Zus Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Γράφω εκ μέρους φίλου: Σε σύστημα με Asus p5q pro turbo, Intel core duo q9400, 8 gb ram και psu Force 600, συνδέει μια gtx 760 με δύο εξάπινα και ενώ τα ανεμιστήρια δουλεύουν κανονικά, δεν δίνει σήμα στην οθόνη, όλα μαύρα! Χρειάζεται 8πινό ή τρέχει κάτι άλλο;
Ghost007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, Zus είπε Γράφω εκ μέρους φίλου: Σε σύστημα με Asus p5q pro turbo, Intel core duo q9400, 8 gb ram και psu Force 600, συνδέει μια gtx 760 με δύο εξάπινα και ενώ τα ανεμιστήρια δουλεύουν κανονικά, δεν δίνει σήμα στην οθόνη, όλα μαύρα! Χρειάζεται 8πινό ή τρέχει κάτι άλλο; σε τι οθονη ? μηπως την συνδεει με κανα vga ... και ποια καρτα ειναι ακριβως το μοντελο ...
TopCLR Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Το θέμα είναι τι σύνδεση για ρεύμα θέλει η κάρτα εξάπινη/ες; οκτάπινη; Δεν μας είπες ποια ακριβώς κάρτα είναι. Δεν νομίζω πως σε οκτάπινο μπορείς να συνδέσεις εξάπινο (ίσως κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος). Αν γίνεται να κουμπώσει το εξάπινο καλώδιο στην οκτάπινη υποδοχή της κάρτας, δεν μου φαίνεται καλή ιδέα. Βέβαια η λέξη κλειδί μπορεί να είναι "psu Force 600", ειδικά αν έχει και κάποια "ηλικία" τότε μπαίνουμε στην ζώνη του λυκόφωτος! Και κάτι άλλο, είναι λειτουργική η GTX 760; Καταλαβαίνω πως αν την έχει πάρει τώρα (φυσικά μεταχειρισμένη) και την έχει συνδέσει πρώτη φορά ίσως είναι ήδη πεθαμένη. Η λύση είναι να δοκιμαστεί η κάρτα με τις απαιτούμενες συνδέσεις της (εξάπινο/να, οκτάπινο) χωρίς μόντες σε άλλο σύστημα ή σε αυτό αλλά με άλλο "σίγουρο" τροφοδοτικό (= αξιόπιστο και λειτουργικό). 2
Zus Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Gigabyte 760 gtx Windforce είναι το μοντέλο και η κάρτα δούλευε κανονικά σε άλλο μηχάνημα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ή κόλλημα με έναν Ryzen. Το κινέζικο τροφοδοτικό το φοβάμαι και εγώ ότι είναι μόνο κατ’όνομα 600w και περισσότερο φοβάμαι μην κάψει και την κάρτα TBH Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2018 από Zus
Ghost007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) καλο θα ηταν να βρεις το ακριβες μοντελο π.χ GV-N760OC-2GD αν δεν ξερει να ξεχωρισει τα 6πινα με τα 8πινα κλπ... η να σου στειλει ενα φωτο με της συνδεσεις τεσπα... γιατι καθε μοντελο εχει τα δικα της... και φυσικα να βαλει οτι χρειαζεται ακριβως ενα 6πινο και ενα 8πινο π.χ... επισης ξαναλεω με τι εχει συνδεση την καρτα ? με hdmi η με κανα vga dvi τπτ τετοιο... και φυσικα παιζει και το τροφοδοτικο που αναφερθηκε που δε ξερω αν ειναι προβλημα αλλα σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο και θα πρεπει να αλλαχτει το συντομοτερο... Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2018 από Ghost007 1
Zus Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Το ακριβές μοντέλο είναι δύσκολο να βρεθεί γιατί το κουτί αγνοείται. Υπάρχει άλλος τρόπος να το δούμε από την GPU κατευθείαν; Το αναγράφει κάπου; Να και μία φώτο με τις συνδέσεις:
Xristaras12 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 χρειάζεται το 8πινο δεξιά δεν παίζει να ανάψει διαφορετικά. Με την προϋπόθεση οτι δεν έχει βλακεία με τις τάσεις που βγάζει το 6 πινο και το 8πινο. με βάση τούτο 99% δεν έχει γίνει κάποια ζημιά. Γι αυτό και συνδέθηκε το 6πινο. Σίγουρα δεν είναι 6+2 πιν το συγκεκριμένο κομμάτι; Επίσης πληροφοριακά άλλα βατ δίνει το 6πινο(νομίζω 75)και άλλα το 8πινο(νομίζω 120) 2
Zus Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Μπορεί να είναι 6+2 pin, δεν θυμάμαι καθόλου, αλλά όπως και να έχει σίγουρα όπως το παρατηρώ και εγώ τώρα χρειάζεται 8πινό για να κουμπώσουν τα πάντα δεξιά!
TopCLR Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Το μοντέλο της κάρτας (ή κάποιον κωδικό που σε παραπέμπει μέσω google στο μοντέλο) μπορείς να το βρείς από κάποιο αυτοκόλλητο πάνω στην πλακέτα ή κατευθείαν τυπωμένο στην πλακέτα (πλακέτα = από την πλευρά που "βλέπει" στον επεξεργαστή στην φωτογραφία). Καλώς σου τα είπαν το φάντασμα του James Bond (Ghost007) και ο 12ος Χρήστος (Xristaras12) ( ). H κάρτα παίρνει ένα εξάπινο και ένα οκτάπινο. Μιας και αναφέρεις οτι η κάρτα λειτουργούσε πριν, το μόνο που μένει είναι να την δοκιμάσεις με ένα τροφοδοτικό που να δίνει τουλάχιστον ένα εξάπινο και ένα οκτάπινο για κάρτα γραφικών. Έχοντας κατά νου οτι υπάρχουν αντάπτορες 6pin to 8pin και 4pin molex to 8pin, μπορείς να συνδέσεις το οκτάπινο της κάρτας γραφικών. Όμως όπως ανέφερα παραπάνω δεν θα εμπιστευόμουν το συγκεκριμένο τροφοδοτικό, ακόμα και αν λειτουργεί με τον/τους αντάπτορες. Η κάρτα έχει συνιστώμενο τροφοδοτικό 500W και ζητάει (σε φόρτο) 170W (αν είναι και κάποια overclocked έκδοση, ίσως και παραπάνω από 170W). Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιώ το σύστημα με την σκέψη οτι μπορεί να "τα τινάξει" το τροφοδοτικό και να πάρει και το σύστημα μαζί του. 1
Qless Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) https://www.e-shop.gr/psu-force-fo28xd-500w-p-PER.643575 Είναι από αυτά που ΔΕΝ βάζεις στον υπολογιστή είτε τον δικό σου είτε κάποιου γνωστού σου που δεν θες να σε βρίζει, ΕΙΔΙΚΑ με μια γρήγορη και λαίμαργη vga όπως η gtx 760 Eιδικά με 14Α στην 12v, το μόνο που κάνει είναι για κανα p4 northwood, που όλος ο υπολογιστής δεν κάνει ούτε 10€ Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2018 από Qless 1
Zus Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, Qless είπε https://www.e-shop.gr/psu-force-fo28xd-500w-p-PER.643575 Είναι από αυτά που ΔΕΝ βάζεις στον υπολογιστή είτε τον δικό σου είτε κάποιου γνωστού σου που δεν θες να σε βρίζει, ΕΙΔΙΚΑ με μια γρήγορη και λαίμαργη vga όπως η gtx 760 Eιδικά με 14Α στην 12v, το μόνο που κάνει είναι για κανα p4 northwood, που όλος ο υπολογιστής δεν κάνει ούτε 10€ Αυτό που παρέθεσες είναι 500w ενώ εμείς έχουμε το 600άρι 😛
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Και φανταζεσαι οτι αυτο κανει καμια τρελη διαφορα τωρα? Xα 😜 Σε ορισμενα εντελως κινεζικα και σε διαφορες 50-100 Watt, ε δεν αλλαζανε παρα μονο τα...αυτοκολλητα τους επανω! Σουπερ..! 💣 1
Zus Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δώστε μου ένα link για 8πινο που να κάνει για την περίπτωσή μας παρακαλώ.
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Το φθηνοτερο τροφοδοτικο, που -ισως- θα μπορουσες να του βαλεις, πρεπει να ειναι αυτο (στο παρον-τωρα) 2
Ghost007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 10 λεπτά πριν, Zus είπε Δώστε μου ένα link για 8πινο που να κάνει για την περίπτωσή μας παρακαλώ. σου εχει στειλει ποιο πανω ο topclr λινκ με ανταπτορες ... αλλα και εγω νομιζω καλυτερα να παρει κανα τροφοδοτικο για σιγουρια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα