Προς το περιεχόμενο

Τα νέα της ημέρας γύρω από τα cryptocurrencies

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@icenex δεν έχω κατάλαβει που ακριβώς διαφωνείς. Ανέφερα ότι εκ των υστέρων  ήταν καλή ημέρα για ψώνια αλλά είχε ρίσκο (όπως έχει άλλωστε κάθε στιγμή που αγοράζεις). Δεν μπορείς όμως να κατηγορήσεις κάποιον που είχε προεξοφλήσει ότι η τιμή θα έπεφτε ή θα πέσει και αλλο έτσι πως είναι η κατάσταση. Και η προηγούμενη εβδομάδα ήταν καλή για αγορά αλλά προχτές θα ήταν κάποιος 20% κατω αν είχε αγοράσει την προηγούμενη εβδομάδα. Εννοείται ψωνίζεις με dca αλλά κάποια στιγμή το κεφάλαιο που έχεις για dca μειώνεται, οπότε αλλάζει και η στρατηγική με την οποία αγοράζεις. Δεν είναι ψωμοτύρι το dca, αντε μάθαμε μια λέξη και την κοπανάμε συνέχεια. Έχει και κάποιους περιορισμούς στη χρήση του. 

Επεξ/σία από zananiro
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικα με το "buy the dip" θα χρησιμοποιησω το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα και θα παρακαλεσω τους fan του συγκεκριμενου token να μην με παρεξηγησουν, αλλωστε ειναι γνωστο οτι θα γινουν πλουσιοι με τη συγκεκριμενη επενδυση, οποτε no wories, απλα βοηθα το παραδειγμα στη συγκεκριμενη συζητηση.

Xωρις λοιπον να υπονοω κατι, οταν το cardano πχ ειχε πεσει απο τα 3$ στα 2$, buy the dip διαβαζαμε. Μετα επεσε στο 1,5$, μεγαλη ευκαιρια διαβαζαμε, παρτε τωρα γιατι θα παει 10$ αρχες του ετους, διαβαζαμε. Ο Hoskinson ανακοινωσε αυτο, εκεινο και το αλλο, τρεξτε τωρα που εχει 1.5$ να προλαβετε.

Μετα πηγε ακομα πιο κατω στο 1$, δως'του παλι buy the dip , τωρα που βαρεσε το πιο ισχυρο support, δεν εχει πιο κατω.

Τωρα ειναι, ουτε αυτο δεν ξερει που, αλλα αν ακομα ισχυει η λογικη buy the dip καταλαβαινετε οτι απο το Σεπτεμβρη εως σημερα ο τυπος που θα εκανε all in στα dips θα ειναι και αστεγος και εκγλωβισμενος ξερω γω.

Παραδειγματα σαν το συγκεκριμενο τοκεν ή και χειροτερα, απειρα.

Περα απο το παραδειγμα ομως, αν το παρουμε πιο θεωρητικα, οταν λεμε buy the dip, προυποθεση ειναι να ξερουμε το επενδυτικο προφιλ του αλλου, αλλα και το λογο του dip και να συνεκτιμηθουν αυτα (και πολλα αλλα). Αν ας πουμε το dip ειναι για ενα twit του γνωστου παπατζη, ναι, δεν ειναι κακη ιδεα. Αν ομως εχουν ελθει τα πανω κατω στην παγκοσμια οικονομια με προοπτικες επιδεινωσης, παραλληλα εχουμε και απροβλεπτες γεωπολιτικες εξελιξεις κλπ κλπ, εγω προσωπικα δε θα ελεγα με τοση ανεση σε καποιον να παρει το dip. Επισης δε θα το ελεγα σε εναν που εχει χρονικο οριζοντα επενδυσης τον 1 μηνα, γιατι ειναι αγνωστο το που θα βρισκεται σε 1 μηνα που ο φιλος θα θελει να βγαλει τα λεφτα του. Ουτε και σε day trader μπορω να το πω γιατι παλι ειναι αγνωστο για το που θα ειναι πχ το βραδυ.

Για ολους τους παραπανω λογους και πολλους ακομα, για τον μεσο επενδυτη, το dca ειναι μια καλυτερη και πιο ασφαλης προσεγγιση. Yπο την προυποθεση οτι πιστευει γενικα στα κρυπτο ως assets κι εχει μεσο-μακροπροθεσμο χρονικο οριζοντα επενδυσης.

Επεξ/σία από BackFromHell

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@zananiroΔιαφωνω περι ρισκου οταν αγοραζεις με dca δεν σε νοιαζει οτι και να κανει η τιμη.Οσο για το κεφαλαιο με dca αυτο ειναι στην ευχερεια του καθενος.Αν νομιζεις οτι θα πεσει η τιμη κ αλλο κ πιστευεις οτι θα πεσει και μεχρι κ 20κ τοτε βαζεις μικροτερο ποσοστο πχ ενα 10% οπως και να εχει αν καταφερεις και αγορασεις μεχρι τα 20κ με dca και σου τελειωσει το κεφαλαιο και το btc συνεχισει και πεσει μεχρι και 10κ θεωρεις οτι θα εισαι χαμενος?Γιατι δεν νομιζω να εχει κανεις κρυσταλλινη σφαιρα και να διαβαζει το μελλον ωστε να ξερει με σιγουρια ποσο κατω θα παει.Το μονο σιγουρο ειναι να αγοραζεις σε καθε πτωση και οταν τελειωσει το κεφαλαιο απλα hold.Χαμενος δεν θα βγεις απλα μετα παιζεις το παιχνιδι της υπομονης.

Θα μιλησω προσωπικα εγω εχω αγορασει και στις 33k, 37k, 45k,50k k 57k και εχω μεσο ορο αγορας καπου στα 40-45κ με λιγα λογια τωρα δεν ειμαι στα λεφτα που επενδυσα. Αν ειχα φραγκα στην τωρινη πτωση θα αγοραζα και θα εριχνα κ αλλο τον μεσο ορο, το οτι δεν εχω δεν με χαλαει κιολας και ουτε νιωθω οτι εμεινα στην απεξω γιατι εχω ηδη αγορασει σε αυτες τις τιμες.Αν πεσει κατω απο 30κ θα κοψω το λαιμο μου να ριξω ομως κανα ψιλο.Με λιγα λογια δεν υπαρχει καπου ρισκο, οπως το λες το μονο ρισκο που υπαρχει ειναι οτι πιστευεις οτι θα φτασει σε συγκεκριμενη τιμη και πονταρεις σε πτωση ενω μπορει καλλιστα να συμβει το σεναριο που δεν περιμενει κανείς και τελικα να ανεβει για αυτο κανεις dca και ξεχνας την λεξη ρισκο προσπαθωντας να διαβασεις το μελλον.

Επεξ/σία από icenex
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, icenex είπε

Γιατι δεν νομιζω να εχει κανεις κρυσταλλινη σφαιρα και να διαβαζει το μελλον ωστε να ξερεις με σιγουρια ποσο κατω θα παει.

Αυτο ακριβως εξηγω. Επειδη κανεις δεν εχει κρυσταλλινη σφαιρα και κανεις δε διαβαζει το μελλον, το buy the dip (που παραπεμπει σε all in και σε βεβαιοτητα για σημαντικο rebound), χωρις να συνεκτιμωνονται διαφοροι παραγοντες τη στιγμη που το λεμε, ειναι μια συμβουλη που δεν μπορει να στεκει σε ολες τις περιπτωσεις dip.

Με το dca επειδη μοιραζεις ισοποσα ενα Χ κεφαλαιο , δεν θα το εξαντλησεις στο πρωτο dip. Ετσι, αν υπαρξουν και επομενα dips (εφερα ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα token), σιγουρα δε θα εισαι τοσο χαμενος οσο θα ησουν αν εκανες all-in στο πρωτο dip, επειδη "buy the dip λεμε", ητοι περιοριζεις το ρισκο.

Γενικα ειναι πολλα. Και τι επενδυτικο προφιλ εχει ο αλλος (πχ μπορει να γουσταρει να ρισκαρει και τα σωβρακα του, αρα η εννοια περιορισμος ρισκου να μην τον αφορα καν), και τι χρονικο οριζοντα επενδυσης εχει, και ποιες ειναι οι συνθηκες στην αγορα την ωρα του dip, και blockchain metrics κλπ κλπ. Αλλα ο μεσος επενδυτης επειδη δε ξερει ποσα dip μπορει να ακολουθησουν, ουτε ξερει ποτε μπορει να υπαρξει ανακαμψη κλπ κλπ, σιγουρα περιοριζει το ρισκο του με dca τακτικη παρα με all in στα dips.

Sorry, αλλά ο πόλεμος και τα συνεπακόλουθα.. πόνος, δυστυχία, θάνατος του παραδίπλα, δεν είναι και οι πιο πρόσφορες αιτίες για να ανοίξει θέμα buy the dip vs wait for more dip.

Κάντε ότι θέλετε στα πορτοφόλια σας, αλλά δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για δημόσια αντιπαράθεση γύπας εναντίον ύαινας.

Δείξτε λίγο σεβασμό.

Οταν λεμε dca σε συνδυασμο με buy the dip συνηθως δεν εννοουμε να πας all in αλλιως τοτε δεν μιλαμε για dca.Επισης αν βαζεις λεφτα που ισως χρειαστεις στο αμεσο μελλον τοτε μαλλον κατι κανεις λαθος.Εγω ας πουμε εχω κατι φραγκα στην ακρη να βαλω αλλα δεν τα βαζω γιατι ξερω οτι ισως τα χρειαστω.Απο εκει κ επειτα οτι δεν χρειαζομουν και ουτως η αλλως θα καθονταν τα επενδυσα, ναι οκ θα μπορουσα να αγορασω στα 28k αλλα δεν γινεται να ηξερα που θα φτασει η τιμη γιατι και εγω πιστευα οτι θα φτασει κατω απο 25κ και τελικα πηρα τα @@ μου και τελικα αναγκαστηκα να αγορασω στα 33 κ 37 ευτυχως για μενα αγορασα το μεγαλυτερο κεφαλαιο στα 33κ.Απο τοτε ειπα οτι δεν ξανακανω το λαθος να μην αγορασω οτι θεωρω ενα νομισμα οτι εχει καλη τιμη.

Και για να σου απαντησω περι ada αν ειχα φραγκα να μου περισσευουν μολις ειδα οτι ειχε φτασει 0.77 καποια στιγμη που το κοιταγα παιζει να πηγαινα και all in σε αυτην την τιμη και ας εφτανε μετα και 0.30 γιατι αν εφτανε τοσο θα αγοραζα παλι.Τωρα αν το btc φτασει παλι 28κ εγω προσωπικα θα αγορασω και αν πεσει κατω απο 25κ παλι θα αγορασω.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, icenex είπε

Οταν λεμε dca σε συνδυασμο με buy the dip συνηθως δεν εννοουμε να πας all in αλλιως τοτε δεν μιλαμε για dca.Επισης αν βαζεις λεφτα που ισως χρειαστεις στο αμεσο μελλον τοτε μαλλον κατι κανεις λαθος.Εγω ας πουμε εχω κατι φραγκα στην ακρη να βαλω αλλα δεν τα βαζω γιατι ξερω οτι ισως τα χρειαστω.Απο εκει κ επειτα οτι δεν χρειαζομουν και ουτως η αλλως θα καθονταν τα επενδυσα, ναι οκ θα μπορουσα να αγορασω στα 28k αλλα δεν γινεται να ηξερα που θα φτασει η τιμη γιατι και εγω πιστευα οτι θα φτασει κατω απο 25κ και τελικα πηρα τα @@ μου και τελικα αναγκαστηκα να αγορασω στα 33 κ 37 ευτυχως για μενα αγορασα το μεγαλυτερο κεφαλαιο στα 33κ.Απο τοτε ειπα οτι δεν ξανακανω το λαθος να μην αγορασω οτι θεωρω ενα νομισμα οτι εχει καλη τιμη.

Και για να σου απαντησω περι ada αν ειχα φραγκα να μου περισσευουν μολις ειδα οτι ειχε φτασει 0.77 καποια στιγμη που το κοιταγα παιζει να πηγαινα και all in σε αυτην την τιμη και ας εφτανε μετα και 0.30 γιατι αν εφτανε τοσο θα αγοραζα παλι.Τωρα αν το btc φτασει παλι 28κ εγω προσωπικα θα αγορασω και αν πεσει κατω απο 25κ παλι θα αγορασω.

Βρε οπως θες ψωνισε, εννοειται. Εξηγω απλα οτι η στρατηγικη επενδυσης για τον καθε ανθρωπο διαφερει με βαση το προφιλ του, τον επενδυτικο του οριζοντα κλπ. Δεν υπαρχει χρυσος κανονας και σιγουρα οι βουτιες δεν ειναι ευκαιριες αγορας σε ολες τις περιπτωσεις. Πρεπει να συνεκτιμουνται πολλα. Στα twit του Musk τον Μαιο, ηταν καλη ιδεα να μπει κανεις στο dip πχ, γιατι δεν υπηρχε ουσιωδης λογος πτωσης περαν του panic selling.

Τωρα, αυτη τη στιγμη, δεν μπορω να υποστηριξω το ιδιο. Ευρω και δολλαριο πανε κατα διαολου, πληθωρισμος απογειωνεται, γεωπολιτικες εξελιξεις απροβλεπτες, η ενεργεια φτανει σε δυσθεωρητα υψη, η FED θελει να αυξησει τα επιτοκια για να μαζεψει τον πληθωρισμο κλπ κλπ. Ολα αυτα, εμενα προσωπικα, με κανουν να τηρω σταση αναμονης και σε καμια περιπτωση δε θα συμβουλευα καποιον να μπει τωρα, εαν με ρωταγε να του πω τη γνωμη μου. Δεν λεω οτι παει για κατω, λεω οτι η κατασταση ειναι κατι μεταξυ του "ρευστη" και "οχι ευοιωνη", τοσο , ωστε να πιστευω οτι δεν εχουμε τελειωσει με το προχθεσινο dip.

Tωρα για day trading κλπ, αν και δεν ασχολουμαι (και νομιζω δεν ειναι κι αυτο που συζηταμε), ναι σε τετοιες καταστασεις υπαρχουν ευκαιριες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρακαλώ αν συμφωνείτε μαζί μου σταματήστε σε κάθε πτώση/άνοδο να γράφετε κατεβατά για τις κρυστάλλινες μπάλες. Έχω βαρεθεί να διαβάζω για τις κρυστάλλινες μπάλες και πως αυτές συνδέονται με τις αγορές. :ph34r:

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Like 1

7 λεπτά πριν, Doubt είπε

Sorry, αλλά ο πόλεμος και τα συνεπακόλουθα.. πόνος, δυστυχία, θάνατος του παραδίπλα, δεν είναι και οι πιο πρόσφορες αιτίες για να ανοίξει θέμα buy the dip vs wait for more dip.

Κάντε ότι θέλετε στα πορτοφόλια σας, αλλά δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για δημόσια αντιπαράθεση γύπας εναντίον ύαινας.

Δείξτε λίγο σεβασμό.

Κανεις δεν ειπε το αντιθετο φιλε μου δεν χαιρεται κανενας με μια τετοια κατασταση.Προσωπικα μιλαω καθαρα στον πυρηνα τους θεματος δε εξεταζω τον πολεμο ναι οκ ενας πολεμος επηρεαζει την οικονομια αλλα εγω μιλαω γενικα για τις στρατηγικες με dca ασχετως με το τι συμβαινει τωρα γεωπολιτικα.Το ιδιο θα εκανα αν ειχε κανει απλα ενα tweet ο συνηθης υποπτος και ειχε πεσει 50% το btc.

Τεσπα οπως και να εχει ουτε εμεις φταιμε που ξεκινησε αυτος ο πολεμος, ουτε ειναι στο χερι μας να τον σταματησουμε και αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να μιλησουμε για το πως επηρεαζει την οικονομια γενικοτερα.

@BackFromHellΕιναι πιο συνθετο το ολο θεμα αν μπορουσα να πω μια προταση που με εκφραζει επανω στο θεμα της επενδυσης ειναι η εξης.Αγορασε εκει που πιστευεις οτι ειναι καλο deal και απλα παιξε το παιχνιδι της υπομονης ασχετως αν θα πεσει κ αλλο το νομισμα που επενδυσες και ασχετα με το ποσο ρευστα ειναι τα πραγματα σε παγκοσμια κλιμακα.Αν θεωρεις οτι τα 80 cent για το cardano ειναι καλη τιμη κανε και all in και απλα μετα περιμενε σε βαθος χρονου να θερισεις οτι εσπειρες.

9 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Παρακαλώ αν συμφωνείτε μαζί μου σταματήστε σε κάθε πτώση/άνοδο να γράφετε κατεβατά για τις κρυστάλλινες μπάλες. Έχω βαρεθεί να διαβάζω για τις κρυστάλλινες μπάλες και πως αυτές συνδέονται με τις αγορές. :ph34r:

Εγω παντως απο εδω και περα θα διαβαζω τον ελληνικο στο φλιτζανι :P

γιατι με dca αν σε καθε dip και την ανοδο 10-20% που σχετικα παντα γινεται δεν ειναι νορμαλ να τα κανεις withdraw?

ειναι σωστη σαν τακτικη και αυτο δεν ειναι το νοημα? εστω να βγαλεις το κερδος

9 ώρες πριν, teo1966 είπε

γιατι με dca αν σε καθε dip και την ανοδο 10-20% που σχετικα παντα γινεται δεν ειναι νορμαλ να τα κανεις withdraw?

ειναι σωστη σαν τακτικη και αυτο δεν ειναι το νοημα? εστω να βγαλεις το κερδος

Εσύ ξέρεις ποια είναι η σωστή πρακτική για σένα. Έτσι και αλλιώς για να μπορείς να μπαίνεις σε όλα τα dip προϋποθέτει είτε ότι έχει ατελείωτο κεφάλαιο είτε ότι τραβάς κέρδη κατά καιρούς για να μπορείς να μπεις στο επόμενο dip.

Μόνο εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου και άρα ποια είναι η πιο σωστή τακτική για σένα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από τη Δύση ότι αποφασίστηκε οι ρωσικές τράπεζες να τεθούν εκτός swift. Είναι ίσως το πιο σημαντικό οικονομικό αντίποινο που έχει ανακοινωθεί. Μένει να δούμε πότε θα υλοποιηθεί και τη μορφή με την οποία θα υλοποιηθεί, γιατί όλο δεσμεύσεις και απειλές για κυρώσεις είναι η Δύση, αλλά μέχρι τώρα έχουν μείνει μόνο στα tweets. Αν είναι ομως όπως τα παρουσιάζουν, θα επηρεάσει τα χρηματοπιστωτικά συστήματα παγκοσμίως. 

Επεξ/σία από zananiro

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Vault13 είπε

Πως θα μας επηρεασει η αποκοπη του swift? Και ποια συγκεκριμενα crypto? 

Θα αποκοπούν οι ρωσικές τράπεζες από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να κάνουν και να δέχονται πληρωμές διεθνώς με αποτέλεσμα η Ρωσία να αποκοπεί από το διεθνές εμπόριο (δεν θα μπορεί να κάνει εισαγωγές και εξαγωγές). Έμμεσα αυτό θα επηρεάσει και τρίτες χώρες, γ'αυτο Ιταλία και Γερμανία αρχικά αντιδρούσαν. 

Δεν είναι ξεκάθαρο πως αυτό θα επηρεάσει την αγορά crypto. Δυνητικά μπορεί να την επηρεάσει στο βαθμό που θα επηρεάσει τις διεθνείς αγορές και τα χρηματιστήρια. Θα εξαρτηθεί από τι είδους ban του swift θα είναι. Αν είναι μερικό ban, δηλαδή για τα μάτια του κόσμου, μπορεί να μην έχει καμία επίδραση στις αγορές, άρα και στα crypto. Αν είναι όντως αυστηρό ban μπορεί να οδηγήσει τους Ρώσους να χρησιμοποιήσουν crypto markets ως καταφύγιο για να αποφύγουν τις  κυρώσεις του swift, γεγονός που θα επηρεάσει θετικά τα crypto. Αυτό από την άλλη μπορεί να οδηγήσει σε συζητήσεις για ρυθμιστικά πλαίσια των crypto κλπ ώστε να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο. 

Γενικά πιστεύω ολα θα εξαρτηθούν από τι είδους ban του swift θα είναι, πότε θα πραγματοποιηθεί και πως θα επηρεάσει τα χρηματιστήρια. Γενικά η Δύση μέχρι τώρα είναι καλή μόνο στα λόγια και τις απειλές, από πράξεις τίποτα. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κερδισμένοι από αυτήν την ιστορία είναι οι Αμερικάνοι, οπότε αν πάνε καλά οι δείκτες στην Αμερική... 

Επεξ/σία από zananiro
  • Like 3

Οι Ρώσοι μεγιστάνες έχουν κεφάλαια σε όλες τις τράπεζες του κόσμου. Αν θέλουν να κάνουν συναλλαγές θα τις κάνουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχουν οι πολίτες. Ήδη στη Ρωσία υπάρχει ανασφάλεια με ουρές στα ATMs.

• Like 1

• Δημιουργία νέου...