Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια εχει κανει κανεις νυχοφυλακας αρχαιωτητων ; και που ; πως τον πηραν να κανει την δουλεια ; πως ηταν να παρει το πτυχιο του ; στην δουλεια του πως παιρναει την ωρα του ( μπορει να κατσει να διαβαζει ασχετα βιβλια εν ωρα εργασιας ; ) ; ποσα πληρωνετε ; ειναι μονημος ; υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος για την δουλεια αυτη ;

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να πω την αληθεια δεν ξερω πως το λενε αυτο το χαρτι που παιρνουνε . Αυτο που με ενδειαφερει ειναι τι μπορεις να κανεις με αυτο το χαρτι ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ημερησιος ειμαι σε αρχαιολογικους χωρους και μουσεία,  με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Για μόνιμους λενε θα βγει προκυρηξη ΑΣΕΠ αλλα περιμενουμε χρονο+. Ειναι απαραιτητη η πιστοποιηση μεσω ιεκ πλεον. Αυτη η πιστοποιηηση ΕΟΠΕΠ ειναι το κυριο προσον και η βαθμολογια της δινει μορια για ολους τους διαγωνισμους. Υπαρχει οριο συμβασεων συνολικα 60 μηνες που μορεις να κανεις.

Επεξ/σία από alan2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, opcorsa είπε

αρχικα δεν ειναι πτυχιο αυτη η απατη που δινουν τα ιεκ, διεκ κλπ.

get your facts straight

Ειναι το μονο διπλωμα που ειναι πιστοποιημένο και καλυπτει της προδιαγραφές του διεθνές συμβούλειου μουσείων και της Unesco.

Ουσιαστικά ειναι οι μονοι πιστοποιημένοι να εργάζονται ως φυλακες σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους. 

Δημοσ.

εαν παω σε δημοσιο ιεκ εχει διαφορα το χαρτι που παιρνω απο αυτο του ιδιοτικου ; ποσα πληρωσατε στο ιδιωτικο ; ποσο ωρες την ημερα κανατε μαθημα ; ποσες μερες την βδομαδα ; ηταν δυσκολες οι σπουδες η ευκολες ; εσεις που δουλευετε σοχ ποσα παιρνεται ;

στην 6κ 2018 στον ασεπ για την δευτεροβαθμια εχει ως α επικουρια ζητουμενο να εχεις πτυχιο για αρχαιοφυλακες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Ειναι το μονο διπλωμα που ειναι πιστοποιημένο και καλυπτει της προδιαγραφές του διεθνές συμβούλειου μουσείων και της Unesco.

Ουσιαστικά ειναι οι μονοι πιστοποιημένοι να εργάζονται ως φυλακες σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους. 

ναι οκ, πτυχιο δεν ειναι..

διπλωματακι ειναι, οπως το ειπες..

οχι οτι ειμαι Butthurt , αλλα υποτιμαται ετσι η αξια των πραγματικων πτυχιων πανεπιστημιων και πολυτεχνιων, και παιδιων που κοπιασαν για να το παρουν..

12 λεπτά πριν, liaguris είπε

εαν παω σε δημοσιο ιεκ εχει διαφορα το χαρτι που παιρνω απο αυτο του ιδιοτικου ; ποσα πληρωσατε στο ιδιωτικο ; ποσο ωρες την ημερα κανατε μαθημα ; ποσες μερες την βδομαδα ; ηταν δυσκολες οι σπουδες η ευκολες ; εσεις που δουλευετε σοχ ποσα παιρνεται ;

στην 6κ 2018 στον ασεπ για την δευτεροβαθμια εχει ως α επικουρια ζητουμενο να εχεις πτυχιο για αρχαιοφυλακες

😋🤠

Δημοσ.

1. Καμία διαφορά. Η πιστοποίηση μετράει που ειναι κοινές εξετάσεις για όλους.

2. Δεν ξέρω τις τιμές στα ιδιωτικά πλέον.

3. Τα μαθηματα ειναι καθημερινά συνηθως στα ΙΕΚ και απογευματινά (συνηθως...τα ιδιωτικά έχουν και πρωινά τμηματα)

4. Τη δυσκολια την οριζεις εσυ. Ειναι μια ενδιαφέρουσα ειδικοτητα που μαθαίνεις απο ιστορία μέχρι  αυτοάμυνα και ψυχολογία του τουρίστα κτλ κτλ.

@opcorsa διπλωματάκι ή διπλωματάρα, ειναι το μόνο που σου δινει προσβαση να εργαστεις σε αυτους τους χώρους νόμιμα. Ξέρεις πόσους αρχαιολόγους ξέρω που παρακαλάνε με τη πτυχιάρα τους για να εργασθουν ως αρχαιοφύλακες? 

Δημοσ.

@opcorsa

Μάντεψε! Οι μηχανικοί πολυτεχνικών σχολών στην Ελλάδα δεν είναι πτυχιούχοι μηχανικοί αλλά διπλωματούχοι μηχανικοί. 

Οπότε, πριν πεις σε κάποιον το "get your facts straight", καλό θα ήταν να το κάνεις εσύ πρώτα. 

• Like 1
Δημοσ.

Ρε φιλε πηρα πτυχιο φυσικης και τελειωσα στρατο μαζι , και ολα αυτα μεσα σε πεντεμιση χρονια . Ενιωθα , νιωθω και θα νιωθω αχρηστος , απο αυτα που μαθαμε και στο πανεπηστημιο και στον στρατο . Με το ζωρι ξερω να φτιαξω μια γενητρια ρευματος με αυτα που εχω μαθει . Αμφιβαλω εαν ξερω να σκοπευω με το M4 . Στον στρατο ειδικα ειχα παει δοκιμος και μετα ειδικες δυναμεις . Σημασια δεν εχει τι τραβιξες για να παρεις αυτο το πτυχιο  . Σημασια εχει τη μπορεις να κανεις  με βασει τις γραφιοκρατικες - νομικες μεθοδους σε πρωτη φαση . Σε δευτερη φασει εαν αυτο που κανεις δεν σου δημιουργει ψυχολογικα ( καθηγητες παιρνουν ψυχοφαρμακα ) . Σε τριτη φαση τι μπορεις να προσφερεις στην κοινωνια ( αν και αυτο καποιες φορες δεν σου προσφερει τιποτα ) .

Ξαναρωταω : ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΟΧ , ΙΔΑΧ ;

Εγω που περασα αυτα που περασα θα μου ειναι ευκολο να παρω αυτο το πτυχιο λογικα ε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Fortistis είπε

@opcorsa

Μάντεψε! Οι μηχανικοί πολυτεχνικών σχολών στην Ελλάδα δεν είναι πτυχιούχοι μηχανικοί αλλά διπλωματούχοι μηχανικοί. 

Οπότε, πριν πεις σε κάποιον το "get your facts straight", καλό θα ήταν να το κάνεις εσύ πρώτα. 

καλο θα ειναι να δεις λιγο τις 8 βαθμιδες εκπαιδευσης πριν παιξεις με τις λεξεις και της διαφορας διπλωματος με "διπλωματος"

10 λεπτά πριν, liaguris είπε

Ρε φιλε πηρα πτυχιο φυσικης και τελειωσα στρατο μαζι , και ολα αυτα μεσα σε πεντεμιση χρονια . Ενιωθα , νιωθω και θα νιωθω αχρηστος , απο αυτα που μαθαμε και στο πανεπηστημιο και στον στρατο . Με το ζωρι ξερω να φτιαξω μια γενητρια ρευματος με αυτα που εχω μαθει . Αμφιβαλω εαν ξερω να σκοπευω με το M4 . Στον στρατο ειδικα ειχα παει δοκιμος και μετα ειδικες δυναμεις . Σημασια δεν εχει τι τραβιξες για να παρεις αυτο το πτυχιο  . Σημασια εχει τη μπορεις να κανεις  με βασει τις γραφιοκρατικες - νομικες μεθοδους σε πρωτη φαση . Σε δευτερη φασει εαν αυτο που κανεις δεν σου δημιουργει ψυχολογικα ( καθηγητες παιρνουν ψυχοφαρμακα ) . Σε τριτη φαση τι μπορεις να προσφερεις στην κοινωνια ( αν και αυτο καποιες φορες δεν σου προσφερει τιποτα ) .

Ξαναρωταω : ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΟΧ , ΙΔΑΧ ;

Εγω που περασα αυτα που περασα θα μου ειναι ευκολο να παρω αυτο το πτυχιο λογικα ε;

τυπε θα ειναι ξεκαθαρα ευκολο να παρεις αυτο το ΠΤΥΧΙΟ

Επεξ/σία από opcorsa
Δημοσ.

liaguris οι αποφοιτοι αυτης της ειδικότητας απασχολουνται συνηθως καλοκαιρινους μήνες με συμβαση ορισμένου χρονου σε δημοσια μουσεία (συνηθως τα αρχαιολογικά). Έχουν προτεραιότητα βάση του ΑΣΕΠ έναντι οποιοδήποτε άλλου. Πχ στον επικουρικο πινακα μπαινουν και αποφοιτοι ειδικοτήτων σεκιουριτη με γνωση ξενων γλωσσων.

Eίναι μια εργασία που στον ιδιωτικο τομέα (αν σε προσλάβει δηλαδή κάποιος ιδιωτικος φορέας για να εργαστεις ως φυλακας σε κάποια γκαλερί ή σε κάποιο ιδιωτικο μουσείο), ειναι αρκετά απαιτητική. Στο δημοσιο συνήθως ειναι άνθρωποι που βρισκονται ορθιοι σε θεματικους χωρους μουσείων και έχουν καθαρά ρόλο φύλακα ή πληροφοριακό.

Μισθος ειναι γυρω στα 800 το μηνα στο δημοσιο. Υποτιθεται οτι ειναι να γινουν μονιμες προσληψεις κάποια στιγμη.

Δημοσ.

Ό,τι πεις @opcorsa  

Όχι ότι περίμενα κάποιος που μπαίνει όπως εσύ σε μία συζήτηση να παραδεχθεί ότι γράφει λάθη. 

Ελπίζω μετά την όποια απάντησή σου στο παρόν μήνυμά μου να μην χαλάσουμε και άλλο το συγκεκριμένο thread. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...