GaGaS_Thess Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα . Η γυναίκα μου στις 08/06 και για 20 μέρες θα πρέπει λόγω ενός προβλήματος υγείας να μείνει σε καραντίνα μακριά απο κόσμο . Η μόνη λύση που υπάρχει είναι να πάει στο εξοχικό μόνη της . Το εξοχικό είναι στην μέση του πουθενά και φυσικά δεν υπάρχουν τηλέφωνα και ιντερνετ . Το διπλανό οικόπεδο σε απόσταση 40 μέτρων απο το σπίτι που θα μείνει έχει nova μέσω δορυφόρου μαζί με σταθερό τηλέφωνο μέσω δορυφόρου και ιντερνετ . Επειδή θα χρειαστεί ιντερνετ περισσότερο για κλήσεις μέσω skype με το παιδί και επειδή τα πακέτα των κινητών είναι ακριβά για τέτοια χρήση μίλησα με τον γείτονα και μου είπε εννοείται κάνε ότι θέλεις πέρνα να σου δώσω τα κλειδιά . Στο εξοχικό αυτή την στιγμή το wifi δεν πιάνει καθόλου . Πιάνει μόνο στην άκρη του φράχτη και αυτό με το ζόρι . Θα έχω πρόσβαση στο router . Τι λύση προτείνετε ; θα έχει μαζί της και Laptop Και κινητό . Να τραβήξω ένα καλώδιο δικτύου απο το διπλανό σπίτι μέχρι το δικό μας ; θα δουλεύει έτσι μόνο το laptop που λογικά θα μπορεί να γίνει Hot point για να δώσει και στο κινητό . Κάνω λάθος ; Δηλαδή να έχω κάπου μόνιμα το λαπτοπ συνδεμένο με καλώδιο και να μοιράζει wifi ασύρματα στις συσκευές κινητής . Νομίζω αν δεν κάνω λάθος τα Windows 10 το υποστηρίζουν . Αν όχι υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να το κάνει ; Να μοιράζει το ενσύρματο ενός υπολογιστή σε wifi ? Η 2η λύση είναι access point αλλά δεν έχω στήσει ποτέ . Τι θα πρέπει να προσέξω ; Θα πρέπει να μπει κάπου ενδιάμεσα να φανταστώ για να ξανα στείλει άλλο τόσο το σήμα ; το ενδιάμεσα θα είναι μέσα στο οικόπεδο εκτεθειμένο σε βροχές κτλπ . Η σύνδεση στα Windows 10 που έχει κάτω δεξιά στο ρολόι για HOT POINT είναι μόνο αν πάρει ασύρματα το ιντερνετ και το μοιράσει ; ή μοιράζει και το ενσύρματο ; Επεξ/σία 30 Μαΐου 2018 από GaGaS_Thess
ZauZ Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 1. Το πιο απλό και εύκολο είναι να τραβήξεις καλώδιο UTP. Είναι 40 μέτρα , δεν θα έχεις θέμα. Δεν θές καμία ρύθμιση και απλά κουμπώνεις τη μια άκρη στο router και την άλλη στο laptop. 2. Αγοράζεις αυτό (Ubiquiti NanoStation Loco M2) , το στρέφεις προς το γείτονα , σου δίνει κωδικό για WIFI και το ρυθμίζεις να δουλεύει ως δέκτης στο μέγιστο (θα πιάσεις λογικά full σήμα). Από το Ubiquiti βάζεις ένα μικρό UTP προς το laptop. https://www.skroutz.gr/s/5102889/Ubiquiti-NanoStation-Loco-M2.html Προσωπικά έχω κάνει και τα 2 σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις με απόλυτη επιτυχία και άριστο αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις. Η δεύτερη περίπτωση απλά μπορεί να σου φάει λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να βρεις πως ρυθμίζεις το Ubiquiti (μέσα από web interface) αλλά δεν είναι και τίποτα τραγικό αν θυμάμαι καλά. Περαστικά εύχομαι.
GaGaS_Thess Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημερα και σας ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις και τις ευχές. Διαβαζω οτι το hot spot στα 10 ρια θα ειναι αρκετα αργο σε σχέση με την απευθείας συνδεση. Skype θα μπορει να παιξει με καμερα? Η το ξεχναω? Εχει κανεις εμπειρία? Τωρα πουωεκανα μια δοκιμη στο σπιτι και σθνδεσα το κινητο στι hot spot του laptop ειδα να σερνομαι. Ηταν τυχαιο? Η λυση του Ubiquiti μαλλον αποριφθηκε γιατι τα εξοδα απο το χειρουργειο και το φαρμακο ειναι τετοια που και τα 50 € τα σκεφτομαι αυτη την στιγμή Επεξ/σία 31 Μαΐου 2018 από GaGaS_Thess
M@dB0x Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Αν εχεις καποιο παλιο wifi modem router απλα τραβας καλωδιο και το κανεις ευκολα ΑΡ και εχεις wifi σε ολο το σπιτι. Αλλιως παρε ενα ΑΡ με 30 ευρω και ειναι το ιδιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα