chek2fire Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Παιδια το scaling μέσω blockchain έχει αποδειχθεί ότι είναι ανέφικτο και ότι έχει επιχειρηθεί διαλύει στην κυριολεξία τη ίδια την ασφάλεια του συστήματος. fast block η μεγάλα block απλά δημιουργούν πολλά δεδομένα με αποτέλεσμα το σύστημα να έχει ελάχιστα node που τρέχουν σε συγκεριμένα data center χωρίς οι χρήστες να μπορούν να τρέξουν ένα δικό τους, δλδ όλο το ιστορικό των συναλλαγών εξαρτάτε από ένα μεγάλο datacenter ( βλέπε ethereum, cardano κτλ) proof of stake εντάξει εκεί είναι στην κυριολεξία θέλω να γίνω τραπεζίτης στην θέση του τραπεζίτη. Δλδ τα μεγάλα πορτοφόλια μπορούν να κάνουν ότι θέλουν το σύστημα ακόμα και να συμφωνήσουν και να αλλάξουν βασικές τους αρχές μέσω συμφωνημένου fork. Το scaling μπορεί να γίνει μόνο περιφεριακά από το κεντρικό blockchain που πρέπει πάντα το πρωταρχικό του να βασίζεται στην αποκέντρωση και την διατήρηση αυτής της αποκέντρωσης. Aν χαθεί αυτή η αποκέντρωση όπως γίνετε με το σχεδόν σύνολο των ψηφιακών νομισμάτων τότε απλά έχεις ένα database δυσκίνητο χωρίς καν την ευελιξία ενός παραδοσιακού database και φυσικά κάποιον κεντρικό του διαχειριστή που ελέγχει απόλυτα αυτό το σύστημα. Δυστυχώς επειδή η blockchain τεχνολογία είναι δύσκολο να κατανοηθεί γιαυτό βγαίνουν όλα αυτά τα απίθανα shitcoin που υπόσχονται παπάδες που στην πραγματικότητα είναι μια τρύπα στο νερό. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από chek2fire 3
RedYonko Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Ό,τι είπε ο από πάνω. Scaling μέσω blockchain δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί είναι δύο όροι σχεδόν αντίθετοι. Πόσο μάλλον για global adoption που είμαστε δις. Σκεφτείτε λίγο το εξής: Στην ιδανική περίπτωση, που ονειρεύεται ο μέσος φαν των αποκεντρωμένων συστημάτων, όταν γίνεται μια συναλλαγή μεταδίδεται σε όλους τους nodes του δικτύου, σε όλο το κόσμο δηλαδή. Ξεκινάει δηλαδή ήδη να είναι inefficient η τεχνολογία. Δεν έχουμε μία βάση δεδομένων που μπαινοβγαίνει πληροφορία γρήγορα, αλλά ένα peer-to-peer δίκτυο που κάποιος θα το έλεγε και ασύγχρονο. Εάν βάλουμε ένα limit σε κάθε block (χρόνο και χώρο), τότε είναι που θα καταλάβετε πως... Δεν χωράμε όλοι σε blockchain! Εάν πειράξεις τον χρόνο πέφτεις σε μειωνεκτήματα. Αν μειώσεις δηλαδή το μεταξύ χρόνο που παράγονται τα μπλοκς κατά μέσο όρο, κάνεις την αποκέντρωση πιο δύσκολη γιατί πλέον η αλυσίδα είναι πιο βαριά από πριν. Το ίδιο ισχύει όταν αυξήσεις το μέγεθος. Εντομεταξύ βλέπω κάτι block chains με 0.4 sec block generation (solana) και καταλαβαίνω τους haters (με σωστά επιχειρήματα, όχι τα τρολς). Εάν φτιάξεις σύστημα με 0.4 δευτερόλεπτα block generation, δεν έχει νόημα να μπει σε μπλοκ, γιατί δεν έχει την ίδια ασφάλεια. Εάν για παράδειγμα επιβεβαιωθεί μια συναλλαγή σου, δεν θα σου γράψει περίμενε 5 ακόμα μπλοκς, αλλά 150, γιατί ένας attacker θα μπορούσε να πραγματοποιήσει πολύ ευκολότερα ένα 51% attack. Άρα Γιάννης Γιαννάκης ο μεταξύς χρόνος. Το blockchain χρειάζεται για να μας κρατάει τα balances, αλλά όχι για τις συναλλαγές μας. Δεν είναι πρακτικό. Σκεφτείτε: Γιατί αν θέλω να πραγματοποιήσω πολλές συναλλαγές, να μπουν όλες στην αλυσίδα; Το χρέος δεν μας νοιάζει; Εάν αγοράζω δύο καφέδες την ημέρα, γιατί να μεταδίδω πάλι σε όλο τον κόσμο την ίδια πληροφορία. Είναι σκόπιμο κάτι πιο πρακτικό, κάτι που κρατάει τα χρέη μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων, αλλά δεν τα μεταδίδει στο blockchain. Κάτι που δημιουργεί ένα ξεχωριστό ledger σε κάθε έναν που αποφασίσει να το χρησιμοποιήσει. Που θα χρειαστεί τον τρίτο αλλά ο τρίτος δεν θα μπορεί να του πάρει τα λεφτά. Που θα μπορεί να συναλλάσει την αξία του μαζί με άλλους, μέσω τρίτων που δεν μπορούν να τους πάρουν την αξία. Κι όλα αυτά εκτός της αλυσίδας, instantly! Αυτό είναι το Lightning Network. 5
rallistas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Καλημερα. Να κανω μια παρενθεση στα πλαισια των διατραπεζικων συναλλαγων που ζουμε διαφορα κατα καιρους με την μεταφορα χρηματων σε ανταλλακτηρια κτλ. Προχθες μου εκανε ενας φιλος απο Πειραιως,καταθεση σε Εθνικη για ενα ποδηλατο που του πουλησα,150 ευρω.Σαν αιτιολογια εβαλε τη μαρκα του ποδηλατου. Χθες λοιπον τον πηραν απο την Πειραιως και του ειπαν τι σημαινει η αιτιολογια που εβαλε στο εμβασμα γιατι η Εθνικη δεν ξερει τι σημαινει και μπλοκαρει τη συναλλαγη. Καλη φαση....... 1
Bourdoulas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, rallistas είπε Καλημερα. Να κανω μια παρενθεση στα πλαισια των διατραπεζικων συναλλαγων που ζουμε διαφορα κατα καιρους με την μεταφορα χρηματων σε ανταλλακτηρια κτλ. Προχθες μου εκανε ενας φιλος απο Πειραιως,καταθεση σε Εθνικη για ενα ποδηλατο που του πουλησα,150 ευρω.Σαν αιτιολογια εβαλε τη μαρκα του ποδηλατου. Χθες λοιπον τον πηραν απο την Πειραιως και του ειπαν τι σημαινει η αιτιολογια που εβαλε στο εμβασμα γιατι η Εθνικη δεν ξερει τι σημαινει και μπλοκαρει τη συναλλαγη. Καλη φαση....... Spoiler Μια φορά είχα μεταφέρει σε φίλο και έβαλα "για τις π@π@ς που κάνεις". Τα διαβάζουν τελικά ε; 😅
rallistas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Στο "μου φαγες ολα τα δαχτυλιδια" που βαζω παντως οταν προκειται για φιλους,δεν εχω αντιμετωπισει θεμα. Αληθεια! 🤣
laserjesus Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Bourdou τι θα γίνει θα ανοίξουν οι ασκοί του σορτ ή θα πέσει rekt μέχρι να φτάσει στο 🌙 ο 🐕 ? Έρχεται ΣΚ και σε βλέπω πολύ αναποφάσιστο
Bourdoulas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, laserjesus είπε Bourdou τι θα γίνει θα ανοίξουν οι ασκοί του σορτ ή θα πέσει rekt μέχρι να φτάσει στο 🌙 ο 🐕 ? Έρχεται ΣΚ και σε βλέπω πολύ αναποφάσιστο Δεν ανέβηκε εκεί που ήθελα. Προς το παρών αναμονή.
zananiro Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Παίζει να είναι το πρώτο ΣΚ που βλέπουμε πράσινα μετά από πολύυυυυυυυ καιρό! Η συγκίνηση είναι μεγάλη. 😂 4
laserjesus Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, zananiro είπε Παίζει να είναι το πρώτο ΣΚ που βλέπουμε πράσινα μετά από πολύυυυυυυυ καιρό! Η συγκίνηση είναι μεγάλη. 😂 Κάτσε μην έρθει άγρια η Κυριακή ..
cliobaccarra Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, laserjesus είπε Κάτσε μην έρθει άγρια η Κυριακή .. Και το προηγούμενο έτσι ήταν. Φαίνεται πως κάτι έχει αλλάξει. Περιμένω άγριο bullish run σιγά σιγά όσο μπαίνει για τα καλά ο Ιούλιος
chek2fire Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 εγω την πάτησα. Θεώρησα ότι θα έπεφτε και άλλο το ΣΚ αλλά δεν δείχνει να ακολουθεί το καθιερωμένο μοτίβο.
tryxx1 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, chek2fire είπε εγω την πάτησα. Θεώρησα ότι θα έπεφτε και άλλο το ΣΚ αλλά δεν δείχνει να ακολουθεί το καθιερωμένο μοτίβο. Μικροί όγκοι ... μπορεί να ειναι fakeout...Δευτερα βλέπουμε..
trelaras22 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Κι εγώ την πάτησα, πούλησα μ αυτοπεποίθηση όλα τα ada μου στα 1,4 δολάρια. Γυρνούσα μάλιστα με ύφος παντογνώστη, διατυμπανίζοντας περι του κλασικού μοτίβου και της ευκαιρίας που έρχεται αυτό το ΣΚΔ για αγορά χαμηλότερα, κι αυτό παίρνει σιγά σιγά τον ανήφορο... Δυστυχώς για εμένα, ευτυχώς για εσάς, έχω την αίσθηση κι εγώ οτι κάτι αλλάζει και πιάνουμε αργά μια ανοδική περίοδο... Για να δούμε, ας τα γράφουμε εδώ να έχουμε μετά να γελάμε που εκτεθήκαμε...
mourgakos2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, trelaras22 είπε Κι εγώ την πάτησα, πούλησα μ αυτοπεποίθηση όλα τα ada μου στα 1,4 δολάρια. Γυρνούσα μάλιστα με ύφος παντογνώστη, διατυμπανίζοντας περι του κλασικού μοτίβου και της ευκαιρίας που έρχεται αυτό το ΣΚΔ για αγορά χαμηλότερα, κι αυτό παίρνει σιγά σιγά τον ανήφορο... Δυστυχώς για εμένα, ευτυχώς για εσάς, έχω την αίσθηση κι εγώ οτι κάτι αλλάζει και πιάνουμε αργά μια ανοδική περίοδο... Για να δούμε, ας τα γράφουμε εδώ να έχουμε μετά να γελάμε που εκτεθήκαμε... Κι εγω τα πούλησα ολα στο 1,38 Κ τα ξαναπήρα στο 1 40, εβαλα ενα στοπ λοσ στο 1,41 κ ησυχασα. Δεν ειναι κακο να πουλας για να διασφαλιζεις το οποιο κερδος. Τα btc κ τα eth δεν τα πουλησα. Το comp το έδωσα οταν απο τα 350πηρε τον κατηφορο, αλλά τωρα εχει παει στον θεο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις