως μιας και δεν περιμένουμε κάποια σημαντική ανακοίνωση πριν τον Σεπτέμβρη, ένα μικρό ράλι είναι αρκετά πιθανό.

Από την άλλη συνεχίζει να μου φαίνεται πολύ αδύναμο το btc, έχει κολήσει στα 23-24 με θεωρητικά καλό support από κάτω και ανύπαρκτο resistance από πάνω.

Επεξ/σία από snot
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, snot είπε

Και εγώ δεν το έχω καταλάβει αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες. Πάντως μιας και δεν περιμένουμε κάποια σημαντική ανακοίνωση πριν τον Σεπτέμβρη, ένα μικρό ράλι είναι αρκετά πιθανό.

Από την άλλη συνεχίζει να μου φαίνεται πολύ αδύναμο το btc, έχει κολήσει στα 23-24 με θεωρητικά καλό support από κάτω και ανύπαρκτο resistance από πάνω.

Εγω διαβασα και σημερα και δεν βγαζω ακρη , ενα απο τα σεναρια για την ανοδο ειναι οτι επειδη εκανε 0,75 αυξηση επιτοκιου και μπηκαν σε υφεση λενε οτι αυτο αναγκαζει την fed να μην κανει μεγαλη αυξηση (δλδ το πολυ 0,50%) στο επιτοκιο τον σεπτεμβριο και αυτο προεξοφλουν οι αγορες.

Μιλαμε για καθαρα θεατρο του παραλογου , τωρα δεν κοιταμε τα δεδομενα αλλα αφου ειπαν Παουελ και Σια οτι δεν ειμαστε σε υφεση τοτε οι αγορες ειναι πολυ χαρουμενες... Εγω δεν το πιστευω αλλα απο οτι φαινεται οι αγορες για οποιοδηποτε λογο το χαβουν το παραμυθι και με το παραπανω ..

Ειμαι το λιγοτερο που μπορω να πω απλα μπερδεμενος ,σταση αναμονης να δω που το πανε ..

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, crypkratos είπε

Εγω διαβασα και σημερα και δεν βγαζω ακρη , ενα απο τα σεναρια για την ανοδο ειναι οτι επειδη εκανε 0,75 αυξηση επιτοκιου και μπηκαν σε υφεση λενε οτι αυτο αναγκαζει την fed να μην κανει μεγαλη αυξηση (δλδ το πολυ 0,50%) στο επιτοκιο τον σεπτεμβριο και αυτο προεξοφλουν οι αγορες.

Μιλαμε για καθαρα θεατρο του παραλογου , τωρα δεν κοιταμε τα δεδομενα αλλα αφου ειπαν Παουελ και Σια οτι δεν ειμαστε σε υφεση τοτε οι αγορες ειναι πολυ χαρουμενες... Εγω δεν το πιστευω αλλα απο οτι φαινεται οι αγορες για οποιοδηποτε λογο το χαβουν το παραμυθι και με το παραπανω ..

Ειμαι το λιγοτερο που μπορω να πω απλα μπερδεμενος ,σταση αναμονης να δω που το πανε ..

Οι αγορές έχουν χάψει το παραμύθι ότι μπορεί να μειωθεί το balance sheet, ενώ αυξάνεται εκθετικά since 2008.

Εδώ θα είμαστε και το 2030 και το 2022 θα μοιάζει με bump in the road συγκριτικά... όσο ασήμαντο μοιάζει το 1000άρικο του BTC το 2013 στο σημερινό γράφημα (2017/2021 ATHs). :)

• Δημιουργία νέου...