Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ,

Ειμαι σε διλημμα πως να κανω τις κινησεις.

1.Ασχημα νεα , ΑΕΠ αρνητικο επιτοκιο στο ενα -->βυθισμα -->πιστευω θα εχω χρονο για αγορες

2.Καλα νεα ,ΑΕΠ θετικο και επιτοκιο στο 0,75 --> pump --> πως θα προλαβω να πιασω το ανεβασμα μετα απο ανακοινωση των νεων?

Ειμαι αρκουδιαρης αλλα νομιζω με καλα νεα θα δωσει ενα  μινιμουμ 20% το BTC και δεν με χαλαει να το πιασω ;)

• Απαντ. 14,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, crypkratos είπε

Καλησπερα ,

1.Ασχημα νεα , ΑΕΠ αρνητικο επιτοκιο στο ενα -->βυθισμα -->πιστευω θα εχω χρονο για αγορες

2.Καλα νεα ,ΑΕΠ θετικο και επιτοκιο στο 0,75 --> pump --> πως θα προλαβω να πιασω το ανεβασμα μετα απο ανακοινωση των νεων?

Ειμαι αρκουδιαρης αλλα νομιζω με καλα νεα θα δωσει ενα  μινιμουμ 20% το BTC και δεν με χαλαει να το πιασω ;)

Δε θα προλαβεις! Το news trading γίνεται με bots που "διαβάζουν" αν τα νεα είναι θετικά ή αρνητικά.

Δημοσ.

Το κάψιμο σαν μηχανισμός δεν λέει και πολλά. Απλά να συγκρίνεις ένα τοκεν του μεγαλυτερου ανταλλακτηριου στον κόσμο που έχει κάποια πρακτική αξία (για άλλους μικρή για άλλους μεγάλη) με ένα τοκεν πάνω στο ethereum που ξεκίνησε σαν meme και αν και προσπαθεί προφανώς δεν έχει δημιουργήσει καμία ουσιαστική χρήση δεν έχει και πολύ νόημα. Το bnb έχει ολόκληρο οικοσύστημα από πίσω εκτός από το ανταλλακτηριο 

1 ώρα πριν, crypkratos είπε

Καλησπερα ,

Καλά νέα η αύξηση των επιτοκίων κατά 0.75? Εκεί φτάσαμε?

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, tcktcktck είπε

xaxa ,εχεις ενα δικιο αλλα ναι εκει φτασαμε :) !!
Η αγορα το εχει κανει "priced in" λενε οι αναλυτες,, αυτα με φοβιζουν στις αγορες γιατι μερικες φορες "ΝΟ logic" ,

δλδ φτανει σε ενα σημειο που μερικες φορες οτι αρνητικο και να βγαινει οι αγορες το βλεπουν σαν θετικο !!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mcstefan7 είπε

Δε θα προλαβεις! Το news trading γίνεται με bots που "διαβάζουν" αν τα νεα είναι θετικά ή αρνητικά.

Αυτα τα bots φοβαμαι αλλα δυστυχως δεν εχω τον χρονο να ασχοληθω και με αυτα , ισως λαθος αλλα οντας rookie εστιαζω σε αλλα αυτην την στιγμη οπως βασικα τεχνικης αναλυσης για να υπαρχει ενας μπουσουλας για entry και exit prices

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bedazzled είπε

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά ο σκοπός της προωθητικής ενέργειας ήταν το word of mouth advertising της Binance...

Γίναμε τα Dealerάκια τους 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Alkazar21 είπε

Γίναμε τα Dealerάκια τους 

Ενταξει πιο πολυ για το χαβαλε το κανατε , χρειαζεται και λιγο αποσυμπιεση..

Αυτη η εβδομαδα θα ειναι φωτια, περιμενω πολλα πανω κατω....

• Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, tcktcktck είπε

21 λεπτά πριν, crypkratos είπε

xaxa ,εχεις ενα δικιο αλλα ναι εκει φτασαμε :) !!

Όταν ακούς για 1.5... είναι υπέροχο το 0.75

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, crypkratos είπε

Αυτα τα bots φοβαμαι αλλα δυστυχως δεν εχω τον χρονο να ασχοληθω και με αυτα , ισως λαθος αλλα οντας rookie εστιαζω σε αλλα αυτην την στιγμη οπως βασικα τεχνικης αναλυσης για να υπαρχει ενας μπουσουλας για entry και exit prices

Αυτά τα bots είναι custom και στοιχίζουν πολλά. Δεν έχουν σχέση με 3c και profittrailer.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, crypkratos είπε

Σκέψου ότι εσύ είσαι rookie με DSL και οι pros παίζουν με custom οπτικές ίνες (συντομότερη όδευση για να κερδίσουν μερικά milliseconds)...

• Like 1
Δημοσ.

Τι νεα περιμενουμε?Με εχει πιασει βαρεμαρα και δεν κοιταω πλεον τα νεα αλλα θυμαμαι κατι που λεγαμε για 27-28 του μηνος.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, icenex είπε

Τι νεα περιμενουμε?Με εχει πιασει βαρεμαρα και δεν κοιταω πλεον τα νεα αλλα θυμαμαι κατι που λεγαμε για 27-28 του μηνος.

27 η αύξηση των επιτοκίων και 28 η μεταβολή 2ου τριμήνου ΑΕΠ Αμερικής

7 ώρες πριν, tcktcktck είπε

Βλέπεις όμως τί επίδραση έχει στο δολάριο αυτό. Ενώ εδώ έχουμε φτάσει πληθωρισμό 12%, που σημαίνει πραγματικό αρκετά παραπάνω και το ευρώ -14% σε έναν χρόνο. Αυξήσεις σε μισθούς ελάχιστες. Πρακτικά αυτό σημαίνει μείωση μισθών ~20%

Μπορεί να μην μας αρέσει καθόλου αλλά μάλλον κάνουν το σωστό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, snot είπε

Μπορεί να μην μας αρέσει καθόλου αλλά μάλλον κάνουν το σωστό

Το σωστό με βάση την ορθόδοξη οικονομική θεωρία, ναι, αλλά το πρεζάκι έχει εθιστεί σε συνεχείς ενέσεις ηρωίν... εερμ, ρευστότητας (aka QE) από το 2008 και εντεύθεν. :)

700 δις $ τύπωσαν το 2009, 7 τρις το 2020... see a pattern here?

Ακριβώς όπως τα πρεζάκια που για να «φτιαχτούν» πρέπει να μεγαλώνει η δόση όλο και περισσότερο, αφού οι υποδοχείς ντοπαμίνης δεεεεεν «νιώθουν» με την παλιά δόση...

Έχουν μπει σε χοντρό λούκι οι κεντρικές τράπεζες μετά το meltdown της Lehman Brothers. Ανακάλυψαν την «εύκολη» λύση του QE, αλλά η δόση δεν μπορεί να παραμείνει ίδια όπως είπα.

Οπότε ή θα ξεκινήσουν νέο γενναίο QE (10πλάσιο από το προηγούμενο) ή θα μπούμε σε μια υφεσάρα διαρκείας και στασιμοπληθωρισμό (70s redux).

Το κακό με τα QE φυσικά είναι ότι πληθωρίζουν τις τιμές (π.χ. τα ακίνητα θα γίνουν ακόμα πιο απλησίαστα από ότι ήδη ήταν και το καλάθι της νοικοκυράς ακόμα πιο ακριβό), αλλά ύφεση (μείωση κατανάλωσης -> καθοδικό σπιράλ) και στασιμοπληθωρισμός φαντάζουν χειρότερα σενάρια (εκτός κι αν αυτός είναι ο σκοπός, να γονατίσουν οι πάντες και να φάει ένα όμορφο Ctrl+Alt+Del το σύστημα, για όσους με εννοούν).

Όλα αυτά χωρίς να αναφέρω ότι με την παρούσα πολιτική θυσιάζουν το χρηματιστήριο (έχει σημασία αυτό, γιατί η Ελίτ εκεί αποθηκεύει πλούτο σε ένα μεγάλο ποσοστό)... ο Elon Musk που λένε ότι έχει 250 δις $ (είχε πριν κανά 8-9 μήνες δηλαδή) δεν τα έχει σε μετρητά/cash στην τράπεζα, αλλά σε μετοχές.

Τέλος, τους συμφέρει να ροκανιστούν και τα εθνικά χρέη μέσω μόνιμα αυξημένου πληθωρισμού, συν η φτωχοποίηση που θα υποστεί η μεσαία τάξη, αφού έτσι ροκανίζονται πλαγίως και οι μισθοί (παίρνεις αυξησούλα +5% και χαζοχαίρεσαι, αλλά ο πληθωρισμός τρέχει με +20% = είσαι -15% φτωχότερος, κι ας μην φαίνεται στα νουμεράκια στην τράπεζα).

