tcktcktck Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, Fan είπε Περί HODL Κατόπιν εορτής φαίνεται ότι στα περισσότερα κρύπτο μεγάλης κεφαλαιοποίησης με HODL δεν θα είσαι χαμένος. Μέχρι τώρα δηλαδή. Το θέμα είναι άλλο όμως. Με HODL έχεις κέρδος; Εάν κάποιος ασχολείται με τα κρύπτο για κερδοσκοπικούς και μόνο λόγους, τότε το "HODL μέχρι να σβήσει ο ήλιος" δεν του αποφέρει κάποιο όφελος. Σκεφτείτε να αγόρασε κάποιος 1.000 ADA πέρυσι και να τα κρατούσε. Πάλι 1.000 ADA θα έχει απλώς θα είναι μεγαλύτερης αξίας. Ε και; Εάν τα κρατήσει άλλον έναν χρόνο τότε μπορεί να μεγαλώσει η αξία (ή και να πέσει). Το κέρδος εμφανίζεται μόνο όταν πουλάμε. Για την ακρίβεια μετά από ένα χρόνο θα είχε 1050 ada με απλό staking σε pool. Γενικά συμφωνώ ότι πρέπει να τραβάμε κέρδη όταν νομίζουμε ότι ανέβηκε αρκετά το νόμισμα και να επενδύουμε ξανά στα dips αλλά οκ και απλά hodl να κάνεις με κάποιο τόκο σε βαθος χρόνου κερδισμένος θα είσαι και μόνο από την αύξηση της ονομαστικής αξίας του coin αν θεωρείς ότι αυτό θα επιβιώσει πέρα από το bear market
Bourdoulas Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να σκέφτεται πόσα χρήματα θα είχε αν δεν είχε ξοδέψει το Χ crypto κάποια στιγμή στο παρελθόν.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γενικα, ο καθενας, αναλογως και του επενδυτικου του προφιλ, εχει την στρατηγικη του. Κατ'εμε δεν ειναι καλη ιδεα ουτε το "τραβαω κερδη καθε φορα που ανεβαινει η τιμη", ουτε και το "hodl μεχρι να σβησει ο ηλιος". Παντα ομως αυτο εχει να κανει με το πώς σκεφτεται ο καθενας την επενδυση του, τις προσδοκιες του και την πιστη του στο εκαστοτε asset. Αυτο που ειναι ιδανικο και προστατευει απο αρκετες κακοτοπιες, ειναι πριν επενδυσει κανεις, να εχει ηδη χαραξει στρατηγικη εξοδου και να μην παρεκκλινει απο αυτη ιδιως οταν επικρατουν εντονα συναισθηματα (ευφορια ή πανικος). Aλλος μπορει να εχει στοχο το hodl για χρονια και μαλιστα να κανει και το dca του αδιαλλειπτως. Αλλος μπορει να ψαχνει ενα 5% κερδος γιατι αυτο εχει αναγκη και να βγει απο την αγορα μια για παντα. κλπ κλπ κλπ. Τωρα στο τι στρατηγικη θελει να ακολουθησει ο κανενας εχει να κανει με πολλους παραγοντες και σιγουρα καποιες επιλογες που για τον εναν ειναι σωστες, για καποιον αλλο θα ειναι λανθασμενες. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από BackFromHell
SabotazNic Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Τι προτείνετε για stacking? Ενημερωτικά έχω eth, ada, Shiba.
rallistas Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Εγω παντως που εχω και τα τρια αυτα που λες,στο Shiba τα εχω σε 3μηνα.
greekfragma Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 έκατσα και διάβασα λίγο για το crypto staking....οκ κλειδώνεις το coin που θες για μια περίοδο για να το "δανείσεις" και να πάρεις πίσω ένα ποσοστό είτε στο ίδιο coin είτε σε αντίστοιχο token. Δεν είναι κακό αν είσαι hodler και θες να τα αφήσεις μέσα και να τα ξεχάσεις. Κάποιο μειονέκτημα υπάρχει μεσο-μακροπρόθεσμα από τα να έχεις απλά να κάθονται σε wallet ή ανταλλακτήριο;
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, greekfragma είπε έκατσα και διάβασα λίγο για το crypto staking....οκ κλειδώνεις το coin που θες για μια περίοδο για να το "δανείσεις" και να πάρεις πίσω ένα ποσοστό είτε στο ίδιο coin είτε σε αντίστοιχο token. Δεν είναι κακό αν είσαι hodler και θες να τα αφήσεις μέσα και να τα ξεχάσεις. Κάποιο μειονέκτημα υπάρχει μεσο-μακροπρόθεσμα από τα να έχεις απλά να κάθονται σε wallet ή ανταλλακτήριο; Για το ανταλλακτηριο τα μειονεκτηματα ειναι οσα προκυπτουν απο το "not your keys, not your coins" .
greekfragma Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Για το ανταλλακτηριο τα μειονεκτηματα ειναι οσα προκυπτουν απο το "not your keys, not your coins" . Έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές σου αρέσει να απαντάς λιγο εξτριμ. Ναι οκ....κατανοώ ότι σα το μετρητό ευρώ στο πορτοφόλι ή στο λογαριασμό τραπέζης δεν είναι....αλλά....αναφέρομαι σε άλλα μειονεκτήματα αν υπάρχουν. Τα της ασφάλειας αξιοπιστίας όπου τα αποθηκεύουμε ή τα ακουμπάμε προσωρινά για τις συναλλαγές μας το γνωρίζω.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, greekfragma είπε Έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές σου αρέσει να απαντάς λιγο εξτριμ. Ναι οκ....κατανοώ ότι σα το μετρητό ευρώ στο πορτοφόλι ή στο λογαριασμό τραπέζης δεν είναι....αλλά....αναφέρομαι σε άλλα μειονεκτήματα αν υπάρχουν. Τα της ασφάλειας αξιοπιστίας όπου τα αποθηκεύουμε ή τα ακουμπάμε προσωρινά για τις συναλλαγές μας το γνωρίζω. Ρωτησες αν υπαρχουν μειονεκτηματα με το να κανεις μεσο-μακροπροθεσμα staking σε ανταλλακτηριο. Και σου απαντησα με το βασικοτερο μειονεκτημα. Δεν διευκρινησες οτι δεν χρειαζεται να πουμε για τα θεματα αξιοπιστιας-ασφαλειας κλπ. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από BackFromHell
greekfragma Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, BackFromHell είπε Ρωτησες αν υπαρχουν μειονεκτηματα με το να κανεις μεσο-μακροπροθεσμα stacking σε ανταλλακτηριο. Και σου απαντησα με το βασικοτερο μειονεκτημα. Δεν διευκρινησες οτι δεν χρειαζεται να πουμε για τα θεματα αξιοπιστιας-ασφαλειας κλπ. Τώρα που διευκρίνισα;
ekkli Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ελπίζω να μην σας κουφάνω πολύ, σοβαρά ρωτάω, γιατί έχω πολύ λίγο χρόνο και αν κάποιος πει την γνώμη του θα με βοηθήσει πολύ. Λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω στο φόρουμ και σε αυτό το νήμα. Εκτός από btc και eth, ποια άλλα είναι τα σοβαρά crypto που πιστεύετε ότι πολύ μακροπρόσθεσμα δεν θα χαθούν, δεν θα πάνε στο διάολο και έστω και σιγά σιγά θα ανεβαίνουν; Ας μιλήσω ανοιχτά, γεννήσαμε τον Απρίλη και έκτοτε έχω αρχίσει και ρίχνω λίγα λίγα και έχω αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο της τάξης των 400€. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να ρίχνω αλλά θέλω να το καθαρίσω από βλακείες που έχω αγοράσει και κατάλαβα ότι πολύ μακροπρόθεσμα δεν θα αποδώσουν. Πιο συγκεκριμένα ADA και DOGE. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται κατά τα λοιπά από BTC και ETH. Κυριαρχούν αυτά τα 2, τα σοβαρά, αλλά κατά το 25% περίπου έχω τα 2 χαζά. Τονίζω και ξανατονίζω το μακροπρόθεσμα γιατι σκοπεύω να μην ρευστοποιήσω για τα επόμενα 20 χρόνια πχ. Δεν ξέρω. Μέχρι να χρειαστεί η κόρη μας λεφτά για σπουδές πχ, ή να της κάνω ένα σπίτι. Έχω σκεφτεί ότι μπορεί μέχρι τότε να μην υπάρχει τραπεζικό σύστημα, να έχουν κατακρημνιστεί ή και να μην υπάρχουν καθόλου crypto, να πάρει ο διάολος την ανθρωπότητα κλπ, οπότε ας μην πάει εκεί η κουβέντα. Για να το κάνω πιο λακωνικό και συγγνώμη για το σεντόνι, ποιο crypto θεωρείτε τόσο σοβαρό ώστε θα υπάρχει σε 20 χρόνια; Και κάτι ακόμα, που βλέπω ότι λέτε για staking τώρα. Το κάνω με τα ADA που είναι το μοναδικό που βλέπω ότι υπάρχει σαν επιλογή στο binance που έχω την περιουσία μου :D, πως μπορώ να βρω πότε είναι διαθέσιμο για τα άλλα, πχ BTC; Βγάζει κάποια ανακοίνωση το binance; Θα πρέπει να κοιτάζω κάθε μέρα; editing: μην ανησυχήσει κανένας πως ότι γράψει θα είναι πρόταση αγοράς και μετά θα του κάνω μήνυση αν δεν πάει καλά κλπ κλπ. Μεγάλα παιδιά είμαστε και έχουμε την ευθύνη για τις πράξεις που κάνουμε. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από ekkli disclaimer 1
greekfragma Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Μην απορήσεις αν γελάνε με τα 400ευρω χαρτοφυλάκιο εκτός αν ξέχασες μηδενικά. Πολύ σεντόνι για το τίποτα. Χωρίς να θέλω να με παρεξηγήσεις.
ekkli Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, greekfragma είπε Μην απορήσεις αν γελάνε με τα 400ευρω χαρτοφυλάκιο εκτός αν ξέχασες μηδενικά. Πολύ σεντόνι για το τίποτα. Χωρίς να θέλω να με παρεξηγήσεις. ναι ρε παιδί μου, το ξέρω αυτό και για αυτό το έγραψα. Αν βρει κάποιος χρόνο να απαντήσει, οκ. Αλλιώς, καλή χρονιά σε όλους!
NiKoSmile Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Σε 20 χρόνια από τώρα θα έλεγα τα projects που ασχολούνται με τεχνική νοημοσύνη. 1
greekfragma Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, ekkli είπε ναι ρε παιδί μου, το ξέρω αυτό και για αυτό το έγραψα. Αν βρει κάποιος χρόνο να απαντήσει, οκ. Αλλιώς, καλή χρονιά σε όλους! Καλή χρονιά και το μωρό υγεία και χαμόγελα. Απλά με 400 δε χρειάζεται καν να πονοκεφαλιάσεις. Κράτα κάποιο από τα μεγάλα δηλαδή BTC Eth και όταν χρονίσει το μωρό ξαναρωτας 🙂 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις