Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες, έχω ένα GA-EX58-UD5 με cpu w3680 xeon OC στα 4.4 μόνο με Multiplier και όχι FSB (https://valid.x86.fr/qy0dzj). Του έχω πάνω 2 kits (6*2gb) dominator 1600 memory συνολικά 12GB.

Είδα στο internet ότι η motherboard πάει unofficial μέχρι και 48GB. Οπότε σκέφτηκα να πάρω 24 GB σε 3 chips αρχικά (3*8gb). 

Δυστυχώς triple channel δεν είναι εύκολο να βρεις και λέω να δουλέψω με 2 dual channel (4*8gb) και να βάλω τα 3 chips (3*8gb).

Φυσικά θα μπορούσα να αλλάξω και το OC και με FSB αν χρειαστεί να παίξω με μνήμες πάνω από τα 1600.

Έχω βρει τα παρακάτω kit. Έχει κανείς άποψη με πιο έχω περισσότερες πιθανότητες να παίξω?? Έχετε καμμια άλλη πρόταση επίσης?

Crucial Ballistix Tactical 16GB DDR3-1866MHz (BLT2CP8G3D1869DT1TX0CEU)

Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600MHz (CMZ16GX3M2A1600C10)

Σας ευχαριστώ παιδιά προκαταβολικά!!! 😃

Δημοσ.

Πρώτον γιατί θέλεις τόση μνήμη και δεύτερον θα σε συμβούλευα, εφόσον τη χρειάζεσαι, να πάρεις 6x4gb modules που είναι και πιο εύκολο να βρεις και πιο πιθανό να παίξουν στη μητρική. 

Και αυτό το λέω γιατί στο QVL της μητρικής υπάρχουν μόνο δύο μοντέλα 8gb modules:

G.SKILL F3-10666CL9S-8GBNT

Samsung M378B1G73AHO

Μπορεί και αυτά που έχεις στο νου σου να δουλέψουν αλλά δεν αποκλείεται το αντίθετο. Μπες στο forum της gigabyte και ρώτα και άλλους που έχουν ήδη την μητρική. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, έχεις απόλυτο δίκιο. Τελικά αγόρασα 6*4GB τα παρακάτω. Θα τα δοκιμάσω μέσα στην εβδομάδα και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

https://www.skroutz.gr/s/2749511/Crucial-Ballistix-Tactical-8GB-DDR3-1866MHz-BLT2CP4G3D1869DT1TX0CEU.html

Θα δοκιμάσω και overclock στα 2000 όπως έχει γράψει και κάποιος στο Amazon όπως περιγράφει παρακάτω και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα.

he RAM ran as rated (1866 @1.5v). Low profile. I also got some really good results overclocking this set also. 1866 8-8-8-25 @1.55v. I wanted more speed so I loosened the timings and got to 2200 10-10-10-25 @1.57. It actually passed 8 runs of memtest at 1.55v, but I wanted to give it a boost. I could be greedy and go for more speed or tighter timings...... I'm not. Super pleased with the results. Would highly recommend this set.

https://www.eteknix.com/crucial-ballistix-tactical-ddr3-1866mhz-8gb-memory-kit-review/4/

Επεξ/σία από valexandros2
Δημοσ.

Παντως παιρνουν 8αρια dimms x58 μητρικες.Αποσο εχω δει οντως υποστηριζει 48gb ram αλλα δεν το εχω δοκιμασει.Ακριβως τις ιδιες μνημες τις ειχα και κλοκαραν πολυ καλα.Δεν τις ειχα  σε x58 βεβαια αλλα δεν νομιζω να αλλαζει κατι 

Δημοσ.

Ναι και εγώ νομίζω ότι θα έφτανε μεχρι 48 GB αν έβαζα 8αρια. Κρίμα που τελικά δεν θα το ζήσω. 🙂 Ίσως σε καμια 5ετία..

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 4/6/2018 στις 2:41 ΜΜ, valexandros2 είπε

Ναι και εγώ νομίζω ότι θα έφτανε μεχρι 48 GB αν έβαζα 8αρια. Κρίμα που τελικά δεν θα το ζήσω. 🙂 Ίσως σε καμια 5ετία..

Θα βάλεις 48GB; Φέτος κλείνεις 5ετία :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...