Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, ekkli είπε

Ελπίζω να μην σας κουφάνω πολύ, σοβαρά ρωτάω, γιατί έχω πολύ λίγο χρόνο και αν κάποιος πει την γνώμη του θα με βοηθήσει πολύ. Λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω στο φόρουμ και σε αυτό το νήμα.

Εκτός από btc και eth, ποια άλλα είναι τα σοβαρά crypto που πιστεύετε ότι πολύ μακροπρόσθεσμα δεν θα χαθούν, δεν θα πάνε στο διάολο και έστω και σιγά σιγά θα ανεβαίνουν;

Ας μιλήσω ανοιχτά, γεννήσαμε τον Απρίλη και έκτοτε έχω αρχίσει και ρίχνω λίγα λίγα και έχω αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο της τάξης των 400€. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να ρίχνω αλλά θέλω να το καθαρίσω από βλακείες που έχω αγοράσει και κατάλαβα ότι πολύ μακροπρόθεσμα δεν θα αποδώσουν. Πιο συγκεκριμένα ADA και DOGE. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται κατά τα λοιπά από BTC και ETH. Κυριαρχούν αυτά τα 2, τα σοβαρά, αλλά κατά το 25% περίπου έχω τα 2 χαζά.

Τονίζω και ξανατονίζω το μακροπρόθεσμα γιατι σκοπεύω να μην ρευστοποιήσω για τα επόμενα 20 χρόνια πχ. Δεν ξέρω. Μέχρι να χρειαστεί η κόρη μας λεφτά για σπουδές πχ, ή να της κάνω ένα σπίτι.

Έχω σκεφτεί ότι μπορεί μέχρι τότε να μην υπάρχει τραπεζικό σύστημα, να έχουν κατακρημνιστεί ή και να μην υπάρχουν καθόλου crypto, να πάρει ο διάολος την ανθρωπότητα κλπ, οπότε ας μην πάει εκεί η κουβέντα.

Για να το κάνω πιο λακωνικό και συγγνώμη για το σεντόνι, ποιο crypto θεωρείτε τόσο σοβαρό ώστε θα υπάρχει σε 20 χρόνια;

Και κάτι ακόμα, που βλέπω ότι λέτε για staking τώρα.
Το κάνω με τα ADA που είναι το μοναδικό που βλέπω ότι υπάρχει σαν επιλογή στο binance που έχω την περιουσία μου :D, πως μπορώ να βρω πότε είναι διαθέσιμο για τα άλλα, πχ BTC; Βγάζει κάποια ανακοίνωση το binance; Θα πρέπει να κοιτάζω κάθε μέρα;

editing: μην ανησυχήσει κανένας πως ότι γράψει θα είναι πρόταση αγοράς και μετά θα του κάνω μήνυση αν δεν πάει καλά κλπ κλπ. Μεγάλα παιδιά είμαστε και έχουμε την ευθύνη για τις πράξεις που κάνουμε.

Ετσι οπως τα περιγραφεις, ψαχνεις για store of value σε βαθος χρονου περισσοτερο, παρα για pump 2ετιας, 3ετιας κλπ που μετα θα ξεφουσκωσει.

Για εμενα, καθαρα προσωπικη αποψη και not financial advice:

1. Bitcoin

2. Δεν ξερω. Ισως eth. Με πολλες επιφυλαξεις.

Τα υπολοιπα coins οτι και να σου ταξει/πει κανεις για βαθος 20ετιας ψεματα θα σου πει. Οπως ψεματα σου λεω κι εγω αν υποστηριξω οτι ξερω τι θα εχει απογινει το bitcoin σε μια 20ετια απο σημερα...Αν λοιπον δεν ξερουμε για btc, (εδω δεν ξερουμε αν θα υπαρχει Ελλαδα, ΕΕ κλπ κλπ), ειναι δυσκολο να ξερουμε πιθανα προτζεκτς που θα κρατησουν μεχρι τοτε.

Επισης η χρησιμοτερη συμβουλη που εχω να δωσω στην περιπτωση σου, ειναι cold wallet για να αποθηκευσεις εκει οτι παρεις τελικα.

Επεξ/σία από BackFromHell
  • Απαντ. 14,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, ekkli είπε

Ελπίζω να μην σας κουφάνω πολύ, σοβαρά ρωτάω, γιατί έχω πολύ λίγο χρόνο και αν κάποιος πει την γνώμη του θα με βοηθήσει πολύ. Λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω στο φόρουμ και σε αυτό το νήμα.

Εκτός από btc και eth, ποια άλλα είναι τα σοβαρά crypto που πιστεύετε ότι πολύ μακροπρόσθεσμα δεν θα χαθούν, δεν θα πάνε στο διάολο και έστω και σιγά σιγά θα ανεβαίνουν;

Ας μιλήσω ανοιχτά, γεννήσαμε τον Απρίλη και έκτοτε έχω αρχίσει και ρίχνω λίγα λίγα και έχω αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο της τάξης των 400€. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να ρίχνω αλλά θέλω να το καθαρίσω από βλακείες που έχω αγοράσει και κατάλαβα ότι πολύ μακροπρόθεσμα δεν θα αποδώσουν. Πιο συγκεκριμένα ADA και DOGE. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται κατά τα λοιπά από BTC και ETH. Κυριαρχούν αυτά τα 2, τα σοβαρά, αλλά κατά το 25% περίπου έχω τα 2 χαζά.

Τονίζω και ξανατονίζω το μακροπρόθεσμα γιατι σκοπεύω να μην ρευστοποιήσω για τα επόμενα 20 χρόνια πχ. Δεν ξέρω. Μέχρι να χρειαστεί η κόρη μας λεφτά για σπουδές πχ, ή να της κάνω ένα σπίτι.

Έχω σκεφτεί ότι μπορεί μέχρι τότε να μην υπάρχει τραπεζικό σύστημα, να έχουν κατακρημνιστεί ή και να μην υπάρχουν καθόλου crypto, να πάρει ο διάολος την ανθρωπότητα κλπ, οπότε ας μην πάει εκεί η κουβέντα.

Για να το κάνω πιο λακωνικό και συγγνώμη για το σεντόνι, ποιο crypto θεωρείτε τόσο σοβαρό ώστε θα υπάρχει σε 20 χρόνια;

Το κάνω με τα ADA που είναι το μοναδικό που βλέπω ότι υπάρχει σαν επιλογή στο binance που έχω την περιουσία μου :D, πως μπορώ να βρω πότε είναι διαθέσιμο για τα άλλα, πχ BTC; Βγάζει κάποια ανακοίνωση το binance; Θα πρέπει να κοιτάζω κάθε μέρα;

editing: μην ανησυχήσει κανένας πως ότι γράψει θα είναι πρόταση αγοράς και μετά θα του κάνω μήνυση αν δεν πάει καλά κλπ κλπ. Μεγάλα παιδιά είμαστε και έχουμε την ευθύνη για τις πράξεις που κάνουμε.

Ετσι ξεκινησα και εγω για την μικρη πριν κανενα χρονο και το portfolio απο τριψηφιο εγινε τετραψηφιο. Μου εκατσε βεβαια το doge, ada  και to shiba και εβγαλα ενα καλο κερδος το οποιο επενδυσα σε coins απο την πρωτη 15αδα.

Βεβαια ποτε δεν ξερεις ,νομισματα που ηταν στη 15αδα πριν χρονια τωρα εχουν εξαφανιστει.

προσωπικα  τραβαω κερδος, το ξαναεπενδυω, οπου μπορω κανω staking και κραταω καποια fiat για τυχων dip 

και βεβαια this is not  a financial advise

• Like 5
Δημοσ.

Και εγώ για την φουκαριάρα την μάνα μου επένδυσα σε gaming Shiba και baby floki billionaire.

Πριν τα κρύπτο είχα επενδύσει στον οπαπ (κινο, σκρατς και στοίχημα) 

Πάλι για την φουκαριάρα την μάνα μου... 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, ekkli είπε

Μόνο bitcoin. 

Τίποτα άλλο. 

Αν πέσει ο βασιλιάς, θα χαθούν τα Crypto. 

Άρα αγοράζεις βασιλιά και τον κρατάς για 4 halvings +1 χρόνο. 

Δηλαδή για 17 χρόνια. 

Τα κρατάς σε χαρτί. 

https://www.investopedia.com/terms/p/paper-wallet.asp

Υ.γ.: pro tip: Δεν ξανακοιτάς ποτέ την ισοτιμία του.Είναι άκρως παραπλανητική.

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Ναι, αλλα που τα εχεις βαλει :P

Σωστος!Χααχχααχ! Στη Binance γιατι δε μου αρεσει να μπλεκω με διαφορα δεξια κι αριστερα.

• Like 1
Δημοσ.

Για το hodl που αναφέρθηκε, η έννοιά του όταν πρωτοβγήκε είναι να μην πουλάς όταν βλέπεις μεγάλες πτώσεις τιμής (panic sell) γιατί κάποια στιγμή θα ανέβουν ξανά. Δεν σημαίνει όπως ανέφερε σωστά και ένας συμφορήτης πιο πάνω ότι τα κρατάμε μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Αν δεν ρευστοποιεις τα κέρδη δεν έχει και πολύ νόημα το hodl για εμένα. Μακροχρόνια βέβαια θα είσαι κερδισμένος όπως δείχνει η εμπειρία μέχρι τώρα τουλάχιστον για το btc και το eth. Αλλά το μακροχρόνια για τον καθένα είναι σχετικό. Μπορεί σε 2-3-5 χρόνια κάποια νομίσματα να μην υπάρχουν καν. Μπορεί σε ένα χρόνο η τιμή ενός νομίσματος να είναι ίδια με τη σημερινή αλλά στο μεσοδιάστημα να έχει κάνει 30x και -30x.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/12/2021 στις 1:34 ΠΜ, Damianus είπε

Με αφορμη ενα tweet για τις τιμες των top 10 crypto αυτη τη στιγμη , σε συγκριση με τις αντιστοιχες ενα χρονο πριν, μια επενδυση 1000 ευρω θα ειχε τις εξης αποδοσεις. 

Το παιχνιδι πλεον γινεται αποκλειστικα στα altcoin . Defi, NFT, Gaming, Meme.

Και το Matic επισης 138x.

crypto.png

μακάρι να μπορούσα να βρώ και πόσοι είχαν αγοράσει κατι παρόμοια σε αυτες τις τιμες και τωρα ειναι μείων 1000, το λέω γτ αρκετοί νομίζουν οτι εδω είναι όλα θετικά και ρόδινα

Δημοσ.

Βρε είστε σοβαροί ; 😄

Τι μακροπρόθεσμες επενδυσεις 20 ετών και πρασινα άλογα ;  και αν χάσεις το key phrase η παθεις αμνησία ;  αν έχει εξαφανιστεί το crypto νόμισμα η έχει γίνει γενικό ban ; αν έχει κάνει κυκλο η τιμή του και στο τέλος βρεθείς.... ξανά στην αρχή ; μια τρυπα στο νερό 😄.  

Λοιπόν " γατάκια " επειδή το προσεγγιζετε πολυ ρομαντικά το θέμα crypto δυο χρήσιμες διαπιστωσεις συμβουλές από ένα ηλικιακά μεγαλυτερο με κάποια εμπειρία στο άθλημα. 

1. Όλη η αγορά ελέγχεται από μια μικρή μερίδα επενδυτών (whales) που ελέγχουν τον "βασιλιά"  το ΒTC και εμμέσως και την υπολοιπη αγορά. Γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση (ίσως δεν ήταν έτσι από την αρχή αλλά τώρα πλεον ειναι 😡

2. Στον ανταρτοπόλεμο ισχυει το ρητό " Αυτός που χτυπα και φευγει... ζει και ξαναχτυπά" 😄.  Ακολουθείς την τάση,  το trend αγοράζεις, παιρνεις ένα λογικό κέρδος και βγαίνεις. Το θέμα είναι είτε παιζεις με margin (αέρα, δανεικά) η όχι να μην εγκλωβιστεις. Ξεχάστε τα μακροχρόνια πλανα. 

3. Πάντα έχετε ένα ποσο εφεδρεία για να ρίξετε στην περιπτωση ενός καλου dip (πτώσης). 

Αυτά ελπίζω να βοήθησα 😇

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, molot12 είπε

Βρε είστε σοβαροί ; 😄

Τι μακροπρόθεσμες επενδυσεις 20 ετών και πρασινα άλογα ;  και αν χάσεις το key phrase η παθεις αμνησία ;  αν έχει εξαφανιστεί το crypto νόμισμα η έχει γίνει γενικό ban ; αν έχει κάνει κυκλο η τιμή του και στο τέλος βρεθείς.... ξανά στην αρχή ; μια τρυπα στο νερό 😄.  

Λοιπόν " γατάκια " επειδή το προσεγγιζετε πολυ ρομαντικά το θέμα crypto δυο χρήσιμες διαπιστωσεις συμβουλές από ένα ηλικιακά μεγαλυτερο με κάποια εμπειρία στο άθλημα. 

1. Όλη η αγορά ελέγχεται από μια μικρή μερίδα επενδυτών (whales) που ελέγχουν τον "βασιλιά"  το ΒTC και εμμέσως και την υπολοιπη αγορά. Γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση (ίσως δεν ήταν έτσι από την αρχή αλλά τώρα πλεον ειναι 😡

2. Στον ανταρτοπόλεμο ισχυει το ρητό " Αυτός που χτυπα και φευγει... ζει και ξαναχτυπά" 😄.  Ακολουθείς την τάση,  το trend αγοράζεις, παιρνεις ένα λογικό κέρδος και βγαίνεις. Το θέμα είναι είτε παιζεις με margin (αέρα, δανεικά) η όχι να μην εγκλωβιστεις. Ξεχάστε τα μακροχρόνια πλανα. 

3. Πάντα έχετε ένα ποσο εφεδρεία για να ρίξετε στην περιπτωση ενός καλου dip (πτώσης). 

Αυτά ελπίζω να βοήθησα 😇

Εγώ μάστορα ξέρω πως πέρυσι έτρωγα το πιτογυρο με 2.5 ευρώ και σήμερα με 3.5.

Πέρυσι έβγαλα χειμώνα με 800 ευρώ και φέτος θα τον βγάλω με 2κ. 

Ποια κέρδη; ποιο ευρώ; Για ποια ψευδαίσθηση μιλάμε; 

Πιο εύκολο είναι να μην χάσω ένα χαρτάκι μετά από 20 χρόνια. 

Αυτά που γίνονται στην Τουρκία, θα έρθουν και εδώ στο "ισχυρό" ευρώ. 

Τράβα κέρδη σε ευρώ να σωθείς! 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας για το ADA Cardano. 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Γιατί μας το κάνεις αυτό τώρα, χρονιάρες μέρες;

32 λεπτά πριν, b0netruper είπε

Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας για το ADA Cardano.

• Thanks 1
  • Sad 1

• Δημιουργία νέου...