Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η εταιρεία αυτή δεν συμμετέχει στον φιλικό διακανονισμό... Το ατύχημα έγινε με υπαιτιότητα του οδηγού με αυτή την ασφάλεια.

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Με ενημέρωσαν ότι πρέπει να στείλει εκτιμητή η ίδια η ιντερσαλονικα.

Υπάρχει περίπτωση να μην αποδεχτεί να πληρώσει ή να κάνει πολύ χαμηλή προσφορά;

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα γνωρίζω από πριν τι ποσό δικαιολογεί;

Δεν θα έχω μετά κανένα τρόπο περαιτέρω διεκδίκησης;  Δεν μπορεί η ασφαλιστική μου να διεκδικήσει από αυτούς;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Πρώτα θα κοστολογήσει ο φανοποιός τη ζημιά. Μετά κάπως θεωρητικά θα που αν αποδέχονται την υπαιτιότητα του πελάτη τους και άρα θα καλυψουν τη ζημιά και αφού δώσεις το ΟΚ για επισκευή θα σταλεί το τιμολόγιο σ αυτούς. Έπειτα είναι 50-50 στο αν θα πληρώσουν ή όχι.

• Confused 1
Δημοσ.

Ή θα το φτιαξεις σε ενα απο τα συνεργεία που συνεργάζονται χωρις να πληρωσεις..

Το προβλημα συνηθως συμβαινει αν το αυτοκ.ειναι παλιο και θες να μπουν ολα new αντ.πειας

Δημοσ.
Στις 30/5/2018 στις 9:07 ΜΜ, GenesisX είπε

Η εταιρεία αυτή δεν συμμετέχει στον φιλικό διακανονισμό... Το ατύχημα έγινε με υπαιτιότητα του οδηγού με αυτή την ασφάλεια.

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Με ενημέρωσαν ότι πρέπει να στείλει εκτιμητή η ίδια η ιντερσαλονικα.

Υπάρχει περίπτωση να μην αποδεχτεί να πληρώσει ή να κάνει πολύ χαμηλή προσφορά;

Για να ρωτάς φαντάζομαι δεν έχεις ιδέα του τι σημαίνει φιλικός διακανονισμός. Ο φιλικός διακανονισμός είναι στην ουσία μια συμφωνία μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί με προϋποθέσεις. Η μοναδική διαφορά για αυτόν που δεν φταίει είναι ότι αποζημιώνεται από τη δική του ασφαλιστική, με αυτό το τρόπο υποτίθεται πως οι διαδικασίες αποζημίωσης διεκπεραιώνονται ταχύτερα.

Ε στη δική σου περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει φιλικός διακανονισμός όλη τη διαδικασία θα την κάνεις με την ασφαλιστική του υπαίτιου, δεν αλλάζει κάτι.

Δημοσ.

Το καλύτερο είναι να το φτιάξεις σε φαναρτζή που παίρνει εξουσιοδότηση. Εσύ δεν πληρώνεις τίποτα. Θα σου το φτιάξει και εκείνος θα πληρωθεί από την ασφαλιστική

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι και αλλιως ειτε φιλικος διακανονισμος ειτε οχι, σε καποιου φαναρτζη πρεπει να παει το αυτοκινητο να παει ο πραγματογνωμονας να κανει εκτιμηση. Υπαρχουν φαναρτζιδες οπου ξερουν τη ταλαιπωρια που υπαρχει και τος υπογραφεις εξουσιοδοτηση και τα κανονιζουν αυτοι.

Τωρα αν εχεις καποιο ακριβο αυτοκινητο που θελεις να το βαψει η αντιπροσωπεια, καλη υπομονη.

ΥΓ αυτα που λεει η ιντερσαλονικα για φιλικη δηλωση και τα λοιπα δεν ισχυουν;

Επισης υπαρχουν εταιριες που σου λενε οτι τα καλυβω εγω σαν εταιρια επειδη εισαι πελατης μου και μετα τα βρισκουν με την αλλη εταιρια. Edit: πχ με.τρακαρε ένας με μια qatar qbrookeras, ασφάλεια. Δεν ήταν στη φιλική δήλωση. Η ευρωπαϊκή πίστη με ενημέρωσε να πάω στο συνεργείο που θέλω και ότι θα τα βρει αυτή με την qatar qbrookers.

Επεξ/σία από alkis13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, alkis13 είπε

Ετσι και αλλιως ειτε φιλικος διακανονισμος ειτε οχι, σε καποιου φαναρτζη πρεπει να παει το αυτοκινητο να παει ο πραγματογνωμονας να κανει εκτιμηση. Υπαρχουν φαναρτζιδες οπου ξερουν τη ταλαιπωρια που υπαρχει και τος υπογραφεις εξουσιοδοτηση και τα κανονιζουν αυτοι.

Τωρα αν εχεις καποιο ακριβο αυτοκινητο που θελεις να το βαψει η αντιπροσωπεια, καλη υπομονη.

ΥΓ αυτα που λεει η ιντερσαλονικα για φιλικη δηλωση και τα λοιπα δεν ισχυουν;

Επισης υπαρχουν εταιριες που σου λενε οτι τα καλυβω εγω σαν εταιρια επειδη εισαι πελατης μου και μετα τα βρισκουν με την αλλη εταιρια.

Τετοια υποχρεωση εχουν μονο αν και οι δυο εταιρεις ειναι στον φιλικο δακανονισμο. 

Κι εγω ξερω οτι δεν ειναι στον φιλικο η Inresalonika.

Εδω δεν την αναφερει 

https://www.groupama.gr/Eksyphrethsh-pelatwn/Syxnes-erwthseis/Exw-symbolaio-aytokinhtou/Poies-asfalistikes-etairies-symmetexoun-ston-filik 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως τα λέει ο Γιάννης_Platano είναι.

Με τον φιλικό διακανονισμό παίρνεις τα χρήματα από την δική σου εταιρεία.

Αν δεν υπαρχει φιλικός διακανονισμός, τότε περιμένεις την άλλη εταιρεία. Η ιντερσαλονικά δεν συμμετέχει σε αυτό τον "θεσμό".

Ο εκτιμητής τους είπε ότι θα καλύψει την ζημιά εκτός από την βαφή. Θα φανεί στην πορεία. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, GenesisX είπε

Οπως τα λέει ο Γιάννης_Platano είναι.

Με τον φιλικό διακανονισμό παίρνεις τα χρήματα από την δική σου εταιρεία.

Αν δεν υπαρχει φιλικός διακανονισμός, τότε περιμένεις την άλλη εταιρεία. Η ιντερσαλονικά δεν συμμετέχει σε αυτό τον "θεσμό".

Ο εκτιμητής τους είπε ότι θα καλύψει την ζημιά εκτός από την βαφή. Θα φανεί στην πορεία. 

Συνήθως γίνεται το αντίθετο , ότι έχει να κάνει με εργατικά και βαφή δεν κόβουν τίποτα .Στα ανταλλακτικά λένε τις ασυναρτησίες για μεταχειρισμένα ή ιμιτασιον μετά την 3ετεια 

Δημοσ.

Η ουσία ειναι όμως οτι πληρώνουμε τα μαλλιοκεφαλα μας σε ασφάλιστρα για ενα πραγμα που μπορεί να μη συμβεί κ ποτέ κ αυτοί μας ταλαιπωρούν οσο δεν παίρνει για μα βάψουν ενα φτερό κ να αλλάξουν ενα λάστιχο. Κανονικά θα έπρεπε σε τέτοιες περιπτώσεις να έρχεται ο πραγματογνώμονας να το φορτώνει στο γερανό κ να στο επιστρέφει επισκευασμένο χωρίς σκοτουρες. 

• Like 4
Δημοσ.
7 ώρες πριν, De@th L0rd είπε

Η ουσία ειναι όμως οτι πληρώνουμε τα μαλλιοκεφαλα μας σε ασφάλιστρα για ενα πραγμα που μπορεί να μη συμβεί κ ποτέ κ αυτοί μας ταλαιπωρούν οσο δεν παίρνει για μα βάψουν ενα φτερό κ να αλλάξουν ενα λάστιχο. Κανονικά θα έπρεπε σε τέτοιες περιπτώσεις να έρχεται ο πραγματογνώμονας να το φορτώνει στο γερανό κ να στο επιστρέφει επισκευασμένο χωρίς σκοτουρες. 

Δυστηχως γινεται και αυτο ,

Τις περισσότερες φορες ο πραγματογνώμονας εχει και φανοβαφειο και αν δεν εχει δικο του εχει ο αδερφος του η ο ξαδερφος του.

Οταν δεν θες να ασχοληθεις στο παιρνει βαζει οτι σαβουρα και οτι ιμιτασιοναρα βρει , βγαζει και κατι απο την υπερτιμολόγηση και παιρνεις ενα αμαξι που δεν ξέρεις τι εχει μπει .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...