dimipap Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Καλησπέρα. Σύντομα θα γίνει η εγκατάσταση φυσικού αερίου σπίτι μου. Ο υδραυλικός μου έχει προτείνει 4 λέβητες να βάλω όπου μου έδωσε και τις ανάλογες προσφορές. Εδώ θα ήθελα την βοήθεια σας ποιος από τέσσερις θα διαλέγατε (ο υδραυλικός μου προτείνει τον ARISTON). 1.Baxi Luna Duo-Tec 24GA 2.Immergas Victrix EXA 28 3.Ariston Clas One 24kW 4.Vaillant ecoTEC VUW Pro 236 Στον Ariston και στον Baxi μου δίνει 6 χρόνια εγγύηση και στον immergaς , Vailant μου δίνει δυο. Εγώ είμαι ανάμεσα σε δύο immergas και vailant γιατί από ότι έχω ακούσει είναι από τις καλές μάρκες (σαν τύπους δεν ξέρω τι παίζουν). Αλλά να βάλω σαν κριτήριο την μάρκα η την εγγύηση ?
Backpacker Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Προσωπικά σε δυο σπίτια (δικο μου και της αδερφης μου) εχω βάλει Baxi συμπυκνωσης και ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Η εγγυηση δεν μου εχει χρειαστει ευτυχώς αλλά καλό ειναι να υπάρχει.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 και εγώ για Baxi έχω ακούσει καλά λόγια. Αυτόν θα βάλω αν πάρω έγκριση από το εξ οικονομώ: https://www.skroutz.gr/s/8423246/Baxi-Luna-Duo-Tec-Space-24GA.html
Backpacker Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Ο Baxi ειναι πολυ αξιοπιστος(και με εγγυηση) και οικονομικός. Και γενικά σαν μάρκα επειδή δουλεύονται πάρα πολύ στην Ελλάδα υπάρχει και καλή γνώση τους από τους περισσότερους τεχνικούς. Και τα ανταλλακτικά τους τα βρίσκεις ως και σε περίπτερα που λέει ο λόγος. Ενώ σε Ριέλο που ξέρω απο γνωστούς οταν παθανε κατι περιμενανε αρκετο καιρο να στειλουν ανταλλακτικα απο Ιταλία γιατι δεν υπηρχε τπτ Ελλάδα.
dimipap Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Για να είμαι ειλικρινής ειχα διαβάσει σε κάτι forum για την εταιρεία που φαιρνει τους BaXi πριν δυο χρόνια με τους παγετους είχαν βγει πολλοί λέβητες εκτος και δεν μπορούσε να καλύψει σε θέμα υλικων. Είτε ήταν σε εγγύηση είτε οχι. Για αυτό τον έβαλα στην άκρη. Μάλλον γυρίζω πάλι σε baxi η σε immergas.
opera Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Τα προβλήματα με τον παγετό μου είπε ειδικός ότι προέκυψαν σε σπίτια που είχαν εκτός λειτουργίας το λέβητα.
vagos789 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 2 χρονια εγγυηση για λεβητα ειναι ψιλοαπαραδεκτο,δεν θα επαιρνα κατι τετοιο εκτος εαν η διαφορα στην τιμη ειναι τεραστια
Backpacker Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 6 ώρες πριν, opera είπε Τα προβλήματα με τον παγετό μου είπε ειδικός ότι προέκυψαν σε σπίτια που είχαν εκτός λειτουργίας το λέβητα. Ακριβώς. Και γω ξέρω πολλά άτομα στη Σαλονίκη που είχαν προβλήματα στον παγετό (με διαφορετικες μάρκες λέβητα) απλά επειδή δεν τους είχαν αναμένους σε περιοδους παγετού. Πράγμα παράλογο βέβαια. Τι το έχεις το αέριο αν δεν το ανάβεις στους παγετώνες?
dimipap Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Στις 1/6/2018 στις 10:36 ΜΜ, Backpacker είπε Ακριβώς. Και γω ξέρω πολλά άτομα στη Σαλονίκη που είχαν προβλήματα στον παγετό (με διαφορετικες μάρκες λέβητα) απλά επειδή δεν τους είχαν αναμένους σε περιοδους παγετού. Πράγμα παράλογο βέβαια. Τι το έχεις το αέριο αν δεν το ανάβεις στους παγετώνες? Καταρχήν συγνώμη για την αργοπορημένη μου απάντηση. Συμφωνώ με το τι το έχεις βάλει το αέριο αν δεν το ανάβεις στους παγετώνες. Αλλά διαφωνώ με το να παγώνουν οι λέβητες!!! Αν εγώ έχω φύγει ταξίδι για 5 μέρες το χειμώνα θα πρέπει να έχω το νου μου να μην κάνει παγετό και μου "σπάσει" τον λέβητα? η μπορεί να έχω οικονομικές δυσκολίες και 3 με 4 μέρες που θα έχει παγετό εγώ να ανάβω ένα θερμαντικό σώμα. Πάλι θα αγχώνομαι αν είναι να μου τα παίξει ο λέβητας? Αν είναι να έχω αυτό το πρόβλημα μετά επιλέγω αναγκαστικά όχι με μεγάλες εταιρίες όπως vailant η immergas πάω με το κριτήριο της εγγύησης. Στις 31/5/2018 στις 10:45 ΜΜ, GenesisX είπε και εγώ για Baxi έχω ακούσει καλά λόγια. Αυτόν θα βάλω αν πάρω έγκριση από το εξ οικονομώ: https://www.skroutz.gr/s/8423246/Baxi-Luna-Duo-Tec-Space-24GA.html Στην προσφορά που μου έδωσε για τον BAXI μου έδωσε την συγκεκριμένο τύπο.Μου τον χρέωσε αν θυμάμαι καλά κάπο στα 1300ε.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 2 minutes ago, dimipap said: Συμφωνώ με το τι το έχεις βάλει το αέριο αν δεν το ανάβεις στους παγετώνες. Αλλά διαφωνώ με το να παγώνουν οι λέβητες!!! Αν εγώ έχω φύγει ταξίδι για 5 μέρες το χειμώνα θα πρέπει να έχω το νου μου να μην κάνει παγετό και μου "σπάσει" τον λέβητα? Στην Θεσσαλονίκη δεν πάγωναν ουσιαστικά οι λέβητες αλλά οι σωλήνες του ZNX. Και πάλι βέβαια αρκετοί λέβητες έχουν "αντιπαγετική λειτουργία/προστασία", αλλά λογικά με αισθητήρα εξωτερικού χώρου.
dimipap Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 7 λεπτά πριν, ThReSh είπε Στην Θεσσαλονίκη δεν πάγωναν ουσιαστικά οι λέβητες αλλά οι σωλήνες του ZNX. Και πάλι βέβαια αρκετοί λέβητες έχουν "αντιπαγετική λειτουργία/προστασία", αλλά λογικά με αισθητήρα εξωτερικού χώρου. Απο όσο έχω διαβάσει αντιπαγετική λειτουργία ο immergas έχει εξωτερικό αισθητήρα μέχρι -5 βαθμούς και αν θέλεις παραπάνω απλά βάζεις ένα άλλο που πηγαίνει μέχρι -15 , ενώ ο BAXI και ο VAILANT δέχεται εξωτερικό αισθητήριο.
teddy71 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) H baxi έχει πολύ ακριβά ανταλλακτικά υπόψη. Για τον κυκλοφορητή ζητούσαν 230€ όταν σε άλλες μάρκες δεν ξεπερνούσε τα 100€. Για πλακέτα δεν θέλω να φανταστώ κόστος, καλύτερα να πάρεις καινούργιο. Σε εμένα που έσπασε ο κυκλοφορητής το θέμα δεν ήταν ότι έκανα τσιγκουνιά απλά το σπίτι έχει πολύ καλή θερμομόνωση οπότε τι θερμοκρασία την έπιανε εύκολα και δύσκολα την έχανε. Αυτό που θα έπρεπε να κάνω τελικά ηταν να έχω ανοιχτη μια πόρτα ωστε να κρυώνει ο εσωτερικός χώρος πιο γρήγορα και έτσι να λειτουργεί σχεδόν συνέχεια ο λέβητας. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2018 από teddy71
dimipap Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 10 ώρες πριν, teddy71 είπε H baxi έχει πολύ ακριβά ανταλλακτικά υπόψη. Για τον κυκλοφορητή ζητούσαν 230€ όταν σε άλλες μάρκες δεν ξεπερνούσε τα 100€. Για πλακέτα δεν θέλω να φανταστώ κόστος, καλύτερα να πάρεις καινούργιο. Σε εμένα που έσπασε ο κυκλοφορητής το θέμα δεν ήταν ότι έκανα τσιγκουνιά απλά το σπίτι έχει πολύ καλή θερμομόνωση οπότε τι θερμοκρασία την έπιανε εύκολα και δύσκολα την έχανε. Αυτό που θα έπρεπε να κάνω τελικά ηταν να έχω ανοιχτη μια πόρτα ωστε να κρυώνει ο εσωτερικός χώρος πιο γρήγορα και έτσι να λειτουργεί σχεδόν συνέχεια ο λέβητας. Ελα παναγία μου!!! Βάζεις αέριο για να ηρεμήσεις απο το πετρέλαιο και πρέπει να έχεις στον νου να δουλεύει όλη την ώρα ο λέβητας στις παγωνιές για να μην σου σπάσει τίποτα!!! Όταν σου έσπασε ο κυκλοφορητής ξέρεις περίπου τι θερμοκρασία έπαιζε εξω? σε ποια περιοχή είσαι? τον κυκλοφορητή δεν στο κάλυψαν στην εγγύηση?
teddy71 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Προπερσι ήταν με τις μεγάλες παγωνιες , νομιζω ειχαμε φτάσει τους -8 με -10 εδώ στη Θεσσαλονίκη. Όχι δεν καλύπτονταν.. γενικά τετοιυς είδους φθορές δεν καλυπτονται από την εγγύηση. Επίσης επειδή λίγοι λιγοι έρχονταν οι κυκλοφορητες από την ιταλια και καθώς 100δες μη πω 1000δες είχαν παρόμοιο θέμα 54 ημερες είμασταν χωρίς θέρμανση. Άλλοι γείτονες με ιδιο θέμα, με ariston , άλλος με έναν τουρκικό, αλλος με γαλλικό chadefau μεσα 3-7 ημέρες επιδιορθώθηκαν. Εμείς μπλέξαμε και την μπαξι, που έχει την χειροτερη αντιπροσωπεία, μην πω για τον π@ουτσο, οι οποίοι μάλιστα ζητούσαν από το 230αρι το ένα κατοσταρικο να είναι προκαταβολικά για να μπεις στη λίστα αναμονής..και φυσικά με άγνωστο το χρόνο παραλαβης καί επιδιόρθωσης. Οπότε λέω μακριά από τους μαλακες της μπαξι άμα δεν θες να πληρώνεις νταβατζιλικι και με εξυπηρέτηση μηδέν Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2018 από teddy71
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα