Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα cookies και η σύνδεση GDPR = cookies κατά κυριο λόγο είναι απάτη. Το GDPR δεν έχει να κάνει με τα cookies αλλά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Απλά τα cookies, όπως όλοι γνωρίζουμε, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ταυτοποίηση κάποιου (και επομένως σωστή καταγραφή ποιος έκανε και τι έκανε).

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, QuitLife said:

Δηλαδη για να καταλαβω. Χωρις πχ ενα cookie ασφαλειας, η χωρις ενα LOG με το IP, πως θα μπορουν στο μελλον να ταυτοποιηθουν απατεωνες, Hackers κλπ απο τις Αρχές ;

Πως θα μπορουμε πχ να μπλοκαρουμε ενα IP ελεγχοντας αν ειναι open proxy ή απο το Καμερουν ;

Και η IP είναι προσωπικό δεδομένο παρόλο που αλλάζει συνέχεια για τους πιο πολλούς. Ακριβώς, σωστά το θέτεις, η χαρά του hacker και άλλα πολλά...

1 hour ago, Lezantas26 said:

@Manos-Sx Αυτο. Μια χαρα τη βγαζουν στο youtube οσοι φυγανε απο τις διαφημίσεις του γοογλη και ψαχνουν δικους τους διαφημιστες κα κανουν τοποθετησεις μεσα στα βιντειο ή μεσω patreon.

Παντα θα υπαρχει η διαφημιση καπου μεσα στη σελιδα. Οι στοχοποιημενες διαφημισεις δεν ειναι μονοδρομος, απλα ειδαν μεγαλυτερα κερδη και "χωθηκαν"

ναι ακριβώς, απλώς θα γίνει πολύ πιο δύσκολο πλέον και θα χρειαστεί άπειρο PR...

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, possiz είπε

Τα cookies και η σύνδεση GDPR = cookies κατά κυριο λόγο είναι απάτη. Το GDPR δεν έχει να κάνει με τα cookies αλλά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Απλά τα cookies, όπως όλοι γνωρίζουμε, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ταυτοποίηση κάποιου (και επομένως σωστή καταγραφή ποιος έκανε και τι έκανε).

Φιλε μου ειναι λιγο απλοποιημενη η αποψη σου. Τα cookies δεν ειναι ολα τα ιδια. Υπαρχουν functional & session cookies πχ, που χωρις αυτα ειναι δυσκολη η αν οχι αδυνατη η περιηγηση σου σε ενα site, ακομα και σαν επισκεπτης.

Και ακομα ενα cookie με το IP σου, πως εγω πχ θα το συνδεσω με το ποιος εισαι ; Πρεπει να εχω επαφη με την εταιρια που σου δινει προσβαση, και να συγκρινω logs κλπ κλπ. Διαδικασιες στις οποιες ΜΟΝΟ οι αρχες ενος κρατους εχουν *συνδυαστικα* προσβαση.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Manos-Sx είπε

Και η IP είναι προσωπικό δεδομένο παρόλο που αλλάζει συνέχεια για τους πιο πολλούς. Ακριβώς, σωστά το θέτεις, η χαρά του hacker και άλλα πολλά...

ναι ακριβώς, απλώς θα γίνει πολύ πιο δύσκολο πλέον και θα χρειαστεί άπειρο PR...

Δεν ειναι ομως το σωστο αυτο?

Ποσες φορες εχω δει να υπαρχουν επικινδυνες διαφημισεις (scam) μονο και μονο γιατι οι διαφημιστικες ειναι στα @@ τους και ο ιδιοκτήτης της σελιδας δεν εχει παρει χαμπάρι (ή ειναι και αυτος στα @@ του)

Αμα σου ανηκει μια σελιδα δεν εισαι υπευθυνος για το περιεχομενο που προβάλλεται? Θεωρω λοιπον αδιανοητο να μη υπαρχει απειρο pr ωστε να μπορεις να μου εξασφαλισεις μια ευχαριστη και ασφαλη πλοηγηση.

Τα adblockers δεν βγηκαν γιατι δεν ειχε καποιος τι να κανει, οι σελιδες το γαμησαν με 10αδες pop up, ηχους βιντεο εικονες, διαφημισεις πανω κατω μεσα εξω, scams. Ε βαλανε ολοι adblocker και μετα κλαιγαν οι σελιδες και αντι να δουν τι κανανε λαθος εριξαν το φταιξιμο στους "κακους ανθρωπους" και χωθηκαν στις στοχευμενες διαφημισεις, πωληση δεδομενων κλπ.

Εγω το θεωρω καλη κινηση να τους κοψουν τα ποδαρια, και οσοι σεβονται τους επισκεπτες τους θα βρουν λυση, για τους υπολοιπους τα αισθηματα ειναι αμοιβαια. χεσμενους μας εχουν αυτοι? χεσμενους τους εχω και γω

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μαζ

16 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Φιλε μου ειναι λιγο απλοποιημενη η αποψη σου. Τα cookies δεν ειναι ολα τα ιδια. Υπαρχουν functional & session cookies πχ, που χωρις αυτα ειναι δυσκολη η αν οχι αδυνατη η περιηγηση σου σε ενα site, ακομα και σαν επισκεπτης.

Και ακομα ενα cookie με το IP σου, πως εγω πχ θα το συνδεσω με το ποιος εισαι ; Πρεπει να εχω επαφη με την εταιρια που σου δινει προσβαση, και να συγκρινω logs κλπ κλπ. Διαδικασιες στις οποιες ΜΟΝΟ οι αρχες ενος κρατους εχουν *συνδυαστικα* προσβαση.

Παίρνω την αίσθηση οτι μαζί μιλάτε και χώρια καταλαβαίνετε. Μάλλον είμαι χαζός.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Φίλε μου είμαι ειδικός του χώρου πολλά χρόνια, πίστεψέ με τα ξέρω απ' έξω και ανακατωτά. Δεν κατάλαβες τι ακριβώς είπα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, possiz είπε

Φίλε μου είμαι ειδικός του χώρου πολλά χρόνια, πίστεψέ με τα ξέρω απ' έξω και ανακατωτά. Δεν κατάλαβες τι ακριβώς είπα.

Α, οκ, ζητω συγνωμη τοτε.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Arkos Άκυρο (ψαρούκλα).

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
9 ώρες πριν, deismus είπε

Φίλε μου δεν έχει να κάνει με κόμματα και ιδεολογίες.

Η διαφύλαξη ( όσο γίνεται) προσωπικών δεδομένων έχει να κάνει με υπευθυνότητα από το χρήστη και υπευθυνότητα από τους κάθε λογίων zuckerberg. 

Αφού βλέπεις ότι οι δεύτεροι τρομπαρουν και είναι επικίνδυνοι για εσενα-εμας. Άρα το μόνο που μένει είναι να είμαστε εμείς υπεύθυνοι.

Ψάξε στο net για το dopamine effect που παραδέχονται οι ίδιοι οι δημιουργοί των social media και πως λένε ότι έχει σχιστεί και επαναπρογραμματιστει η κοινωνία.

Τι ΚΚΕ και χρυσής Αυγή και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κτλ λες.

Ψάξε και κάνει το θες. Ψάξε όμως

Φιλικα

ρε φιλε δεν καταλαβαινεις τον σαρκασμο? δεν φταιω

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, blaze71002 είπε

ρε φιλε δεν καταλαβαινεις τον σαρκασμο? δεν φταιω

Όχι δεν κατάλαβα, φταίω...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Η Cosmote παρακολουθεί μέσα από το Cosmote App το location, και μου στέλνει ειδοποιήσεις διαφημίσεων του τύπου "Είστε κοντά σε Intersport/Goody's"

Αυτό είναι τσεκαρισμένο, είχε συμβεί προ 2 μηνών και έγινε και χτες.

Που μπορώ να κάνω καταγγελία για αυτό ?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, qwerty99 είπε

Η Cosmote παρακολουθεί μέσα από το Cosmote App το location, και μου στέλνει ειδοποιήσεις διαφημίσεων του τύπου "Είστε κοντά σε Intersport/Goody's"

Αυτό είναι τσεκαρισμένο, είχε συμβεί προ 2 μηνών και έγινε και χτες.

Που μπορώ να κάνω καταγγελία για αυτό ?

Στο http://www.dpa.gr/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...