Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 31/5/2018 στις 1:29 ΜΜ, liaguris είπε

Ρε φιλε πηρα πτυχιο φυσικης και τελειωσα στρατο μαζι , και ολα αυτα μεσα σε πεντεμιση χρονια . Ενιωθα , νιωθω και θα νιωθω αχρηστος , απο αυτα που μαθαμε και στο πανεπηστημιο και στον στρατο . Με το ζωρι ξερω να φτιαξω μια γενητρια ρευματος με αυτα που εχω μαθει . Αμφιβαλω εαν ξερω να σκοπευω με το M4 . Στον στρατο ειδικα ειχα παει δοκιμος και μετα ειδικες δυναμεις . Σημασια δεν εχει τι τραβιξες για να παρεις αυτο το πτυχιο  . Σημασια εχει τη μπορεις να κανεις  με βασει τις γραφιοκρατικες - νομικες μεθοδους σε πρωτη φαση . Σε δευτερη φασει εαν αυτο που κανεις δεν σου δημιουργει ψυχολογικα ( καθηγητες παιρνουν ψυχοφαρμακα ) . Σε τριτη φαση τι μπορεις να προσφερεις στην κοινωνια ( αν και αυτο καποιες φορες δεν σου προσφερει τιποτα ) .

Ξαναρωταω : ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΟΧ , ΙΔΑΧ ;

Εγω που περασα αυτα που περασα θα μου ειναι ευκολο να παρω αυτο το πτυχιο λογικα ε;

Με ποια λογική περιμένεις ένας φυσικός να φτιάχνει γεννήτριες. Αν αυτό περιμένεις μετά από 4 χρόνια στο Φυσικό , μάλλον δεν κατάλαβες τι έκανες εκεί.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, DrLo είπε

Με ποια λογική περιμένεις ένας φυσικός να φτιάχνει γεννήτριες. Αν αυτό περιμένεις μετά από 4 χρόνια στο Φυσικό , μάλλον δεν κατάλαβες τι έκανες εκεί.

Μπορεις να γινεις λιγο ποιο συγκεκριμενος ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liaguris είπε

Ας προσπαθήσω.

Τι εννοείς "να φτιάξει μια γεννήτρια" ?

Να την σχεδιάσει ή να την επισκευάσει επειδή είναι χαλασμένη ας πούμε.

Η πρώτη είναι δουλειά μηχανικού και η 2η μάστορα. Ποιόν άλλο Φυσικό έχεις δει να κάνει αυτές τις δουλειές (οκ μπορεί να υπάρχει κάποιος από σπόντα κάπου αλλα δεν είναι αυτό το ακριβές αναμενόμενο αντικείμενο δουλειάς ενός Φυσικού)?

Εγώ ας πούμε είμαι μηχανολόγος, άρα μάλλον κοντύτερα και στις 2 παραπάνω περιπτώσεις από έναν Φυσικό, και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα γνωρίζοντας ότι δε μπορώ να κάνω τίποτα από τα 2 (το 1ο ίσως εως κάποιο βαθμό ως μέλος μια ομάδας). Γιατί πρέπει να σε "χαλάει" εσένα που είσαι Φυσικός?

ΥΓ

Αυτό για το στρατό δε το κατάλαβα τισ σχέση έχει με τα άλλα.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liaguris είπε

Στο Φυσικό μπήκες για να ικανοποιήσεις την περιέργεια σου. Όχι για να φτιάχνεις πράματα αλλά για να μάθεις πώς λειτουργεί το Σύμπαν κι ότι περικλείει.

Αν μπήκες για άλλο λόγο τότε κακώς μπήκες και κακώς έφαγες τα χρόνια σου να την τελειώσεις, καθώς είναι δύσκολη σχολή.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Στο Φυσικό μπήκες για να ικανοποιήσεις την περιέργεια σου.

Όχι, δεν είναι μόνο θέμα περιέργειας. Μια χαρά γνωσεις και επαγγελματικά προσόντα και skills μπορεί να χτίσει κάποιος στο Φυσικό (ok, στην ελλάδα Φυσικός = Καθηγητής Φυσικής). Απλά δεν είναι το φτιάξιμο γεννητριών ένα από αυτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@DrLo Εχεις δικιο οταν λες οτι δεν ειναι δουλεια ενος φυσικου να φτιαξει μια γεννητρια . Και εγω χρησημοποιησα την λαθος λεξη . Αυτο που πρεπει να κανει ομως ενας φυσικος ειναι μεσα απο αυτα που εχει δηδαχθει για ηλεκτρομαγνητισμο να δωσει την βασικη ιδεα για την παραγωγη ρευματος μεσω της γεννητριας . Ενδειαφερον θα ηταν να πας να ρωτησεις τα παιδια που μολις τελειωσαν το πρωτο ετος σε καποιο τμημα φυσικης εαν ξερουν να σου πουν πως παραγεται το ρευμα . Επισης ακομα μεγαλυτερο ενδειαφερον θα εχει να δεις τι βαθμους εχουν αυτοι που απαντησαν και τι βαθμους εχουν αυτοι που δεν απαντησαν . Εγω παντος που τα ειχα περασει ολα τα μαθηματα στο πρωτο ετος , δεν θα σου πω ψεματα , δεν ηξερα να απαντησω . 7 μεσο ορο πτυχιο και στην φυσικη ΙΙ (εισγωγικος ηλεκτρομαγνητισμος και οπτικη) ειχα 8 . Αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι υπαρχει υπερβολικα πολυ προσοχη στο να λυνουμε προβληματα στο χαρτι , και ετσι ο φυσικος χανει την επαφη με την πραγματικοτητα και ειναι ανικανος να δινει βασικες ιδεες .

Η απαντηση βασικα που θα εδινα εαν με ρωτησους τοτε θα ηταν κατι σαν και αυτο :

Θα παρεις ενα φορτισμενο αντικειμενο και θα αρχισεις να το κουνας . Ετσι απο τον νομο του Ampere+(διορθωση απο Maxwell) θα παρεις ρευμα . Το αστειο ειναι οτι εαν με ρωτησους πως να φορτησω ενα αντικειμενο δεν ηξερα να σου πω , θα σε κοιτουσα σα να ησουν UFO . Δεν ηξερα καν τι ειναι το Van de graff generator . Για μενα ηταν ενα μυστηριωδες αντικειμενο το οποιο υπαρχει μονο σε εργαστηρια επεισης ειναι πανακριβο , επικυνδυνο και ακατανοητο στο πως δουλευει  ( εαν κατσω σημερα να φτιαξω ενα Van de graff generator με απλα υλικα απο το σπιτι οι φιλοι μου απο το φυσικο θα με κοριδευουν ). Απλα στον νομο του Faraday δεν εβλεπα μεσα ρευμα .

Και για να ειμαι ειληκρινης δεν ειμαι απολυτος σιγουρος εαν αυτο που θα σου πρωτεινα οντως παραγει το ειδος του ρευματος που χρησιμοποιουμε σημερα . Νομιζω π.χ. οτι οι κεραιες δεν θα δουλευαν ετσι .

Τωρα εαν καποιος με ρωτησει γιατι χρησιμοποιουμε AC και οχι DC , θα κατσω να του παπαγαλησω οτι εχω διαβασει απο τα βιβλια για τον Τεσλα .

32 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Στο Φυσικό μπήκες για να ικανοποιήσεις την περιέργεια σου. Όχι για να φτιάχνεις πράματα αλλά για να μάθεις πώς λειτουργεί το Σύμπαν κι ότι περικλείει. 

Ναι βασικα συμφωνω απλα εγω δεν θελω να ειμαι απλα φιλοσοφος . Θελω να μπορω να δινω και ιδεες για το πως μπορουν αυτες οι γνωσεις να μας κανουν καλυτερη την ζωη . Οταν πηγα φυσικο , πηγα μονο με αυτο το κρητιριο . Δεν σκεφτηκα ποτε εαν θα βρω η οχι δουλεια .

20 λεπτά πριν, DrLo είπε

(ok, στην ελλάδα Φυσικός = Καθηγητής Φυσικής)

Μπορεις να δωσεις καποια παραδειγματα στο εξωτερικο με προπτυχιακο φυσικης τι δουλειες κανουν ;

Επεξ/σία από liaguris
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, liaguris είπε

Μπορεις να δωσεις καποια παραδειγματα στο εξωτερικο με προπτυχιακο φυσικης τι δουλειες κανουν ;

Και στην Ελλάδα υπάρχουν περιπτώσεις Φυσικός <> Καθηγητής απλά είναι λιγότερο σύνηθες.

Oil & energy
Renewables

Construction

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 10/6/2018 στις 12:24 ΜΜ, liaguris είπε

πολύ εντοπιότητα παίζει. Το κύριο προσόν τώρα είναι το ΙΕΚ με πιστοποίηση

επίσης να ρωτήσω πώς οι νυχτοφύλακες παραμένουν ξύπνιοι το βράδυ?

Δημοσ.
Στις 21/6/2018 στις 12:50 ΜΜ, alan2 είπε

πώς οι νυχτοφύλακες παραμένουν ξύπνιοι το βράδυ?

Αμφιβαλω εαν ολη την ωρα φυλανε κανοντας περιπολια και ορθοστασια . Μαλλον θα παιζουν κανα sudoku ξερω γω .

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δημοσ.

186 άτομα, αποφοιτοι ΙΕΚ παρακαλώ. Και ας κάτσουν να ψάχνονται κάποιοι με τις "πτυχιάρες" τους.

Η παραπάνω προκύρηξη ειναι και η απάντηση σε οσα λέγαμε τοσο καιρό σε αυτο το θρεντ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, pontez2 είπε

186 άτομα, αποφοιτοι ΙΕΚ παρακαλώ. Και ας κάτσουν να ψάχνονται κάποιοι με τις "πτυχιάρες" τους.

Η παραπάνω προκύρηξη ειναι και η απάντηση σε οσα λέγαμε τοσο καιρό σε αυτο το θρεντ.

Και τι ψευτικα χαρτια παιζουν σιγουρα.... (δεν λεω για την συγκεκριμενη προκυρηξη, μιλαω γενικα για τις προκυρηξεις με σειρα προτεραιότητας)

Δημοσ.

Κοιτα, επειδη τυχαινει να έχω γνωση του πως λειτουργει ο ΑΣΕΠ, αυτη τη στιγμη, δε παιζει να περάσει πλαστό πτυχίο. Σε πιάνουν με τη μια. Μπαμπά βουλευτή να έχεις, μέσω ΑΣΕΠ δε περνάς. Πιο ευκολο ειναι να γινει απευθειας διορισμος, (αυτο κάνουν βασικά οσοι έχουν μπάρμπα ) παρά να περάσεις απο ΑΣΕΠ :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Κοιτα, επειδη τυχαινει να έχω γνωση του πως λειτουργει ο ΑΣΕΠ, αυτη τη στιγμη, δε παιζει να περάσει πλαστό πτυχίο. Σε πιάνουν με τη μια. Μπαμπά βουλευτή να έχεις, μέσω ΑΣΕΠ δε περνάς. Πιο ευκολο ειναι να γινει απευθειας διορισμος, (αυτο κάνουν βασικά οσοι έχουν μπάρμπα ) παρά να περάσεις απο ΑΣΕΠ :) 

Δεν λεω οτι η μ@λ@κια γινεται μεσα στο ΑΣΕΠ, στον φορεα προσληψης γινεται. Το ΑΣΕΠ απο οσο ξερω δεν ελεγχει την γνησιοτητα των χαρτιων που υποβαλεις, αυτο ειναι δουλεια του φορεα που στο τελος κανει την προσληψη. Ειδικα αν δεις τα αποτελεσματα της 3Κ/2018 βλεπεις οτι ολοι στις μεγαλες θεσεις ΔΕ για τις "καλες" ειδικοτητες ειναι με 20αρια απολυτηρια λυκειου*, δευτερο πτυχιο απο ΙΕΚ πιστοποιημενο απο ΕΟΠΠΕΠ, 3-5 ξενες γλωσσες σε επιπεδο C1 καθως και 10 χρονια προυπηρεσιας, ε κατι δεν παει καλα. Ενταξει δεν ειναι σε καθε προκυρηξη τοσο εξωφθαλμα τα πραγματα, στην 3Κ το ξεφτυλισαν το θεμα.

*μπορει και να μην ειναι το 20αρι απο απολυτηριο λυκειου, μπορει να ειναι και απο τις εξετασεις πιστοποισης του ΕΠΟΠΠΕΠ για το πτυχιο απο το ΙΕΚ

ΥΓ. Σου εχει πει εσενα ο γνωστος σου οτι το ΑΣΕΠ ελεγχει καλα ενα ενα τα χαρτια ως προς την γνησιοτητα των αναγραφομενων;
Το θεωρω απιθανο να ελεγχουν ολα τα απολυτηρια Λυκειου για τον αληθινο βαθμο, καθως και τα πτυχια ΙΕΚ ειδικα εφοσον δεν νομιζω να υπαρχουν πολλα μηνογραφημενα σε μια ωραια βαση δεδομενων (ειδικα οσα ειναι 20+ ετων), για να μην πω για τα πτυχια των ξενων γλωσσων που θα πρεπει να ερθει σε επαφη με ξενα πανεπιστημια.

ΥΓ.2 Δεν μιλαω για γραπτους διαγωνισμους, δεν ξερω αρκετα για τους γραπτους διαγωνισμους, αναφερομαι στις Κ, δηλαδη αυτες που ειναι με σειρα προτεραιοτητας.

Επεξ/σία από tsioulak
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο πτυχιο ιεκ , η βεβαιωση πιστοποιησης φερει μηχανογραφημένο αριθμο προτοκολου που μπορει να ελεγχθεί μεσω εοππεπ

Επεξ/σία από alan2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...