Προς το περιεχόμενο

Τα νέα της ημέρας γύρω από τα cryptocurrencies

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, zananiro είπε

Γιατί είναι κακή ιδέα το σοτάρισμα σε bear market? Αν δεν σορτάρεις σε bear market πότε θα σορτάρεις?

Με τόσα σκαμπανεβάσματα που έχουν κάνει οι τιμές από την έναρξη του πολέμου και μετά, είναι η χαρά του short. Σορτάρισμα και αγορά του νομίσματος με τα κέρδη ώστε να αυξάνεται το ποσοστό κατοχής χωρίς τη χρήση νέου κεφαλαίου είναι μια καλή στρατηγική ειδικά τον τελευταίο μήνα θεωρώ. Φυσικά με μελέτη και στρατηγική για το πότε πουλάς και πότε αγοράζεις, καθώς και ποιο νόμισμα θα σορτάρεις. Δεν ειναι όλα τα νομίσματα το ίδιο κατάλληλα για σορτάρισμα. 

Τον εναν απο τους λογους τον ειπες μονος σου. Σκαμπανεβασματα που σε bear market ειναι αυξημενα. Το σορταρισμα λοιπον σε εκθετει αμεσα στο volatility . Μπορει λοιπον η αγορα να ειναι πτωτικη ως μεγαλη εικονα, και σορταροντας μπορει σωστα να προβλεψεις την πτωτικη ταση, αλλα ενα relief rally απο τα συνηθισμενα μεσα σε bear market ειναι αρκετο για να σε στειλει αδιαβαστο στην αγκαλια του liquidation. Κι αμεσως μετα να συνεχισει η πτωτικη ταση που σωστα ειχες προβλεψει.

Αν θες με day trading να αυξησεις τις θεσεις σου, μπορεις να κανεις ακριβως το αντιστροφο απο αυτο που περιγραφεις, χρησιμοποιωντας long και πονταροντας στα μικρα relief rallies τις στιγμες που θεωρεις καταλληλες. Θεωρω οτι εχει μικροτερο ρισκο .

Επεξ/σία από BackFromHell
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, snot είπε

Νομίζω πως σε κάτι που -τουλάχιστον εώς τώρα- ανεβαίνει στα μεγάλα time frames είναι ρίσκο μία short θέση γενικά. Στην τελική εάν πάρεις σήμερα btc και αύριο πέσει 70% πιθανότατα σε κάποια χρόνια να είσαι στο συν, το αντίθετο όμως; Αλλά όντως έαν ήταν να σόρταρω θα το έκανα σε bear market και εγώ.

Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα για ποιο λόγο σορτάρουν το bitcoin. Όταν πέφτει το bitcoin τα αλτ πέφτουν περισσότερο, για ποιο λόγο να σορτάρει κανείς το bitcoin και όχι κάποιο alt με πολλαπλάσια κέρδη;

Συμφωνώ, αν είναι να σορτάρει κάποιος πιστεύω το καλύτερο είναι να το κάνει με alts. Ανεβαίνουν και πέφτουν πολύ περισσότερο από το btc. Εγω προσωπικά τους τελευταίους δύο μήνες σορτάρω ασύστολα το harmony one.

Συμφωνώ επίσης ότι η short θέση είναι γενικά ρίσκο, γι' αυτό θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να κυνηγάει πολύ μικρότερα κέρδη σε σχέση με long position. Όπως επίσης να σορτάρει μόνο ένα μέρος του ποσοστού που κατέχει και πάντα με dca. Αλλά στην τρέχουσα περίοδο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει ένα bull run. Δεν ξέρω για πόσο όμως γιατί σιγά σιγά οι περισσότερες χώρες θα αρχίσουν πολιτικές στήριξης και αυτό ίσως αλλάξει το κλίμα σύντομα. 

32 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Τον εναν απο τους λογους τον ειπες μονος σου. Σκαμπανεβασματα. Το σορταρισμα σε εκθετει αμεσα στο volatility . Μπορει λοιπον η αγορα να ειναι πτωτικη ως μεγαλη εικονα, και σορταροντας μπορει σωστα να προβλεψεις την πτωτικη ταση, αλλα ενα relief rally απο τα συνηθισμενα μεσα σε bear market ειναι αρκετο για να σε στειλει αδιαβαστο στην αγκαλια του liquidation. Κι αμεσως μετα να συνεχισει η πτωτικη ταση που σωστα ειχες προβλεψει.

Αν θες με day trading να αυξησεις τις θεσεις σου, μπορεις να κανεις ακριβως το αντιστροφο απο αυτο που περιγραφεις, χρησιμοποιωντας long και πονταροντας στα μικρα relief rallies τις στιγμες που θεωρεις καταλληλες. Θεωρω οτι εχει μικροτερο ρισκο .

Ναι, long με relief rallies θα συμφωνήσω ότι είναι επίσης μια καλή στρατηγική την οποία επίσης ακολουθώ αυτήν την περίοδο. Αλλά και εκεί έχεις φυσικά τον κίνδυνο να ανοίξεις Long position και η πτωτική τάση να συνεχίζεται, ειδικά σε bear market όπως τώρα (δυστυχώς το έπαθα με το near πρόσφατα). Απλά νομιζω ότι με βάση το τρέχων κλίμα, το οποίο περιέγραψες πολύ σωστά πιο πάνω, υπάρχει upper bound σε οποιαδήποτε άνοδο, οπότε το volatility risk που περιγράφεις για short position ίσως είναι μικρότερο αυτήν την περίοδο σε σχέση με long position για relief rallies. 

Επίσης να σημειώσω ότι σε αυτά που γράφω αναφέρομαι σε day trading. Τα πράγματα είναι φυσικά διαφορετικά αν ο χρονικός ορίζοντας που θέτει κάποιος είναι μεγαλύτερος και χρειάζεται άλλη προσέγγιση. 

Επεξ/σία από zananiro

το πρόβλημα με το trading είναι να μάθεις αν η αγορά είναι bear ή bull σε σχέση με τα timeframes που κοιτάς.

αν το μάθεις και δε θέλεις να sortαρεις μπορείς να κάνει dca short ή long αντίστοιχα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν αντιλαμβανονται οι παλιοι και πουν την γνωμη τους θα ειναι χρησιμο!

Ειναι στο σημειο μεγαλο 3 - 3 μικρο προς 4 η

5 - 2 προς 3 αραγε?

Μαλλον μεχρι τελος του μηνα θα δειξει

(αν ισχυει το δευτερο το τελος της πτωσης ειναι χειροτερο (η καλυτερο για οσους με fiat) απο οσο τα περιεγραψα

The-fractal-character-of-Elliott-wave-patterns-Source-Adapted-from-Ref-6.png

Επεξ/σία από kostasathv

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostasathv είπε

Αν αντιλαμβανονται οι παλιοι και πουν την γνωμη τους θα ειναι χρησιμο!

Ειναι στο σημειο μεγαλο 3 - 3 μικρο προς 4 η

5 - 2 προς 3 αραγε?

Μαλλον μεχρι τελος του μηνα θα δειξει

(αν ισχυει το δευτερο το τελος της πτωσης ειναι χειροτερο (η καλυτερο για οσους με fiat) απο οσο τα περιεγραψα

The-fractal-character-of-Elliott-wave-patterns-Source-Adapted-from-Ref-6.png

Νομίζω τσάμπα ασχολείσαι με patterns. Το bitcoin είναι ολοφάνερο προς το παρών ακολουθεί Nasdaq/Sp500. Αν αυτοί συνεχίσουν να πέφτουν το bitcoin θα ακολουθήσει μέχρι τουλάχιστον τα 27k.

Επεξ/σία από snot
  • Like 1

πάω για ύπνο αν ανέβει η τιμή στείλτε μου pm

διαφορετικά απλά θα βλέπω σήριαλ, θα πάω βόλτες και οτιδήποτε άλλο, αρκετά με τα διαγράμματα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, snot είπε

Νομίζω τσάμπα ασχολείσαι με patterns. Το bitcoin είναι ολοφάνερο προς το παρών ακολουθεί Nasdaq/Sp500. Αν αυτοί συνεχίσουν να πέφτουν το bitcoin θα ακολουθήσει μέχρι τουλάχιστον τα 27k.

Σωστός. Ειδικά μετά την πανδημία ακολουθεί όσο ποτέ τους χρηματιστηριακούς δείκτες και την προηγούμενη εβδομάδα η συσχέτιση με τον Nasdaq έφτασε στην υψηλότερη ιστορικά τιμή. 

Επεξ/σία από zananiro

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, zananiro είπε

Σωστός. Ειδικά μετά την πανδημία ακολουθεί όσο ποτέ τους χρηματιστηριακούς δείκτες και την προηγούμενη εβδομάδα η συσχέτιση με τον Nasdaq έχει φτάσει στην υψηλότερη ιστορικά  ιστορικά τιμή. 

αυτό φανερώνει ότι έχουμε όλοι όλα τα λεφτά μέσα και αναμένουμε τους μεγάλους επενδυτές

όταν οι φάλαινες πουλάνε πουλάνε και όταν αγοράζουν αγοράζουν!

Επεξ/σία από snet

15 ώρες πριν, snot είπε

εχει καποια σχεση αλλα μεσα νοεμβρη και μαρτιο απογοητευσε οσους βασιζονταν στη συσχετιση τους. Μια χαρα τα εχουν καταφερει να μας μπερδεψουν!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλος ενας μηνας "χαμενος" σε locked staking, προσωπικα δεν το βλεπω να κανει καμια τρελη ανακαμψη οποτε και τα εκλεισα για 1 μηνα, θα τα εκλεινα και περισσοτερο αλλα δεν εχουν τρελη διαφορα τα apy στους 2 μηνες στα νομισματα που εχω ασε που θελω να εχω την ευελιξια αν μια στο εκατομμυριο γινει κανενα καλο μπαμ.

Και εγω πιστευω οτι πλεον εχουμε φτασει σε μια εποχη που το Btc ακολουθει οτι κανει και το χρηματηστηριο με οτι συνεπαγεται με αυτο για αυτο δεν νομιζω απο εδω και περα να τιθεται θεμα προιστοριας τι εκανε σε προηγουμενους κυκλους.

Επεξ/σία από icenex

Στις 4/12/2021 στις 1:29 ΜΜ, MySql είπε

Προσωπικα δινω  περισσοτερες πιθανοτητες στο να εχουμε μπει ηδη στο bear market μετα το ATH που εγινε στις 10 νοεμβριου

2 ώρες πριν, MySql είπε

Δεν νομιζω να ειπες κατι διαφορετικο απο οτι γινεται βαση προιστοριας, απλα πολλοι πιστεψαν(μαζι κ εγω) οτι δεν θα επαναληφθει στον βαθμο που γινοταν στους προηγουμενους κυκλους με ποσοστα 80-90% κατω.Και να σου πω την αληθεια δεν το πιστευω οτι θα πεσει στα ταρταρα οπως αλλες φορες, θεωρω οτι το πολυ πολυ να πιασουμε πατο στα 30κ που αυτο ειναι γυρω στα 56% κατω απο το ath.Δεν προκειται να δεις btc στα 15κ που ειναι 80% κατω απο το ath, αν γινει αυτο πραγματικα θα πουλησω οτι εχω και δεν εχω και θα παρω οσα μπορεσω :P

Απο εκει κ επειτα θεωρω οτι εχουμε φτασει σε ενα σημειο και οσο περναει ο καιρος αυτα τα βιαια ξεσπασματα της τιμης προς τα κατω θα ειναι ολοενα και μικροτερα και αυτο θα γινεται σε συχνοτερο βαθμο σε σχεση με παλια, δηλαδη καθε φορα που θα ανεβαινουν οι τιμες θα υπαρχει και αντιστοιχη διορθωση και θα βλεπουμε μια πιο υγιη πορεια του νομισματος.

Αυτη ειναι η προβλεψη μου με το φτωχο μυαλο μου.

4 ώρες πριν, icenex είπε

Δεν νομιζω να ειπες κατι διαφορετικο απο οτι γινεται βαση προιστοριας, απλα πολλοι πιστεψαν(μαζι κ εγω) οτι δεν θα επαναληφθει στον βαθμο που γινοταν στους προηγουμενους κυκλους με ποσοστα 80-90% κατω.Και να σου πω την αληθεια δεν το πιστευω οτι θα πεσει στα ταρταρα οπως αλλες φορες, θεωρω οτι το πολυ πολυ να πιασουμε πατο στα 30κ που αυτο ειναι γυρω στα 56% κατω απο το ath.Δεν προκειται να δεις btc στα 15κ που ειναι 80% κατω απο το ath, αν γινει αυτο πραγματικα θα πουλησω οτι εχω και δεν εχω και θα παρω οσα μπορεσω :P

Απο εκει κ επειτα θεωρω οτι εχουμε φτασει σε ενα σημειο και οσο περναει ο καιρος αυτα τα βιαια ξεσπασματα της τιμης προς τα κατω θα ειναι ολοενα και μικροτερα και αυτο θα γινεται σε συχνοτερο βαθμο σε σχεση με παλια, δηλαδη καθε φορα που θα ανεβαινουν οι τιμες θα υπαρχει και αντιστοιχη διορθωση και θα βλεπουμε μια πιο υγιη πορεια του νομισματος.

Αυτη ειναι η προβλεψη μου με το φτωχο μυαλο μου.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε επίσημα ότι στα 21500$ χτυπάει margin call για την MicroStrategy το όριο αυτό φαντάζει πολύ πιθανο

• Like 1

• Δημιουργία νέου...