chek2fire Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Ούτε 3 ώρες δεν πέρασαν και άρχισαν τα όργανα https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-06-18/france-calls-for-central-bank-review-of-facebook-cryptocurrency Germany’s Ferber sees Facebook becoming a shadow bank French finance chief says it can’t be a ‘sovereign currency’ welcome to the future dudes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 ήδη έχουμε και τις αντιδράσεις από Αμερική μεριά νομίζω ποιο πολύ σαν DOA θα γίνει το εγχείρημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, Krypto είπε Είχα αγοράσει σχεδόν 900 XRP, πολλά τότε που ήταν στα 3$ και μερικά ακόμα όταν έπεσε στο 1$ περίπου. Είχα δώσει 1500€. Πριν κάνα μήνα έδωσα άλλα 1500€ και αγόρασα 0.19btc. Το bitcoin ανέβηκε και κέρδισα κάτι ψιλά, το xrp παρόλο που το bitcoin ανέβηκε τόσες χιλιάδες είχε μια άνοδο λίγων λεπτών του ευρώ. Αποφάσισα να πουλήσω τα xrp και πήρα πίσω 300€ απο τα αρχικά 1500€. Αυτα θα τα μετατρέψω σε bitcoin μόλις δώ ότι θα πέσει η τιμή του. Δεν ξέρω αν έκανα καλά που τα πούλησα γιατί έχω μια χασούρα 1200€ αλλά πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα ξαναφτάσει ποτέ τα 2$ που χρειάζεται για να βγάλω τα σπασμένα ενώ το bitcoin έχει προοπτικές να ανέβει. Ελπίζω να ανέβει αρκετά ώστε να καλύψω την χασούρα απο το xrp. Εγώ από την άλλη έχω κάπως αντίθετη ιστορια. Ξεκίνησα με 60 ταπεινά ευρώ σε Bitcoin προς το τέλος του 2017. Με τις μεταφορές από πορτοφόλι σε πορτοφόλι τα περισσοτερα έφυγαν σε fees. Έβαλα ένα μεγαλύτερο ποσο. Μετά από πειραματισμούς (και χασουρα) με διάφορα έφτασα στο xrp. Τότε που είχε 0.25-0.30€. Τα πούλησα στα 2.5€ περιπου. Έτσι περίπου 5πλασιασα την αρχική μου επένδυση. Στο bitfinex τότε. Έκανα ανάληψη την αρχική επένδυση και έπαιζα με τα κέρδη. Μετά πειραματίστηκα με διάφορα ανταλλακτηρια που έβαζα μικρά ή μεγαλύτερα ποσά. Πιο πολύ για να δω σε ποιο θα κατελληγα. Το bitfinex (που για εμένα έχει και το καλύτερο app) αν θυμάμαι καλά ανακοίνωσε ότι θα μεγαλώσει τα όρια για ανάληψη οπότε.... Πήγα κυρίως στο kraken. Μετά από πολλεεές αποτυχημένες συναλλαγές κυρίως λόγω fomo, αυτή την στιγμή έχω μέσα περίπου 1.5 φορα τα χρήματα που έχω βάλει. Θα μπορούσα να έχω πολύ περισσότερα αλλα.... έτσι είναι αυτα. Από εδώ και πέρα θα κάτσω στα αβγά μου, θα σταματήσω τις άσκοπες πωλήσεις.... Και ότι γίνει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
red66phone Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Έχετε ξεχωρίσει μέχρι τώρα κάποιον (π.χ αναλυτή..) που τα τελευταία χρόνια έχει "γενικά" πέσει μέσα σε προβλέψεις btc / alts ? Παρακολουθείτε κάποιους συγκεκριμένους σε twitter , youtube, Κτλ ? ενδεικτικά παρακολουθώ τον Alessio Rastani. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Και εγω τον παρακολουθω το Rastani, ενιοτε και τον Vays. Αν και ο τελευταιος μου φαινεται βαρετος. Ο Rastani τουλαχιστον εχει συντομα video. Κανενας δεν θεωρω οτι πεφτει ιδιαιτερα μεσα. Ακομα και οταν εχουν οντως καποιο σοβαρο λογο να πιστευουν οτι η αγορα θα κινηθει με συγκεκριμενο τροπο, θα το αναφερουν εκ των υστερων. Ο ιδιος ο Vays το εχει παραδεχτει σε video του οτι αμα αναφερει καποιες κινησεις του πριν τις κανει, θα τον ακολουθησουν οι viewers και θα επηρεασουν την αγορα. Ο σκοπος του ειναι να μεταφερει τον τροπο σκεψης για να φτιαχνουν οι viewers τις δικες τους στρατηγικες, οχι να αντιγραφουν αυτον. Τοσο αυτος βεβαια οσο και ο Rastani πεφτουν εξω πολυ συχνα και γι αυτο τους βλεπω μονο απο περιεργεια ως προς το τι θα πουν (και τι ιδεες θα προωθησουν στον κοσμο) και για ψυχαγωγικους σκοπους. Το αστειο ειναι οτι αν τους παρακολουθεις καιρο, θα καταλαβεις οτι (ο Rastani τουλαχιστον που βλεπω τα περισσοτερα) πολλες φορες βγαζει video σχετικα κοντα ημερολογιακα με σχεδον αντιθετες "θεωριες" για το πως θα κινηθει η αγορα τις επομενες βδομαδες. Οτι και να γινει στο μελλον θα εχει ενα video να δειξει ως αναφορα που να υποστηριζει αυτα που λεει . Για τα αντιθετα ακρα του ταφου σιωπη εκτος αν ειναι κατι πολυ εξωφθαλμο η αμα βρει μια αλλη θεωρια που να δικαιολογει τι τελικα συνεβη. Για μενα αυτα που λενε ειναι μονο οριακα πιο "επιστημονικα" απο τις πρακτικες μιας χαρτοριχτρας Οι δε αναλυσεις του για crypto εκτος bitcoin ειναι απλα τραγικες αφου κοιταει την αγορα του δολαριου αντι για του bitcoin που ειναι το de facto standard για τα altcoins 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Avatar_GR Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Στις 18/6/2019 στις 7:03 ΜΜ, Krypto είπε Είχα αγοράσει σχεδόν 900 XRP, πολλά τότε που ήταν στα 3$ και μερικά ακόμα όταν έπεσε στο 1$ περίπου. Είχα δώσει 1500€. Πριν κάνα μήνα έδωσα άλλα 1500€ και αγόρασα 0.19btc. Το bitcoin ανέβηκε και κέρδισα κάτι ψιλά, το xrp παρόλο που το bitcoin ανέβηκε τόσες χιλιάδες είχε μια άνοδο λίγων λεπτών του ευρώ. Αποφάσισα να πουλήσω τα xrp και πήρα πίσω 300€ απο τα αρχικά 1500€. Αυτα θα τα μετατρέψω σε bitcoin μόλις δώ ότι θα πέσει η τιμή του. Δεν ξέρω αν έκανα καλά που τα πούλησα γιατί έχω μια χασούρα 1200€ αλλά πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα ξαναφτάσει ποτέ τα 2$ που χρειάζεται για να βγάλω τα σπασμένα ενώ το bitcoin έχει προοπτικές να ανέβει. Ελπίζω να ανέβει αρκετά ώστε να καλύψω την χασούρα απο το xrp. Δεν έκανες καλά πιστεύω... Για να πάρεις τα 1500 ευρώ πίσω από τα 300 που έχεις τώρα σε BTC θα πρέπει το BTC να πάει 1500/300 = 5 φορές πάνω. Αν πάει 5 φορές πάνω στην ισοτιμία που έχει τώρα (8.000 ευρώ περίπου πες) θα πρέπει να φτάσει το BTC 40.000 ευρώ μόνο και μόνο για να βγάλεις τα λεφτά σου πίσω. Για εμένα καλύτερα επένδυσε τζογάρισε τα χρήματα αυτά σε altcoins και ευχήσου για το θαύμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Το coinmarketcap των bitcoin μαξιμαλιστών https://coinmarketcrap.co/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsakfot Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Νομίζω ότι η καλύτερη τακτική τουλάχιστον για το BTC είναι να έχεις θέσει μια ιδεατή τιμή που θεωρείς ότι μπορεί στην επόμενη πενταετία να φτάσει και κάθε μήνα απλά να αγοράζεις και να στοκαρεις για παράδειγμα από 100ευρώ. Όσο αγοράζεις και η τιμή είναι για παράδειγμα κάτω από τα 15Κ και θεωρείς ότι το endgame του είναι κάπου στα 100Κ είσαι φοβερα κερδισμενος. Απόδοση που δεν θα δεις προφανώς ούτε από προθεσμιακη , ούτε από μετοχές ούτε από trading. Εγώ προσωπικά αυτό κάνω και βγάζω το average cost που αγόρασα και τι αναμένω να αποφέρει. Τώρα για τον χαβαλε μπορείς να έχεις κάποια λεφτά σε exchange πάνω σε κάποια altcoins & BTC και για το χαβαλε να κάνεις trading περισσότερο για διασκέδαση και χόμπι καθώς και για να μάθεις πράγματα πάνω σε αυτό. Απώτερος σκοπός των παραπανω: accumulate όσο περισσότερο BTC μπορείς, εφόσον το πιστεύεις .Είτε trade-αροντας shitcoins για αύξηση της θέσης σου στο BTC είτε με απευθείας αγορά όσο η τιμή θεωρείς ότι σε συμφέρει Στις 19/6/2019 στις 12:53 ΠΜ, chek2fire είπε ήδη έχουμε και τις αντιδράσεις από Αμερική μεριά νομίζω ποιο πολύ σαν DOA θα γίνει το εγχείρημα Το όμορφο με το libra αν προχωρήσει είναι ότι βγάζει obsolete το 99%των shitcoins και μπουσταρει άπειρα το BTC στο κομμάτι του adaption . win-win για τους Bitcoin maximalists Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tsakfot είπε Νομίζω ότι η καλύτερη τακτική τουλάχιστον για το BTC είναι να έχεις θέσει μια ιδεατή τιμή που θεωρείς ότι μπορεί στην επόμενη πενταετία να φτάσει και κάθε μήνα απλά να αγοράζεις και να στοκαρεις για παράδειγμα από 100ευρώ. Όσο αγοράζεις και η τιμή είναι για παράδειγμα κάτω από τα 15Κ και θεωρείς ότι το endgame του είναι κάπου στα 100Κ είσαι φοβερα κερδισμενος. Απόδοση που δεν θα δεις προφανώς ούτε από προθεσμιακη , ούτε από μετοχές ούτε από trading. Εγώ προσωπικά αυτό κάνω και βγάζω το average cost που αγόρασα και τι αναμένω να αποφέρει. Τώρα για τον χαβαλε μπορείς να έχεις κάποια λεφτά σε exchange πάνω σε κάποια altcoins & BTC και για το χαβαλε να κάνεις trading περισσότερο για διασκέδαση και χόμπι καθώς και για να μάθεις πράγματα πάνω σε αυτό. Απώτερος σκοπός των παραπανω: accumulate όσο περισσότερο BTC μπορείς, εφόσον το πιστεύεις .Είτε trade-αροντας shitcoins για αύξηση της θέσης σου στο BTC είτε με απευθείας αγορά όσο η τιμή θεωρείς ότι σε συμφέρει Το όμορφο με το libra αν προχωρήσει είναι ότι βγάζει obsolete το 99%των shitcoins και μπουσταρει άπειρα το BTC στο κομμάτι του adaption . win-win για τους Bitcoin maximalists Πριν από αρκετούς μήνες που αν θυμάμαι καλά το Bitcoin ήταν γύρω στα 9000$ ένα μέλος (ειλικρινά δεν θυμάμαι ποιος) έλεγε ότι αν πέσει στα 6500$ θα πάει all in. Όταν έχει αγοράσει στα 6500, που είναι μια πολύ καλή τιμή με τα σημερινά δεδομένα, αλλά βλέπεις σιγά σιγά να κατρακυλάει κάτω από τα 5000 τότε δεν πουλας? Όχι για να σώσεις χρήματα φυσικά, αλλά για να αγοράσεις ξανά σε χαμηλότερη τιμή. Μένεις σταθερός ότι σε βάθος χρόνου θα έχει κέρδος? Να προσθέσω ότι όσες φορές έχω πουλήσει σε πτώσεις ώστε να αγοράσω περισσότερα coins αργότερα έχω βγει χαμένος μιας και η τιμή ανέβαινε αμέσως μετά 😛 Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από fingolfingr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsakfot Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Πριν από αρκετούς μήνες που αν θυμάμαι καλά το Bitcoin ήταν γύρω στα 9000$ ένα μέλος (ειλικρινά δεν θυμάμαι ποιος) έλεγε ότι αν πέσει στα 6500$ θα πάει all in. Όταν έχει αγοράσει στα 6500, που είναι μια πολύ καλή τιμή με τα σημερινά δεδομένα, αλλά βλέπεις σιγά σιγά να κατρακυλάει κάτω από τα 5000 τότε δεν πουλας? Όχι για να σώσεις χρήματα φυσικά, αλλά για να αγοράσεις ξανά σε χαμηλότερη τιμή. Μένεις σταθερός ότι σε βάθος χρόνου θα έχει κέρδος? Να προσθέσω ότι όσες φορές έχω πουλήσει σε πτώσεις ώστε να αγοράσω περισσότερα coins αργότερα έχω βγει χαμένος μιας και η τιμή ανέβαινε αμέσως μετά 😛 Διαχωρίζω στα δύο τις στρατηγικές: 1η είναι ότι είσαι hyper-bullish στο longterm (5ετία) οπότε δεν σε ενδιαφέρει η τιμή εφόσον είναι χαμηλότερη απο εκεί που προσβλέπεις ότι θα πάει 2η είναι να κάνεις χαβαλέ εκτός και αν είσαι δυνατός παίκτης με μεγάλη τσέπη, στα exchanges προσπαθώντας να βγάλεις φραγκοδίφραγκα στην δεύτερη περίπτωση εγώ προσωπικά ασχολούμαι χομπίστικα και προσπαθώντας να πουλάω στα ψηλά και να αγοράζω στα χαμηλά, προσπαθώντας πάντα να αυξήσω την θέση μου σε bitcoin. Δεν με ενδιαφέρει δλδ. η ισοτιμία σε ευρώ/δολλάριο καθώς με ενδιαφέρει μόνο η έκθεση μου σε BTC. *εγώ μια τακτική που ακολουθώ είναι όταν το BTC βρίσκεται σε φάση ηρεμίας και κάνει coast από Support σε Resistance για αρκετές μέρες συνεχόμενα (3-4 μέρες) μπορείς σχετικά απλά να πιάσεις την διακύμανση (συνήθως 100-200 δολλάρια από support σε resistance), κάνεις όμορφο scalping με μειωμένο κίνδυνο. Δεν το προτείνω, αλλά είναι αυτό που εμένα προσωπικά με έχει βολέψει και αρκετές φορές πληρώσει Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από tsakfot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dvs Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, tsakfot είπε Νομίζω ότι η καλύτερη τακτική τουλάχιστον για το BTC είναι να έχεις θέσει μια ιδεατή τιμή που θεωρείς ότι μπορεί στην επόμενη πενταετία να φτάσει και κάθε μήνα απλά να αγοράζεις και να στοκαρεις για παράδειγμα από 100ευρώ. Όσο αγοράζεις και η τιμή είναι για παράδειγμα κάτω από τα 15Κ και θεωρείς ότι το endgame του είναι κάπου στα 100Κ είσαι φοβερα κερδισμενος. Απόδοση που δεν θα δεις προφανώς ούτε από προθεσμιακη , ούτε από μετοχές ούτε από trading. Εγώ προσωπικά αυτό κάνω και βγάζω το average cost που αγόρασα και τι αναμένω να αποφέρει. ................. Εδω υπάρχει το κλασσικό ερώτημα: "Άν και ποτε πρεπει να αποχωρήσεις" . (100 x 12 x 5 = 6000) Για φαντάσου να ανέβανει συνεχώς , να φθάσει το 90κ, να είσαι έτοιμος να παρατήσεις τα πάντα και να σκάσει περιμένοντας τα 100κ . Και γιατι 5ετια και όχι 4ετια ή 10ετια; Προσωπικά νομίζω οτι όλα πλέον ανήκουν στην σφαίρα της χαρτορίχτρας, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το παραμικρο. Όχι να συμμετέχει σε κάποιο pump σε altcoin κτλ αλλα να προβλέψει την τιμη του BTC σε 1 μήνα με ακρίβεια 3% Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από Dvs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, fingolfingr είπε Πριν από αρκετούς μήνες που αν θυμάμαι καλά το Bitcoin ήταν γύρω στα 9000$ ένα μέλος (ειλικρινά δεν θυμάμαι ποιος) έλεγε ότι αν πέσει στα 6500$ θα πάει all in. Όταν έχει αγοράσει στα 6500, που είναι μια πολύ καλή τιμή με τα σημερινά δεδομένα, αλλά βλέπεις σιγά σιγά να κατρακυλάει κάτω από τα 5000 τότε δεν πουλας? Όχι για να σώσεις χρήματα φυσικά, αλλά για να αγοράσεις ξανά σε χαμηλότερη τιμή. Μένεις σταθερός ότι σε βάθος χρόνου θα έχει κέρδος? Να προσθέσω ότι όσες φορές έχω πουλήσει σε πτώσεις ώστε να αγοράσω περισσότερα coins αργότερα έχω βγει χαμένος μιας και η τιμή ανέβαινε αμέσως μετά 😛 Οχι, δεν πουλας. Απλως δεν πας all-in σε μια συγκεκριμενη τιμη. Ξεκινας να αγοραζεις στη τιμη αυτη. Αν συνεχισει να κινειται sideways συνεχιζεις να αγοραζεις. Αν πεφτει συνεχιζεις να αγοραζεις, σταδιακα. Αν πουλησεις για να ξαναγορασεις παιρνεις μεγαλο ρισκο. Φυσικα ολα εκ του αποτελεσματος κρινονται. 6 ώρες πριν, tsakfot είπε Νομίζω ότι η καλύτερη τακτική τουλάχιστον για το BTC είναι να έχεις θέσει μια ιδεατή τιμή που θεωρείς ότι μπορεί στην επόμενη πενταετία να φτάσει και κάθε μήνα απλά να αγοράζεις και να στοκαρεις για παράδειγμα από 100ευρώ. Όσο αγοράζεις και η τιμή είναι για παράδειγμα κάτω από τα 15Κ και θεωρείς ότι το endgame του είναι κάπου στα 100Κ είσαι φοβερα κερδισμενος. Απόδοση που δεν θα δεις προφανώς ούτε από προθεσμιακη , ούτε από μετοχές ούτε από trading. Εγώ προσωπικά αυτό κάνω και βγάζω το average cost που αγόρασα και τι αναμένω να αποφέρει. Τώρα για τον χαβαλε μπορείς να έχεις κάποια λεφτά σε exchange πάνω σε κάποια altcoins & BTC και για το χαβαλε να κάνεις trading περισσότερο για διασκέδαση και χόμπι καθώς και για να μάθεις πράγματα πάνω σε αυτό. Απώτερος σκοπός των παραπανω: accumulate όσο περισσότερο BTC μπορείς, εφόσον το πιστεύεις .Είτε trade-αροντας shitcoins για αύξηση της θέσης σου στο BTC είτε με απευθείας αγορά όσο η τιμή θεωρείς ότι σε συμφέρει Το όμορφο με το libra αν προχωρήσει είναι ότι βγάζει obsolete το 99%των shitcoins και μπουσταρει άπειρα το BTC στο κομμάτι του adaption . win-win για τους Bitcoin maximalists Αυτο που κανεις ειναι η κλασικη τακτικη DCA (dollar cost averaging) Κανεις bitcoiner μακροπροθεσμα μεχρι στιγμης δεν εχει χασει απο αυτην. Πλεον το trading με altcoins το εχω παρατησει. Απο τη μια γιατι ολα οσα παρακολουθουσα πεφτουν και απο την αλλη επειδη με τις αυξημενες τιμες τα stakes εχουν ανεβει σε επιπεδα που θεωρω αβολα, ειδικα οταν ολα τα σοβαρα exchanges εχουν KYC η μικρα limits. Οταν το btc ειχε κατοσταρικα μπορουσες να βαλεις 2 χιλιαρικα σε ενα exchange (προ KYC) να κανεις flip μερικα shitcoins και να βγεις σε λιγες μερες με ενα 20-30% που μπορει να ηταν ενα ολοκληρο btc. Το οποιο μακροπροθεσμα θα κρατουσες και θα ειχες πλεον τρελο κερδος. Τωρα για να κανεις το ιδιο πραγμα θες 20-30x το αρχικο κεφαλαιο. Ασε που η αγορα ολη αυτην τη χρονια ειναι πολυ εχθρικη στα altcoins και κινδυνευεις να το χασεις. Leveraging μεσω bitmex κλπ ουτε που το συζηταω. Η αλλη τακτικη που δοκιμασα εγω ηταν να παω προς passive gains με ενα μερος των κερδων μεσω staking η masternodes. Δεν μου βγηκε σε καλο ομως, επρεπε απλως να τα εχω κρατησει και αυτα σε btc. Πλεον δεν κανω τιποτα περα απο hodling 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 πάντως γενικά όλοι πλέον έχουν παρατήσει το trading των altcoin και όπως γνωρίζω ασχολούνται με το bitmex και με leverage trading. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsakfot Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 9 ώρες πριν, Bspus είπε Η αλλη τακτικη που δοκιμασα εγω ηταν να παω προς passive gains με ενα μερος των κερδων μεσω staking η masternodes. Δεν μου βγηκε σε καλο ομως, επρεπε απλως να τα εχω κρατησει και αυτα σε btc. Πλεον δεν κανω τιποτα περα απο hodling Για δώσε περισσότερο info περί staking & masternodes (links) ! Με ενδιαφέρει έστω και εγκυκλοπαιδικά ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Εννοεις συγκεκριμενα coins που ασχοληθηκα ή γενικως τι ειναι staking και τι masternodes? Υποθετω staking ξερεις. Τα masternodes ουσιαστικα ειναι full nodes με καποια εξτρα συγκεκριμενα καθηκοντα και χαρακτηριστικα. Συνηθως εμπλεκονται σε διαδικασιες οπως privatesend κλπ. Πρεπει επισης να εχουν μοναδικη public IP, οποτε συνηθως τα στηνουμε σε μικρα linux VMs με cloud hosting. Ως ανταμοιβη παιρνουν ενα μερος απο το block reward. Ειτε εκ περιτροπης ειτε ενα τυχαιο απο τη λιστα των ενεργων masternodes. Οποτε οσο λιγοτερα υπαρχουν στο δικτυο τοσο πιο επικερδες. Φυσικα απαιτουν να εχεις κλειδωμενο ως collateral ενα σχετικα σημαντικο ποσο οσο εχεις ενεργο το masternode. Ειναι και ενας τροπος ελεγχου του Money supply Το προβλημα ειναι οτι συνηθως η τιμη τους πεφτει πιο πολυ απο τα κερδη σε βαθος χρονου. Καποια ελαχιστα εχουν πετυχει. Tο dash ειναι το πιο γνωστο αλλα και αυτο με το μικροτερο κερδος και το μεγαλυτερο αρχικο κεφαλαιο. Υπαρχουν πολλα μικρα με τα οποια μπορεις να αρχισεις και να μαθεις σε τιμες πλεον χωμα. Ακομα και με 0.02 btc συνολικο κεφαλαιο υπαρχουν αλλα μετα βιας θα βγαζεις τα εξοδα για το cloud hosting. Αυτην τη στιγμη παει πολυ καλα το energi, αν εχεις το κεφαλαιο. Θελει περιπου 4 btc με τωρινες τιμες. Μακροπροθεσμα δεν ξερω, δεν εμπιστευομαι κανενα πλεον. List εδω https://masternodes.online/ Τα coins που υποστηριζουν τετοιο πρωτοκολλο εχουν και guides για στησιμο, ακομα και automated scripts αλλα το manual στησιμο ειναι πιο ασφαλες και αμα στησεις ενα ουσιαστικα ειναι ολα η ιδια διαδικασια. Αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες για οτιδηποτε μπορεις να ρωτησεις και σε PM για να μην σπαμαρουμε το thread 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις