Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Εχω ενα dell 3521 5ετιας. Το χρησιμοποιω για multimedia χρηση οποτε δεν ειχα σκοπο να το αλλαξω.

Εδω και μια βδομαδα παρουσιαζει προβλημα στην τροφοδοσια και δε μπορει να φορτισει την μπαταρια. Βγαζει μηνυμα AC power adapter wattage and type cannot be determined.  Στη συνεχεια, το λαπτοπ κατεβαζει τοσο πολυ τις επιδοσεις που γινεται ουσιαστικα αχρηστο. Να σημειωσω οτι αν αφαιρεσω την μπαταρια, συνεχιζει να λειτουργει με τον ακριβως ιδιο τροπο.  Αν επιμεινω, και βαλω-βγαλω πολλες φορες το καλωδιο στο λαπτοπ, καποια στιγμη φορτιζει κανονικα και ανεβαζει επιδοσεις εκει που πρεπει.

Ολα τα παραπανω με εχουν οδηγησει στα εξης συμπερασματα.

-Δεν ειναι προβλημα της μπαταριας

-Πιθανο προβλημα τροφοδοτικου

-Πιθανο προβλημα στο βυσμα του λαπτοπ

-Πιθανο προβλημα στη motherboard

Το γεγονος οτι οταν παιζω με το βυσμα καποιες στιγμες επανερχεται, δε σημαινει οτι δεν ειναι θεμα motherboard αλλα θεμα επαφης; Και οτι ειτε το θυληκο του λαπτοπ ειτε το αρσενικο του τροφοδοτικου  εχει προβλημα;

Ανοιξα το λαπτοπ και αφαιρεσα το καλωδιο. Δε βλεπω καποια ορατη βλαβη, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν εχει.

Εχω κι ενα μεγαλυτερο τροφοδοτικο απο hp laptop με το οποιο παρουσιαζει την ιδια συμπεριφορα.

Αρα θεωρω το πλεον πιθανο, η βλαβη να ειναι στο power  jack του λαπτοπ.

Βρηκα ανταλλακτικο απο αμερικη. 
Να το παραγγειλω ή θα ειναι αδικος κοπος; Να το βαλω μπορω μονος μου χωρις προβλημα.

Καποια αλλη ιδεα;

https://www.ebay.com/itm/AC-DC-IN-POWER-JACK-Dell-Inspiron-15-3521-15-3537-15R-5521-15R-5537-M531R-0YF81X/232723297853?hash=item362f63b63d:g:nPsAAOSwjOxavMu8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κατέβασε το throttlestop, εχω ακριβώς το ιδιο πρόβλημα στο λαπτοπ της υπογραφής με το εργοστασιακό τροφοδοτικό. Το μόνο αρνητικό είναι οτι δεν φορτίζει την μπαταρία δυστυχώς.

Ουσιαστικά ο φορητός ενεργοποιεί το overheat protection και ρίχνει τέρμα τις επιδόσεις του, με το παραπάνω πρόγραμμα απλά θα "ξεκλειδώσεις" αυτόν τον κόφτη.

Εντός εγγύησης μου είχαν στείλει άλλο αλλα δυστυχώς σε μια κακοκαιρία πριν λιγο καιρό μου το ξέσκισε και αναγκαστικά έχω επιστρέψει στο προηγούμενο.

Άφησε το τροφοδοτικό εκτός ρεύματος ολο το βράδυ και δοκίμασε το πρωί να δεις αν το αναγνωρίζει σωστά. Εμένα έτσι στρώνει.

Επεξ/σία από Xristaras12
  • Like 1
Δημοσ.

Θα το δοκιμασω το προγραμμα γιατι σιγουρα θα με αφησει να το δουλευω κανονικα.  

Αρα πιστευεις οτι πιο πιθανο ειναι προβλημα τροφοδοτικου; Και οταν το βαζω-βγαζω δεν ειναι περιεργο που σε καποια φαση επανερχεται;

Δημοσ.

και εμένα το ίδιο έκανε στην αρχή, μετά απλά σταμάτησε να ακούει και σε αυτό. Απαξ και συνδεθεί στο ρεύμα πρέπει να το αφήσω όλη νύχτα (4-6 ώρες) για να συνέλθει και να μπορέσει να αναγνωριστει σωστά.

έχεις απο κανεναν γνωστό κανενα dell τροφοδοτικό να δεις; τα βύσματα είναι ίδια. Αν το άλλο στο αναγνωρίζει με τη μια χωρις πολλα πολλά 100% είναι το τροφοδοτικό.

Τουλάχιστον αν είναι αυτό θα μπορέσεις να δουλέψεις μέχρι να αντικαταστήσεις το τροφοδοτικό (απλά για να δουμε τι τελικά είναι καθώς θα μπορούσε να είναι και ενα απο αυτά που ανέφερες εξαρχής)

• Thanks 1
Δημοσ.

Οχι, δεν εχω καποιον με dell. 

Οκ, οπως μου τα λες, ειναι παρα πολυ πιθανο να φταιει το τροφοδοτικο.

Θα δω μηπως μπορεσω να βρω καποιο dell σε καταστημα για δοκιμη.

Δημοσ.

Μηπως απλως (sick!) τα ψιλοεφτυσε και εχει παψει να το αναγνωριζει πλεον σωστα = ως δικο τους / Dell
τροφοδοτικο, και του συμπεριφερεται ετσι -δυστυχως το κανουν πολλα Dell...- ωσαν να ειναι aftermarket?
https://www.dell.com/community/Laptops-General/AC-Adapter-Alert-quot-AC-power-adapter-wattage-and-type-cannot/td-p/3315057
https://www.quora.com/What-could-be-the-reason-of-the-error-message-“Alert-AC-power-adapter-wattage-and-type-cannot-be-determined-It-doesnt-appears-every-time-and-sometimes-gone-after-changing-an-adapter-socket-or-reinserting-the-plug
http://www.dell.com/support/article/gr/el/grbsdt1/sln148385/troubleshoot-ac-adapter-error-messages-on-dell-laptop-pc?lang=en

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να δωσω και ενημερωση για μελλοντικο ενδιαφερομενο.

Οπως ειπε ο φιλος xristaras12 , ηταν το τροφοδοτικο.

Αγορασα ενα ιδιων χαρακτηριστικων τριτου κατασκευαστη και το λαπτοπ λειτουργει σωστα.

Κοστος περιπου 15 ευρω. Η εταιρεια για το γνησιο μου ειπε 71 ευρω.

Στις 30/5/2018 στις 8:45 ΜΜ, Xristaras12 είπε

και εμένα το ίδιο έκανε στην αρχή, μετά απλά σταμάτησε να ακούει και σε αυτό. Απαξ και συνδεθεί στο ρεύμα πρέπει να το αφήσω όλη νύχτα (4-6 ώρες) για να συνέλθει και να μπορέσει να αναγνωριστει σωστά.

έχεις απο κανεναν γνωστό κανενα dell τροφοδοτικό να δεις; τα βύσματα είναι ίδια. Αν το άλλο στο αναγνωρίζει με τη μια χωρις πολλα πολλά 100% είναι το τροφοδοτικό.

Τουλάχιστον αν είναι αυτό θα μπορέσεις να δουλέψεις μέχρι να αντικαταστήσεις το τροφοδοτικό (απλά για να δουμε τι τελικά είναι καθώς θα μπορούσε να είναι και ενα απο αυτά που ανέφερες εξαρχής)

Σ ευχαριστω φιλε. Βοηθησες ουσιαστικα. Θα ξεκινουσα απο το βυσμα και μετα θα πηγαινα στο τροφοδοτικο. Αφου ειχες εμπειρια απο αντιστοιχη συμπεριφορα, ξεκινησα απο τροφοδοτικο.

Δημοσ.

Επειδη η Dell σε αυτα με τους φορτιστες εχει κανει τις αρκετα μεγαλες φουστιες,
εννοεις οτι πηρες 'ιμιτασιον' και δουλευει στο max, ενω φορτιζει κανονικα και τη
μπαταρια? Υποτιθεται οτι ειχε φροντισει(!) ωστε διχως τους δικους της να μην!😝

Δημοσ.

γράψε αν θες ποιο πήρες γιατί με ενδιαφέρει και εμένα και για το αν φορτίζει την μπαταρία.

Στις 13/6/2018 στις 12:19 ΜΜ, papafigos84 είπε

Για να δωσω και ενημερωση για μελλοντικο ενδιαφερομενο.

Οπως ειπε ο φιλος xristaras12 , ηταν το τροφοδοτικο.

Αγορασα ενα ιδιων χαρακτηριστικων τριτου κατασκευαστη και το λαπτοπ λειτουργει σωστα.

Κοστος περιπου 15 ευρω. Η εταιρεια για το γνησιο μου ειπε 71 ευρω.

Σ ευχαριστω φιλε. Βοηθησες ουσιαστικα. Θα ξεκινουσα απο το βυσμα και μετα θα πηγαινα στο τροφοδοτικο. Αφου ειχες εμπειρια απο αντιστοιχη συμπεριφορα, ξεκινησα απο τροφοδοτικο.

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/8467821/Akyga-AC-Adapter-65W-AK-ND-05.html

Aυτο πηρα παιδια. Το laptop μου ειναι το dell 3521 και απαιτει τροφοτικο  19.5v και 3.34 a.

Tο λαπτοπ λειτουργει ακριβως οπως πρεπει και η μπαταρια φορτιζει κανονικα. Επισης το προιον ειναι ποιοτικο.

Δημοσ.

κομπλέ, αυτό ήθελα γιατί και εγώ απο την συγκεκριμένη μάρκα είχα δει.

Εμένα ζητάει 90αρι τροφοδοτικό οπότε θα πάει παραπάνω η τιμή, το θέμα είνα οτι ξέρω που μπορώ να κινηθώ πλέον.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xristaras12 είπε

κομπλέ, αυτό ήθελα γιατί και εγώ απο την συγκεκριμένη μάρκα είχα δει.

Εμένα ζητάει 90αρι τροφοδοτικό οπότε θα πάει παραπάνω η τιμή, το θέμα είνα οτι ξέρω που μπορώ να κινηθώ πλέον.

13,30 βλεπω το 90αρι

Δημοσ.

19.5V 4.62A χρειάζομαι. Ναι και εγώ πάνω κάτω σε αυτές τις τιμές το βλέπω (είμαι επαρχία αυτο τον καιρό οπότε κοιτάζω πχ απο eshοp που έχει διπλα) το βρήκα 16€

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/13753846/Akyga-AC-Adapter-90W-AK-ND-53.html

Αυτο ειναι που χρειαζεσαι εσυ.  Απο το πρωτο μαγαζι παραγγειλα κι εγω το δικο μου. Παραγγειλα 1 το μεσημερι και την επομενη μερα στις 12 το ειχα σε ακριτικο νησι. Πληρωσα με καρτα και χρεωθηκα 3 ευρω για μεταφορικα.

Δημοσ.

H τιμολογηση τους, με ανησυχει: τα 65Watt από 11.47ε, τα 95W απο..12.25ε, ενω τα 130W απο 30.99ε!
Προφανως στα 130W δεν σε παιρνει να εισαι εντελως <μουφατζης>, οπως το μπορεις στα 65W: οπου
δεν θα ζοριζεται οποτε παιρνεις ανετα και <κινεζικο>, αλλα αναρωτιεμαι για την ποιοτητα(?) του 90Watt...
⚠️
Εν ολιγοις, ναι 'νταξει θα δοκιμαζα τον 65Watt, μα θα δεν ημουν απολυτως ανετος να παρω τον 95Watt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...