Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τράκαρε τουριστικό λεωφορείο στην Αθήνα βάζοντας απλά όπισθεν σε στοπ, χωρίς να ανοίξει την κάμερα να δει αν υπήρχαν αυτοκίνητα πίσω. Μου σήκωσε το μισό καπό επάνω και μου έσπασε όλη τη μάσκα. Η εταιρεία του δεν συμμετέχει στον φιλικό διακανονισμό. Σε αυτοκίνητα από 5ετία και πάνω, ΔΕΝ βάζουν καινούργια ανταλλακτικά. Καμία ασφαλιστική. Είτε μεταχειρισμένα ή ιμιτασιόν, εκτός αν θέλεις εσύ να πληρώσεις τη διαφορά. Εγώ έχω κλείσει ήδη ραντεβού σε δικό τους συνεργείο, δεν θα πληρώσω τίποτα και μου δίνουν και αυτοκίνητο αντικατάστασης. Βασική προϋπόθεση, όπως μου είπαν, αν πήγαινα σε δικό μου φαναρτζίδικο ή στην αντιπροσωπεία ήταν να τους ενημερώσω μια ημέρα πριν για να είναι παρών ο πραγματογνώμονάς τους.

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τράκαρα πριν 1,5 χρόνο με αποκλειστική ευθύνη του άλλου (ήμουν σταματημένος σε κόκκινο και μου ήρθε αφρενάριστος από πίσω). Το αυτοκίνητό μου είναι του 2004 και ασφαλισμένο στην Ιντερσαλόνικα. Ο άλλος με αλβανικές πινακίδες, ασφάλεια κλπ, οπότε έφερα και πραγματογνώμονα της Ιντερσαλόνικα και τροχαία για καταγραφή. Εν τέλει αντικαταστάθηκε ο προφυλακτήρας με καινούριο ("αυθεντικός" ή aftermarket δεν έχει σημασία) σε δικό μου φανοποιό. 2 προβλήματα είχα: 1) Κανονικά πλήρωνα εγώ την αποκατάσταση της ζημιάς και με τα τιμολόγια πληρωνόμουν από την ασφάλεια (δέχτηκε το φανοποιείο να πληρωθεί απευθείας από την ασφάλειά μου με υπεύθυνη δήλωσή μου), και 2) πήρε 3 μήνες να φτιαχτεί, κυρίως λόγω του εμπειρογνώμονα της ασφαλιστικής του άλλου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, apostolispd είπε

Τράκαρα πριν 1,5 χρόνο με αποκλειστική ευθύνη του άλλου (ήμουν σταματημένος σε κόκκινο και μου ήρθε αφρενάριστος από πίσω). Το αυτοκίνητό μου είναι του 2004 και ασφαλισμένο στην Ιντερσαλόνικα. Ο άλλος με αλβανικές πινακίδες, ασφάλεια κλπ, οπότε έφερα και πραγματογνώμονα της Ιντερσαλόνικα και τροχαία για καταγραφή. Εν τέλει αντικαταστάθηκε ο προφυλακτήρας με καινούριο ("αυθεντικός" ή aftermarket δεν έχει σημασία) σε δικό μου φανοποιό. 2 προβλήματα είχα: 1) Κανονικά πλήρωνα εγώ την αποκατάσταση της ζημιάς και με τα τιμολόγια πληρωνόμουν από την ασφάλεια (δέχτηκε το φανοποιείο να πληρωθεί απευθείας από την ασφάλειά μου με υπεύθυνη δήλωσή μου), και 2) πήρε 3 μήνες να φτιαχτεί, κυρίως λόγω του εμπειρογνώμονα της ασφαλιστικής του άλλου.

Αυτο γιατι η Intersalonica δεν μετεχει στον φιλικο διακανονισμο .Αν μετειχε και αυτη και του αλλου δεν θα ασχολιοσουν καθολου .

Δημοσ.

Δε νομίζω να έχει να κάνει με το φιλικό διακανονισμό αυτό. Σε αλβανικό ειδικά δεν υπήρχε περίπτωση να αρκεστώ στο φ.δ. Εξάλλου, ούτε ο άλλος οδηγός ούτε η ασφαλιστική του έθεσαν θέμα μη αποζημίωσης. Μάλλον πολιτική της Intersalonica  είναι. Πρακτικά το ίδιο μου κάνει. Στο 1ο φανοποιείο που μπήκα και του πρότεινα να πληρωθεί με υπεύθυνη δήλωσή μου, μόνο μια ερώτηση μου έκανε: "Σε ποιά ασφαλιστική είσαι;".Όταν άκουσε Intersalonica, όλα έγιναν στον αυτόματο.

Σε αντίστοιχη φάση, προ ημερών τράκαρε γνωστή μου με HellasDirect, πάλι με ευθύνη του άλλου οδηγού (έπεσε πάνω της ενώ ήταν παρκαρισμένη). Εκεί ο άλλος δεν αναγνώριζε την ευθύνη του και εννοείται ότι δεν έγινε φ.δ., αλλά και πάλι το έφτιαξε άμεσα και χωρίς να της ζητήσουν να τα πληρώσει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, apostolispd είπε

Δε νομίζω να έχει να κάνει με το φιλικό διακανονισμό αυτό. Σε αλβανικό ειδικά δεν υπήρχε περίπτωση να αρκεστώ στο φ.δ. Εξάλλου, ούτε ο άλλος οδηγός ούτε η ασφαλιστική του έθεσαν θέμα μη αποζημίωσης. Μάλλον πολιτική της Intersalonica  είναι. Πρακτικά το ίδιο μου κάνει. Στο 1ο φανοποιείο που μπήκα και του πρότεινα να πληρωθεί με υπεύθυνη δήλωσή μου, μόνο μια ερώτηση μου έκανε: "Σε ποιά ασφαλιστική είσαι;".Όταν άκουσε Intersalonica, όλα έγιναν στον αυτόματο.

Σε αντίστοιχη φάση, προ ημερών τράκαρε γνωστή μου με HellasDirect, πάλι με ευθύνη του άλλου οδηγού (έπεσε πάνω της ενώ ήταν παρκαρισμένη). Εκεί ο άλλος δεν αναγνώριζε την ευθύνη του και εννοείται ότι δεν έγινε φ.δ., αλλά και πάλι το έφτιαξε άμεσα και χωρίς να της ζητήσουν να τα πληρώσει.

Μπραβο σην Hellas direct (κι εγω αυτη εχω) αλλα χωρις να υπαρχει φιλικος διακανονισμος δεν ηταν υποχρεωμενη να πληρωσει για λογαριασμο της αλλης ασφαλιστικης.Αν καταλαβα καλα .

• Like 1
Δημοσ.

Χωρίς να είμαι σίγουρος, αυτό δε γίνεται όταν είναι ξεκάθαρο ότι το ατύχημα προκλήθηκε από τον άλλο;  Πληρώνεσαι την ζημιά από την ασφαλιστική σου και μετά αυτή τα παίρνει από του άλλου (ή τον ίδιο, αν είναι ανασφάλιστος ή πχ μεθυσμένος που δεν τον καλύπτει). Ειδικά αν έχεις και νομική προστασία στις καλύψεις. Σε μένα για παράδειγμα, ούτε εγώ ούτε το φανοποιείο είχαμε οποιαδήποτε επαφή με την αλβανική.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, apostolispd είπε

Χωρίς να είμαι σίγουρος, αυτό δε γίνεται όταν είναι ξεκάθαρο ότι το ατύχημα προκλήθηκε από τον άλλο;  Πληρώνεσαι την ζημιά από την ασφαλιστική σου και μετά αυτή τα παίρνει από του άλλου (ή τον ίδιο, αν είναι ανασφάλιστος ή πχ μεθυσμένος που δεν τον καλύπτει). Ειδικά αν έχεις και νομική προστασία στις καλύψεις. Σε μένα για παράδειγμα, ούτε εγώ ούτε το φανοποιείο είχαμε οποιαδήποτε επαφή με την αλβανική.

Για να μας πληρωσει η δικη μας ασφαλιστικη πρεπει : 
Να μετεχει και η ασφαλιστικη του υπαιτιου στον φιλικο και αυτος να παραδεχτει οτι εχει την ευθυνη .Οι σοβαρες ασφαλιστικες οταν η ευθυνη ειναι του πελατη τους προσπαθουν να τον πεισουν να το παραδεχτει αλλα δεν μπορουν να τον υποχρεωσουν.Απο τον υπαιτιο υπαρχει παντα η δυνατοτητα να αφησει την ασφαλιστικη του  να αποφασισει χωρις ομως να ειναι υποχρεωμενος να το κανει .

• Like 1
Δημοσ.

Οκ, αυτό ναι, ο καθένας μπορεί να δηλώσει ότι θέλει. Στην περίπτωσή μου όμως, στης γνωστής και σε όποια άλλη παρόμοια ξέρω, η ζημιά του οχήματος που δεν έφταιγε καλύφθηκε - άμεσα ή έμμεσα - από την ασφαλιστική του κι όχι από του υπαίτιου. Σίγουρα δεν έγινε φιλικός διακανονισμός σε καμία από τις 2, και στην περίπτωση της γνωστής ο υπαίτιος επέμενε κιόλας ότι έφταιγε το παρκαρισμένο (χωρίς αποτέλεσμα βέβαια).

• Like 2
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Με τράκαραν παραβιάζοντας στοπ εγώ ασφαλισμένος σε ευρωπαϊκή πίστη ο άλλος σε Ίντερσαλονικα το αμάξι μου είναι 2007 με στέλνουν σε δικό τους συνεργείο και θέλουν να βάλουν ιμιτασιόν ανταλλακτικά έχω νομική προστασία να απαιτήσω καινούργια γνήσια ;και αν δεν γίνει να τα βάλω μόνος και να τους πάω δικαστήριο ;

Δημοσ.

Σε 12ετίας αυτοκίνητο δεν πρόκειται να σου τοποθετήσουν καινούρια γνήσια.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, gmts είπε

Αν όμως δεν βρισκουν μεταχειρισμένα ή imitation ?

• Like 1
Δημοσ.

Δε μιλάμε για περπτώσεις-εξαιρέσεις. Για τα περισσότερα μοντέλα βρίσκεις εύκολα.

Δε λέω ότι έτσι πρέπει να γίνεται αλλά  τι να λέμε τώρα.

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, gmts είπε

Δε μιλάμε για περπτώσεις-εξαιρέσεις. Για τα περισσότερα μοντέλα βρίσκεις εύκολα.

Δε λέω ότι έτσι πρέπει να γίνεται αλλά  τι να λέμε τώρα.

Αν δεν κανω λαθος η ασφαλιστικη ειναι υποχρεωμενη να φερει το αυτοκινητο στην εμπορικη αξια που ειχε πριν την ζημια ...Οποτε ...

• Like 3
Δημοσ.
Στις 20/5/2019 στις 10:05 ΠΜ, gmts είπε

Παντως αυτη η λογικη...δεν εχει λογικη.Εχεις ενα αυτοκινητο προσεγμενο-μπιμπελο και μετα πρεπει, επειδη καποιος μαλακας παραβιασε στοπ να το κανεις ολο κινεζικο-ταιβανεζικο σε ιμιτασιον φανοποια.Φαναρια και φλας που θα κιτρινησουν και θα βαλουν υγρασια σε 1-2 χρονια. Ψυγεια και οτι αλλο χρειαστει απο ψαλιδια κτλ.Να πω οτι βγηκες μονος εξω και  λογο οικονομικου επιλεγεις μονος σου ιμιτασιον ενταξει.Αλλα θα πρεπει στο αυτοκινητο να μπαινει οτι ειχε απ οτο εργοστασιο και κακως δεν υπαρχει νομος για αυτο.

Δηλαδη εχει απο την μανα του carello-magneti marelli- hella- bosch και θα σου βαλει τσιν-ξιν γιοννκ απο το μπαγκλαντες που σε ενα χρονο θα εχει ξεβαψει ο καθρεπτης  απο το εσωτερικο του φλας.

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό με τις ασφαλιστικές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...