Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ. 

Έχω ένα iPhone 5C, του οποίου, η μπροστινή όψη είναι σε καταστροφική κατάσταση. Έχω βρει το συγκεκριμένο ανταλλακτικό (https://m.ebay.com/itm/For-iPhone-5C-LCD-Display-Touch-Screen-Digitizer-Frame-Home-Button-Assembly-MBKT/191796404890?epid=1864841007&hash=item2ca7f4e29a:g:ALcAAOSwa-dWry5f) και σκέφτομαι να το τσιμπήσω.

Έτσι κι αλλιώς δεν είναι και κάνα αμύθητο ποσό τα 14€. 

Απλά, δε ξέρω αφενός αν είναι το κατάλληλο (χρειάζομαι όλο το σετ προφανώς, δηλαδή και LCD και digitizer / glass) και αφετέρου τι είναι το MBKT που γράφει στο τίτλο. 

Επισης, ξέρω ότι η ποιότητα θα είναι ψιλομάπα αλλά ελπίζω τουλάχιστον να μπορεί να κάνει τη δουλειά του. 

Κάτι τελευταίο, η διαδικασία της αλλαγής δεν είναι πολύ δύσκολη λογικά, έτσι; Μιας και δεν υπάρχει ούτε Touch ID ούτε κάτι άλλο εξωφρενικά ευαίσθητο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαμα δεν θα ειναι. Λογικα θα εχει πιο μουντα χρωματα και θα ειναι πιο δυσδιακριτη στον ηλιο. Στο λεω εκ πειρας. Εχω πετυχει ομως και οθονη που δεν ηταν καν IPS και μπορουσες να την διαβασεις μονο οταν ειχες το τηλεφωνο καθετα (μετα απο πολλα πηρα τα χρηματα μου πισω τελικα).

Δυσκολη δεν ειναι η διαδικασια αλλα δεν ειναι και απλη. Θα βρεις πολλα αναλυτικα βιντεακι στο ιντερνετ οποτε δεν εχει νοημα να σου την αναλυσω εδω.

Το tricky point ειναι να ανοιξεις σωστα το τηλεφωνο. Κανονικα αφου ξεβιδωσεις τις δυο κατω βιδιτσες τη σηκωνεις απο την κατω ακρη της με βεντουζα τραβωντας προσεκτικα. Προσεκτικα γιατι απο κατω υπαρχουν στην αλλη γωνια οι καλωδιοταινιες της οθονης.

Εαν εχει σπασει τελειως η οθονη τοτε παιζει να την βγαλεις κομματι κομματι κατι που ειναι ακομη πιο δυσκολο. Θα πρεπει και να καθαρισεις το τηλεφωνο απο τα κομματακια γυαλιου που πιθανα θα πεσουν μεσα.

Εαν το home button δεν δουλευει τοτε δεν σε ενδιαφερει να το μεταφερεις. Εαν ομως δουλευει τοτε θελει μεταφορα ωστε να συνεχισεις να εχεις touch id που με ενα καινουργιο δεν θα εχεις (μικρο το κακο για εμενα).

Επομενο σημαντικο βημα να αποσυνδεσεις την μπαταρια. Δεν χρειαζεται να την βγαλεις. Αποσυνδεεις για να μην εχεις ανεπιθυμητα βραχυκυκλωματα. Ευκολο αυτο.

Η οθονη δεν μπορει να ανοιξει τελειως γιατι οι καλωδιωταινιες της στην κορυφη ειναι κοντες. Οποτε προσοχη εδω. 

Ξεκουμπωνεις τις 3 καλωδιοταινιες της οθονης και βγαινει εντελως.

Κανεις τα αναποδα και κλεινεις

Φωτό εδω (μαζι με το βημα της αλλαγης του home button), βιντεο υπαρχουν παντου:

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.
6 ώρες πριν, AlienTechGR είπε

Χαιρετώ. 

Έχω ένα iPhone 5C, του οποίου, η μπροστινή όψη είναι σε καταστροφική κατάσταση. Έχω βρει το συγκεκριμένο ανταλλακτικό (https://m.ebay.com/itm/For-iPhone-5C-LCD-Display-Touch-Screen-Digitizer-Frame-Home-Button-Assembly-MBKT/191796404890?epid=1864841007&hash=item2ca7f4e29a:g:ALcAAOSwa-dWry5f) και σκέφτομαι να το τσιμπήσω.

Έτσι κι αλλιώς δεν είναι και κάνα αμύθητο ποσό τα 14€. 

Απλά, δε ξέρω αφενός αν είναι το κατάλληλο (χρειάζομαι όλο το σετ προφανώς, δηλαδή και LCD και digitizer / glass) και αφετέρου τι είναι το MBKT που γράφει στο τίτλο. 

Επισης, ξέρω ότι η ποιότητα θα είναι ψιλομάπα αλλά ελπίζω τουλάχιστον να μπορεί να κάνει τη δουλειά του. 

Κάτι τελευταίο, η διαδικασία της αλλαγής δεν είναι πολύ δύσκολη λογικά, έτσι; Μιας και δεν υπάρχει ούτε Touch ID ούτε κάτι άλλο εξωφρενικά ευαίσθητο. 

Αν δεν έχεις ξανακάνει αλλαγή μην μπεις στη διαδικασία. Κάνε μια επίσκεψη σε μη εξουσιοδοτημένα σέρβις και πάρε προσφορές, αφού δεν σε απασχολεί γνήσιο ανταλλακτικό όπως δείχνει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kormos είπε

Αν δεν έχεις ξανακάνει αλλαγή μην μπεις στη διαδικασία. Κάνε μια επίσκεψη σε μη εξουσιοδοτημένα σέρβις και πάρε προσφορές, αφού δεν σε απασχολεί γνήσιο ανταλλακτικό όπως δείχνει. 

Ενα ειναι να πληρωσει 60-80 ευρω για μια οθονη παει παιρνει ενα αλλο μεταχειρισμενο και τελος. Δεν συμφερει να δωσεις σοβαρα χρηματα για επισκευη σε 5c. Με 150 ευρω βρισκεις καλομεταχειρισμενο 6αρι και με 100 ευρω βρισκεις 5s. Ειτε το κανει μονος του ειτε το αφηνει στην ακρη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SeNNinhA είπε

Ενα ειναι να πληρωσει 60-80 ευρω για μια οθονη παει παιρνει ενα αλλο μεταχειρισμενο και τελος. Δεν συμφερει να δωσεις σοβαρα χρηματα για επισκευη σε 5c. Με 150 ευρω βρισκεις καλομεταχειρισμενο 6αρι και με 100 ευρω βρισκεις 5s. Ειτε το κανει μονος του ειτε το αφηνει στην ακρη.

Το κόστος που αναφέρεις δεν ισχύει (απόλυτα) στα μη εξουσιοδοτημένα σέρβις πάρα μόνο σε όσους δήθεν βάζουν γνήσιο ανταλλακτικό.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kormos είπε

Το κόστος που αναφέρεις δεν ισχύει (απόλυτα) στα μη εξουσιοδοτημένα σέρβις πάρα μόνο σε όσους δήθεν βάζουν γνήσιο ανταλλακτικό.

Δεν ξερω τι service εχεις στο μυαλο σου αλλα συνηθως κανενας δεν σου βαζει οθονη κοστους 20 ευρω. Και ακομη και εαν την αγοραζουν τοσο θελουν αλλα 10 ευρω λογικο κερδος για αυτους. Επιπλεον υπαρχει το κοστος της τοποθετησης που ειναι αλλα τουλαχιστον 20 ευρω. Εχω ρωτησει πολλες φορες (απλα γιατι βαριομουν να το κανω μονος μου) και στο τελος το εκανα εγω γιατι το κοστος ηταν καπου εκει που σου ειπα. Αντε να κοστισει 50 ευρω (που και παλι δεν συμφερει). Θες να πω 40 ευρω εαν βαλεις οθονη της πλάκας? Ολο το κινητο αξιζει το πολύ 80 ευρω χωρις να εχει και κανενα προβλημα με μαμα οθονες και κουμπια. Η αποφαση του ιδιοκτητη.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Δεν ξερω τι service εχεις στο μυαλο σου αλλα συνηθως κανενας δεν σου βαζει οθονη κοστους 20 ευρω. Και ακομη και εαν την αγοραζουν τοσο θελουν αλλα 10 ευρω λογικο κερδος για αυτους. Επιπλεον υπαρχει το κοστος της τοποθετησης που ειναι αλλα τουλαχιστον 20 ευρω. Εχω ρωτησει πολλες φορες (απλα γιατι βαριομουν να το κανω μονος μου) και στο τελος το εκανα εγω γιατι το κοστος ηταν καπου εκει που σου ειπα. Αντε να κοστισει 50 ευρω (που και παλι δεν συμφερει). Θες να πω 40 ευρω εαν βαλεις οθονη της πλάκας? Ολο το κινητο αξιζει το πολύ 80 ευρω χωρις να εχει και κανενα προβλημα με μαμα οθονες και κουμπια. Η αποφαση του ιδιοκτητη.

Σίγουρα... Στην δε πρόταση όμως κάνεις δεν εγγυάται ότι η αγορά μιας μεταχειρισμένης συσκευής θα είναι αψεγάδιαστη και απροβλημάτιστη.

Αν θεωρεί ότι πιάνουν τα χέρια του η επέμβαση είναι σχετικά εύκολη. Αν όχι αναγκαστικά μπαίνει στη διαδικασία να ασχοληθεί με εξωτερικό σέρβις και αν ξεφεύγει σε αγορά μιας νέας συσκευής... (iOS ή Android)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...