Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , ειμαι σε αναζήτηση αυτοκινήτου , και ψάχνοντας έχω βρει διάφορες λίστες με "οικονομικά " αυτοκίνητα από την άποψη ότι καίνε λίγο. Ήθελα όμως να ακούσω και μια προσωπική άποψη από εσάς, μια πρόταση για φθηνό αυτοκίνητο , τόσο από άποψη καυσίμου και και φόρων(π.χ. λόγω κυβικών κλπ)

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το θέμα "κόστος αυτοκινήτου" έχει πολλές παραμέτρους, πχ οι βλάβες, τα ανταλλακτικά και πόσο ακριβά είναι, τα λάστιχα, τα τακάκια των φρένων, φίλτρα, λάδια κλπ, κι όχι μόνο το κόστος του καυσίμου και τα τέλη κυκλοφορίας. Ακόμα όμως κι αν απομονώσουμε μόνο την κατανάλωση κι εστιάσουμε σε αυτή, υπάρχουν επίσης διάφορες παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Πχ, το πού θα κυκλοφορεί το αυτοκίνητο, αν μιλάμε μόνο για αστικές διαδρομές, σίγουρα υπερτερεί το υβριδικό, αν μιλάμε για μεγάλα ταξίδια το ντίζελ είναι ο βασιλιάς.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εδώ είσαι

Κοιταζε τα ποιοτικα αποτελεσματα.

Καιει λιγο εντος-εκτος πολης ειναι τα diesel, ενα corsa 1.3 95ps κανει ταξιδι με 100χλμ/ω οικονομικοτατα και με το start n stop στη πολη κερδιζεις και απο εκει. 80κατι € τελη κυκλοφοριας.

Κακα: ακριβα ανταλακτικα (σε σχεση με φιατ-χιουνται). η τακτικη συντηρηση ομως ειναι οικονομικη λαδια φιλτρα.

αν παρεις πριν το 2015 ειναι αχαρο.(γουστα) (για μεταχειρο)

ειναι ενα οικονομικο κουβαδακι που σε πηγαινοφερνει.

δεν σε ενθουσιαζει τιποτα αλλο περα το οικονομικο του καυσιμου

με το diesel, λενε οτι θα το κοψουν μεσα στη πολη, λενε οτι θα γινει πιο ακριβο απο την βενζινη, λενε οτι εκαναν το κοσμο να παρει ντιζελ για να τα διωξει μετα. με την βενζινη δε λενε κατι, σταθερα ακριβη ειναι.

μετα μπορεις να δεις και τα αντιστοιχα σε τουουοτα, ford, peugeot,citroen,χιουνται.

Το autotriti εχει κανει poll να πουν οι χρηστες-οδηγοι τα εσωψυχα τους για το αυτοκινητο τους. θα παρεις αρκετες πληροφοριες. Πχ θα δεις οτι μεχρι το 2007 η φιατ ηταν απαραδεκτη και τωρα ειναι καπως καλυτερη,ή οτι η bmw στην ελλαδα δε τα παει καλα και οτι η χιουνται πεταει, βεβαια η κια οχι(θυγατρικη της). τουλαχιστον αυτα λενε εκει. Καλη κινηση να γραφει ο καθενας τα εσωψυχα του και να δημοσιευονται καπου.

Βεβαια δεν εχεις πει τι αμαξι θελεις; το θες για εσενα μονο; για οικογενεια(αν ναι παρε κατι σε 308-astra-i30) μεγαλυτερο, οπου ανεβαινεις και καταναλωση.

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχετε δίκιο ξέχασα να αναφέρω κάποιες σημαντικές παραμέτρους. Αρχικά , θα είναι αυτοκίνητο μόνο για πόλη. Όσον αφορά το οικογενειακό , πέρα από το να υπάρχουν 5 καθίσματα δεν υπάρχει καμία ανάγκη. Το πιο σημαντικό που δεν ανέφερα όμως είναι ότι αναφέρομαι σε μεταχειρισμένο, που με το budget μου βρίσκω το πολύ μέχρι 2005 μοντέλα. 

Αν έχετε κάποια άποψη σε παλιότερα μοντέλα ευπρόσδεκτη, με βασικό κριτήριο την οικονομία , με οποιαδήποτε θυσία χώρου και άνεσεων.

Εγώ κοιτούσα chevrolet matiz και opel corsa (του 2005)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fabricated είπε

Έχετε δίκιο ξέχασα να αναφέρω κάποιες σημαντικές παραμέτρους. Αρχικά , θα είναι αυτοκίνητο μόνο για πόλη. Όσον αφορά το οικογενειακό , πέρα από το να υπάρχουν 5 καθίσματα δεν υπάρχει καμία ανάγκη. Το πιο σημαντικό που δεν ανέφερα όμως είναι ότι αναφέρομαι σε μεταχειρισμένο, που με το budget μου βρίσκω το πολύ μέχρι 2005 μοντέλα. 

Αν έχετε κάποια άποψη σε παλιότερα μοντέλα ευπρόσδεκτη, με βασικό κριτήριο την οικονομία , με οποιαδήποτε θυσία χώρου και άνεσεων.

δηλαδη μιλας για ενα ποσο περιπου 2800 μεχρι 3500;

Δημοσ.

Το μονο αυτοκίνητο αυτης της εποχης που ψαχνεις που να καιει λιγο ειναι το παρκαρισμένο... Θα σου πρότεινα να ανεβασεις το κασε σου και να πας σε κατι πιο φρεσκο για να εχεις οικονομια...

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, eVS είπε

δηλαδη μιλας για ενα ποσο περιπου 2800 μεχρι 3500;

Λίγο πιο κάτω... Σε αυτά που λες νομίζω βρίσκω και πιο καινούργιο. Αλλά έτσι όπως  λέει ο @paylidis μάλλον πρέπει να ανέβω στο budget ώστε να τα βγάλω μακροχρόνια από την χρήση 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Fabricated είπε

Λίγο πιο κάτω... Σε αυτά που λες νομίζω βρίσκω και πιο καινούργιο. Αλλά έτσι όπως  λέει ο @paylidis μάλλον πρέπει να ανέβω στο budget ώστε να τα βγάλω μακροχρόνια από την χρήση 

αν ειναι και πιο κατω χλωμο!

μπορεις να σκεφτεις την λυση υγραεριο παντως

Δημοσ.

Εδώ είσαι https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&condition=Καινούριο&condition=Μεταχειρισμένο&offer_type=sale&make=22&model=714&significant_damage=f&sort=pra

honda jazz,  άριστο αυτοκίνητο για πόλη, οικονομικότατο 1300 κυβικά, απίστευτους χώρους. Απο κάτι matiz 1000 φορές καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, zeys13 είπε

Εδώ είσαι https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&condition=Καινούριο&condition=Μεταχειρισμένο&offer_type=sale&make=22&model=714&significant_damage=f&sort=pra

honda jazz,  άριστο αυτοκίνητο για πόλη, οικονομικότατο 1300 κυβικά, απίστευτους χώρους. Απο κάτι matiz 1000 φορές καλύτερο.

https://www.car.gr/classifieds/cars/?sort=pra&condition=Καινούριο&condition=Μεταχειρισμένο&offer_type=sale&make=22&model=714&rg=3&significant_damage=f

Καλή περίπτωση φαίνεται, αλλά παίζουν πολλά μοντέλα , έχεις κάποιο συγκεκριμένο στο νου σου ;

Επίσης βρήκα opel corsa 2005 με υγραέριο στα 2.5κ , δεν αξίζει ;

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Fabricated είπε

https://www.car.gr/classifieds/cars/?sort=pra&condition=Καινούριο&condition=Μεταχειρισμένο&offer_type=sale&make=22&model=714&rg=3&significant_damage=f

Καλή περίπτωση φαίνεται, αλλά παίζουν πολλά μοντέλα , έχεις κάποιο συγκεκριμένο στο νου σου ;

Επίσης βρήκα opel corsa 2005 με υγραέριο στα 2.5κ , δεν αξίζει ;

15 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

καλυτερα να παρεις κατι χωρις υγραεριο και να το βαλεις εσυ μετα

Eχει δικιο καλυτερα να το βαλεις εσυ το συστημα υγραεριου!

Δημοσ.

Αμα μιλάμε για μεταχειρισμένο, μη πάρεις με τίποτα ούτε πετρέλαιο, ούτε υγραέριο. Μόνο βενζίνη. Η καλύτερη αγορά σε αυτή την περίπτωση, είναι το να βρεις το αυτοκίνητο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με τη φτηνότερη δυνατή τιμή. Προσωπικά θα ξεκινούσα την αναζήτηση από honda jazz.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fabricated είπε

Πιστευεις οτι το matiz εχει χαμηλη καταναλωση???

Απο corsa κοιτας μονο το c το d καιει!

Απο μενα τιμιο σε ολα ειναι το picanto 1.1  νευρικο με χαμηλη καταναλωση εντος 6-6.3λ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...