Παντάξενος Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Αγόρασα πρόσφατα μια νέα κάρτα γραφικών (GT 1030) η οποία όμως έχει πάνω μόνο υποδοχές HDMI και DVI. Η οθόνη (Toshiba ψιλοπαλιά) έχει πάνω μόνο VGA υποδοχή. Η παλιά μου κάρτα είχε και την επιλογή VGA σύνδεσης οπότε ήμουνα εντάξει. Τώρα ποια θα ήταν η καλύτερη (και φθηνότερη) λύση; Απ' το Πλαίσιο μού είπαν ότι η μόνη λύση είναι μετατροπέας HDMI σε VGA (και όχι το ανάποδο, για κάποιο λόγο) το οποίο κάνει 30 ευρώ. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει; Ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 31 Μαΐου 2018 από Παντάξενος
Xristaras12 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Αν η κάρτα διαθέτει DVI-I έξοδο μπορείς να πάρεις καλώδιο DVI to VGA και να λειτουργήσει κανονικά. Αν ΔΕΝ υπάρχει δυστυχώς όπως σου είπαν και απο το κατάστημα θα πρέπει να πάρεις ενεργό μετατροπέα απο ψηφιακό σε αναλογικό σήμα, γι αυτό κοστίζει και τόσο.
Παντάξενος Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Η κάρτα έχει πάνω αυτές τις εξόδους. Αν καταλαβαίνω σωστά απ' την εικόνα που έβαλες, είναι DVI-D και όχι DVI-I. Δεν υπάρχει DVI-D σε VGA που να δουλεύει; Επίσης, έστω ότι επιλέγω τη λύση του active converter, δεν θα έχω quality loss; Ή έχει να κάνει με το ποσό καλός θα είναι ο μετατροπέας;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Προσοχή προσοχή, οι Nvidia σειράς 10xx και οι AMD σειράς 5xx και έπειτα, ΔΕΝ έχουν DAC. ΔΕΝ μπορείς να συνδέσεις με αντάπτορα του 1 ευρώ οθόνη σε VGA. Χρειάζεσαι active αντάπτορα, κατά προτίμηση επώνυμο. Εγώ χρησιμοποιώ της Delock χωρίς προβλήματα ως τώρα. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2018 από GeorgeMan
Παντάξενος Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο. Να ρωτήσω, ψάχνοντας για DVI-D to VGA, διάβασα κάπου ότι το DVI-D είναι καθαρά ψηφιακό, και ότι ένας τέτοιος αντάπτορας δεν έχει νόημα ύπαρξης και ότι δεν θα δουλέψει σίγουρα. Άρα η μόνη λύση που υπάρχει είναι ένας μετατροπέας HDMI των 30 ευρώ; -------------- Ή, κάτι τέτοιο θα δούλευε; Επεξ/σία 31 Μαΐου 2018 από Παντάξενος
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Η κάρτα δεν βγάζει αναλογικό σήμα. Ο αντάπτορας δεν μπαίνει καν στο DVI των νέων καρτών, γιατί αν δεις στο άκρο των pins η κάρτα έχει ένα ίσιο, ενώ ο αντάπτορας θα έχει 4 extra pins. Αλλά και να μπαίνει, δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει. (Διόρθωσα και το συντακτικό λάθος στο προηγούμενο ποστ μου). Δεν μίλησα πουθενά για 30€, και με 20 βρίσκεις. https://www.skroutz.gr/s/4723719/DeLock-HDMI-male-VGA-female-65512.html Τέλος, το DVI-D έχει ένα νόημα που λέγεται έτσι. D = digital. A = analog, I = και τα 2. Άρα με DVI-D, έχεις μόνο ψηφιακό σήμα. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2018 από GeorgeMan 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα