zio10 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Κάτι πάει να γίνει σιγά σιγά πάλι! Για να δούμε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, fingolfingr είπε Θεωρείται σχετικά καλή κίνηση αυτή την στιγμή την αγορά ltc με σκοπό να πουληθούν μετά το halving αν υπάρχει άνοδος? Δεν σκοπεύω να πουλησω Bitcoin. Απλά να αγόραζα πχ 2 ltc με Fiat. Ποια η γνώμη σας? Αυτο που σκεφτηκες εσυ ειναι αυτο που σκεφτονται ολοι. Ολοι περιμενουν να εκμεταλλευτουν το halving hype και να πουλησουν την καταλληλη στιγμη. Ολοι προσπαθουν να "προλαβουν πριν το πληθος" αλλα αυτο φυσικα ειναι αδυνατο. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το ξεπουλημα θα αρχισει πριν το Halving. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 22 λεπτά πριν, Bspus είπε Αυτο που σκεφτηκες εσυ ειναι αυτο που σκεφτονται ολοι. Ολοι περιμενουν να εκμεταλλευτουν το halving hype και να πουλησουν την καταλληλη στιγμη. Ολοι προσπαθουν να "προλαβουν πριν το πληθος" αλλα αυτο φυσικα ειναι αδυνατο. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το ξεπουλημα θα αρχισει πριν το Halving. Προφανώς και θα το κάνουν όλοι. Και δεν χαρίζουν λεφτά. Οπότε θα βάλω λίγα Fiat μέσα να υπάρχουν διαθέσιμα και θα κρίνω ανάλογα με την τιμή. Λογικά αν γίνει ξεπούλημα η τιμή θα πέσει. Ίσως να αξίζει τότε η αγορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 για να μην σε πάρω στο λαιμό αλλά στα altcoin το halving λειτουργεί ποιο πολύ σαν fomo που λίγο μετά το γεγονός ξεπουλάνε όλοι. Δλδ αν έχεις την διαίσθηση να μπεις την κατάλληλη στιγμή και κυρίως να βγεις λίγο πριν τον πανικό τότε θα βγάλεις κέρδος. Το κακό είναι ότι ελαχιστοι έχουν τέτοια trading ικανότητα και η πλειοψηφία απλά μπαίνει στο fomo και βγαίνει στο μεγάλο crash Στο bitcoin τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά λόγο της μεγάλης του σχετικά χρήσης. Το halving λειτουργεί ως ένα supply shock καθώς η αγορά έχει ισορροπήσει πάνω σε μια τιμή με την ζήτηση που βασίζεται σε χρήση και όταν μειώνετε η προσφορά στο μισό είναι λογικό να έχουμε αύξηση της ισοτιμίας. Αν σε όλο αυτό μπει μέσα και το σπεκουλάρισμα και μετά το fomo εξηγεί και τον λόγο που δημιουργούνται πάντα μεγάλα bubble λίγους μήνες μετά το halving 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δεν αγόραζα litecoin για να τα κρατήσω. Μόνο για κέρδος. Διάβαζα πχ ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και x6 η τιμή. Εμένα και το x2 μου αρκεί. Πέρα από την πλάκα όμως, επειδή καθε φορά που θέλω να αγοράσω κατι, μεχρι να μπουν τα χρήματα η τιμή εχει ανεβει.... θα βάλω καποια χρήματα μέσα να υπαρχουν και βλέπουμε. Αν δώ να ανεβαίνει τότε απλά δεν θα αγοράσω. Θα βάλω ένα κανόνα για αγορά σε μια χαμηλή σχετικά τιμή και αν συμβεί αυτό που λεει ο bspus και κάτσει τότε καλώς. Αν όχι.... ας μείνουν μέσα σαν fiat. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
red66phone Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Θεωρώ δεδομένο ότι οι περισσότεροι έχουν πλέον ερευνήσει τρόπους να ωφεληθούν του εν λόγω halving. Καταθέτω την άποψη μου που είναι ένα απλό DON'T DO IT NOW...😝 But that's just me... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Ερώτηση περί αναλήψεων. Μιας και πρόσφατα βρέθηκα με κάποια χρήματα που δεν τα περιμενα, αραιά και που περνάει από το μυαλό μου να τα βάλω (ή έστω ένα μέρος από αυτά) σε cryptos. Επειδή ξέρω τον εαυτό μου αν μείνουν ως έχουν σιγά σιγά θα φύγουν σε βλακειες που δεν έχω ανάγκη. Το αν θα τα βάλω ή όχι και που θα το δω κάποια άλλη στιγμή. Το βασικό ερώτημα μου είναι το εξής: Έστω ότι τα βάζω και είτε βγάζω κέρδος είτε όχι, κάποια στιγμή θέλω να τα τραβήξω. Υπάρχει κάποιο κόλλημα από φορολογικής άποψης? Τα όρια μου στο kraken μου αρκούν αλλά.... Αν πχ τραβήξω 2k θα έχω τρεχαματα με εφορίες κλπ ή δεν παίζει κάτι τέτοιο ακόμα? Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Ακομα και αν δεν υπαρχει αυτην τη στιγμη κολλημα μπορει να υπαρχει σε καποια χρονια. Κανεις δεν ξερει. Για 2000 ευρω βεβαια δεν νομιζω να ασχοληθει κανεις οσο και να σφιξουν τα πραγματα. Φτανει να μην το κανεις και σχεδον καθε μερα. Θα ελεγα αν μπορεις να αγορασεις οσο περισσοτερα απο αυτα που θα διαθεσεις με μετρητα με απευθειας συνεννοηση (OTC). Η και απο ATM που υποθετω λειτουργουν ακομα καπου στο κεντρο της Αθηνας και σε αλλες μεγαλες πολεις. Αυτο βεβαια εχει ενα εξτρα κοστος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Μέχρι τώρα στέλνω Fiat στο kraken με εμβασμα στον λογαριασμό τους. Μιλάμε για ποσά max 400€ ως τώρα. Αν πάρω απόφαση να μπω στα πιο βαθειά.... Θα το ψαξω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 τώρα για να επανέλθουμε στο facebook coin ο άμεσος ανταγωνιστής του είναι το ripple. δλδ ότι έλεγε το ripple ως διαφήμιση για το δικό τους coin απλά το κάνει το facebook coin μέσα σε μια νύχτα που λέει ο λόγος. Το επόμενο ερώτημα είναι ποιος ο λόγος ύπαρξης πλέον του xrp? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thomasG4 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Στις 16/6/2019 στις 9:00 ΠΜ, fingolfingr είπε Μετά από χρόνια και διαφορες διακυμάνσεις του "αγαπημένου" μου xrp, επέστρεψα στο Bitcoin πριν από περίπου 10 μέρες και μέχρι τώρα πάει καλά. Φτου φτου. Κακο timing να πουλησεις τα XRP, αμα σκεφτεις οτι αυτη η ειδηση ειναι ανετα απο τις μεγαλυτερες της χρονιας γενικοτερα για crypto. Γενικα το εχω γραψει απειρες φορες οτι δεν πρεπει να κοιταμε βραχυπροθεσμα ειδικα σε μερικα cryptos οπως το XRP που εχουν πολυ πιο μακρινο πλανο σε σχεση με τα υπολοιπα. Για να χτυπησεις το χωρο των τραπεζων θελει τεραστια υπομονη. Μεχρι στιγμης δειχνει πολυ θετικα βηματα, αλλα ειναι σε αργους ρυθμους. Απλα βαζεις ενα ποσο που και να το χασεις δεν θα το κλαις και περιμενεις να δεις σε 3-4 χρονια τι θα εχει γινει. 4 ώρες πριν, chek2fire είπε Το επόμενο ερώτημα είναι ποιος ο λόγος ύπαρξης πλέον του xrp? Τι σχεση ενα stablecoin που πρεπει να εμπιστευτεις το facebook οτι τα αποθεματικα του (σε δολαρια, λιρες αγγλιας, ευρω ή χρυσος κτλ) ειναι οντως αυτα που λεει, με το XRP που η ισοτιμια του καθοριζεται καθαρα απο την θεληση της αγορας να πουλησει ή να αγορασει το συγκεκριμενο crypto; Τα stablecoin εχουν αυτο το ρισκο που μεταφερεται (counter party risk) καθε φορα που το χρησιμοποιει καποιος. Τα stablecoins απλα μπορουν να χρησιμοποιηθουν σαν εσωτερικο coin σε συγκεκριμενες υπηρεσιες (whatsapp, fb) αλλα δεν προκειται να χρησιμοποιηθει καθολικα, γιατι οι ανταγωνιστες και αλλες μεγαλες εταιρειες, δεν θα εμπιστευθουν ενα κοινωνικο δικτυο που εκδιδει νομισμα και ουτε εχουν στοχο να πλουτισουν το Facebook. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Σχετικά με το xrp θυμάμαι πριν από μήνες ένα άρθρο που έλεγε ότι αν εδραιωθεί τότε η τιμή του θα πάει γύρω στα 0.1$. Δυστυχώς δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Προσωπικά και να χάσω πχ 1000$ δεν θα κλάψω. Όχι επειδή μου περισσεύουν αλλά επειδή καταλαβαίνω το ρίσκο. Αλλιώς δεν θα τα εβαζα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θέλω να τα χάσω. Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι τα cryptos μου τα έχω σε ανταλλακτηρια. Όχι σε πορτοφόλια. Δεν τα ξέρω και... τα φοβαμαι. Όχι από θέμα ασφάλειας αλλά για την αδυναμία ανάκτησης στο απίθανο ενδεχόμενο που χαθούν οι κωδικοί. Και επειδή παρακολουθώ τις τιμές εμπαινα στον πειρασμό και τα κινούσα με στόχο το μεγαλύτερο κέρδος. Μεγάλο λάθος. Πιστεύω ότι έχω μάθει το μάθημα μου. Μακάρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, fingolfingr είπε Σχετικά με το xrp θυμάμαι πριν από μήνες ένα άρθρο που έλεγε ότι αν εδραιωθεί τότε η τιμή του θα πάει γύρω στα 0.1$. Δυστυχώς δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Προσωπικά και να χάσω πχ 1000$ δεν θα κλάψω. Όχι επειδή μου περισσεύουν αλλά επειδή καταλαβαίνω το ρίσκο. Αλλιώς δεν θα τα εβαζα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θέλω να τα χάσω. Τωρα ειναι στα $0.44, αρα συμφωνα με το αρθρο εχει εδραιωθει και με το παραπανω. Ομως τελη 17 με το btc στα 20000 το xrp ηταν στα $3. Μην δινεις πολλη σημασια σε τετοια αρθρα. Στην πραγματικοτητα κανεις δεν ξερει για τι πραγμα μιλαει. Προκειται για κατι εντελως καινουριο. Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι τα cryptos μου τα έχω σε ανταλλακτηρια. Όχι σε πορτοφόλια. Δεν τα ξέρω και... τα φοβαμαι. Όχι από θέμα ασφάλειας αλλά για την αδυναμία ανάκτησης στο απίθανο ενδεχόμενο που χαθούν οι κωδικοί. Και επειδή παρακολουθώ τις τιμές εμπαινα στον πειρασμό και τα κινούσα με στόχο το μεγαλύτερο κέρδος. Μεγάλο λάθος. Πιστεύω ότι έχω μάθει το μάθημα μου. Μακάρι. Προσεξε κακομοιρη μου. Σημερα κιολας σταματα αυτην την πρακτικη και μαθε να χρησιμοποιεις offline wallets, εστω και Light wallets για το bitcoin και οσα αλλα εχεις σοβαρη ποσοτητα. Τα ανταλλακτηρια ανα πασα στιγμη μπορουν να σου αλλαξουν κατι στους ορους χρησης, να τα χακεψουν, να κλεισουν. Τα κλειδια μπορεις να τα εχεις στο keepass, με πολυ καλη προστασια μαζι με ολους τους κωδικους σου σε πολλα σημεια για backup. Αν δεν ξερεις το keepass ψαξτο ειναι δωρεαν και χρησιμοτατο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Σήμερα το facebook έβγαλε στον αέρα το πλήρες σχέδιο του καθώς και το white paper και τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο blockchain? σύστημα του το libra που σαν αρχικό project θα έχει το libra coin. Και θα εξηγήσω γιατί λέω σαν αρχικό. Καταρχήν εδώ είναι η σελίδα του project https://libra.org/en-US/ εδω το white paper https://libra.org/en-US/white-paper/ εδώ το διαφημιστικό video και εδώ το lol "It's decentralized -- meaning it's run by many different organizations instead of just one, making the system fairer overall." πάμε τώρα στις τεχνικές λεπτομέρειες που θα τις βρείτε εδώ https://developers.libra.org/docs/assets/papers/the-libra-blockchain.pdf μιλάμε για ένα blockhain σύστημα που σε αυτή την μορφή του τουλάχιστον δεν έχει καθόλου mining και που είναι ουσιαστικά μια database με validators που ουσιαστικά είναι και αυτοί που εγγυούνται ότι μια συναλλαγή δεν θα γίνει double spent. Δλδ μιλάμε ουσιαστικά για ένα blokchain σύστημα τύπου σαν αυτό που έχει φτιάξει η IBM η που ετοιμαζε η χρεοκοπημένη πλέον εταιρεία που δεν θυμάμαι πλέον ούτε το όνομα της. Αργότερα λέει το paper τους ότι μπορεί το σύστημα να περάσει σε proof of stake. Τώρα σε μια database σαν αυτήν κάνεις στην κυριολεξία ότι θέλεις αλλά δεν είναι αυτό το σημείο που δημιουργήθηκε ένα blockchain σύστημα και κυριώς ό λόγος που υπάρχει ένα blockchain σύστημα. Φυσικά αυτού του τύπου οι database με ισχυρή κρυπτογράφηση μπορεί να είναι και εξέλιξη του υπάρχον τραπεζικού συστήματος και κυρίως του κρατικού ψηφιακού χρήματος αρκεί βέβαια να το δούμε αν θα αντέξει σε επιθέσεις hacker και κατά πόσο αυτές οι υλοποιήσεις θα είναι ασφαλείς. Ο developer του Bitcoin Lopp κάνει μια εκτενή ανάλυση του white paper του libra. Aξίζει αν την διαβάσετε https://medium.com/@lopp/thoughts-on-libra-blockchain-49b8f6c26372 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krypto Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Είχα αγοράσει σχεδόν 900 XRP, πολλά τότε που ήταν στα 3$ και μερικά ακόμα όταν έπεσε στο 1$ περίπου. Είχα δώσει 1500€. Πριν κάνα μήνα έδωσα άλλα 1500€ και αγόρασα 0.19btc. Το bitcoin ανέβηκε και κέρδισα κάτι ψιλά, το xrp παρόλο που το bitcoin ανέβηκε τόσες χιλιάδες είχε μια άνοδο λίγων λεπτών του ευρώ. Αποφάσισα να πουλήσω τα xrp και πήρα πίσω 300€ απο τα αρχικά 1500€. Αυτα θα τα μετατρέψω σε bitcoin μόλις δώ ότι θα πέσει η τιμή του. Δεν ξέρω αν έκανα καλά που τα πούλησα γιατί έχω μια χασούρα 1200€ αλλά πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα ξαναφτάσει ποτέ τα 2$ που χρειάζεται για να βγάλω τα σπασμένα ενώ το bitcoin έχει προοπτικές να ανέβει. Ελπίζω να ανέβει αρκετά ώστε να καλύψω την χασούρα απο το xrp. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από Krypto 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις