Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, liaguris είπε

@Lanike71 Νιωθω αχρηστος για αυτα που μου μαθανε . Δεν το λεω απο αποψης για να βρω δουλεια . Το λεω απο αποψης οτι 1) δεν νιωθω φυσικος 2) δεν μπορω να προσφερω στην κοινωνια ( σε οποιαδηποτε κοινωνια ) . Εχω συμφοιτητες που με κοροιδευουν επειδη θελω να κανω πειραματα φυσικης . Που ακουστικε τωρα ενας φυσικος να κανει πειραματα φυσικης . Με κοιτανε λες και ειμαι ο τρελος του χωριου . Γενικα ενας φυσικος το μονο που εχει μαθει ειναι να λυνει προβληματα στο χαρτι , δηλαδη νιωθω περισσοτερο σαν μαθηματικος με εξιδικευση στην φυσικη . Φυσικη = πειραματικη επιστημη . Το επιχειρημα οτι καναμε πειραματα στα εργαστηρια του φυσικου ειναι απλα αστειο .... γιατι πολυ απλα ποτε δεν σκεφτηκαμε εμεις το πειραμα .... απλα ηταν ετοιμο και πατουσαμε κουμπακια .

Δεν νομιζω να φταιει η ελλαδα περι του συγκεκριμενου θεματος .

Το ποσο αξιο το θεωρω το πτυχιο μου φαινεται απο το οτι πηγα ντυμενος στην ορκομοσια λες και ηταν μια οποιαδηποτε καθημερινη μερα ( εγω και πολυ αλλοι , και περισσοτερο  αριστουχοι ).

Το ξαναλέω και το τονίζω : Η Ελλάδα είναι θέατρο σκιών και μας έχουν μάθει να νομίζουμε ότι τα χαρτιά που έχουμε, είναι για πέταμα ή κάνουν μόνο για ΑΣΕΠ. Αλλά έτσι τους βολεύει γιατί δε θέλουν να τα πληρώσουν αυτά τα χαρτιά κάποιοι (όχι όλοι ευτυχώς). Το πιο πιθανό, αν ήσουν σε κάποια άλλη χώρα, είναι να επένδυαν πάνω σου για τις γνώσεις σου, προσλαμβάνοντάς σε ως junior σε κάποια ερευνητική ομάδα που (συνήθως) έχουν όλες οι μεγάλες βιομηχανίες για να εξελίξουν τα προϊόντα τους.

• Like 1
Δημοσ.

Πώς γίνεται ρε παιδιά να κάνετε τόσα ορθογραφικά μορφωμένοι άνθρωποι ; Δεν καταλαβαίνω...  Ελπιζω να μην τρολαρεις. Τεσπα ,για την συγκεκριμένη ειδικότητα (φύλακας) όντως σε πιστοποιεί το ΙΕΚ καλύτερα κι από πανεπιστήμιο (εχω τελειώσει ΑΕΙ Ιστορίας κι Αρχαιολογίας). Όσο για ιδιωτικό ή δημόσιο ,εννοείται δημοσιο που είναι δωρεάν και δεν προσφέρει τίποτα λιγότερο από ιδιωτικό. Απλά δεν ξέρω πόσο συχνά βγαίνει η ειδικότητα αυτήν. Τα μαθήματα δεν έχουν τρελές απαιτήσεις στα ΙΕΚ  όποτε μην αγχώνεσαι με αυτό. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αποτι ξερω αρχαιοφυλακας σε ανοιχτο αρχαιολογικο χωρο μπορει να ειναι επικυνδινη δουλεια, αντιμετωπιζεις ναρκομανεις κλπ. Σε μουσειο φαινεται καλυτερα, αν και μπορει να εισαι κ σε φυλακιο το χειμωνα με κρυο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ladakis είπε

τυπε το φυσικο ειναι 4 και ο στρατός 9μηνο, που να τα εκανες ξεχωριστά δηλαδή....

πλακιζω, ξερω τον μ.ο. αποφοίτησης σας

ειναι προφανές οτι εχει δυσλεξία 

25% παραπάνω χρόνος.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, liaguris είπε

Ρε παιδια εχει κανει κανεις νυχοφυλακας αρχαιωτητων ; και που ; πως τον πηραν να κανει την δουλεια ; πως ηταν να παρει το πτυχιο του ; στην δουλεια του πως παιρναει την ωρα του ( μπορει να κατσει να διαβαζει ασχετα βιβλια εν ωρα εργασιας ; ) ; ποσα πληρωνετε ; ειναι μονημος ; υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος για την δουλεια αυτη ;

Τι εννοείς πως ήταν να πάρει το πτυχίο του?

Αν αναφέρεσαι σε προκήρυξη του ΟΑΕΔ για νυχτοφύλακες σε μουσεία και άλλους σχετικούς χώρους. Να ξέρεις οτι αν τύχει και βρίσκεσαι σε μουσείο και κλαπεί κάτι θα σε τρέχουν μαζί με όσους έχουν αναλάβει την φύλαξη. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Αν αναφέρεσαι σε προκήρυξη του ΟΑΕΔ για νυχτοφύλακες σε μουσεία και άλλους σχετικούς χώρους. Να ξέρεις οτι αν τύχει και βρίσκεσαι σε μουσείο και κλαπεί κάτι θα σε τρέχουν μαζί με όσους έχουν αναλάβει την φύλαξη. 

Εαν γινει ποτε κατι τετοιο καλα να μου κανουν .

1 ώρα πριν, ladakis είπε

τυπε το φυσικο ειναι 4 και ο στρατός 9μηνο, που να τα εκανες ξεχωριστά δηλαδή....

πλακιζω, ξερω τον μ.ο. αποφοίτησης σας

ειναι προφανές οτι εχει δυσλεξία 

Εκανα δοκιμος αρα 9+5 μηνες θητεια ( πηγα στρατο αφου ειχα τελειωσει το τεταρτο ετος και μου ειχαν μηνει 3-4 μαθηματα τα οποια περασα οσο ημουν δοκιμος ) .

Για δυσλεξεια δεν ξερω . Απλα μου ειναι πολυ δυσκολο να αποστιθειζω πραγματα τα οποια δεν εχω πολυ επαφη μαζι τους και αυτο το λεω για την ορθογραφια .

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, liaguris είπε

Εαν γινει ποτε κατι τετοιο καλα να μου κανουν .

Αν νομίζεις οτι μπορεί να έχεις καλύτερα αντανακλαστικά από τον οποιοδήποτε κλέφτη/διαρρήκτη ώστε να θεωρείς τον εαυτό σου χαζό αν καταφέρουν και κλέψουν κάτι εν αγνοία σου τότε είσαι γελασμένος. Παίζει να τύχεις σε ανοιχτό χώρο με αρχαία αλλά με ανεπαρκή φωτισμό το βράδυ, επίσης μπορεί να είσαι φύλακας εξωτερικά ενός μουσείου και οχι μέσα, ακόμα και μέσα να είσαι δεν ξέρεις πόσο μεγάλος είναι ο χώρος και αν επαρκεί ένα άτομο για την ασφαλή φύλαξή του μουσείου. Ακόμα παίζει να χαθεί κάτι με ευθύνη άλλου υπαλλήλου και να κατηγορήσουν εσένα.

Στο λέω αυτό γιατί έχει τύχει σε γνωστό μου που ήταν νυχτοφύλακας σε κάποιο μουσείο στην επαρχία, την επόμενη μέρα είχαν εξαφανιστεί δύο laptop από κάποιο δωμάτιο του μουσείου και τον θεώρησαν συνυπεύθυνο. Ο διαρρήκτης είχε τρυπώσει στον χώρο από κάποιο παράθυρο που διέρρηξε, δεν έκλεψαν αρχαία. Τελικά την γλίτωσαν στο δικαστήριο διότι αποδείχτηκε οτι ο κλέφτης μπήκε στο μουσείο από χώρο τον οποίον δεν προβλεπόταν να ελέγχει ο νυχτοφύλακας, ο διαρρήκτης μπήκε από διπλανή οικία η οποία γειτνίαζε με το κτίριο του μουσείου και ο νυχτοφύλακας που ήταν απ' έξω δεν είχε οπτική επαφή με το σημείο. 

• Thanks 1
Δημοσ.

@Βασίλης_29 Παντως εγω στον στρατο οταν αλλαζαμε γεμιστηρες μετρουσαμε φυσιγγια , οταν παραδιδαμε οπλαβαστο μετρουσαμε οπλα , οταν αναλαμβαναμε θαλαμοφυλακες το βραδυ μετρουσαμε κεφαλια . Εαν τα πραγματα δεν ηταν ετσι οπως επρεπε να ειναι τοτε ηταν υποχρεωμενος ο προηγουμενος να λυσει το προβλημα , και αφου ελυνε το προβλημα τοτε αλλαζαμε υπηρεσια . Μου φαινεται εξαιρετικα ανευθηνω καποιος να αλλαζει με καποιον αλλο  βαρδια χωρις να ελεξουν πρωτα αυτα τα οποια φυλανε , εαν οντως βρισκονται εκει που βρισκονται .

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ladakis είπε

Τύπε εισαι σκληρός μύστης (μετάφραση για πυρφορους οι προβληματισμοι σου είναι ενίοτε βασιμοι και τα κίνητρα σου εκ βαθεως αγαθά) αλλα μπαίνεις με φορα στην στροφή και όλο ντελαπαρεις : Τα σκληρά πτυχία προσβάλλονται απο τον πουλο που παιρνουνε στην αγορά εργασίας οχι απο την φράση που θα χρησιμοποιήσει εδώ ένας τυπος που ψάχνει βοήθεια. Βέβαια ο τύπος που παει να στην πει με το δίπλωμα, μάστερ χάνει απο τα αποδυτήρια, καθότι αν ηταν ΜΑΣΤΕΡ θα έπαιρνες χαρτί που λεει ΜΑΣΤΕΡ και δεν θα έκανες μετά διαδικασία για να λάβεις ΧΑΡΤΙ ΙΣΟΔΥΜΑΜΙΑΣ ΜΕ ΜΑΣΤΕΡ. Αυτα τα ολίγα, όπως είπα, επί της ουσίας εχεις χίλια δικια αλλα κουλαρε λιγο δικέ μου.

Υγ

αχ τι με θύμισες, κυρα-Σούλα, παλιά γειτόνισσα να ναι καλά όπου βρίσκεται και όσο χλοερα και αν είναι εκει. Και αρχαιότητα και με περιποιημενα νυχια (και οχι μονο)

μυστη μου φαινεται οτι ειχες πελωρια αναγκη να πεις οσα ειπες.. κερναω φαντα οποτε θες

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, liaguris είπε

Ρε παιδια εχει κανει κανεις νυχοφυλακας αρχαιωτητων ; και που ; πως τον πηραν να κανει την δουλεια ; πως ηταν να παρει το πτυχιο του ; στην δουλεια του πως παιρναει την ωρα του ( μπορει να κατσει να διαβαζει ασχετα βιβλια εν ωρα εργασιας ; ) ; ποσα πληρωνετε ; ειναι μονημος ; υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος για την δουλεια αυτη ;

Λέγεται φύλακας μουσείων και πας σε ιεκ. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lek88 είπε

Λέγεται φύλακας μουσείων και πας σε ιεκ. 

Ναι απλα εγω θελω να δουλευω νυχτερινες ωρες για να ειναι ποιο ησυχα .

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liaguris είπε

Αυτό δεν το διαλέγεις εσύ. Θα σε βάλουν σε όποια βάρδια θέλουν άτομο. Η μπορεί να σε βάλουν κυκλικό πχ 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, liaguris είπε

Και εγώ θέλω να παίρνω 20.000€ το μήνα και να κάθομαι.

Δεν διαλέγεις εσύ. Εκτός αν γίνεται μεταξύ συναδέλφων (αν υπάρχουν,αν επιτρέπεται).

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lek88 είπε

Αυτό δεν το διαλέγεις εσύ. Θα σε βάλουν σε όποια βάρδια θέλουν άτομο. Η μπορεί να σε βάλουν κυκλικό πχ 

Δηλαδη ανεξαρτητα απο το εαν δηλωσα στο σοχ ,  νυχτοφυλακας αρχαιωτητων ( οπως ειδα σε ενα προσφατο σοχ ) , θα με βαζουν και το πρωι . Τι ειναι το κυκλικο ; Εχεις κανει δουλεια αρχαιοφυλακα το βραδυ ; Πως ηταν ; Την αναζητουν την βραδυνη βαρδια η την αποφευγουν ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, liaguris είπε

Δηλαδη ανεξαρτητα απο το εαν δηλωσα στο σοχ ,  νυχτοφυλακας αρχαιωτητων ( οπως ειδα σε ενα προσφατο σοχ ) , θα με βαζουν και το πρωι . Τι ειναι το κυκλικο ; Εχεις κανει δουλεια αρχαιοφυλακα το βραδυ ; Πως ηταν ; Την αναζητουν την βραδυνη βαρδια η την αποφευγουν ;

Εχω κάνει security. Όχι αρχαιοφυλακας. Κυκλικό είναι πχ μια βδομάδα πρωί, μια απόγευμα, μια νύχτα. Πότε όμως δεν τους λέγαμε εμείς τι βάρδια θέλαμε! Σου έλεγε θέλω άτομο για την πρωινή βάρδια πχ. Αν θες έλα αν δεν θες περιμένουν κ άλλοι στην ουρά για δουλειά. 

σοχ τι είναι?? 

Οι περισσότεροι θέλανε απόγευμα. Για να μπορούν να κάνουν το πρωί τις δουλειές τους τις εξωτερικές αλλά να μη τους τρώει και το ξενύχτι στην δουλειά. 

Αν δουλεύεις όλο νύχτα είναι σκότωμα. Σχολας και κοιμάσαι ως το απόγευμα. Πάει η μέρα. 

Επεξ/σία από lek88

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...