Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ενδιαφέρομαι να πάρω μεταχειρισμένο ένα αυτοκίνητο κοντά στις 6000 ευρώ, στο όνομα μου. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι και έχω πιάσει δουλειά από τον περασμένο Μάρτιο. Όπως τα έχω υπολογίσει μέχρι τέλος του χρόνου θα έχω καλύψει αυτό το ποσό, βάσει του εισοδήματος μου. Όμως, το αυτοκίνητο θέλω να το πάρω τώρα με χρήματα που θα μου δώσει ο πατέρας μου. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την έννοια ότι εγώ θα αγοράσω (ημερολογιακά) ένα αυτοκίνητο νωρίτερα από ότι θα έχω βγάλει όλο το ποσό; Ή δεν παίζει ρόλο επειδή η φορολογική που θα κάνω του χρόνου αφορά όλο το 2018 και δεν τίθεται ζήτημα μηνών αλλά κοιτάνε όλο το έτος; 

Λογιστής μου είπε ότι εφόσον είναι στο ίδιο έτος η αγορά και θα βγάλω τα χρήματα αυτά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με ενδιαφέρει πολύ το συγκεκριμένο ζήτημα επειδή:

1ον θέλω να μπει στο όνομα μου, και 

2ον Δεν θέλω να μπλέξω με δωρεές κλπ από τον πατέρα μου γιατί έχει φόρο 15% κάτι που σημαίνει ότι στα 6000 είναι αρκετά μεγάλο ποσό.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, kwstas77 είπε

Καλησπέρα σας,

Ενδιαφέρομαι να πάρω μεταχειρισμένο ένα αυτοκίνητο κοντά στις 6000 ευρώ, στο όνομα μου. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι και έχω πιάσει δουλειά από τον περασμένο Μάρτιο. Όπως τα έχω υπολογίσει μέχρι τέλος του χρόνου θα έχω καλύψει αυτό το ποσό, βάσει του εισοδήματος μου. Όμως, το αυτοκίνητο θέλω να το πάρω τώρα με χρήματα που θα μου δώσει ο πατέρας μου. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την έννοια ότι εγώ θα αγοράσω (ημερολογιακά) ένα αυτοκίνητο νωρίτερα από ότι θα έχω βγάλει όλο το ποσό; Ή δεν παίζει ρόλο επειδή η φορολογική που θα κάνω του χρόνου αφορά όλο το 2018 και δεν τίθεται ζήτημα μηνών αλλά κοιτάνε όλο το έτος; 

Λογιστής μου είπε ότι εφόσον είναι στο ίδιο έτος η αγορά και θα βγάλω τα χρήματα αυτά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με ενδιαφέρει πολύ το συγκεκριμένο ζήτημα επειδή:

1ον θέλω να μπει στο όνομα μου, και 

2ον Δεν θέλω να μπλέξω με δωρεές κλπ από τον πατέρα μου γιατί έχει φόρο 15% κάτι που σημαίνει ότι στα 6000 είναι αρκετά μεγάλο ποσό.

Πρεπει να καλυπτεις την αγορά του, το τεκμηριο των 3000 ευρώ επειδη υπάρχεις και οτι αλλο τεκμήριο εχεις στο ονομα σου (πχ αν εχεις ιδιοκατοικηση). Οποτε το ποσο δεν ειναι 6000 ευρώ μονο. Η κρατικη ληστεία για να λαβεις λεφτα απο τον πατέρα σου ειναι στο 10%.

Λυσεις:

1) το αγοράζει ο πατέρας σου και στο μεταβιβαζει με μια εικονικη αγοραπωλησια του χρόνου. Μπορειτε να το πάρετε και μισο μισο με τον πατερα σου.

2) Συμφωνεις με τον πωλητη να δηλώσετε μικρότερη αξία αγορας (αν θελει να το κάνει).

Αν δουλευες παλιότερα ή ειχες εσοδο απο πωληση κινητου-ακινητου στοιχείου, θα μπορουσες ισως να κανεις αναλωση κεφαλαίου και να καλυψεις το κενο που ισως προκύψει απο τα τεκμηρια. Γενικά η υποθεση θελει μολύβι και χαρτί για να μιλησεις με ασφάλεια.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μια χαρά στα είπε ο λογιστής σου,το αμάξι θα το δηλώσεις στην φορολογική δήλωση του χρόνου, 2019,με βαση το εισόδημα σου για το 2018.

Δημοσ.

Χρειάζονται στοιχεία για να απαντηθεί το ερώτημα σου με σιγουριά. Αν δουλεύεις μόλις 2 μήνες χλωμό να τα καλύψεις εκτος αν παίρνεις πάνω από 1000 το μήνα.

Θα χρειαστείς εισόδημα 3000+6000+(τεκμήριο αυτοκινήτου/μήνες χρήσης το 2018) συν ότι αλλά τεκμήρια έχεις.

Τα 6000 μπορείς να τα κανεις ανάλωση από προηγούμενα έτη αλλά αν ήταν στις επιλογές λογικά θα το ήξερες ήδη...

Δήλωσε μια αξία 2000-3000 και αν δε βγαίνεις ούτε με αυτά παρτο στο όνομα του μπαμπά σου καθώς με τόσο μικρό εισόδημα χρειάζεσαι ούτως ή αλλιώς τη βοήθεια του..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...