Προς το περιεχόμενο

Τα νέα της ημέρας γύρω από τα cryptocurrencies

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Fan είπε

Μα είναι δυνατόν; Κάθε τρεις και λίγο κάποιος θα πετάγεται και θα ρωτάει εάν πρέπει να δηλώσουμε στην εφορία τις συναλλαγές που κάνουμε στα ανταλλακτήρια;

Ξέρω ότι υπάρχουν αρκετοί νέοι στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, αλλά το θέμα της δήλωσης συναλλαγών κρύπτο στην εφορία έχει απαντηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και η απάντηση συνεχίζει να είναι η ίδια, δεν έχει αλλάξει κάτι.

Δεν πάει άλλο πλέον με αυτό το θέμα.

Sticky topic λεγεται και λυνει απορίες ακομα πιο συχνες απο αυτό! Παρόλο που εχει απαντηθει την ιδια απορία εχω και εγω :) και στο θεμα τις revolut ρωτουσαν συνεχεια τα ιδια και πολυ πιο αφελες ερωτησεις απο αυτο.

αν δεν ειστε 100% σιγουροι μην το κανετε βεβαια… μην σας καταλογίσει κατι κανας χαζος.

Επεξ/σία από Vault13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω αυτό το νόημα έχει το φόρουμ. Πέραν των συζητήσεων να λύνουμε και απορίες. Συγγνώμη αν σε ενόχλησε η απορία μου, εγώ πάντως απάντηση δεν πήρα τελικά. Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι είναι θολό το όλο θέμα.

Βέβαια επειδή είμαι υποχρεος σε ποθεν εσχες να σας ενημερώσω ότι εκεί δηλώνονται τα κρυπτο ως επενδυτικα προϊόντα. Είχα λοιπόν την απορία αν πρέπει να δηλωθούν και στη δήλωση της εφορίας και αν φορολογουνται.

Επεξ/σία από Jeronymo

17 λεπτά πριν, Jeronymo είπε

Νομίζω αυτό το νόημα έχει το φόρουμ. Πέραν των συζητήσεων να λύνουμε και απορίες. Συγγνώμη αν σε ενόχλησε η απορία μου, εγώ πάντως απάντηση δεν πήρα τελικά. Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι είναι θολό το όλο θέμα.

Βέβαια επειδή είμαι υποχρεος σε ποθεν εσχες να σας ενημερώσω ότι εκεί δηλώνονται τα κρυπτο ως επενδυτικα προϊόντα. Είχα λοιπόν την απορία αν πρέπει να δηλωθούν και στη δήλωση της εφορίας και αν φορολογουνται.

Απο τον δικο μου λογιστη απο το λιγο που το συζητησαμε μου ειπε αν βγαλεις κερδος(κοινως πουλησεις και τα μεταφερεις σε λογαριασμο τραπεζης) και θες να εισαι νομιμος 100% ωστε να μην σου πουνε που τα βρηκες αυτα τα εχτρα λεφτα τα φορολογεις με το 15% αλλα την δεδομενη στιγμη δεν υπαρχει κατι.Το μονο δηλαδη που μπορεις να κανεις ειναι να δηλωσεις την αγορα και τιποτα αλλο εκτος αν πουλησες και εχεις κερδος τοτε κανεις το παραπανω που εγραψα.

Βεβαια οπως σου ειπαν κ τα αλλα παιδια δεν εχει βγει κατι για τα κρυπτος οποτε δεν ειναι απλα θολο το τοπιο αλλα δεν εχουν καν συμπεριληφθει σε καποια νομοθεσια και που πρεπει να δηλωθουν και αν πρεπει.Τωρα αν μιλαμε για μικρα ποσα μεχρι 1500 ευρω δεν νομιζω να ασχοληθει η εφορια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Jeronymo είπε

Δεν ενοχλείς εσύ. Απλά ένα χρόνο που διαβάζω εδώ είναι η 8η φορά που το συζητάμε και φυσικά είναι κάτι αξίζει να συζητηθεί αλλά όχι στα "νέα". Γιατί σε ένα χρόνο πάλι θα έχεις μπουχτισει να διαβάζεις μισολογα και να γράφουμε όλοι εμείς την άποψη μας άλλη μια φορά. Εγώ μετά τις πρώτες δύο φορές σταμάτησα να ασχολούμαι. Δεν έχει και νόημα.

Για ένα ακραίο παράδειγμα αν θέλω συμβουλές κηπουρικής θα πάω σε ένα σχετικό θέμα όχι στα νέα για κρυπτος γιατί τα φόρουμ έχουν και χαρακτήρα αρχειακό. Οι απαντήσεις αυτές έχουν δοθεί 20 σελίδες πίσω και τώρα παίρνεις απαντήσεις κυριολεκτικά μόνο από νέα άτομα στο θέμα που δεν έχουν βαρεθεί ακόμη 

Επεξ/σία από tcktcktck

Περα απο αυτο τελικα για αυτο εχουν δικιο οτι η καλυτερη στρατηγικη ειναι το dca πριν 2-3 μερες που εγραφα για αυτο η τιμη επαιζε στα 35-36k και τωρα ειμαστε στα 38k οποιος αγορασε εστω και ενα μερος του κεφαλαιου του τωρα ειναι στα πρασινα.

@Arkin προλαβες ρε εσυ?

1 λεπτό πριν, snet είπε

αληθινή άνοδος ή ψευτο-άνοδος;

image.png.6ab76300bf99f529333ad77624583c12.png

μάλλον το 2ο!

Ναι παιζει και trap.. οποιος πει οτι ξερει που θα παει η αγορα ειναι τερμα ψευτης εκτος αν εχει μηχανη του χρονου.

1 ώρα πριν, Jeronymo είπε

Στείλε ερώτημα μέσω taxis ή myaade (όπως λέγεται τέλος πάντων) για να σου απαντήσουν επίσημα.

Δεν μπορώ να δεχτώ αληθινό μπεαρ μάρκετ αφού δεν πιάσαμε euphoria greed Είναι δυνατόν ;

Το μανιπιουλεσιον πάει σύννεφο

Και επίσης αν πέσει υπερβολικά πολύ θα αγοράσουν και τα περιστέρια και η κουτση Μαρία - κάτι δεν πάει καλά εδώ

8 λεπτά πριν, poulaki1976 είπε

Δεν μπορώ να δεχτώ αληθινό μπεαρ μάρκετ αφού δεν πιάσαμε euphoria greed Είναι δυνατόν ;

Το μανιπιουλεσιον πάει σύννεφο

Και επίσης αν πέσει υπερβολικά πολύ θα αγοράσουν και τα περιστέρια και η κουτση Μαρία - κάτι δεν πάει καλά εδώ

Για πες μας ενα νούμερο. Τι θεωρεί υπερβολικά πολυ η δικιά σου λογική; 

1 ώρα πριν, icenex είπε

Περα απο αυτο τελικα για αυτο εχουν δικιο οτι η καλυτερη στρατηγικη ειναι το dca πριν 2-3 μερες που εγραφα για αυτο η τιμη επαιζε στα 35-36k και τωρα ειμαστε στα 38k οποιος αγορασε εστω και ενα μερος του κεφαλαιου του τωρα ειναι στα πρασινα.

@Arkin προλαβες ρε εσυ?

Ναι παιζει και trap.. οποιος πει οτι ξερει που θα παει η αγορα ειναι τερμα ψευτης εκτος αν εχει μηχανη του χρονου.

Καλημέρα φίλε μου. Μέχρι να πάνε τα λεφτά είχε ήδη πάει στα 32k οπότε περιμένω λες να μην ξανά πέσει άλλο έστω στα 30 που ήταν προχθές? 

Εγω πιθανολογω οτι πιασαμε πατο τις προαλλες. Απλα τωρα θα κατσουμε ετσι για ενα μικρο διαστημα πριν ανεβει παλι. Για να παει πχ το eth παλι 4κ+, εχουμε μελλον. Αλλα πιο σιγουρο να πιασει τα 3κ και να παιζει +- εκει

• Δημιουργία νέου...