udroxoos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Κι αν υποθέσουμε ότι παίρνω την 1050Ti, θα αποδώσει ultra ή και πάλι θα περιορίζεται από τον επεξεργαστή; Χαχαχα ναι είναι σίγουρο ότι θα μου φανεί πυ-πυ-πύραυλος! Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2018 από udroxoos
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Ο περιορισμος του επεξεργαστη εννοειται πως παντα θα υπαρχει. Η διαφορα, θα προκυπτει απο την καρτα: που θα εχει μια "καλυτερη αφετηρια" ως μεγαλυτερη, αλλα πρακτικα η cpu θα τερματιζει πρωτη, παρα η vga 👾
udroxoos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Σίγουρα λογικό αυτό που λες. Απλά σκέφτομαι και τον λόγο απόδοση/τιμή και για μη αλματώδη διαφορά σε επιδόσεις (στο σύστημα μου πάντα) πάμε σε διπλάσια τιμή. Επίσης, σίγουρα δεν ανήκω στους "πορωμένους" και απαιτητικούς gamers (ήμουν τα παλιά τα χρόνια...) οπότε για περιστασιακό χάσιμο χρόνου σε κανένα ρεπό, νομίζω θα με καλύψει η 1030.
mindtrapper Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 80κάτι η κάρτα και κανένα δεκάρικο ο αντάπτορας με τα μεταφορικά έχεις πάει στα 100€. Παίρνεις μεταχειρισμένη Gigabyte G1 Gaming GTX 960 2GB από τις αγγελίες αυτήν την στιγμή, να ξέρεις. Κοντά 2.5 φορές πιο γρήγορη και θα σε καλύψει μια χαρά ακόμα και αν πάρεις καμία οθονούλα 1080p 60Hz για να μην σου βγαίνουν τα μάτια. Εντάξει ξέρω ότι θες single slot και low profile για να την βάλεις στο pre-built αλλά στο τέλος θα σου βγει πιο φτηνό να πάρεις κανένα πιο μεγάλο case με 10-15€ και να τα χώσεις όλα εκεί.
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δεν εχει γραψει για low profile ομως, μονο single slot: λογικα για να μην του "κλεβει" την πρωτη pci απο τις μονο 2:
udroxoos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 34 λεπτά πριν, mindtrapper είπε 80κάτι η κάρτα και κανένα δεκάρικο ο αντάπτορας με τα μεταφορικά έχεις πάει στα 100€. Παίρνεις μεταχειρισμένη Gigabyte G1 Gaming GTX 960 2GB από τις αγγελίες αυτήν την στιγμή, να ξέρεις. Κοντά 2.5 φορές πιο γρήγορη και θα σε καλύψει μια χαρά ακόμα και αν πάρεις καμία οθονούλα 1080p 60Hz για να μην σου βγαίνουν τα μάτια. Εντάξει ξέρω ότι θες single slot και low profile για να την βάλεις στο pre-built αλλά στο τέλος θα σου βγει πιο φτηνό να πάρεις κανένα πιο μεγάλο case με 10-15€ και να τα χώσεις όλα εκεί. Σίγουρα καλή σκέψη αλλά το single slot το θέλω όχι λόγω κουτιού αλλά λόγω μητρικής, επειδή χρειάζομαι τις 2 pci που έχει. Και δεν είμαι για να αλλάζω και μητρική. Aν και όποτε αλλαχτεί αυτή τότε ουσιαστικά θα στηθεί νέο pc από την αρχή...
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Eιχα χρησιμοποιησει pci splitter/riser 1->2, με επιτυχια σε HTPC, αλλα δεν ειναι παντα plug n play: εξαρταται απο τη μητρικη/bios, και τις ιδιες τις pci καρτες! Οποτε, θα το ξαναδοκιμαζα μεν, αλλα δεν μπορω να το προτεινω, για αγορα..👽 http://www.rackmountmart.com/prodspics/r2035-logo.jpg Το ερωτηματικο στο παραπανω, δεν ειναι βασικα αν θα δουλεψει, αλλα αν θα βλεπεις παντοτε με επιτυχια και την 2η pci που δινει.. Θεωρητικα, κατι τετοιο μπορει να το χρησιμοποιησει καποιος: για απομακρυνση μονο της μιας pci, ωστε να υπαρξει αρκετος χωρος(??) για dual slot vga επανω.
udroxoos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Μπααα δεν... Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2018 από udroxoos
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Προσωπικα θα το ξαναδοκιμαζα σιγουρα: γιατι αν σου αφηνει κατι τετοιο, μετα αρκετο χωρο για dual slot, στην ουσια σου αναιρει περιορισμο single slot => αυξανει τρελα περιθωρια επιλογων καρτων γραφικων ⛑️
mindtrapper Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν δεν έχεις θέμα να κάνεις μόντες στο κουτί ή να αλλάξεις ή δεν ξέρω και γω τι η πιο καλή λύση δεν είναι να σπάσεις μια pci σε δύο αλλά με 6-7€ να βάλεις την κάρτα γραφικών σε PCIe riser. Θα δουλεύουν τα PCI κανονικά και η κάρτα μια χαρά θα είναι αν συνδέσεις όλες τις τροφοδοσέις και στο riser. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2018 από mindtrapper 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Καλα δεν ειναι ακριβως οτι θα σπασει την μια pci σε δυο, γιατι ετσι θα ειχε τελικα και τρεις αντι για δυο μονο! 🤗 Βασικα θα μπορουσε ετσι να την απομακρυνει και παλι δυο pci να εχει [το αν θα δουλεψει σωστα η τριτη pci εξαρταται και απο αλλους παραγοντες, δεν ειναι στανταρακι η plug n play, ασχετως αν παρουσιαζεται τετοια] To pciex riser, μπορει να ειναι και αυτο μια λυση, αν υπαρχει καποια βολικευκολοδοκιμασμενη, μια χαρα!🤑
udroxoos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν δεις φωτο πιο πάνω της μητρικής μου, δεν παίρνει PCIe riser δεξιά της υπάρχουσας (μπλε) αν και το κουτί έχει θέση για άλλη μια θύρα εκεί. Δεξιά της βρίσκονται μπαταρία, connectors κτλ που δεν επιτρέπουν να μπει εκεί κάρτα. Πήγα τώρα να παραγγείλω τον αντάπτορα dvi-d to vga και έφαγα άλλο σκάλωμα! Στην περιγραφή των υποστηριζόμενων αναλύσεων δεν αναφέρει την δική μου 1366x768! PC resolution supported: 800x600, 1024x768, 1280x768, 1280x800, 1280x960, 1280x1024, 1440x900, 1600x1200,1680x1050 @60Hz, 1920x1080 @60Hz, 1920x1200 @60Hz Μήπως η DisplayPort (DP) θα ήταν πιο βολική. Η MSI GT 1030 έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την Gigabyte αλλά με εξόδους DP και HDMI Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2018 από udroxoos
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δες τα παρακατω για να παρεις μια ιδεα / καταλαβεις περι extension πως βοηθανε:
mindtrapper Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, udroxoos είπε Αν δεις φωτο πιο πάνω της μητρικής μου, δεν παίρνει PCIe riser δεξιά της υπάρχουσας (μπλε) αν και το κουτί έχει θέση για άλλη μια θύρα εκεί. Δεξιά της βρίσκονται μπαταρία, connectors κτλ που δεν επιτρέπουν να μπει εκεί κάρτα. Γιατί να πρέπει να μπει δεξιά; Όπου θες την πας την κάρτα μετά. Οι περισσότεροι την βάζουν μπροστά από την μητρική. Εγώ μιλάω για κάτι τέτοιο, όπως εχουν οι miners. Η extension όπως έβαλε ο Devil. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2018 από mindtrapper
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 16Χαρι οπως τα βρισκεις αρκετα στο ebay κλπ, αλλα θα πρεπει να δεις αν ειναι εφικτο ολο αυτο στο δικο σου κουτι! https://www.ebay.co.uk/itm/PCI-E-Express-16X-to-16X-Extender-Extension-PC-Ribbon-Cable-Riser-Card-UK/332487748254 Γενικα το προβλημα των ελαχιστων επιλογων σου υφισταται: οταν δεν μπορεις να διαολοστειλεις, τον single slot περιορισμο! Οποτε καταρχην, επικεντρωσου @ πιθανη επιλυση αυτου καλυτερα 🤓
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα