Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 22/5/2019 στις 8:57 ΠΜ, gmts είπε

Έτσι γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό με τις ασφαλιστικές.

Δεν είναι υποχρεωτικό αυτό που λες φίλε μου. Τέλη Απριλίου έσκασε πάνω μου ένα που παραβίασε ερυθρό σηματοδότη. Έσκασε πάνω στην κολώνα, πρακτικά στέλνοντας για πέταμα κολώνα, πόρτα οδηγού, πίσω πόρτα, συν ένα τζάμι... Ασφαλισμένος στην Qatar brokers αυτός, στην Anytime εγώ. Ευτυχώς μπήκε η Qatar στον φιλικό φέτος οπότε τα βρήκαν μεταξύ τους οι ασφαλιστικές.

Ο άλλος έκανε αποδοχή υπευθυνότητας. Ο πραγματογνώνομας είχε περιθώριο βάση νόμου 7 εργάσιμες για να κάνει αποδοχή (την έκανε σε 4 μέρες). Η Anytime με ζάλισε να το πάω σε δικό τους συνεργαζόμενο λέγοντας μου ότι θα μου έδιναν και αυτοκίνητο αντικατάστασης. Εγώ επέμεινα ότι δεν εμπιστεύομαι τίποτα και κανέναν για τέτοια ζημιά, και τους τόνισα ότι "ισιωμένη λαμαρίνα" δεν μένει στο αμάξι. Ατρακάριστο ήταν, και έτσι ήθελα ότι στράβωσε να ξηλωθεί και να αντικατασταθεί με βάση τις οδηγίες και τα πρότυπα του κατασκευαστή. Δεν μου έκαναν αντίλογο και το δέχτηκαν κανονικά.

Το αμάξι ένα Leon 1400 του 2010... Η ζημιά 3600€ (όλα καινούργια και γνήσια σε αντιπροσωπεία)... Μια χαρά και χωρίς πολλά πολλά τα κάλυψαν χωρίς καν να μου αντιπροτείνουν το παραμικρό για μεταχειρισμένα ή ιμιτασιόν, ή οτιδήποτε άλλο. Για την ακρίβεια κιόλας, με μια υπεύθυνη δήλωση που εξουσιοδότησα την αντιπροσωπεία, δεν χρειάστηκε να βγάλω ευρώ από την τσέπη μου. Τώρα αν μου άνοιγε κανένα μπαλόνι οροφής θα φλερτάραμε με την αξία του ως "μεταχειρισμένο" (όπως τα τιμολογούν οι ασφαλιστικές φυσικά!), περίπτωση όπου δεν θα με κάλυπταν με τίποτα πιστεύω

• 1 χρόνο αργότερα...
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, είχε κάποιος οποιαδήποτε εμπειρια (θετική ή αρνητική) απο τα φανοποιεία της intersalonika(θεσσαλονικη)?
Μου προτείνουν να πάω εκει για να επισκευάσω ζημιά που προκάλεσε πελάτης τους, αλλά δεν έχω εικόνα για την ποιότητα της δουλειάς τους, υλικά κλπ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, suffocater είπε

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, είχε κάποιος οποιαδήποτε εμπειρια (θετική ή αρνητική) απο τα φανοποιεία της intersalonika(θεσσαλονικη)?
Μου προτείνουν να πάω εκει για να επισκευάσω ζημιά που προκάλεσε πελάτης τους, αλλά δεν έχω εικόνα για την ποιότητα της δουλειάς τους, υλικά κλπ.

1. τι αμάξι?

2. τι ζημιά?

3. τι σε "ελκύει" στο να πας εκεί και όχι σε δικό σου ή επίσημο δίκτυο?

Γενικότερα, ξεκινάς με μια γενική παραδοχή ότι η εκάστοτε ασφαλιστική που καλύπτει ζημιά που προκάλεσε πελάτης τους, θα κοιτάξει να την βγάλει όσο πιο φθηνά γίνεται (συνεργείο που καλύπτει ζημιές είναι και όχι συνεργείο που θα κοιτάξει την "υπόληψη του" και το να δέιξει επαγγελματισμό για να τραβήξει πελατεία). Στον αντίποδα, ένα σωστό τρίτο συνεργείο, ειδικά οταν ξέρει ότι θα πληρωθεί από ασφαλιστική θα κοιτάξει να τα αλλάξει όλα γιατί πολύ απλά χρεώνει! (εφόσον το ξέρεις φυσικά και δεν τακιμιάζει με τον πραγματογνώμονα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, yositosi είπε

1. τι αμάξι?

2. τι ζημιά?

3. τι σε "ελκύει" στο να πας εκεί και όχι σε δικό σου ή επίσημο δίκτυο?

Γενικότερα, ξεκινάς με μια γενική παραδοχή ότι η εκάστοτε ασφαλιστική που καλύπτει ζημιά που προκάλεσε πελάτης τους, θα κοιτάξει να την βγάλει όσο πιο φθηνά γίνεται (συνεργείο που καλύπτει ζημιές είναι και όχι συνεργείο που θα κοιτάξει την "υπόληψη του" και το να δέιξει επαγγελματισμό για να τραβήξει πελατεία). Στον αντίποδα, ένα σωστό τρίτο συνεργείο, ειδικά οταν ξέρει ότι θα πληρωθεί από ασφαλιστική θα κοιτάξει να τα αλλάξει όλα γιατί πολύ απλά χρεώνει! (εφόσον το ξέρεις φυσικά και δεν τακιμιάζει με τον πραγματογνώμονα)

H ζημιά ειναι σχετικά μικρή, 3 μικροχτυπήματα (χωρις βαθουλωμα) που αφησαν χρώμα απ την πορτα του στην δικιά μου.
Συμφωνω μαζι σου στο σκεπτικό, γι αυτό και προβληματίζομαι.
Λογικά και εγώ σε 3ο συνεργείο θα παω, εκτός και αν διάβαζα συντριπτικά καλές απόψεις ,ώστε να απέφευγα την διαδικασία  αποζημίωσης

Επεξ/σία από suffocater
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ας πω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία.

Αύγουστο 2020. Σταθμευμένος κανονικά δεξιά εγώ με τρακάρει στην αριστερή πλευρά (μικρή ζημιά) , αυτοκίνητο ασφαλισμένο σε αυτούς. Όλα καλά ο άνθρωπος κάνει δήλωση ότι φταίει Σεπτέμβριο πάω σε ένα συνεργείο της περιοχής μου το φτιάχνω και του κάνω δήλωση να πάρει αυτός τα λεφτά από την ασφάλεια.

Πριν 15-20 μέρες με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ακόμη δεν του έχουν δώσει τα λεφτά και αν μπορώ να πάρω και εγώ τηλέφωνο να τους ενοχλήσω.

Πήρα τηλέφωνο και έλεγαν αστείες δικαιολογίες. Τους έριξα δυνατό χέσιμο και είπα πως αν δεν πληρώσουν άμεσα θα πληρώσω από τη τσέπη μου και θα τους πάω δικαστικά. Υποτίθεται ότι υπάρχει Επιτροπή που τους ελέγχει.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.

Επιβεβαιώνω κι εγώ σε ατύχημα με ταξί ασφαλισμένο στην Ιντερσαλόνικα πρίν κάποια χρόνια (εγώ interamerican), χρειάστηκε να καταφύγω σε δικαστήρια για την αποζημίωσή μου. Πραγματικά απαράδεκτη αντιμετώπιση αν εμπλακείς με ασφαλισμένο σε ιντερσαλόνικα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 2/6/2018 στις 11:42 ΠΜ, Tsino είπε

Το καλύτερο είναι να το φτιάξεις σε φαναρτζή που παίρνει εξουσιοδότηση. Εσύ δεν πληρώνεις τίποτα. Θα σου το φτιάξει και εκείνος θα πληρωθεί από την ασφαλιστική

και για 100€ ζημια θα βαλει 1000€. θα βγαλει 900€ τσαμπα! εμενα οταν μου ειχε γρατζουνισει την πορτα στο picanto ενα φορτηγο με ανοικτη την καροτσα οταν το πηγα στον φανοποιο για επιδιορθωση και του το αφησα με αυτον τον ορο πηγα μετα απο κανα δυο μερες και ειχαν βαλει γραμμες απο τσιμεντο σε ολη την πλευρα. μου ειπαν οτι το εκαναν για να βγαλουν οτι θελει ολη η πλευρα επισκευη. φανταστειτε τοτε σε 1,5 ετων αυτοκινητο τι θα εβγαλε το συνεργειο σαν αερα σε συνεργασια με τον πραγματογνωμονα. επισκευη πορτας και βαψιμο θα ηταν 150-200€. ολη η πλευρα που εβαλαν αυτοι μπορει τοτε να πηγε 2000-3000€. και εαν εβγαλαν τοσα απο το πικαντο φανταστειτε τι μπορει να βγαζουν σε κατι μερσεντες και κατι πορσε. 

Δημοσ.

Εμενα παλι η εμπειρια μου ειναι πηγα ενα φορτηγακι με ελαφρυ βαθουλομα πισω γωνια καροτσας  που και εγω μπορουσα να το κανω αλλα ειπα τι στο καλο για αυτες της περιπτωσεις πληρωνουμε ασφαλεια.Πηγα να το παραλαβω και το ειχανε κανει χειροτερο απο οτι ηταν χτυπημενο λες και με τα σφυρια το φερανε που απλα ηταν βαθουλωμα και με το χερι ακομα μπορουσες να το φερεις.Αφου ανεβασα παλμους και τα νευρα κιθαρα δεν το παρελαβα και δε νθα το παραλαμβανα αν δεν το εβλεπα σωστο.Ε,σε δυο μερες το ειχανε ετοιμο και βαμμενο που δεν χρειζοταν γιατι ουτε γρατζουνια δεν ειχε και μαλιστα φτιαξανε και απο την αλλη πλευρα της καροτσας μια ατελεια που ειχε.Στην αρχη φοβηθηκα μην το κανανε καραγκιοζη με οτι χρωμα να ειναι αλλα ειδα κανανε καλη δουλεια απλα θελει να μην εισαι συμβιβαστηκος.Γνωμη μου ισως το ξαναπηγαινα ακομα και για ολικη βαφη αλλα να τους δωσεις να καταλαβουν οτι δεν προκειται να παραλαβεις τιποτα λιγοτερο

Δημοσ.
Στις 24/4/2021 στις 6:53 ΠΜ, papoys1 είπε

Αύγουστο 2020. Σταθμευμένος κανονικά δεξιά εγώ με τρακάρει στην αριστερή πλευρά (μικρή ζημιά) , αυτοκίνητο ασφαλισμένο σε αυτούς. Όλα καλά ο άνθρωπος κάνει δήλωση ότι φταίει Σεπτέμβριο πάω σε ένα συνεργείο της περιοχής μου το φτιάχνω και του κάνω δήλωση να πάρει αυτός τα λεφτά από την ασφάλεια.

Πριν 15-20 μέρες με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ακόμη δεν του έχουν δώσει τα λεφτά και αν μπορώ να πάρω και εγώ τηλέφωνο να τους ενοχλήσω.

Πήρα τηλέφωνο και έλεγαν αστείες δικαιολογίες. Τους έριξα δυνατό χέσιμο και είπα πως αν δεν πληρώσουν άμεσα θα πληρώσω από τη τσέπη μου και θα τους πάω δικαστικά. Υποτίθεται ότι υπάρχει Επιτροπή που τους ελέγχει.

Κάτι δεν είπες καλά, γιατί αυτά που διαβάζω μπερδεύουν πολύ.

Είπες ήσουν σταθμευμενος και σε χτύπησε. Και πως έκανε δήλωση ότι φταίει.

Μετά σε πήρε τηλέφωνο ότι δεν τον έχουν πληρώσει και με τη σειρά σου τηλεφώνησες κι εσύ να πεις να τον πληρώσουν;

Από πότε αυτός που κάνει δηλωση ότι φταίει για ατύχημα πληρώνεται για τη ζημιά από την ασφάλεια αυτού που δεν έφταιγε;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Κάτι δεν είπες καλά, γιατί αυτά που διαβάζω μπερδεύουν πολύ.

Είπες ήσουν σταθμευμενος και σε χτύπησε. Και πως έκανε δήλωση ότι φταίει.

Μετά σε πήρε τηλέφωνο ότι δεν τον έχουν πληρώσει και με τη σειρά σου τηλεφώνησες κι εσύ να πεις να τον πληρώσουν;

Από πότε αυτός που κάνει δηλωση ότι φταίει για ατύχημα πληρώνεται για τη ζημιά από την ασφάλεια αυτού που δεν έφταιγε;

Ο φανοποιός τον πήρε τηλ.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 24/4/2021 στις 6:53 ΠΜ, papoys1 είπε

Από τη στιγμή που είχες υπογράψει αυτό το συμφωνητικό με το φανοποιο σου, δεν είχες οποιαδήποτε υποχρέωση να τον πληρώσεις. Ήταν πρόβλημα του να διεκδικήσει τα λεφτά σύμφωνα με το παραχωρητηριο που είχε υπογραφεί. Αναλαμβάνουν τη διαδικασία αυτή για εξυπηρέτηση θες (για να έχουν περισσότερη πελατεία), για να βγάλουν έξτρα κέρδος θες (όπως έχουν περιγράψει κι άλλοι εδώ μέσα το πώς)....αναλαμβάνουν όμως και το ρίσκο να τρέξουν και στην οποία αρνητική έκβαση. Και συνήθως έχουν και δικηγόρο να τα τρέχει αυτά, είναι αντιεπαγγελματικο να καλούν μετά τον πελάτη και να γκρινιάζουν, εγώ δεν θα ξαναπήγαινα σε κάποιον με τέτοια συμπεριφορά, θα με έχανε από πελάτη. 

Κατά τα άλλα....πηρες να πιέσεις ποια ασφάλεια, αν ήταν μέσω φιλικού, από τη δική σου πληρώνεσαι. Την άλλη ασφάλεια καλώς ή κακώς δεν μπορείς να την πιέσεις ιδιαίτερα, είσαι του χεριού της.

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Ο φανοποιός τον πήρε τηλ.

Θενκ γιου για τη διευκρίνιση

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Με τόσα που έχω διαβάσει έως τώρα υποψιαζόμαι ή οτι στα σχόλια απαντάνε ασφαλιστές για λόγους δυσφημισης άλλης εταιρείας ή ότι οι ασφαλιστές σας με δόλο σας αποκρύπτουν πράγματα ή τα παρουσιάζουν όπως θέλουν. Με τον όρο φιλικός διακανονισμός στην ουσία το μόνο που αλλάζει είναι από. ποια ασφαλιστική εταιρεία θα γίνει η πληρωμή. Είτε του υπαιτίου είτε του παθόντα. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Για ευνόητους λόγους οι εταιρείς που μετέχουν στον "φιλικό διακανονισμό' θα προσπαθήσουν να μην αργήσουν απλά στην αποζημίωση των πελατων τους. Οταν όμως βρουν υπαίτιο που δεν είναι στο σύστημα αυτό, τότε και πάλι με δόλο προσπαθούν με κάθε τρόπο να καθυστερούν επίτηδες για λόγους δυσφημισης  του άλλου και "εκδίκησης" (αφού δεν είσαι μαζί μας,είσαι απέναντι μας). Όταν δεν ευθύνεστε για ατύχημα και παραδεχτεί ο υπαίτιος την ευθύνη του, τότε ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΦΙΛ.ΔΙΑΚ.  ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
Τό μόνο πρόβλημα είναι αν πετύχετε αναξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία από χώρες φέξε και μου και γλύστρισα επειδή δεν έχουν Έδρα στην Ελλάδα παρά μόνο τοπικούς αντιπροσώπους.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, PANAGIOTISRODOS7 είπε

Με τόσα που έχω διαβάσει έως τώρα υποψιαζόμαι ή οτι στα σχόλια απαντάνε ασφαλιστές για λόγους δυσφημισης άλλης εταιρείας ή ότι οι ασφαλιστές σας με δόλο σας αποκρύπτουν πράγματα ή τα παρουσιάζουν όπως θέλουν. Με τον όρο φιλικός διακανονισμός στην ουσία το μόνο που αλλάζει είναι από. ποια ασφαλιστική εταιρεία θα γίνει η πληρωμή. Είτε του υπαιτίου είτε του παθόντα. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Για ευνόητους λόγους οι εταιρείς που μετέχουν στον "φιλικό διακανονισμό' θα προσπαθήσουν να μην αργήσουν απλά στην αποζημίωση των πελατων τους. Οταν όμως βρουν υπαίτιο που δεν είναι στο σύστημα αυτό, τότε και πάλι με δόλο προσπαθούν με κάθε τρόπο να καθυστερούν επίτηδες για λόγους δυσφημισης  του άλλου και "εκδίκησης" (αφού δεν είσαι μαζί μας,είσαι απέναντι μας). Όταν δεν ευθύνεστε για ατύχημα και παραδεχτεί ο υπαίτιος την ευθύνη του, τότε ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΦΙΛ.ΔΙΑΚ.  ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
Τό μόνο πρόβλημα είναι αν πετύχετε αναξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία από χώρες φέξε και μου και γλύστρισα επειδή δεν έχουν Έδρα στην Ελλάδα παρά μόνο τοπικούς αντιπροσώπους.

Αυτο απο που προκυπτει ?

Δημοσ.

Επίσης παλαιότητα στα ανταλλακτικά μπαίνουν σε όλα τα οχήματα 3ετίας και πάνω από όλες τις ασφαλιστικές σε όλον τον κόσμο και είναι λογικό.  πχ αυτοκίνητο του 2017 ,δηλαδή 4 χρονών , αν γίνει ατύχημα και χρειαστούν ανταλλακτικά δεν γίνεται να σου βάλουν καινούργια χωρίς κόστος γιατί το αμάξι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. Αποζημιώνουν την αξία του οχήματος την στιγμή του ατυχήματος. Αν το αυτοκίνητο σου δηλαδή εχτές το έβρισκες με μέσο όρο 10.000 μεταχειρισμένο θα σε αποζημιώσουν με βάση την τιμή αυτή , και όχι με βάση πχ με την τιμή που το αγόρασες το 2017 30.000€

7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτο απο που προκυπτει ?

Από που προκύπτει τι συγκεκριμένα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...