RedPanda Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) LG 27MP59G-P BenQ GW2765HE Με λίγα λόγια θέλω ένα δεύτερο μεγαλύτερο IPS μόνιτορ από το τωρινό 24" 1080p ΤΝ. Είμαι ανάμεσα στην LG που στα θετικά είναι το μπάτζετ ~200 ευρώ (απο τις καλύτερες vfm σε 27 ίντζες IPS) και στα αδιάφορα η χαμηλή ανάλυση (1080p) και το free sync. Ταινίες και σειρές και PS4 θα είναι η χρήση της. Από την άλλη η BenQ στα 260-270 ευρώ στα 1440π. Παίζει πολύ το adjustable stand που δεν χρειάζεται να βάζω βιβλία για να το φέρω στο ύψος μου ! Να πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει και τόσο η ανάλυση ΑΛΛΑ η ποιότητα του πάνελ. Επειδή ακούω πολλά στις LG για blacklight bleeding, έχει κάποιος εμπειρία με BenQ IPS ? Αξίζει το panel της BenQ 60 ευρω ή θα πληρώσω το adjustable stand 60 ευρώ ; Έχετε να προτείνετε κάποια από τις δύο ή κάποια άλλη IPS 27" στα ~250 ευρώ. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2018 από RedPanda
firepc Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Oi ips δεν κανουν για ταινιες, ειναι πολυ σκοτεινες. Δες αυτη Benq EW277HDR https://www.amazon.de/BenQ-EW277HDR-Eye-Care-Monitor-DCI-P3/dp/B074Z4CNFX/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1527662009&sr=8-1&keywords=EW277HDR
RedPanda Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Ενδιαφέρον, συνήθως για τις IPS ακούω θετικά γιατί είναι καλός συμβιβασμός ανάμεσα σε gaming TN οθόνες με χαμηλά response times και το contrast των VA αλλά εδώ βλέπω και οι δύο 12ms, 4ms (GtG). H IPS BenQ έχει καλύτερη αναπαραγωγή χρώματος από την άλλη. Αλλά από ότι βλέπω με IPS δεν θα αποφύγω κάποιο blacklight bleeding
firepc Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 To benq που λες ειναι πολυ παλιο. Γενικα τα GW μοντελα της Benq ειναι παλια. Επιπλεον, το ps4 σου δεν θα εκμεταλευεται την 2Κ αναλυση της. Τσπ, αν την θες τοσο πολυ, τοτε go for it Τελευταια επιλογη που εχω να σου κανω ειναι η HP 27ea https://www.skroutz.gr/s/11936426/HP-27ea.html?from=catspan&keyphrase=hp+27ea Και αυτη ειναι ips αλλα τη σωζει το glossy panel
RedPanda Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Κάτσε το glossy panel δεν είναι σαν καθρέφτης ; Νόμιζα πως αυτό το αποφεύγουν. Η πρόταση σου με την Benq EW277HDR είναι πολύ καλή αλλά δεν υπάρχει σε ελ μαγαζί. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2018 από RedPanda
firepc Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, RedPanda είπε Κάτσε το glossy panel δεν είναι σαν καθρέφτης ; Νόμιζα πως αυτό το αποφεύγουν. οντως, αν εχεις παραθυρο κοντα και ειναι μερα γινεται σαν καθρεφτης. Αλλα βλεπεις ακριβως τα χρωματα που μπορει να σου βγαλει η οθονη
Acmilangr2 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Μια χαρά είναι οι ips για ταινίες. Αρκεί το φιλμ να είναι λεπτό (semi glossy) Εννοείται ότι full glossy είναι το τέλειο. Τυχαίο που όλες οι tv είναι glossy; δνε νομίζω
RedPanda Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Λοιπόν η BenQ EW277HDR είναι πάρα πολύ καλή επιλογή αλλά σε ελ μαγαζί την βλέπω 270ευρώ. Η LG που έβλεπα αρχικά δεν φαίνεται άσχημη αλλά το μεγάλο της ατού είναι το FreeSync που δεν με ενδιαφέρει (είμαι του σινεματικού gaming). Επίσης δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά το panel είναι 6 bit + FRC αντί για 8 bit. H BenQ GW2765HE στα 250, είναι παλιό μοντέλο αλλά έχει 350 brightness που είναι πολύ καλό για IPS και είναι 10 bit (8bit + FRC) Τώρα καλοβλέπω την BL2780, στα 210 ευρώ, μοντέλο 2017, απόκριση χρώματος περίπου ίδια με την LG, με ατού το Low Blue Light και πολύ ωραίο design. http://www.benq.eu/product/monitor/BL2780/specifications/
Acmilangr2 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 15 λεπτά πριν, RedPanda είπε είμαι του σινεματικού gaming Το έννοεις;
RedPanda Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 10 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Το έννοεις; Σκεφτόμουν τα 75 hz που δίνει η οθόνη όταν χρησιμοποιείς το FreeSync
Acmilangr2 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, RedPanda είπε Σκεφτόμουν τα 75 hz που δίνει η οθόνη όταν χρησιμοποιείς το FreeSync Το έχω ξανά αναφέρει το θέμα αλλά δεν πειράζει αν η κάρτα δεν μπορεί να πιάσε fps low παραπάνω από οσα είναι τα Hz της οθόνης ώστε να είναι πάντα το v sync συνχρονισμένο δεν θα είναι ποτέ Smooth γιατί όταν θα πέφτει στα 59fps (αν υποθέσουμε ότι είναι 60hz η οθόνη) στην ουσία τα fps που θα βλέπεις θα είναι 30fps.οποτε θα είσαι σε μια κατάσταση η 60 η 30. Αν βγάλεις το v sync τότε θα έχεις tearing όταν είναι πάνω από τα 60fps και stuterings και tearing (ναι και όμως) όταν θα είσαι κάτω από τα 60fps Η μόνη λύση (εκτός από την πρώτη που ανέφερα, δηλαδή με δυνατή κάρτα γραφικών και v sync) είναι το adaptive sync είτε αυτό είναι g sync είτε freesync. Και σου μιλάει κάποιος που έχει fresync οθόνη αλλά πάει άπατο αφού έχω nvidia 8 λεπτά πριν, RedPanda είπε Σκεφτόμουν τα 75 hz που δίνει η οθόνη όταν χρησιμοποιείς το FreeSync Ήθελα να γράψω "τι εννοείς" και όχι "το έννοεις". Τυπογραφικό λάθος Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2018 από Acmilangr2
RedPanda Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Εγώ τι εννοείς διάβασα ! Αυτό που δεν μου αρέσει καθόλου στην LG είναι η gaming εμφάνιση. Η BenQ από την άλλη είναι πολύ ωραία.
Acmilangr2 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Αν και δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θες, αν πάντως θες να είσαι στα 60hz με 1440p ανάλυση μια πάρα πολύ καλή οθόνη (και σε θέμα design) είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/7805471/Asus-MX25AQ.html#reviews
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα