Προς το περιεχόμενο

Τα νέα της ημέρας γύρω από τα cryptocurrencies

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, bedazzled είπε

Πόσο προσιτό είναι να αγοράσεις 0.05 BTC σήμερα; Περίπου ένα χιλιάρικο κοστίζει.

Πόσο απρόσιτο όμως θα είναι σε 20 χρόνια από σήμερα; Πόσο προσιτό ήταν να αγοράσεις 1000 BTC πριν 10 χρόνια;

Και πόσοι το σνομπάρουν σε φάση «έλα μωρέ, τι είναι 0.05 BTC»;

Είναι 5.000.000 sats κύριοι! Στο μέλλον όλοι σε sats θα μετράνε. Και τα ανταλλακτήρια και οι κάτοχοι.

Ωραίο το ποστ σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 ώρες πριν, icenex είπε

Περα απο εδω μεσα εχω πρηξει 2 καλους φιλους να μπουνε με dca και οχι κανα τρελο ποσο ενα 50αρι το μηνα.Πραγματικα οταν βγαλω ενα καλο κερδος κ τοτε μου λενε μαλακιες τυπου κερνας επειδη εβγαλες λεφτα θα φανε ενα βρισιδι ολο δικο τους.

Νομίζω καλύτερα να τους αφήσεις στην ησυχία τους, μόνο χαμένος μπορείς να βγεις από αυτό. Δεν θα πρότεινα ποτέ σε κάποιον να πάρει bitcoin, μην ξεχνάμε πως είναι high risk. Αν στο τέλος πάρουν και η πτώση δεν έχει τελειωμό θα τα ακούς για μια ζωή.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους πεις πως εσύ παίρνεις bitcoin, να τους εξηγήσεις τί είναι, το ρίσκο, την στρατηγική σου και αν θέλουν θα πάρουν μόνοι τους χωρίς να προτείνεις τίποτα.

31 λεπτά πριν, snot είπε

Νομίζω καλύτερα να τους αφήσεις στην ησυχία τους, μόνο χαμένος μπορείς να βγεις από αυτό. Δεν θα πρότεινα ποτέ σε κάποιον να πάρει bitcoin, μην ξεχνάμε πως είναι high risk. Αν στο τέλος πάρουν και η πτώση δεν έχει τελειωμό θα τα ακούς για μια ζωή.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους πεις πως εσύ παίρνεις bitcoin, να τους εξηγήσεις τί είναι, το ρίσκο, την στρατηγική σου και αν θέλουν θα πάρουν μόνοι τους χωρίς να προτείνεις τίποτα.

Τους έχω εξηγήσει αλλά δεν ακούνε, νομίζω τα λέω και περνάνε από το ένα αυτί κ βγαίνουν από το άλλο.Στον έναν το πήρα απόφαση κ δεν του λέω τίποτα γιατί είναι καταστροφολογος εδώ μου λέει αν γίνει πόλεμος πως θα πάρεις τα λεφτά σου πισω κ του λέω αλήθεια τώρα πιστεύεις αν γίνει πόλεμος θα έχουν αξία τα κωλοχαρτα ή τα είδη πρώτης ανάγκης κ ειδικά το φαγητό.Αυτο είναι το επιχείρημα του για το ρισκο που πηρα.

Τεσπά αυτό που κατάλαβα είναι τα λέω με ακούνε κ το μόνο που ακούνε είναι ένα μπλα μπλα μπλα.

Αλλά ναι τελευταία φορά που μιλησα ήταν προχθές στον άλλον φίλο Μ που μόλις το είπα μου είπε ότι αυτό το μήνα δεν θέλω να βάλω 50 ευρώ γιατί τα θέλω για τις διακοπές.Τους βλέπω να έρχονται αν ακούσουν το btc πάει σε νέα υψηλή τιμη.

• Sad 1

Στις 16/7/2022 στις 2:20 ΜΜ, MAFAKA είπε

Ακούγονται φήμες για coinbase...το νου σας...

https://www.cryptopolitan.com/experts-trouble-coinbase-shuts-affiliate/

αν σκάσει ετοιμαστείτε για μεγάλη κατρακύλα

Τελικά καμία σχέση.

Απλά το Coinbase κάνει περικοπές στο US market ενώ αντίθετα επεκτείνεται στην Ε.Ε.

Όσο για το affiliate program που περικόπηκε, αυτό ισχύει μόνο για US. Για Ευρώπη μια χαρά δουλεύει ακόμα, όπως επίσης το "Learn and earn" πρόγραμμα τους. Τα χρησιμοποίησα προχθές.

----

Όσο για το ETH ... 40+% σε μια εβδομάδα ξεπερνώντας ακόμα και αρκετά πιο volatile alts.

Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι επανέκτησε τα κέρδη του vs BTC. Αυτά που πριν από 1-2 μήνες είχε χάσει.

• Thanks 1

Καλησπέρα, αν έχουμε αγοράσει eth στα 1000. Μας συμφέρει να βγάλουμε όλο το ποσό τώρα με κέρδος 50% αφού η αγορά είναι ασταθής γενικά; Η μας συμφέρει να βγάλουμε μόνο το κέρδος; Αν πχ βάλαμε 100 ευρω να βγάλουμε τα 50 ώστε να μας μείνουν πάλι 100 ευρώ μέσα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικα βγαζω το κερδος και αφηνω το αρχικο κεφαλαιο μεσα ωστε να συνεχιζει να παραγει.

Δεν βγαινω ποτε τελειως, αποσυροντας τα ολα,  για να μην χασω την  χαμηλη τιμη της εισοδου μου και χρειαστει αργοτερα να μπω ψηλοτερα.

Το κερδος το βαζω ειτε σε stablecoin περιμενοντας καταλληλες ευκαιριες,  ειτε σε καποιο αξιολογο project .

Επεξ/σία από Damianus
  • Like 4

Αν με ρωτάτε εμένα δεν θεωρώ ότι αξίζει να τσιμπήσεις κέρδος σε τέτοια ποσοστά γιατί δίνεις μεγάλο μέρος του νομίσματος και εξηγούμαι.

Αν αγοράσες 1 eth στα 1000 και πουλήσεις στα 1500 και πάρεις το κέρδος δηλαδή τα 500 θα πρέπει να πουλήσεις 0.33eth.Προτιμω να hold και να πουλήσω πχ στο alt high που αυτό το κομμάτι θα το πουλήσω 0.33×5000=1650.

Αυτό αξίζει να το κάνεις και μετά να ξαναμπαίνεις αν τυχόν πέσει η τιμή πιο κάτω ύστερα από μικρές διορθώσεις.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ουσιαστικά αυτή η στρατηγική απευθύνεται επί το πληστον σε traders.Ουσιαστικα πουλάς με dca αλλά αν πουλάς σε ποσοστά 50% πάνω από την τιμή αγοράς μιλάμε για βραχυπρόθεσμο κέρδος και απευθύνεται κ σε αυτούς που θέλουν να βγάλουν το γρήγορο ευκαιριακό κέρδος(traders) κ όχι αυτοί που βλέπουν μακριά(long term holders).

Αν παίζεις το long term παιχνίδι και δεν έχεις σκοπό να βγεις το θεωρώ χαζό να δώσεις το κέρδος σου σε κάποιον άλλον.Πουλας σε ποσοστά 400-500% πχ στις 4000 τσιμπάς το κεφάλαιο σου πίσω πουλώντας μόνο το 0.25 και το υπόλοιπο 0.75 δεν σε νοιάζει αν παει στο μηδέν, αν παλι φτασει στο φεγγάρι δεν μασάς και το καβαλάς μέχρι και τον επόμενο γαλαξία που λεει ο λογος, εφόσον πλέον δεν έχεις το άγχος το να χάσεις το κεφάλαιο σου.

Η τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ ίσως κάνω λάθος τι να πω.Η νεκροψία θα δείξει αν έκανα καλά 

Και μεσα σε ολο αυτο δεν εχω καν υπολογισει οτι το ευρω εχει χασει 20% της αξιας του στα παντα ακομη και στα κρυπτο και αλλο ενα 10% λογω πληθωρισμου.Οποτε στην ουσια χανεις και απο εκει ενα ποσοστο οταν πουλας τωρα.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 3

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Είμαι σχετικά νέος οπότε τώρα ψάχνομαι κι δοκιμάζω πράγματα σταατηγικές κλπ. Μέχρι τώρα και εγώ αυτό έκανα έβγαζα ένα μέρος απο τα κέρδη σε ποσοστό κέρδους πάνω από 50% ( το παρατηρω σε σύνολο του ποσού αφού έχω αγοράσει σε διάφορες τιμές με την εφαρμογή crypto pro) αλλά με αυτό το τρόπο κάθε φορά χάνεις ένα μέρος του κεφαλαίου άρα μειώνετε το αρχικό κεφάλαιο. Και για αυτό με προβληματίζει. 

Σωστά για το longterm αλλά αυτό το 5.000 το eth μπορεί να γίνει και σε 2-3 χρόνια. Δεν θες κάθε τόσο να βγάζεις ένα κέρδος στη τσέπη σου; Εκτός αν αυτή τη τακτική την ακολουθείς σε btc και eth και σε πιο μικρά παίζεις αλλιώς. Ευχαριστώ πάντως για όποια βοήθεια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θες να βγαζεις κερδος με μεσο ορο δηλαδη να πουλας πχ μια στο 50% την επομενη φορα να πουλησεις στο 100% και παει λεγοντας καποια στιγμη το αρχικο σου κεφαλαιο θα μειωθει εκθετικα σε σχεση με το να εκανες υπομονη και πουλαγες οταν το ποσοστο κερδους ηταν πανω απο 400% η και περισσοτερο γιατι εκει πουλας μικροτερο κομματι του κεφαλαιου σου με περισσοτερο κερδος.Κοινως ολο αυτο λειτουργει αντιστροφως αναλογα.

Η καλυτερη στρατηγικη για να βγαλεις τα περισσοτερα λεφτα ειναι το hold οσον τον δυνατον περισσοτερο καιρο τοσες περισσοτερες πιθανοτητες να βγαλεις καλα λεφτα γιατι σε μεγαλο βαθος χρονου τα περισσοτερα πραγματα πανε πιο ψηλα.Η στρατηγικη να τσιμπας κερδος καθε τοσο ειναι κερδοφορα αν καταφερεις και ξαναμπεις μεγαλωντας της θεση σου που εχει και το αναλογο ρισκο και εξηγουμαι.

Αν παρουμε για παραδειγμα το 1 eth που πηρες στα 1000$ και πουλησες στα 1500 θα χρειαστει να δωσεις 0.33eth για να τσιμπησεις τα 500$ κερδος.Αυτη η κινηση θα ειναι κερδοφορα αν παει η τιμη κατω απο 1500$ και με τα 500$ κερδος ξαναγορασεις περισσοτερο eth σε χαμηλοτερη τιμη, εστω οτι παει 1200 οπου με τα 500 δολαρια θα αγορασεις 0.4166eth κοινως μεγαλωνεις την θεση σου στο συγκεκριμενο νομισμα και απο εκει που ειχες 1 στο συνολο πλεον εχεις ~1.0766eth.Το αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να αγορασεις 0.33eth στα 1200$ και να δωσεις 396$ κοινως να κρατησεις το κερδος απο αυτην την συναλλαγη που ειναι 104$ απο τα συνολικα 500$.Οποτε μιλαμε στην ουσια κανεις trade και ευχεσαι καθε φορα να πεφτεις μεσα στις προβλεψεις σου.

Ολο αυτο προυποθετει εναν βασικο παραγοντα και αυτο ειναι η τιμη τελικα να πεσει πιο κατω απο την τιμη που πουλησες γιατι αν δεν το κανει το μονο που θα καταφερεις ειναι να χασεις πιθανον κερδος και ειδικα αν κανει ραλλυ.Και αντε και καταφερεις να προβλεψεις 2-3 φορες την αγορα μην περιμενεις να το πετυχαινεις παντα και στο τελος θα βρεθεις να βγαλεις λιγοτερα σε σχεση με το να ειχες κανεις απλα hold.Been there done that και πλεον εμαθα.

Εγω πλεον απλα βαζω στοχους σε συγκεκριμενες τιμες και εξηγουμαι πχ εχω πει οτι θα πουλησω ενα κομματι eth στις 5000 μετα αν παει 6000 θα πουλησω αλλο ενα κομματι και παει λεγοντας.Ακολουθω την ιδια στρατηγικη με σας απλα προσπαθω να παρω τα μεγιστα σε κερδος εφοσον αγορασα το αιμα που ειχε στους δρομους δεν εχει νοημα να το δωσω σε καποιον αλλον για ενα ποσοστο 50% πραγματικα ειναι κριμα.

Τι θελω να βγαλω απο 1eth που πηρα στα 1000$? ειναι 5000 θα το πουλησω τοτε και θα ειμαι ευχαριστημενος και δεν θα με νοιαξει αν παει και στις 10κ με αυτον τον τροπο δεν επηρεαζεσαι ψυχολογικα απο τις τιμες που ανεβοκατεβαινουν αλλα λειτουργεις με συγκεκριμενο πλανο κ στρατηγικη.

Στην τελικη χιλιες φορες να πουλησω λιγο πιο πανω απο το τελευταιο all time high παρα να πουλησω κοντα στο bottom αυτου του μαρκετ.Τι ειναι πιθανοτερο να δουμε στο επομενο bear market ?Eth στα 4-5κ ή στα 1k? Οπως απο οτι φαινεται δεν προκειται να ξαναδουμε btc στα 3-4κ που ηρθε στο προηγουμενο bear market k covid crash ετσι δεν προκειται να δεις eth κοντα στο 1000$ αρα για ποιον λογο να το δωσω για 50% κερδος?

Ps Καποιος γνωστος μου πριν κανα χρονο μου ελεγε για εναν φιλο του που ειχε βαλει 300.000 δραχμες τοτε με το χρηματιστηριο το 99 και οτι ο τυπος με το κρασαρισμα που εγινε δεν πουλησε τις μετοχες μιας και δεν αξιζαν ουτε 20 χιλιαδες οποτε και τις κρατησε.Τις πουλησε μου ειπε το 2020 και εβγαλε 35000€ οποτε 20 χρονια μετα εφοσον δεν φαληρισει κατι και τελικα ανακαμψει θα βγαλεις καλα λεφτα και μιλαμε για το χρηματιστηριο που δεν εχει τα τρελα σκαμπανεβασματα οπως τα κρυπτο.Με λιγα λογια εκανε μεσα σε 20 χρονια σχεδον 40 φορες την αξια του Not bad.Αναρωτιεμαι που θα ειμαστε σε 10 χρονια απο τωρα μιας και το Btc ηδη μετραει 12 χρονια και δεν ειναι καν mainstream που να γινει θα δουμε τρελα ποσα να μπαινουν στον χωρο.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ξεχνάμε όμως πως αρκετά alts δεν θα επιβιώσουν ένα κρυπτο-χειμώνα. Ακόμα και το eth μπορεί να το κάνεί flip κάποιο από τα eth killers και αν γίνει αυτό, θα πέσει πολύ η τιμή του

Μπορεί να αρχίσουν τα κράτη ένα ένα να απαγορεύουν το btc και να μηδενιστεί η αξία του.

Καλό είναι να τσιμπάς που και που λίγα κέρδη. Όπως κάνεις dca όταν είναι στα κάτω να παίρνεις κέρδη όταν είναι στα πάνω, εξαρτάται την στρατηγική σου.

Η νούμερο 3 φάλαινα πάντως πούλησε σήμερα 15000btc

Εγώ από την άλλη hodl μέχρι το επόμενο bull run 😁

Επεξ/σία από snot
  • Thanks 1

Καλα δεν λεμε να μην τσιμπας καθολου κερδος και σιγουρα ολα εχουν το αναλογο ρισκο οπως μικροτερα alts εχουν σαφως μεγαλυτερο ρισκο και κατα πασα πιθανοτητα να μην επιβιωσουν οπως λες.Αλλα εφοσον μιλαμε για btc k eth που αμφιβαλω να γινει flip τωρα συντομα νομιζω μπορουμε να πουμε με 99% σιγουρια οτι αυτα τα 2 θα ανακαμψουν στο επομενο ραλλυ και το μπαμ τους για αλλη μια φορα θα εκπληξει τον κοσμο.

Χωρια οτι πιστευω πολλα απο τα alts στο τοπ 20 θα επιβιωσουν σιγουρα, εδω βλεπουμε να επιβιωνουν προτζεκτ μονο κ μονο επειδη ειναι meme coins πχ doge coin.

Ουτως η αλλως δεν διαφωνησα το να τσιμπας κερδος απλα διαφωνησα να τσιμπας το κερδος σε τοσο μικρα Pumps για τον χωρο των κρυπτο.Αν δεν κανεις τουλαχιστον ενα χ5-χ10 τα λεφτα σου η στην χειροτερη ενα χ3 τι να πω κριμα που ρισκαρεις χιλιες φορες πηγαινε αγορασε μετοχες της apple amazon tesla.Αλλα να ρισκαρεις τα λεφτα σου σε αυτον τον χωρο για ενα 50-100% το θεωρω λιγο.Βεβαια ο καθενας εχει τα δικα του νουμερα και κριτηρια στο μυαλο του εγω προσωπικα εχω το πλανο μου και αυτο θα ακολουθησω αν θελω να βγω στην συνταξη πριν απο τα 50.Προτιμω να παρω αυτο το ρισκο παρα να περιμενω να παρω συνταξη στα 67 που μεχρι να παω 67 παιζει να εχουν ανεβασει το οριο ηλικιας στα 75.

Ασχετο κατι που παρατηρησα Pumpare το eth και τωρα ξαφνικα βλεπεις να πουλανε καποιοι για αυτο εχει πεσει η τιμη του ενα ταυτοχρονα Pumparei το btc να φανταστω καποιοι που βγαλανε κερδος απο αυτο το trade τωρα αγοραζουν btc?Δεν νομιζω να ειναι τυχαιο,χωρια οτι παιρνει μια ανασα το eth.

42 λεπτά πριν, snot είπε

Μην ξεχνάμε όμως πως αρκετά alts δεν θα επιβιώσουν ένα κρυπτο-χειμώνα. Ακόμα και το eth μπορεί να το κάνεί flip κάποιο από τα eth killers και αν γίνει αυτό, θα πέσει πολύ η τιμή του

Μπορεί να αρχίσουν τα κράτη ένα ένα να απαγορεύουν το btc και να μηδενιστεί η αξία του.

Καλό είναι να τσιμπάς που και που λίγα κέρδη. Όπως κάνεις dca όταν είναι στα κάτω να παίρνεις κέρδη όταν είναι στα πάνω, εξαρτάται την στρατηγική σου.

Η νούμερο 3 φάλαινα πάντως πούλησε σήμερα 15000btc

Εγώ από την άλλη hodl μέχρι το επόμενο bull run 😁

Αλλα νουμερα αυτα και εχει το κεφαλαιο να παιξει με trades αν αγορασε στις 19κ εβαλε 285 και πουλησε στις 23κ εβγαλε 60 μυρια.Αυτος μπορει να μπαινει σε οποια τιμη γουσταρει και να βγαζει 50-60m και σε ποσοστα  30%.Αυτο που κανουν τα παιδια πιο πανω αλλα σε μεγαλυτερη κλιμακα.Το να μεγαλωσεις το κεφαλαιο σου απο ψιχουλα ειναι το δυσκολο.Αν βγαλεις το πρωτο μυριο λενε μετα βγαζεις ευκολα μυρια αν επενδυσεις σωστα.Οσοι ειναι εκατομμυριουχοι το ιδιο λενε οτι το να μαζεψουν το πρωτο μυριο ηταν το δυσκολο κομματι.

• Like 2

42 λεπτά πριν, icenex είπε

Αλλα νουμερα αυτα και εχει το κεφαλαιο να παιξει με trades αν αγορασε στις 19κ εβαλε 285 και πουλησε στις 23κ εβγαλε 60 μυρια.Αυτος μπορει να μπαινει σε οποια τιμη γουσταρει και να βγαζει 50-60m και σε ποσοστα  30%.Αυτο που κανουν τα παιδια πιο πανω αλλα σε μεγαλυτερη κλιμακα.Το να μεγαλωσεις το κεφαλαιο σου απο ψιχουλα ειναι το δυσκολο.Αν βγαλεις το πρωτο μυριο λενε μετα βγαζεις ευκολα μυρια αν επενδυσεις σωστα.Οσοι ειναι εκατομμυριουχοι το ιδιο λενε οτι το να μαζεψουν το πρωτο μυριο ηταν το δυσκολο κομματι.

Αυτός το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πεινάσει ό,τι και να γίνει. Απλά το ανέφερα για να δείξω ότι δεν είναι κακή στιγμή να πάρει κάποιος κέρδος.

3 ώρες πριν, sotiris123 είπε

Μέχρι τώρα και εγώ αυτό έκανα έβγαζα ένα μέρος απο τα κέρδη σε ποσοστό κέρδους πάνω από 50% ( το παρατηρω σε σύνολο του ποσού αφού έχω αγοράσει σε διάφορες τιμές με την εφαρμογή crypto pro) αλλά με αυτό το τρόπο κάθε φορά χάνεις ένα μέρος του κεφαλαίου άρα μειώνετε το αρχικό κεφάλαιο. Και για αυτό με προβληματίζει.

Κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Αν αγόρασες πχ eth στα 100usd το 2020 και πούλησες στα 150 καλύτερα να τα κράταγες. Αν αγόρασες luna στα 70usd και πούλησες στο 100 έκανες ότι καλύτερο μπορούσες να κάνεις.

• Like 1

@snot Αυτος παιζει αλλο παιχνιδι που δεν γινεται να παιχτει με ψιλα που παιζουμε εμεις.Αν παρουμε σαν παραδειγμα ενας που εχει 1000 ευρω κεφαλαιο και αγορασε 1eth στα 1000 ευρω και τελικα πουλησε 0.5eth στα 1500 εβγαλε 750 και εστω οτι ξαναπουλησει στα 2000 θα βγαλει αλλα 1000 ευρω δηλαδη συνολο 1750 ευρω και πλεν δεν εχει καθολου eth, αν η τιμη δεν πεσει κατω απο τα 2000 και συνεχισει την ανηφορα και φτασει 3000 πλεον με τα 1750 ευρω ποσο eth αγοραζει?

Αυτος εβγαλε κεφαλαιο 60 μυρια και αν θελει παιζει με αυτα να τα αυγατισει δεν ειναι 1000 ευρω.Τετοια ποσα λειτουργουν εκθετικα στο τι κερδος θα βγαλεις δεν ειναι τυχαιο που λενε οτι το πρωτο μυριο ειναι δυσκολο να βγει μετα αν κανεις σωστες κινησεις το 1 μπορεις να τα κανεις 50 σε λιγοτερο χρονο απο οσο σου πηρε να μαζεψεις το 1.

9 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Καλά όλα αυτά παίδες, αλλά όποιος έβγαλε κέρδος, ας τα σηκώσει ή ας τα επενδύσει αλλού, θα χουμε πτώση soon :D

Κλαιν, παω να πεσω σε χειμερια ναρκη βαλτε μια φωνη οταν ερθει το καλοκαιρι... :P

• Like 1

• Δημιουργία νέου...