Το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί όταν έχουμε αποπληθωρισμό (βλ. Μνημόνια 2010 + τσεκούρωμα μισθών), ο κόσμος βλέπει άμεσα τα νουμεράκια στην τράπεζα να μειώνονται και αντιδρά. Τώρα είναι κάπως υποτονικές οι αντιδράσεις.

Όπως την κόβω την φάση, θα φάμε 2 χρόνια χοντρής ύφεσης στην μάπα (μην πω στα ούλα και γίνω χυδαίος) και δώσε ξανά QE στον ασθενή να γίνει ντούρος (το BTC σε νέα ύψη με αυξημένη ρευστότητα + halving και ο Elon Musk θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος της Ιστορίας το 2025).

Γενικά βλέπω πολλή «αρκουδίαση» στο συναίσθημα του κόσμου. Τα ίδια άτομα που πέρσι επαινούσαν τον Musk και την εταιριάρα του, φέτος τον θάβουν ότι είναι απατεώνας, επειδή έσκασε η «φούσκα» (μια από τις πολλές και δεν θα είναι η τελευταία). Αλλά το ξαναλέω και όποιος θέλει κάνει bookmark/screenshot: όλα (και τα ακίνητα) θα πάνε στον θεό το 2025. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Να θυμίσω την περίφημη φούσκα του DotCom; Ήταν «φούσκα» τελικά το internet που δεν ήρθε για να μείνει; Άχρηστη εφεύρεση ήταν εν τέλει*; Το e-commerce/e-shopping; Η Amazon μια χαρά επιβίωσε και μεγαλούργησε. Και τον Bezos τρελό έως απατεώνα τον βάφτιζαν στα 90s που πήγαινε να κονταροχτυπηθεί με το παραδοσιακό εμπόριο and here we are... :)

https://www.snopes.com/fact-check/paul-krugman-internets-effect-economy/

Φυσικά δεν επιβίωσαν όλες οι εταιρίες από τότε. Το ίδιο θα γίνει και τώρα: το 99,99% των altcoins (κάπου 20k+ βλέπω στο CoinMarketCap) δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ήδη αν προσέξατε κάποια πολύ γνωστά altcoins που σημείωσαν ATH αρχές του 2018, δεν κατάφεραν να σκοράρουν νέο ATH στον τελευταίο κύκλο (τέλη 2021/αρχές 2022).

ΥΓ: Η ειρωνεία είναι ότι κοροϊδεύαμε την Τουρκία για "Erdonomics" (πληθωρισμός στα ύψη, αλλά ο Σουλτάνος επέμενε στα χαμηλά επιτόκια, αφού ξέρει ότι αλλιώς θα βίωναν κι αυτοί ύφεση).

Η Ευρωζώνη/ΕΚΤ τι κάνει τόσο καιρό παιδιά μου; Κοτάει να ανεβάσει τα επιτόκια δανεισμού ΚΑΙ καταθέσεων σε διψήφιο ποσοστό (όπως και θα έπρεπε κανονικά);

Η FED κάτι παραπάνω έκανε μεν (λόγω ομοσπονδιακού χρέους), αλλά κι εκεί χρειάζονται διψήφια επιτόκια. Πούντα;

Μην την ψάχνετε, όλοι ανορθόδοξα πειράματα (more or less) κάνουν και όσο μιλάμε ξαναγράφονται τα οικονομικά εγχειρίδια παγκοσμίως. Έχουν εμφανιστεί και καινοφανείς οικονομικές θεωρίες (βλ. MMT) που επί της ουσίας γκρεμίζουν όσα ξέραμε μέχρι πρότινος.

Προσωπικά θεωρώ ότι και με MMT aka QE on steroids το BTC μόνο νικητής μπορεί να βγει... λειτουργεί σαν μαύρη τρύπα που ρουφάει την πλεονάζουσα ρευστότητα (όποτε ανοίγει η κάνουλα).

Φανταστείτε να μην υπήρχαν μετοχές/cryptos να απορροφήσουν όλη αυτή την ρευστότητα, που θα είχε πάει ήδη το καρβέλι (το αναφέρω ως είδος πρώτης ανάγκης, τα άλλα είναι είδη πολυτελείας). €10 και λίγα λέω (αν όλοι έριχναν ρευστότητα στο σιτάρι ως commodity).

Επεξ/σία από bedazzled
  • Like 7
  • Thanks 3

• Δημιουργία νέου...