Προς το περιεχόμενο

Τα νέα της ημέρας γύρω από τα cryptocurrencies

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αντιγράφω το post μου απο το διπλανό club:

Καιρός ήταν! Το είχα γράψει και παλαιότερα ότι το market cap είναι από τα πιο χαζά metrics για να μετρήσει κάποιος το πόσο αξίζει ένα crypto. Ειδικά άμα βλέπεις κάτι project που ξεπετάχτηκαν το τελευταίο διάστημα από το πουθενά και δεν είναι κάτι άλλο πέρα από pump n' dump. Με μηδενικό όγκο συναλλαγών και μηδενική ρευστότητα σε fiat νομίσματα.

Η ρευστότητα είναι πολύ πιο σωστό μέτρο. Και ειδικότερα η ρευστότητα σε fiat νομίσματα θα έλεγα εγώ. Να δούμε πως θα το εφαρμόσει το Coinmarketcap σύντομα στον αλγόριθμο τους και πως θα αλλάξει η κατάταξη από εδώ και πέρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, chek2fire είπε

καλά ότι ο Gavin είναι shitcoiner ακόμα και όταν και καλά το έπαιζε maximalist είνα κάτι που το γνωρίζαμε... :P

Υπονοει οτι ο Gavin Andressen ειναι ο Sunny King? Υπαρχουν ενδειξεις για κατι τετοιο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Bspus είπε

Υπονοει οτι ο Gavin Andressen ειναι ο Sunny King? Υπαρχουν ενδειξεις για κατι τετοιο?

αν δείς το νήμα στο twitter λένε ότι έχουν βρει αποδείξεις ότι όντος είναι αυτός. 

δες και αυτό εδώ από τον πατέρα του fedora

Επεξ/σία από chek2fire

Σήμερα βγήκε και αυτό εδώ

https://www.unknown.fund/press-release

τώρα κάποιοι έφτιαξαν μια ιστοσελίδα και λένε ότι θα χρηματοδοτήσουν οποιοδήποτε project έχει να κάνει με την ανωνυμία σε συνδιασμό με ένα blockchain σύστημα. Το παράξενο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα signed message ότι όντος υπάρχουν διαθέσιμα αυτά τα bitcoin για το donation.

Να θυμίσω ότι το pineapple fund που όντος δώρισε εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin σε διάφορα open source project και φιλανθρωπικά ιδρύματα είχαν και έχουν ακόμα στην front page τους το proof των bitcoin τους καθώς και το signed message που δηλώνουν την ιδιοκτησία τους.

Αυτοί εδώ τίποτα και το κακό είναι ότι το αναπαράγουν όλοι. Στην καλύτερη μπορεί να είναι όντος έτσι και να αρχίσουν να δωρίζουν bitcoin αλλά στην χειρότερη μπορεί να είναι scam. 

Η Canaan γίνετε η πρώτη εταιρεία bitcoin mining asic κατασκευαστών που διαπραγματεύεται η μετοχή της στο χρηματιστήριο nasdaq αν και δεν πήγε και τόσο καλά λόγο νομίζω και της πορείας της ισοτιμίας του Bitcoin

https://www.nasdaq.com/videos/canaan-inc.-rings-the-nasdaq-stock-market-opening-bell-in-celebration-of-its-ipo

https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/can

μεγάλη πτώση που συνεχίζεται για ημέρες και που κορυφώθηκε νομίζω σήμερα στο bitcoin και φυσικά όπως γίνετε πάντα ακολούθησαν και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα. 

Πάντως προσωπικά θέλω να δω το eth και το bcash κάτω από τα 100 δολάρια έτσι για τον χαβαλέ :D

To bakkt από την άλλη σήμερα έκανε νέο ρεκόρ συναλλαγών καθώς δημιουργήθηκαν 2469 συμβόλαια.

• Like 1

Ειλικρινά αυτή την περίοδο μια και γίνετε πολύ κουβέντα για την ισοτιμία δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν κάνει το bitcoin pump η dump. Το μόνο που ξέρω είναι αυτό εδώ

EKF_uB5XYAEj_PO?format=jpg&name=medium

• Like 1

Σήμερα είχαμε το δεύτερο μεγαλύτερο 24αωρο trading volume καθώς έχει ξεπεράσει τα 124 δις δολάρια ενώ μόνο για το bitcoin αν και οριακά είχαμε νέο ath καθώς ξεπέρασε τα 44 δις δολάρια στο trading.

Και το bakkt έχει πάρει φωτιά καθώς και σήμερα είχαμε 2300 συμβόλαια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/11/2019 στις 1:23 ΠΜ, chek2fire είπε

Ειλικρινά αυτή την περίοδο μια και γίνετε πολύ κουβέντα για την ισοτιμία δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν κάνει το bitcoin pump η dump. Το μόνο που ξέρω είναι αυτό εδώ

EKF_uB5XYAEj_PO?format=jpg&name=medium

Δεν βλέπω το λόγο να ενθουσιάζεται κάποιος για το halving. Για μένα είναι κακή εξέλιξη. Απο τη στιγμή που θα μειωθει το mining reward, δίνεις μικρότερο κίνητρο  και στους λιγοστούς independent miners να συνεχίσουν την εξόρυξη. Θα καταντήσει να έχει μεγαλύτερο centralization, γιατί και αυτά τα 6.25 btc για να τα κερδίσει κάποιος θα πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθεί σε mining pool. Ποιος ο λόγος να συνεχίσει κάποιος να επενδύει σε mining εξοπλισμό για λιγότερα κέρδη;

Στο μόνο σενάριο που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι μπορεί να είναι θετικό το halving είναι άμα υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση, άρα και με μικρότερο ρυθμό πληθωρισμού (λόγω του halving) θα έχεις μεγαλύτερη ισοτιμία, άρα και μεγαλύτερό κίνητρο για να συνεχίσει το mining κάποιος. Επειδή όμως το παρελθόν δεν είναι σίγουρο ότι θα επαναληφθεί, δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης.

Εγώ βλέπω ότι παρά την αυξανόμενη εξέλιξη της αγοράς σε πολλούς τομείς (custody, regulations, καλύτερα επενδυτικα εργαλεία κτλ), η ζήτηση είναι αρκετά μικρή. Έχω την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε μια φάση που προσπαθεί η αγορά να δει ποια crypto θα αντέξουν τα συνεχόμενα χτυπήματα. Μόνο αυτά τα crypto που θα αντέξουν και θα έχουν τις μικρότερες απώλειες θα έχουν κάποια αξία κατά τη γνώμη μου στο τέλος. Τα υπόλοιπα θα έχουν την τύχη του Bitconnect.

Επεξ/σία από thomasG4

10 ώρες πριν, thomasG4 είπε

Στο μόνο σενάριο που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι μπορεί να είναι θετικό το halving είναι άμα υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση, άρα και με μικρότερο ρυθμό πληθωρισμού (λόγω του halving) θα έχεις μεγαλύτερη ισοτιμία, άρα και μεγαλύτερό κίνητρο για να συνεχίσει το mining κάποιος. Επειδή όμως το παρελθόν δεν είναι σίγουρο ότι θα επαναληφθεί, δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης.

Οι Miners ειναι και οι πιο μεγαλοι sellers σε σταθερη βαση, καθως χρειαζεται να καλυπτουν τα εξοδα λειτουργιας τους.

Η μιση ποσοτητα νεων Mined btc σε καθε block αυτοματα θα σημαινει λιγοτερο selling pressure καθημερινα.

Τουλαχιστον αυτο το σκεπτικο ακουγεται. Εχει καποια βαση νομιζω.

• Δημιουργία νέου...