ximaira Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Καλησπέρα. Σε μια εταιρία που ξεκίνησα να εργάζομαι αντιμετοπίζω το εξής πρόβλημα. Σετάρω όλα τα pc στον ίδιο WORKGROUP ( 30 στο σύνολο) και βλέπω μόνο τα 14 από τα 30. Ένα από τα 30 pc βλέπει 28 αλλά κανένα δεν βλέπει 30. Τα PC είναι όλα ανοιχτα Power On Είναι όλα στο ίδιο WORKGROUP Αν κάνω ping από το ένα στο άλλο έχω απάντηση. Κάποια ιδέα;;;; Ευχαριστώ
asmilon Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Θα μπορουσες να δωσεις λιγες παραπανω πληροφοριες, πχ τι λειτουργικο εχουν τα μηχανηματα και ServicePack level ή Edition αν ειναι Win10? Εχεις εγκατεστημενο καποιο firewall; Τι ακριβως θες να κανεις ωστε απο ενα pc να βλεπεις τα υπολοιπα 29; Αν χτυπησεις στο Run \\<ΟΝΟΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ> ή την IP του, φορτωνει κατι ή βγαζει καποιο μηνυμα λαθους;
vAg0s97 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Μήπως δεν έχουν ρυθμιστεί όλα στο κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης ότι ανήκουν σε Οικιακό Δίκτυο ή Δίκτυο Εργασίας; Άμα ένα pc έχει ορίσει την σύνδεσή του ως Δημόσια, δεν πρόκειται να διαφημίζεται στα άλλα pc. Άμα δεν παίζει αυτό το θέμα από μεριάς λειτουργικού συστήματος, τότε κάτι παίζει από μεριάς switch. Δηλαδή, άμα είναι manageable το switch μπορεί να έχουν οριστεί σε διαφορετικά VLANs και έτσι να μην βλέπονται μεταξύ τους.
ximaira Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Λοιπόν, καταρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρων. Τα pc έχουν 18 Windows 10 Pro και 12 Windows 7 Ultimate. Υπάρχει ένα Zyxel firewall Στο run με \\192.168.30.115 πχ μου βγάζει να κάνει login με Username και Password και μόλις τα βάζω βλέπω τα αρχεία του χρήστη κανονικά. Θέλω να τους βλέπω στο δίκτυο για να μπορώ να τους μεταφέρω στηο Desktop καποια files που χρειάζονται κ να μν τα σέλνω με email. VAGOS97 Το πρώτο που είπες να το δω τώρα για το switch που μπορώ να το δω αυτό που μου λες;;;
sstratos Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Πρέπει να εχουν ολα τα pc απο τουλάχιστον ενα φάκελο κοινόχρηστο στο δικτυο. Να ειναι ενεργοποιημένο ο εντοπισμός δικτύου απενεργοποιηση κοινης χρησης με προστασια κωδικου προσβασης και κρυπτογραφηση 40 bit οχι 128
vAg0s97 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Χμμ, εφόσον παίζουν τα pings μεταξύ τους σε όλα τα pc , η πιο εύκολη λύση για την δουλειά που θες να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις 3rd party program , το οποίο θα είναι εγκατεστημένο σε όλα τα pc και να τους πετάς αρχεία και να διαχειρίζεσαι ότι άλλο θες εξ αποστάσεως από την οθόνη σου (εντός εταιρικού δικτύου πάντα). Υπάρχουν σίγουρα τέτοια προγράμματα, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει, επομένως δεν έχω να σου προτείνω κάτι. Αλλά άμα το ψάξεις σίγουρα θα βρεις
ximaira Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 sstatos Είναι όλα τα PC όπως είπες. Τα pc με win10 είναι Prive/Work και τα pc με win 7 είναι Work Vag0s97 υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να μπορώ να βλεπω real time τα στατιστικά του δικτύου να βλέπω τα PC και να μπορώ να σεταρω δικαιώματα ;
M@dB0x Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Αφου τα βλεπεις με π.χ. \\192.168.30.115 καντο αυτο ενα map drive και τραβα και κανα shortcut στις επιφανεις εργασιας και εισαι κυριος.
ximaira Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 M@DB0X και αυτό που λες είναι μια λύση αλλα θα πρέπει να κάνω στο Desktop 30 shorcts για ολα τα pc. Εγώ θα ήθελα να το κάνω να λειτουργεί για να μπορώ να έχω το control ολου του δικτύου. Μήπως ξέρεις κάποιο πρόγραμμα για να το κάνω αυτό;;;
M@dB0x Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Ε και τι εγινε? κανε 30 shortcut, 1 λεπτο θα κανεις, βασικα εγω αυτο κανω συνεχεια οταν στηνω δικτυα επειδη βολευει τους χρηστες. Προγραμμα για στατιστικα υπαρχουν μερικα free αλλα δε λενε και πολλα. Το ping αν ειναι <=1ms ξερεις οτι εισαι οκ. Για δικαιωματα πρεπει να εχεις server και να στησεις domain. Aλλιως με πατεντες με πολλαπλα user profiles με passes και τα μοιραζεις εκει που θες. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2018 από M@dB0x
ximaira Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 υπάρχει server. μπορεις να μου πεις ενα tuttorial για να φτιαξω domain γτ δεν το έχω ξανακάνει;;;
M@dB0x Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Ε καλα τωρα, εδω θες διαβασμα πολυ. Ξεκινας απο google και στρωνεσαι. Και να εισαι ιδιαιτερα προσεκτικος σε οτι κανεις.
prixtis Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, ximaira είπε M@DB0X και αυτό που λες είναι μια λύση αλλα θα πρέπει να κάνω στο Desktop 30 shorcts για ολα τα pc. Εγώ θα ήθελα να το κάνω να λειτουργεί για να μπορώ να έχω το control ολου του δικτύου. Μήπως ξέρεις κάποιο πρόγραμμα για να το κάνω αυτό;;; Για να έχεις τον έλεγχο του δικτύου πρέπει, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, να σταματήσεις να δουλεύεις με workgroups και να στήσεις Active Directory που απαιτεί Windows Server και τις ανάλογες άδειες. Και μιας και δεν έχεις γνώσεις και εμπειρία από AD, καλό θα ήταν να πληρώσετε κάποιον επαγγελματία του χώρου να σας το στήσει, μιας και δεν μιλάμε για μικρό δίκτυο 5 τερματικών. 1
ximaira Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Είδα ότι Discovery Method μερικά WSD και άλλα είναι NETBIOS παίζει κάποιο ρόλο αυτό;; Οι εκτυπωτές είναι σε SSDP
29gk Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Τα pc με τα 10αρια, αναβαθμιστηκαν στην εκδοση 1803 μηπως;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα