za8 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα σας. Έχω στο σπίτι μου ένα router του ΟΤΕ το οποίο δίνει και στον από πάνω όροφο Internet με καλώδιο. Στον πάνω όροφο το καλώδιο καταλήγει σε ένα router (Xiaomi) όπου έχει οριστεί διαφορετική IP ώστε να λειτουργεί ως αυτόνομο τοπικό δίκτυο. ΟΤΕ IP: 192.168.1.1 Xiaomi IP:192.168.31.1 Το πρόβλημα μου είναι πως το Xiaomi Router βλέπει ως εξωτερική IP το Router του ΟΤΕ (192.168.1.1) με αποτέλεσμα όταν κάνω Wake On Lan εκτός δικτύου (με DDNS) στους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο Xiaomi να μην λειτουργεί. Υ.Γ. Το Wake On Lan λειτουργεί εκτός δικτύου στους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο Router του ΟΤΕ, και επίσης λειτουργεί και στους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο Router Xiaomi εφόσον είμαι συνδεδεμένος στο Wifi του Router. Συγνώμη αν σας μπέρδεψα :P Ευχαριστώ
m3fisto Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) επειδη δε θυμάμαι σίγουρα, το wol σε πόρτα δεν παίζει? μήπως πρέπει να κανεις port forward από το xiaomi στην Ip του μηχανήματος που θες να ξυπνήσεις? Είχα παρόμοιο setup Παλιότερα με 2 υποδίκτυα σπίτι (192.168.0.χ και 192.168.2.χχ) αλλά δεν είχα τέτοιο θέμα. Μπορούσα να ξυπνήσω μηχάνημα άλλου υποδικτύου Επίσης αν δεν έχεις συγκεκριμένο λόγο να θες 2 υποδίκτυα, κατάργησε τον dhcp σερβερ στο ένα ώστε μόνο το άλλο να δίνει IPs Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2018 από m3fisto
za8 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, m3fisto είπε επειδη δε θυμάμαι σίγουρα, το wol σε πόρτα δεν παίζει? μήπως πρέπει να κανεις port forward από το xiaomi στην Ip του μηχανήματος που θες να ξυπνήσεις? Είχα παρόμοιο setup Παλιότερα με 2 υποδίκτυα σπίτι (192.168.0.χ και 192.168.2.χχ) αλλά δεν είχα τέτοιο θέμα. Μπορούσα να ξυπνήσω μηχάνημα άλλου υποδικτύου Δοκίμασα να κάνω port στο κεντρικό router (ΟΤΕ) όπου θα στέλνει το wake on lan στο Xiaomi router και από εκεί άλλο port που στέλνει στον υπολογιστή που θέλω να ξυπνήσω, αλλά τίποτα... Επίσης έβαλα DMZ στο router του ΟΤΕ την ip του Xiaomi αλλά τίποτα πάλι... Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2018 από za8
jkoukos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Θα παίξει σίγουρα κάνοντας κλήση ΡΡΡοΕ και το Xiaomi. Μειονέκτημα ότι χάνεις την επικοινωνία μεταξύ των 2 δικτύων (αν θέλεις τέτοιο πράγμα). Τώρα όσον αφορά την λειτουργία όπως είναι τώρα, δεν απάντησες πως κάνεις τώρα το WOL στο Speedport; Επίσης με ποιον τρόπο το κάνεις στο Xiaomi στο LAN; Ρωτάω για να δούμε με ποιους τρόπους λειτουργεί, διότι δεν είναι ο ίδιος σε όλα τα router.
za8 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 6 λεπτά πριν, jkoukos είπε Θα παίξει σίγουρα κάνοντας κλήση ΡΡΡοΕ και το Xiaomi. Μειονέκτημα ότι χάνεις την επικοινωνία μεταξύ των 2 δικτύων (αν θέλεις τέτοιο πράγμα). Τώρα όσον αφορά την λειτουργία όπως είναι τώρα, δεν απάντησες πως κάνεις τώρα το WOL στο Speedport; Επίσης με ποιον τρόπο το κάνεις στο Xiaomi στο LAN; Ρωτάω για να δούμε με ποιους τρόπους λειτουργεί, διότι δεν είναι ο ίδιος σε όλα τα router. Το WoL στους υπολογιστές που είναι στο speedport το κάνω και εκτός δικτύου με DDNS χωρίς κανένα port forword. Έχει επιλογή μέσα στο router και επιλέγεις wake on lan on/off. Αυτό λειτουργεί. Επίσης λειτουργεί αν είμαι συνδεδεμένος στο Wifi του speedport και κάνω wake on lan με την gateway port. Επίσης WoL στους υπολογιστές που είναι στο Xiaomi router, μπορώ να κάνω ΜΟΝΟ όταν είμαι συνδεδεμένος στο ίδιο router τοπικά... Όσο αναφορά την κλήση PPPoE που λες να κάνω και στο xiaomi το έκανα, αλλά δεν δοκίμασα αν λειτουργεί το wake on lan εκτός δικτύου μιας και έβγαλε μήνυμα στο speedport πως δεν μπορώ να έχω 2 router με τα ίδια στοιχεία σύνδεσης... Οπότε δεν με εξυπηρετούσε αυτό και το ξανά άλλαξα.
jkoukos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Πρέπει στο Speedport να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή PPPoE Passthrough για να μπορεί να κάνει κλήση ΡΡΡ και το Xiaomi. Φυσικά μετά πρέπει να ρυθμίσεις άλλο DDNS hostname στο Xiaomi, εφόσον μιλάμε για 2 διαφορετικές συνδέσεις με διαφορετικές δημόσιες διευθύνσεις.
za8 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 8 λεπτά πριν, jkoukos είπε Πρέπει στο Speedport να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή PPPoE Passthrough για να μπορεί να κάνει κλήση ΡΡΡ και το Xiaomi. Φυσικά μετά πρέπει να ρυθμίσεις άλλο DDNS hostname στο Xiaomi, εφόσον μιλάμε για 2 διαφορετικές συνδέσεις με διαφορετικές δημόσιες διευθύνσεις. Έχω το Speedport Entry 2i... Δεν έχει κάποια τέτοια επιλογή... Εκτός αν λέγεται και κάπως αλλιώς. Επίσης στην φωτογραφία που επισύναψα όπου βλέπεις αναδιπλωμένο μενού μέχρι και το IPv4 δεν μπορώ να το πειράξω. New Bitmap Image.bmp Άκυρο!! Πάτησα Detail και εμφανίστηκε η επιλογή για PPPoE Passthrough. Είναι ενεργοποιημένο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα