Προς το περιεχόμενο

peugeot 206 κλειδώνει το τιμόνι..

ekans

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά! μετά από ένα πρόβλημα που υπήρχε στο παρελθόν σήμερα μετά από 2 χρόνια ξανά εμφανίστηκε!
Το αυτοκίνητο είναι ένα peugeot 206 1400 του 2008. Πρίν 2 χρόνια λοιπόν ενώ πήγαινα ξαφνικά βάρυνε το τιμόνι και μετά
από 5 δεύτερα σχεδόν κλείδωσε (σαν να μην υπήρχε υποβοήθηση!) Μόλις έσβησα το αυτοκίνητο και το ξαναέβαλα όλα ήταν μια χαρά!
Λόγω ανησυχίας τότε έγινε ένα γενικό service που χρειαζόταν (2000 ευρώ αλλάχτηκαν πάρα πολλά) άλλα ο τεχνικός της peugeot μου είπε 
τότε οτι μπορεί να μπερδεύουν τα xenon τον εγκέφαλο! (λογικά ήθελε να μου πλασάρει δικά του φώτα?) τα βγάζω τα xenon, απλές λάμπες πλέον,
το πρόβλημα λύθηκε έως σήμερα 2 χρόνια μετά ξανά τα ίδια ξαφνικά κοκάλωσε το τιμόνι στο άκυρο ενώ πήγαινα με 30 χιλιόμετρα!
τι πιστεύετε ότι μπορεί να γίνεται? είναι ανησυχητικό διότι αν τρέχεις και το κάνει δεν μπορώ να φανταστώ και γω τι θα γίνει πάνω σε στροφή..

Με μια αναζήτηση βρίσκω παρόμοιο θέμα πάλι με peugeot: εδώ

Επεξ/σία από ekans
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε

Το τιμόνι λογικά είναι ηλεκτρουδραυλικό ή ηλεκτρικό οπότε κάποιο θέμα παίζει με το μοτέρ υποβοήθησης.

Είναι πολύ περίεργο γιατί το ξαναέκανε 2 χρόνια μετά οπότε δεν ξέρεις πότε θα τύχει! το σβήνω το ξαναβάζω και όλα μια χαρά!

10 ώρες πριν, ekans είπε

Είναι πολύ περίεργο γιατί το ξαναέκανε 2 χρόνια μετά οπότε δεν ξέρεις πότε θα τύχει! το σβήνω το ξαναβάζω και όλα μια χαρά!

Καθόλου περίεργο. Κάτι μπορεί να μην κάνει σωστή επαφή, κάποιο κόλλημα μπορεί να τρώει ο εγκέφαλος, κάποιο ρελέ να θέλει άλλαγμα και πολλά άλλα. Αν όντως μιλάμε για ηλεκτρική υποβοήθηση τότε πρέπει να ξεκινήσεις από ηλεκτρολόγο.

Μόλις τώρα, 1988panos2171 είπε

Καθόλου περίεργο. Κάτι μπορεί να μην κάνει σωστή επαφή, κάποιο κόλλημα μπορεί να τρώει ο εγκέφαλος, κάποιο ρελέ να θέλει άλλαγμα και πολλά άλλα. Αν όντως μιλάμε για ηλεκτρική υποβοήθηση τότε πρέπει να ξεκινήσεις από ηλεκτρολόγο.

Να παω σε συνεργείο της peugeot η σε ηλεκτρολόγο έξω;

• Moderators

Άλλο να βαρύνει (χαθεί η υποβοήθηση), άλλο να κοκκαλώσει! Το δεύτερο είναι επικίνδυνο και άσχετο με το να χαλάσει το υδραυλικό σύστημα.

Μήπως σου δυσλειτουργεί η κλειδαριά της κολώνας του τιμονιού? Όταν κλείδωσε είχε καθόλου τζόγο ή ήταν εντελώς ακλόνητο?

• Like 1

43 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Άλλο να βαρύνει (χαθεί η υποβοήθηση), άλλο να κοκκαλώσει! Το δεύτερο είναι επικίνδυνο και άσχετο με το να χαλάσει το υδραυλικό σύστημα.

Μήπως σου δυσλειτουργεί η κλειδαριά της κολώνας του τιμονιού? Όταν κλείδωσε είχε καθόλου τζόγο ή ήταν εντελώς ακλόνητο?

Λοιπόν το πήγα σήμερα σε ηλεκτρολόγο και του έριξε μια ματιά και μου είπε οτι λειτουργει με αντλία τιμονιού οπότε δεν είναι ηλεκτρικό πρόβλημα αλλα λογικά μηχανικό.. 
Έκλεισα ραντεβού στην peugeot.. το πιο πιθανό μου είπε είναι να είναι η αντλία τιμονιού ίσως δεν δίνει λάδι κάποια στιγμή και το παθαίνει αλλιώς κρεμαγιέρα..

• Moderators

Το να κλειδώνει η κρεμαγιερα πάντως είναι παρά πολύ σοβαρό πρόβλημα, αν πηδαει δόντι μπορεί να σου μείνει και στο χέρι εντελώς το αυτοκίνητο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Το να κλειδώνει η κρεμαγιερα πάντως είναι παρά πολύ σοβαρό πρόβλημα, αν πηδαει δόντι μπορεί να σου μείνει και στο χέρι εντελώς το αυτοκίνητο...

ο ηλεκτρολόγος είπε μπορεί να χει θέμα και να μην δίνει λάδι η αντλία στιγμιαία και να το κάνει.. δεν ξέρω τι παίζει..
Το κάνει πολύ σπάνια και απλά βαραίνει πάρα πολύ το τιμόνι δεν κλειδώνει!
φώτο αντλίας εδω

Επεξ/σία από ekans

Το τουτού έχει "εγκέφαλο" για το τιμόνι; Η αντλία είναι η παροχή ισχύος του υδραυλικού συστήματος. Αν αυτό ελέγχεται ηλεκτρονικά, θα μπορούσε κάλλιστα να φταίει ο αισθητήρας γωνία/ροπής τιμονιού.

1 λεπτό πριν, firewalker είπε

Το τουτού έχει "εγκέφαλο" για το τιμόνι; Η αντλία είναι η παροχή ισχύος του υδραυλικού συστήματος. Αν αυτό ελέγχεται ηλεκτρονικά, θα μπορούσε κάλλιστα να φταίει ο αισθητήρας γωνία/ροπής τιμονιού.

Πάντως μέσα στο καντράν δεν υπάρχει λαμπάκι για σφάλματα του τιμονιού όπως στα σύγχρονα, δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι..

1 λεπτό πριν, thanasisxask είπε

Για αρχή δεν κάνεις μια αλλαγή υγρών τιμουνιου και έναν καθαρισμό μήπως και στρώσει;

θα πάω να του ρίξει μια ματιά να δω τι θα πεί και αυτός και βλέπουμε! ξέρεις τι? το θέμα είναι ότι μπορεί να το κάνει σήμερα, μπορεί και του χρόνου ξανά και δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι..
Και το να δώσω 200-300 ευρώ για κάτι που θα μου πει αυτός και μπορεί να το ξανακάνει πχ του χρόνου αν δεν είναι από εκεί δεν αξίζει..

στην φωτο βλεπω τροχαλια πανω στην αντλια υποβοηθησης

αρα καμμια σχεση με ηλεκτρολογικα,εγκεφαλους,ξενον κτλ

γυριζει η τροχαλια,γυριζει η αντλια,πρεσσαρει και υποβοηθα το στριψιμο.Τελος

αρα την βλαβη σου θα την ψαξεις σε πρωτη φαση στον ιμαντα που γυριζει την τροχαλια

ειναι οκ?

αν ναι αντικαθιστας αντλια και υγρα

• Like 1

2 ώρες πριν, georgeγ είπε

στην φωτο βλεπω τροχαλια πανω στην αντλια υποβοηθησης

αρα καμμια σχεση με ηλεκτρολογικα,εγκεφαλους,ξενον κτλ

γυριζει η τροχαλια,γυριζει η αντλια,πρεσσαρει και υποβοηθα το στριψιμο.Τελος

αρα την βλαβη σου θα την ψαξεις σε πρωτη φαση στον ιμαντα που γυριζει την τροχαλια

ειναι οκ?

αν ναι αντικαθιστας αντλια και υγρα

Θα το παω να το κοιτάξουμε την Δευτέρα! Εγω που τον ειδα εντάξει φαίνεται και υγρά έχει! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...