Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, MySql είπε . Αυτο ειναι QFE για να πεις οτι ξεκινησε bear market και οτι 20/12 θα εχουμε τη μητερα των crashes που εχουν συνενοηθει οι γκουρου του διαδικτυου να φανε τα λεφτα του κοσμακη , πουλωντας? Ok, για να δουμε, μιας που το υπενθυμιζεις, διοτι ως τωρα τιποτα απο αυτα δεν εχει επαληθευτει. O μαστροPlanB τι λεει για ολα αυτα που εβλεπε 98k μεσα στο Νιόμβρη βαση του S2F μοντελου του (που σχεδον ολο το 2021 παει κουβά εντωμεταξυ); Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από BackFromHell Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FatCap Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Θα ήθελα να κάνω μια χαζή ερώτηση. (Οι τιμές είναι τυχαίες) Ας πούμε ότι αγοράζω ADA με 20€ όπου εκείνη την χρονική στιγμή είναι στα 1.00€ (Άρα θα έχω 20€=20ADA) To ADA πέφτει στα 0.50€ άρα πέφτω στα 10€.(Άρα θα έχω 10€=20ADA) Υποθέτουμε ότι αποφασίζω να πουλήσω τότε με αποτέλεσμα να χάσω 10€. Αν το ADA συνεχίσει να πέφτει και εγώ αγοράσω στα 0.10 με τα 10€ που είχα. (Θα έχω 10€=100ADA) Αν ανέβει ξανά στα 1.00€ θα έχω (90€). Οπότε θα έχω καθαρό κέρδος στα 70€ αν αφαιρέσω τα 20€ όπου επένδυσα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι οτι αν ξέρω οτι θα πέσει και θα ανέβει ξανά με συμφέρει να πουλήσω, ακόμα και ας χάσω κάποια σωστά; (Για τους περισσότερους ίσως να είναι αυτονόητα αυτά απλώς θα ήθελα σιγουρευτώ οτί είναι έτσι) Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, FatCap είπε Θα ήθελα να κάνω μια χαζή ερώτηση. (Οι τιμές είναι τυχαίες) Ας πούμε ότι αγοράζω ADA με 20€ όπου εκείνη την χρονική στιγμή είναι στα 1.00€ (Άρα θα έχω 20€=20ADA) To ADA πέφτει στα 0.50€ άρα πέφτω στα 10€.(Άρα θα έχω 10€=20ADA) Υποθέτουμε ότι αποφασίζω να πουλήσω τότε με αποτέλεσμα να χάσω 10€. Αν το ADA συνεχίσει να πέφτει και εγώ αγοράσω στα 0.10 με τα 10€ που είχα. (Θα έχω 10€=100ADA) Αν ανέβει ξανά στα 1.00€ θα έχω (90€). Οπότε θα έχω καθαρό κέρδος στα 70€ αν αφαιρέσω τα 20€ όπου επένδυσα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι οτι αν ξέρω οτι θα πέσει και θα ανέβει ξανά με συμφέρει να πουλήσω, ακόμα και ας χάσω κάποια σωστά; (Για τους περισσότερους ίσως να είναι αυτονόητα αυτά απλώς θα ήθελα σιγουρευτώ οτί είναι έτσι) Ευχαριστώ! Στα υπογραμμισμενα εχεις κανει λαθος υπολογισμο. Αν παει στο 1 ευρω, θα εχεις -λογιστικα- 100 ευρω σε fiat. Συνεπως αν τα πουλησεις σε αυτην την τιμη, το κερδος σου θα ειναι 80 ευρω. (μη υπολογιζοντας φορολογια και fees/spread του εκαστοτε ανταλλακτηριου). Βεβαια, για να καταλαβεις λιγο καλυτερα το σεναριο που περιγραφεις ειναι καλυτερα να τα υπολογισεις σε % ποσοστα κι οχι σε απολυτες τιμες. Αρα το παραδειγμα σου ειναι: Επενδυεις λοιπον ενα Χ ποσο σε οποιοδηποτε coin. Το πουλας με χασουρα 50% (οταν πεσει η αξια του 50%). Περιμενεις να πεσει αλλο 80% και το ξαναγοραζεις (με το μισο του αρχικου σου κεφαλαιου που σου εχει απομεινει πια). Περιμενεις επειτα να ανεβει 1000%, το πουλας και τοτε εχεις κερδος 400% σε σχεση με το αρχικο σου κεφαλαιο. ΥΓ. Με την ευκαιρια του παραπανω, να υπενθυμισουμε οτι μια πτωση 90% (οπως στο παραπανω παραδειγμα που απο 1 ευρω πηγε στο 0.10), χρειαζεται ανοδος 1000% για να επανελθει εκει που ηταν. Στο παραδειγμα του ada, εχουμε αυτη τη στιγμη ενα -56% σε σχεση με το ATH του που σημαινει οτι οποιος ψωνισε κοντα στο ATH, πρεπει να περιμενει ανοδο 130% απλα για να παρει πισω το κεφαλαιο που επενδυσε, χωρις ευρω κερδος (κι οχι +56% οπως πολλα moonboys νομιζουν). Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από BackFromHell Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NotAliki177 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, BackFromHell said: Αυτο ειναι QFE για να πεις οτι ξεκινησε bear market και οτι 20/12 θα εχουμε τη μητερα των crashes που εχουν συνενοηθει οι γκουρου του διαδικτυου να φανε τα λεφτα του κοσμακη , πουλωντας? Ok, για να δουμε, μιας που το υπενθυμιζεις, διοτι ως τωρα τιποτα απο αυτα δεν εχει επαληθευτει. O μαστροPlanB τι λεει για ολα αυτα που εβλεπε 98k μεσα στο Νιόμβρη βαση του S2F μοντελου του (που σχεδον ολο το 2021 παει κουβά εντωμεταξυ); Δεν νομίζω κανείς να πίστεψε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα έφτανε 100κ. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από NotAliki177 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε Δεν νομίζω κανείς να πίστεψε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα έφτανε 100κ. Πολλοι το πιστεψαν. Απιθανο δεν ηταν να συμβει αν πχ εβγαινε μια καλη ειδηση και ευνοουσε το κλιμα στις αγορες, τοτε που ειχε αγγιξει τα 70k. Απλα δεν ηταν και τοσο πιθανο οσο το παρουσιαζαν οι PlanB και λοιποι γκουρου/ινφλουενσερς με μοντελα, τριγωνακια, κρυσταλλινες σφαιρες ή σκετες προφητειες. Οσο πιθανα δεν ειναι και τα αντιστοιχα 5χιλιαρα που προβλεπαν σαν σταναταρακια καποιοι αλλοι, καλη ωρα, να μην πω ποιος, ξερεις Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από BackFromHell Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 έφτιαξα μεσημεριανό καφεδάκι και άραξα στο πισι. λέω να ανοίξω μια να δω τι παίζει btc για ΣΚ....και είμαι..... πωτς γκενεν αντο το ντωσει μπεναλντυ! μήπως έχει κάποιος κάνα λινκάκι τι παίχτηκε; έστω και παραφιλολογία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ooaris Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, greekfragma είπε έφτιαξα μεσημεριανό καφεδάκι και άραξα στο πισι. λέω να ανοίξω μια να δω τι παίζει btc για ΣΚ....και είμαι..... πωτς γκενεν αντο το ντωσει μπεναλντυ! μήπως έχει κάποιος κάνα λινκάκι τι παίχτηκε; έστω και παραφιλολογία. Λες να υπάρχει κανένας ρεαλιστικός λόγος που χάθηκε μισό τρις σε 2 ώρες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tcktcktck Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Είχε αυξηθεί το leverage? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, ooaris είπε Λες να υπάρχει κανένας ρεαλιστικός λόγος που χάθηκε μισό τρις σε 2 ώρες; δε ξέρω...ακόμα πίνω καφέ...τώρα τα άνοιξα όλα και ψάχνω να διαβάσω τίποτα της προκοπής...τα γνωστά youtube channels μόνο μπούρδες αναλύουν τουλάχιστον από τίτλους που τσεκάρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laserjesus Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, greekfragma είπε έφτιαξα μεσημεριανό καφεδάκι και άραξα στο πισι. λέω να ανοίξω μια να δω τι παίζει btc για ΣΚ....και είμαι..... πωτς γκενεν αντο το ντωσει μπεναλντυ! μήπως έχει κάποιος κάνα λινκάκι τι παίχτηκε; έστω και παραφιλολογία. Κάποιοι "Κινέζοι" άρχισαν να ανοίγουν στα 56Κ perp longs στο btc χωρίς σταματημό. Οπότε άρχισαν τα sorts. Βέβαια αυτό ήταν η αφορμή γιατι είχαμε βαράει leverage ATH και είδαν χωθεί εδώ και 2 μέρες φουλ οι φάλαινες. Οπότε ανταλλακτήρια και φάλαινες έκαναν την δουλειά τους και κλασσικά την πλήρωσε ο retailer που νομίζει ότι μπορούμε να πάμε χωρίς κύκλους στα 200Κ 300Κ 500Κ λες ναι είναι στραγάλια και ότι με 125x leverage στο ATH θα γίνει πλούσιος. πάντα αγοράζουμε να ήμαστε long αλλά πάντα με σωστές τιμές και πάντα παίρνουμε προφιτ. Όπως λέει και ένας εδω η τιμη θα σας έρθει , μην την κυνηγάτε. ωραία και η καραμέλα του dca αλλά πόσοι έχουν τα κεφάλαια να κατέβουμε σωστά dca ώστε να φτιάξουν την αρχική θέση τους ? 1 ώρα πριν, tcktcktck είπε Είχε αυξηθεί το leverage? ATH έκαναν. https://cryptoquant.com/quicktake/61a23fdf3a297755fb614e57-Leverage-Ratio-is-too-high-Double-Bottom-Coming Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 δηλαδή με μια πρώτη εικόνα η απληστία για τέτοιο Leverage ξαναρίχνει την αγορά μιας και οι μεγάλοι παίκτες δε γουστάρουν να μεταφερθούν τόσο εύκολα και σύντομα κέρδη στους άπληστους μικρούς wannabe lambo owners. αν είναι αυτό μια χοντρική και άκομψη περιγραφή έχουμε να φάμε πολλά ψωμιά ακόμα....γιατί θυμάμαι οτι ξανάγινε και πριν μερικούς μήνες ξανά και οδήγησε στο 2ο μεγαλύτερο dip. μήπως τελικά...λέω μήπως, το να βάλεις ένα κεφάλαιο χαμηλά περιμένοντας με ορίζοντα 2-3 ετών δεν είναι εφικτό;δε λέω εύκολο γιατί τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτή τη ζωή. μήπως όντως τελικά αγοράζεις τα ντιπς και τραβάς μικρά κέρδη ανά μήνα με μποτάκια, είναι το μόνο που αποδίδει έστω και μικρά προφιτς; αυτό όμως προϋποθέτει χρόνο και πολλή μελέτη και σχεδόν καθημερινή ενασχόληση....για κάποιον που απλά πιστεύει στο crypto universe οτι είναι το μέλλον βλέποντας τέτοια χτυπήματα τον διώχνει και του κόβει τα πόδια. δε ξέρω...δε μπορώ να πω οτι φοβήθηκα ή ανησύχησα. μου έβαλε όμως ερωτηματικά σχετικά με το τι ακριβώς εγώ κάνω με αυτά τα χρήματα που έβαλα περιμένοντας. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Ρε μπας και πουλάνε όλοι για να αγοράσουν γη στο metaverse; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tronis20 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Απο δευτέρα έρχεται τρελό bull run. Δεθείτε καλά. 31/12 στις 23:59, το btc θα έχει αξία 106.445$. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosR92 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Αν μας στείλει κάποιος π.χ 1.000 ΕΥΡΩ σε BTC στην Binance αλλά εκείνος δεν έχει Binance account, τι προμήθεια θα μας κρατήσει ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, greekfragma είπε δηλαδή με μια πρώτη εικόνα η απληστία για τέτοιο Leverage ξαναρίχνει την αγορά μιας και οι μεγάλοι παίκτες δε γουστάρουν να μεταφερθούν τόσο εύκολα και σύντομα κέρδη στους άπληστους μικρούς wannabe lambo owners. αν είναι αυτό μια χοντρική και άκομψη περιγραφή έχουμε να φάμε πολλά ψωμιά ακόμα....γιατί θυμάμαι οτι ξανάγινε και πριν μερικούς μήνες ξανά και οδήγησε στο 2ο μεγαλύτερο dip. μήπως τελικά...λέω μήπως, το να βάλεις ένα κεφάλαιο χαμηλά περιμένοντας με ορίζοντα 2-3 ετών δεν είναι εφικτό;δε λέω εύκολο γιατί τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτή τη ζωή. μήπως όντως τελικά αγοράζεις τα ντιπς και τραβάς μικρά κέρδη ανά μήνα με μποτάκια, είναι το μόνο που αποδίδει έστω και μικρά προφιτς; αυτό όμως προϋποθέτει χρόνο και πολλή μελέτη και σχεδόν καθημερινή ενασχόληση....για κάποιον που απλά πιστεύει στο crypto universe οτι είναι το μέλλον βλέποντας τέτοια χτυπήματα τον διώχνει και του κόβει τα πόδια. δε ξέρω...δε μπορώ να πω οτι φοβήθηκα ή ανησύχησα. μου έβαλε όμως ερωτηματικά σχετικά με το τι ακριβώς εγώ κάνω με αυτά τα χρήματα που έβαλα περιμένοντας. Tο χουμε πει 10δες φορες. Το volatility στα crypto ειναι δεδομενο κι οποιος δεν το αντεχει, βρισκεται σε λαθος αγορα. Επιπλεον η ανταμοιβη για αυτο το volatility για εκεινους που το αντεχουν ειναι οι υψηλες -εως αδιανοητες- αποδοσεις. Επισης, μην ψαρωνετε με την παρελαση που κανουν οι ... προφητες "σας τα λεγα εγω" , που το μονο που λενε εδω και 4 μηνες ειναι ακριβως το αναποδο απο αυτο που εκανε η αγορα ολο αυτο το καιρο. Νομοτελειακα καποια στιγμη θα γινοταν και το σημερινο ή οτι εγινε το Μαιο πχ, τιποτα καινουργιο δεν εχουμε εδω, ουτε φυσικα μας ειπαν κατι καινουργιο οι σημερινοι "σας τα λεγα εγω" που τοσο καιρο πηγαν Κουβα κι ηρθανε περισσοτερες φορες απο οσα ATH εκανε ολα τα coins μαζι. Απλα κρατηστε στο μυαλο σας οτι ενα 4μηνο πηγαινε τρενο , ηταν overbought και η αγορα εξαιρετικα greedy και την επομενη φορα που θα δειτε αναλογες συνθηκες στην αγορα, βγαλτε και κανα profit στην ακρη αντι να κανετε all in long με FOMO. Και για να το πουμε πιο απλα. Τελη Ιουλη ειχε 28k, σημερα εχει 48k. Οποιος εκανε DCA απο τοτε εως σημερα, δεν παιζει να εχει ζημιες. Οποιος εκανε all in τον Ιουλη μετραει υπερκερδη αν πουλησει τωρα. Οποιος εκανε all in στο ATH η κοντα σε αυτο, ας παρει το μαθημα του κι ας μαθει τι ειναι το DCA ή αν δεν μπορει με DCA, ας μαθει τουλαχιστον να αποφευγει το FOMO. Μεχρι τοτε υπομονη. Τελος, οπως εχουμε πει επισης 10δες φορες, οσοι εχουν μεγαλη εκθεση σε altcoins και shitcoins πληρωνουν το μαρμαρο σε τετοιες πτωσεις. Οι bitcoiners αντε και κανα 2 ακομα altcoin owners συνεχιζουν ανετοι το καφεδακι τους γιατι αφ'ενος δεν εχουν τοσο μεγαλη λογιστικη πτωση οση εχουν τα shitcoins και αφεταιρου ξερουν οτι μπορουν με σχετικη βεβαιοτητα κι ασφαλεια να holdαρουν. Για τα shitcoins ομως, ειναι 100δες τα παραδειγματα πχ απο το Μαιο, που πεσανε και δεν ανεβηκαν ξανα ποτε και ειναι πιθανον να γινει και τωρα ετσι με πολλα αλλα alts. Αυτα ειναι μαθηματα για τους νεοεισερχομενους που παρασυρονται απο youtube/twitter/community/forum clowns που ταζουν χ10 και to the moon "στις επομενες 60 μερες" για το ταδε shitcoin. Οταν ακουτε τετοιου ειδους προβλεψεις, κοβετε λασπη. Kαι απο αυτους και απο το shitcoin που σας προτεινουν. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από BackFromHell Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις