Cro-Magnon Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, talibanakos είπε Προσπαθω να καταλαβω τι ειδους γριφους ανεβαζεις,εαν ειναι trick Qs,προφανη γεγονοτα,κουφοι γριφοι κτλ. Δεν το λεω με ασχημο τροπο,απλα προσπαθω να σε "πιασω" για να ξερω τι λυσεις να ψαξω σε καθε γριφο. Μα αυτό είναι το κόλπο! Αν μάθεις τον τρόπο που σκέφτεται ο αντίπαλος εχεις σημαντικό προβάδισμα!
talibanakos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, Cro-Magnon είπε Μα αυτό είναι το κόλπο! Αν μάθεις τον τρόπο που σκέφτεται ο αντίπαλος εχεις σημαντικό προβάδισμα! Αυτο προσπαθω να καταλαβω,αλλα η αληθεια ειναι οτι εχεις ξεχωριστο τροπο σκεψης,οπως και αν μεταφραζεται αυτο. Εχεις κανεναν αλλο γριφο τωρα μιας και ειμαι κουρασμενος και το μυαλο προφανως δεν παει προς την πλευρα που πρεπει να παει; 23 ώρες πριν, Cro-Magnon είπε Βγήκα κάποτε με ένα κορίτσι. Η παρέα δεν ήταν και τόσο καλή, οπότε προσπαθούσα να βρω μια δικαιολογία να την κοπανήσω ... - Πρέπει να πάρω το επόμενο λεωφορείο των 12:50 για Νέα Σμύρνη, της είπα, αλλά δε με πίστεψε. - Αποκλείεται να το προλάβεις μου είπε, κάτσε λίγο ακόμη μαζί μου! Γιατί ήταν τόσο σίγουρη ότι θα έχανα το λεωφορείο; Βγηκατε στη θεσσαλονικη; Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από talibanakos 1
Cro-Magnon Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Μου διηγήθηκαν κάποτε μια ιστορία, υποτίθεται πέρα για πέρα αληθινή: Ένας αμερικανός αιχμάλωτος πολέμου σε γιαπωνέζικα στρατόπεδα εργασίας στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατάφερε να επιζήσει και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Η φρίκη της αιχμαλωσίας και το άγχος της εκτελέσης με αποκεφαλισμό τον συνόδευε για την υπόλοιπη ζωή του. Κάποια Κυριακή πρωί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία, κουρασμένος καθώς ήταν, αποκοιμήθηκε στο κάθισμά του. Άρχισε τότε να βλέπει ένα όνειρο πώς τον είχαν πάει για εκτέλεση, ήταν γονατιστός με σκυμμένο κεφάλι και ο ιάπωνας αξιωματικός που ήταν δίπλα του άρχισε να κατεβάζει με ορμή το σηκωμένο σπαθί του, προς το λαιμό του αμερικανού…. Εκείνη τη στιγμή η σύζυγος του αμερικανού, που αντιλήφθηκε οτι τον είχε πάρει ο ύπνος, τον ακούμπησε ελαφρά πίσω στο λαιμό του με τη βεντάλια της, για να τον ξυπνήσει. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ του αμερικανού, που ο άνθρωπος πέθανε ακαριαία…. Με μια προσεκτική εξεταση της ιστορίας, διαπίστωσα ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διήγηση αυτή. Μπορείτε να το βρείτε; Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από Cro-Magnon
talibanakos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Cro-Magnon είπε Μου οδηγήθηκαν κάποτε μια ιστορία, υποτίθεται πέρα για πέρα αληθινή: Αφου ο ανθρωπος πεθανε απο το σοκ,πως ξερουμε οτι οντως πεθανε απο το σοκ αφου δεν μπορεσε να το πει σε κανεναν; Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από talibanakos 1
Cro-Magnon Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, talibanakos είπε λαθος στο γραψιμο, το διορθωσα!
talibanakos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Cro-Magnon είπε λαθος στο γραψιμο, το διορθωσα! Το ξερω,για αυτο στο παραθεσα. Επισης εκανα edit και στους 2 γριφους,ριξε μια ματια. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από talibanakos
Vassilis_24 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 19 λεπτά πριν, Cro-Magnon είπε Μα αυτό είναι το κόλπο! Αν μάθεις τον τρόπο που σκέφτεται ο αντίπαλος εχεις σημαντικό προβάδισμα! Δεν έχει νόημα πάντως νἀνεβάζεις αινίγματα, νἀπορρίπτεις λογικές λύσεις επειδή δεν είναι αυτή που έχεις στο μυαλό σου, να μη δίνεις καμία βοήθεια και να βάζεις το επόμενο χωρίς να έχει απαντηθεί το προηγούμενο... 4
talibanakos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, Vassilis_24 είπε Δεν έχει νόημα πάντως νἀνεβάζεις αινίγματα, νἀπορρίπτεις λογικές λύσεις επειδή δεν είναι αυτή που έχεις στο μυαλό σου, να μη δίνεις καμία βοήθεια και να βάζεις το επόμενο χωρίς να έχει απαντηθεί το προηγούμενο... Υποθετω οτι δεν τους βγαζει ο Κρο τους γριφους.. Καλο ειναι να βαζει και αλλους γριφους,σιγα μην περιμενουμε να λυθει ο ενας για να συνεχισουμε παρακατω.
Cro-Magnon Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 28 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Δεν έχει νόημα πάντως νἀνεβάζεις αινίγματα, νἀπορρίπτεις λογικές λύσεις επειδή δεν είναι αυτή που έχεις στο μυαλό σου, να μη δίνεις καμία βοήθεια και να βάζεις το επόμενο χωρίς να έχει απαντηθεί το προηγούμενο... Βαζω αινιγματα χωρις να εχουν απαντηθει προηγούμενα, για να μπορεί να συνεχίσει να ψαχνεται κάποιος σε κατι που εχει μεινει αναπάντητο στο νημα κι οι υπολοιποι να συνεχισουν να ασχολουνται με κατι καινούργιο. Πολλοί επισης δεν ειναι προσεχτικοί και γραφουν απαντησεις χωρίς σποιλερ "καιγοντας" αινιγματα για τους υπόλοιπους. Η λύση ενος αινιγματος είναι η πιο....ενδιαφερουσα, από ολες τις πιθανές. Πχ στο αίνιγμα με το ραντεβουδάκι που παει κατα διαόλου και θελω να την κοπανησω, δόθηκαν πολλές πιθανές λυσεις. Πχ ειμαστε σε νησί , η ωρα ειναι 13:00 ηδη κτλ. Το θεμα δεν είναι οτι ειναι "λαθος" αυτες οι λύσεις, αλλά ότι υπάρχει μια ακόμα πιο ωραία λύση, που μου φανηκε εξαιρετικά ενδιαφερουσα όταν βρηκα το συγκεκριμένο γρίφο. 1
Vassilis_24 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 4 λεπτά πριν, Cro-Magnon είπε Βαζω αινιγματα χωρις να εχουν απαντηθει προηγούμενα, για να μπορεί να συνεχίσει να ψαχνεται κάποιος σε κατι που εχει μεινει αναπάντητο στο νημα κι οι υπολοιποι να συνεχισουν να ασχολουνται με κατι καινούργιο. Πολλοί επισης δεν ειναι προσεχτικοί και γραφουν απαντησεις χωρίς σποιλερ "καιγοντας" αινιγματα για τους υπόλοιπους. Η λύση ενος αινιγματος είναι η πιο....ενδιαφερουσα, από ολες τις πιθανές. Πχ στο αίνιγμα με το ραντεβουδάκι που παει κατα διαόλου και θελω να την κοπανησω, δόθηκαν πολλές πιθανές λυσεις. Πχ ειμαστε σε νησί , η ωρα ειναι 13:00 ηδη κτλ. Το θεμα δεν είναι οτι ειναι "λαθος" αυτες οι λύσεις, αλλά ότι υπάρχει μια ακόμα πιο ωραία λύση, που μου φανηκε εξαιρετικά ενδιαφερουσα όταν βρηκα το συγκεκριμένο γρίφο. Nαι βρε, δεν αντιλέγω, όμως μπορείς να δώσεις μετά από ένα εύλογο διάστημα (όρισέ το εσύ, αν θες) μία βοήθεια (hint) σε σπόιλερ, για όποιον θέλει να την κοιτάξει. Ήδη π.χ. έχουν μείνει αναπάντητα ο μαγικός αριθμός και αυτό που στριμώχνεις στη γωνία (το λεωφορείο είναι πρόσφατο ακόμα). 52 λεπτά πριν, Cro-Magnon είπε Μου διηγήθηκαν κάποτε μια ιστορία, υποτίθεται πέρα για πέρα αληθινή: ………………………….. Με μια προσεκτική εξεταση της ιστορίας, διαπίστωσα ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διήγηση αυτή. Μπορείτε να το βρείτε; Μάλλον βλακεία θα πω, μήπως όμως αυτό που δεν πάει καλά με τη διήγηση είναι ότι ενώ υποτίθεται ότι είναι αληθινή, είναι όντως αληθινή; 1
Cro-Magnon Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Λ Για το μαγικο αριθμό τα μαθηματικά σου δε θα σε βοηθήσουν πολύ κι αυτο που το στριμώχνεις στη γωνία, αλλά πάει παντού, δεν έχει ψυχή.
talibanakos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, Cro-Magnon είπε Λ Για το μαγικο αριθμό τα μαθηματικά σου δε θα σε βοηθήσουν πολύ κι αυτο που το στριμώχνεις στη γωνία, αλλά πάει παντού, δεν έχει ψυχή. Χιντ για το λεωφορειο;
Cro-Magnon Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Λ Η σιγουριά της κοπέλας κι η ώρα του λεωφορείου. Το αρχικό αίνιγμα είναι στην αγγλική γλώσσα κι από κει πρέπει να ξεκινησει κανεις, αλλιώς δε βρίσκει τη λύση!
talibanakos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, Cro-Magnon είπε Λ Η σιγουριά της κοπέλας κι η ώρα του λεωφορείου. Το αρχικό αίνιγμα είναι στην αγγλική γλώσσα κι από κει πρέπει να ξεκινησει κανεις, αλλιώς δε βρίσκει τη λύση! Τοτε υποθετω οτι ειναι κατι του στυλ catch αλλα δε μπορει γτ δεν ειναι αρκετα δυνατος η δεν ειναι αρκετα γρηγορος. Ειμαι απο κιν,σορρυ για το σποιλερ. 1
lek88 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Στις 15/6/2018 στις 1:01 ΠΜ, Cro-Magnon είπε Βγήκα κάποτε με ένα κορίτσι. Η παρέα δεν ήταν και τόσο καλή, οπότε προσπαθούσα να βρω μια δικαιολογία να την κοπανήσω ... - Πρέπει να πάρω το επόμενο λεωφορείο των 12:50 για Νέα Σμύρνη, της είπα, αλλά δε με πίστεψε. - Αποκλείεται να το προλάβεις μου είπε, κάτσε λίγο ακόμη μαζί μου! Γιατί ήταν τόσο σίγουρη ότι θα έχανα το λεωφορείο; Spoiler Γιατί το είδε να έρχεται; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα