Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα.

Παρατηρώ οτι σε μηχανημα που έχω εναν ssd ο οποίος έχει λειτουργικό μέσα   υπάρχουν φάσεις που οταν κάνω εγκατάσταση ενα πρόγραμμα κολλάει γενικά το pc για κάνα λεπτό πχ μετα παίρνει φόρα και τρέχει..μετα ξανά το ίδιο.. η θερμοκρασία του δίσκου οταν κολλάει φτάνει τους 64 βαθμούς, Φταιει αυτό?

Ο hdd δέν ζεστενεται τόσο δέν πάει πάνω απο 45, να είναι θέμα του σκληρού γενικά? το pc  εχει ψύξη ο δισκος είναι δίπλα στον ανεμιστήρα..

τι προτείνετε να το κάνω να μην ζεστένετε τόσο πολύ? ειναι φυσιολογικό?ο επεξεργαστής παίζει 50-70 ανάλογα το ζόρισμα του.δεν νομίζω να ειναι θέμα airflow απλά μου κάνει εντύποση που ο δίσκος βαράει μεγαλύτερες θερμοκρασίες απο τον επεξεργαστή!

θερμοκρασία μητρικής με πολύωρη χρήση 45 βαθμοί και ταυτόχρονα ssd 10 βαθμοί πάνω 55!

μιλάω για τον  Sandisk SSD Plus 480GB

Επεξ/σία από mastoras007
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aν τα κολλήματα οφείλονται στον ssd , oταν θα συμβαίνουν αυτά θα πρέπει να χεις spikes μέχρι την κορυφή όπως φαινονται στην παρακατω φώτο με τον ocz trion στα αριστερα

burst-2.png

Απο κει και περα οι θερμοκρασίες σου ειναι πολύ υψηλες για sata ssd και ψιλοαδικαιολογητες χωρις ωστοσο να ειναι σιγουρο οτι οφειλονται σε αυτες τα κολλήματα. Θεωρητικα μεχρι τους 70 βαθμους πρεπει να δουλευει χωρις προβλημα.

Μπορεις να βαλεις ενα ανεμιστηρακι να τον φυσαει, ή αν ειναι εκτος εγγύησης μπορεις να τον ανοιξεις και να δεις αν εχει κανα thermal pad πανω στον controller που εχει ξεκολλησει και δεν κανει επαφή.

Ο συγκεκριμενος ssd ειναι γενικα αργος, αν και κυκλοφορησε με αρκετους διαφορετικους controllers και nand συνηθως dramless.

Δώσε δυο φωτο απο την αρχικη καρτελα και την καρτελα smart με το hd sentinel για να δουμε την κατασταση του δίσκου

Επεξ/σία από EddieObscurant
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...