Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

εχω τις βασικες γνωσεις που χρειαζεται ενας αρχαριος σε java και τιποτα παραπανω. Θελω να ασχοληθω και να μαθω περισσοτερα πραγματα και πιστευω πως μονο μεσω προσωπικης ενασχολησης μπορω να το πετυχω παρα με video tutorials. Δεν θεωρω τον εαυτο μου ικανο να προχωρησει ενα open source project. Τι προτεινετε να κανω ωστε να αποκτησω μεγαλυτερη εξοικειωση?

Δημοσ.

Ποιες ειναι οι βασικες γνωσεις? Δηλαδη τι ξερεις?
H προσωπικη μου γνωμη ειναι πως με open source ξεκινας λιγο αργοτερα, οχι διαβασαμε ενα βιβλιο, παμε για contribution! υπαρχουν βεβαια και projects που ειναι για αρχαριους. Ειχα δει ενα πολυ καλο video που μιλουσε γι αυτο. Αν οι γνωσεις σου περιοριζονται σε structured programming και δεν εχεις ασχοληθει με object oriented καθολου, θα σου προτεινα τα παρακατω.

ξεκινα με αυτο

οπωσδηποτε συνδυασε το με αυτο

λιγο μετα παιξε με αυτο και αυτο

και για εξασκηση σε πρωτη φαση προτεινω σιγουρα 

1 και 2

εξτρα εξασκηση - οχι τιποτα το super δυσκολο - θα βρεις κι εδω

δωσε στον εαυτο σου 3-4 μηνες πριν τα παρατησεις και ασχολησου ιδανικα 5 μερες την εβδομαδα,  για 2-3 ωρες.

Αυτα βεβαια ειναι για να μαθεις συντακτικο κυριως και καποια concepts για ΟΟP. Αν θες να φτιαξεις κατι, θα χρειαστεις κι αλλα πραγματα.
Επισης αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως το να ξερεις σκετη Java SE δεν εχει και πολυ μεγαλη χρησιμοτητα. Πρεπει να ξερεις και καποιο framework για να βγαλεις κατι πραγματικα χρησιμο. Πχ αν θες να ασχοληθεις με android, εκτος απο Java, πρεπει να ξερεις και τα του android ή αν θες να ασχοληθεις με web(backend προφανως) ενα δημοφιλες framework ειναι το spring.

υ.γ. Αυτη τη στιγμη παραλληλα με τα παραπανω, αλλα πιο χαλαρα προς το παρον, ξεκλεβω λιγο χρονο και για αυτο.

my $0.02

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστω για την απαντηση, πιστευεις οτι θα ηταν καλυτερο να διαβαζω καποιο βιβλιο ή να εξασκηθω πρακτικα? Αυτο ειχα στο μυαλο μου οταν εκανα την ερωτηση και αυτα τα λινκ με την εξασκησ που εστειλες τα βρισκω πολυ ενδιαφεροντα

Δημοσ.

Το head first java πάντως πρέπει να λέγεται έτσι γιατί πρώτα σε πονάει το κεφάλι και μετα μαθαίνεις. Το οτιδήποτε το εξηγεί παρομοιαζοντάς το με κάτι άλλο και μετά έπρεπε να καταλάβεις και το κάτι άλλο και τα πράγματα μπερδεύονταν. Τουλάχιστον έτσι ένιωθα εγώ. Μετά βρήκα το java the complete reference και βρήκα την υγειά μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να ξεκινήσεις με πρόγραμμα χωρίς γραφικό περιβάλλον ώστε να αποκτήσεις εμπειρία με τα βασικά της γλώσσας

1. Δiαβάζεις για ISO 8583
  2. Φτιάχνεις ένα ISO 8583 parser ο οποίος διαβάζει το μήνυμα από αρχείο και το παρουσιάζει τα data elements με την περιγραφή τους
  3. Τον φτιάχνεις ως βιβλιοθήκη που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει 
  4. Φτιάχνεις desktop application σε javafx ή swing ακριβώς για το ίδιο concept με την ετοιμη βιβλιοθήκη
  5. Αλλάζεις την εφαρμογή ώστε ο χρήστης να δίνει τιμές και το πρόγραμμα να φτιάχνεις το μήνυμα προς αποστολή (Simulator) 
  6. Φτιάχνεις ISO 8583 server που ακούει σε μια πόρτα
  7. Στέλνεις μηνύματα με τον client χωρίς να κολλάς το gui
  8. Ανεβάζεις στο GitHub 

Βέβαια η java είναι κυρίως Web αλλά πριν χαθείς ξεκίνα από τα βασικά. 

Επεξ/σία από Aztec
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 1/6/2018 στις 12:06 ΠΜ, mikebol είπε

Καλησπερα παιδια,

εχω τις βασικες γνωσεις που χρειαζεται ενας αρχαριος σε java και τιποτα παραπανω. Θελω να ασχοληθω και να μαθω περισσοτερα πραγματα και πιστευω πως μονο μεσω προσωπικης ενασχολησης μπορω να το πετυχω παρα με video tutorials. Δεν θεωρω τον εαυτο μου ικανο να προχωρησει ενα open source project. Τι προτεινετε να κανω ωστε να αποκτησω μεγαλυτερη εξοικειωση?

λιγο αργα αλλα τωρα το τσεκαρα, δες το CS50 του Harvard στο edx, δε ξερω ποσο αρχαριος εισαι αλλα ειναι πολυ καλο για αρχη και θα βαλει πολλα πραματα σε ταξη αν τα εχεις καπως σε χαος

εγω θα προτεινω open-source στο git και κοιταξε κατι για αρχαριο, επισης μπορεις να αρχισεις να λυνεις προβληματα στο codewars η το leetcode που μου αρεσει αρκετα,  που ειναι τρομερη προπονηση

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...