Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 14,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Ήδη το mining είναι ασύμφορο στα 20K. Πόσο μάλλον στα 10K. Εκτός και αν μπουν τρελά fees για να βγάλουν τα σπασμένα. Αν πάει στα 3K μετά θα πάει στο μηδέν γιατί όλοι οι miners θα πουλήσουν τον εξοπλισμό τους στα παλιοσίδερα για ένα πιάτο φασολάδα.

Ασυμφορο ειναι γιατι ολοι ανταγωνιζονται με τρελα υπολογιστικα συστηματα και εχουν επενδυσει πολλα λεφτα ,δανεισμο με σκεπτικο οτι η τιμη θα ανεβαινει.

Θα υπαρξει ΣΟΚ αν παει 3Κ ( ουτε μια στο εκατομμυριο για εμενα) , αλλα επειδη ποτε μην λες ποτε ... στο bitcoin υπαρχει προβλεψη και για αυτο , καθε 2 εβδομαδες προσαρμοζεται ο αλγοριθμος δυσκολιας που γινεται η εξορυξη οποτε π.χ αν η δυναμη των miners εχει μειωθει στο μισο  θα μειωθει αντιστοιχα και η δυσκολια για τα blocks.

Σαν θεωρια αρκει μονο ενας να θελει να κανει mining , και το bitcoin/blockchain θα συνεχισει κανονικα.. Μην ξεχνας αρχικα εκανες mining στο απλο PC ..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, crypkratos είπε

Ασυμφορο ειναι γιατι ολοι ανταγωνιζονται με τρελα υπολογιστικα συστηματα και εχουν επενδυσει πολλα λεφτα ,δανεισμο με σκεπτικο οτι η τιμη θα ανεβαινει.

Θα υπαρξει ΣΟΚ αν παει 3Κ ( ουτε μια στο εκατομμυριο για εμενα) , αλλα επειδη ποτε μην λες ποτε ... στο bitcoin υπαρχει προβλεψη και για αυτο , καθε 2 εβδομαδες προσαρμοζεται ο αλγοριθμος δυσκολιας που γινεται η εξορυξη οποτε π.χ αν η δυναμη των miners εχει μειωθει στο μισο  θα μειωθει αντιστοιχα και η δυσκολια για τα blocks.

Σαν θεωρια αρκει μονο ενας να θελει να κανει mining , και το bitcoin/blockchain θα συνεχισει κανονικα.. Μην ξεχνας αρχικα εκανες mining στο απλο PC ..

Αυτό είναι και το πρόβλημα. Οι μικροί δεν μπορούν πλέον να αντέξουν, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν και το mining απορροφάτε εξολοκλήρου από τους κολοσσούς.

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Το ustc ξεκίνησε πάλι ρε πλάκα μας κάνουν

Fuck logic, αλλά όλο και κανένας smooth brain θα βγάλει 50 εκατομμύρια σε κάποιο pump και εμείς ακόμα θα κάνουμε τους έξυπνους 😄😄😄

Δημοσ.
2 ώρες πριν, freelove είπε

Τι πιστεύετε για nexo κάι wirex. 

Έχω flat μεγάλα ποσά. Λέτε να τα τραβήξω μην γίνει καμία στραβή όπως celsius???

Εγώ ευτυχώς είχα μέσα μόνο 2Κ τα οποία γνωρίζω εδώ και 20 ημέρες ότι δεν θα τα υπολογίζω για του χρόνου μιας και μέχρι Απρίλιο τα έχω κλειστά..Κοινώς Κλάιν Mάιν :D 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Xvipes είπε

Ίσως χαζή ερώτηση αλλά αν αυξηθεί ο πληθωρισμός δεν είναι σωστή κίνηση να βάλεις μέρος των αποταμιεύσεων σε btc?

Ή για να το θέσω διαφορετικά για πιο λόγο να πέφτει το btc αυτό το διάστημα λόγο του πληθωρισμού?

Αυτό είναι μια θεωρία που είναι ακόμη σωστή για χώρες με υπερπληθωρισμό (Τουρκία, Αργεντινή, Βενεζουέλα). Για αυτούς το volatility του btc έχει μικρότερο ρίσκο από ότι για εμάς που μπορεί να έχουμε πρόβλημα αλλά δεν έχουμε υπερπληθωρισμό.

Στο γιατί ο πληθωρισμός ρίχνει το btc η σύντομη απάντηση είναι ότι το τελευταίο bull run ήταν αποτέλεσμα υπερδανεισμου κυρίως στην Αμερική και την Ευρώπη που είχαν μηδενικά επιτόκια δανεισμού κάτι που πλέον έχει αλλαξει στην προσπάθεια να χτυπηθεί ο πληθωρισμός.

Ο υπερδανεισμος και κυρίως οι πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης(google quantitative easing που είναι και ο σημαντικότερος τρόπος τυπωματος χρηματος) σε συνδιασμό με την μείωση προσφοράς αγαθών προκάλεσε πληθωρισμό.

Οι κεντρικές τράπεζες λοιπόν αυξάνουν τα επιτόκια δανεισμού για να πολεμήσουν τον πληθωρισμό με αποτέλεσμα να μην συμφέρει πλέον να δανειστεί κάποιος για να κάνει speculation. Εκτός από τα επιτόκια ακολουθείται και  ποσοτική σύσφιξη που στραγγίζει τα λεφτά από την αγορά ( οι τράπεζες θα δανείζουν πολύ πιο δύσκολα γιατί δεν θα έχουν ρευστοτητα) . Πρώτα από όλα θα πέσουν τα πιο υψηλού ρίσκου assets δλδ τα κρυπτο και μαζί και οι μετοχές .

Και για να δεις και πόσο πιο χάλια είναι η κατάσταση με το btc ,οι miners πλέον λόγω πληθωρισμού αγοράζουν πολύ ακριβό ρεύμα οπότε σκοτώνουν btc για να επιβιώσουν καθώς δεν μπορούν να δανειστούν για να βγάλουν τα έξοδα τους λόγω υψηλών επιτοκίων (μέτρο καταπολέμησης πληθωρισμού όπως είδαμε). Αντίστοιχα όσοι βρέθηκαν με χοντρά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο σκοτώνουν τώρα assets για να μην τους πάρουν το σπίτι 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, freelove είπε

Τι πιστεύετε για nexo κάι wirex. 

Έχω flat μεγάλα ποσά. Λέτε να τα τραβήξω μην γίνει καμία στραβή όπως celsius???

Εγώ φίλε θα τα τραβούσα σε fiat μέχρι να πάρει μπρος η αγορά και αν πέσει και άλλο με αυτά τα fiat μπαίνεις, είναι περίεργη περίοδος, πέρσι είχα 20κ σε cake μέσα σε έναν χρόνο επειδή τα άφηνα σε staking πήγανε στα 5κ , αν τα άφηνα ακόμη τώρα θα είχα τρίχες , όχι ότι θα με σώζουν τα 5κ απλά ήμουν και γώ άπληστος και αντι να έχω έστω τα 10κ σε fiat τα εβαλα όλα στο staking του cake διότι μου έδινε 600$ την εβδομάδα στην τότε τιμή του cake 40$

Επεξ/σία από NobodyRankXV
Δημοσ.
18 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Ήδη το mining είναι ασύμφορο στα 20K. Πόσο μάλλον στα 10K. Εκτός και αν μπουν τρελά fees για να βγάλουν τα σπασμένα. Αν πάει στα 3K μετά θα πάει στο μηδέν γιατί όλοι οι miners θα πουλήσουν τον εξοπλισμό τους στα παλιοσίδερα για ένα πιάτο φασολάδα.

Το κόστος μόνο του ρεύματος για να φαρμαρεις ένα BTC είναι κάπου 12-14Κ , και δεν σου βάζω καν τον εξοπλισμό , αν φτάσει σε αυτά τα επίπεδα τότε πολλοί θα κατεβάσουν διακόπτες , για την ώρα λες αντε να βγάλω τα έξοδα και απλά περιμένεις οταν θα ανεβεί ξανά να παρεις και το κέρδος σου .. μόνο μεγάλες μονάδες σε συγκεκριμένες χώρες και αυτοί που κλέβουν το ρεύμα θα αντέξουν για παρακάτω  , εγώ σκέφτομαι να πουλήσω ότι έχω από hardware, που έτσι και αλλιώς πρόλαβα και τα έκανα απόσβεση και αν φτάσει κοντά στα 10Κ να πάω να αγοράσω απευθείας BTC να τα κρατήσω καναδυό χρόνια και ότι γίνει  και να μην ξανά ασχοληθώ με το άθλημα  , γιατί τελικά δεν είναι και πολύ αποκεντρωμένα όπως μας λέγανε , τα ίδια λαμόγια που ελέγχουν το χρήμα κινούν τα νήματα και στα κρυπτο

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το trend καθοδικο.

Το sentiment ειναι στο ναδιρ.

Η παγκοσμια οικονομικη & πολιτικη κατασταση το ιδιο.

Τωρα επενδυει κανεις στον εαυτο του, βελτιωνει τις ικανοτητες του, μαζευει cash , ωστε να ειναι προετοιμασμενος να μπει οταν αλλαξουν οι παραμετροι.

Επεξ/σία από Damianus
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το αστείο είναι ότι κοιτάω κάποια alts είναι σχετικά λίγο πιο πάνω σε σχέση με την τιμή του btc πχ όταν το btc χτυπάει 19000 το cake πάει 2,90κατι τώρα είναι 3,10κατι

• Δημιουργία νέου...