Προς το περιεχόμενο

Λάστιχα για σκουτεράκι (επείγει!)

fonzi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άντε  που θα αλλάζουμε λάστιχα κάθε δύο χρόνια, αν δε βγούν λινά έξω δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασης. Απλά κάθε χρόνο προσαρμόζεις την οδήγησή σου. Μέχρι να γλιστράει ακομή κ με 20 χιλιόμετρα σε τάρμακ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

33 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Το εμπρος από το πίσω λάστιχο τις μοτοσυκλέτες τοποθετείται ανάποδα

Το ένα είναι για επιβράδυνση(φρενάρισμα) μπροστινό και το άλλο είναι για επιτάχυνση πίσω

οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μη βάλω κάποιο front πίσω ανάποδα;

39 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Θα στα πει αυτά ο λαστιχάς σου

Δεν έχω δικό μου λαστιχά. Όπου βρω καλύτερη προσφορά πάω αναλόγως.

Εμπιστοσύνη σε θέμα ασφάλειας δεν έχω σε κανέναν και για τίποτα. Ψάχνω πάντα την πιο έγκυρη και αξιόπιστη πληροφορία.

Απλώς έχω την απορία: Αν ήταν το ίδιο ακριβώς front-rear γιατί οι εταιρείες τα χαρακτηρίζουν και δεν τους έχουν απλώς ενδείξεις φοράς για μπροστά ή πίσω τοποθέτηση;

• 2 χρόνια αργότερα...
Στις 30/5/2018 στις 8:18 ΜΜ, orck είπε

Αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι αυτοι οι "κανονες" δεν ισχυουν. Ισως να βοηθανε τους λαστιχαδες αλλα περαν αυτοι δεν συμβαλουν στην ασφαλεια. Οταν το λαστιχο αρχισει να γλιστραει, οταν μειωθει αισθητα το πελμα του η οταν εχει ξεραθει με αποτελεσμα να σκιζεται τοτε αλλαζουμε λαστιχα, ειτε τα βαλαμε πριν απο ενα χρονο ειτε ειχει καυσωνα, ειτε εχουμε λεφτα ειτε οχι.
Εαν διαφωνεις θα ηθελα να μου εξηγησεις την αποψη του "κανονα των 2 ετων".

δεν ειναι θεμα κανονα αλλα μερικων ειδικων συνθηκων της χωρας μας

1) τα λαστιχα οι εταιριες θα τα φτιαχνουν με γνωμονα εμας, ειμαστε παρα πολυ μικρη αγορα

2) εμεις εχουμε μεγαλυτερη μεση θερμοκρασια απο τις βορειες χωρες, συχνα και καυσωνες

3) τραγικους δρομους απο αποψη προσφυσης, ειδικα στην αθηνα λογω ακομα μεγαλυτερης χρησης

4) κακη κουλτουρα συντηρησης των οχηματων, φυσικα παιζει ρολο και η οικονομικη κατασταση

οποτε ευκολα μπορει να εχεις ενα σκουτερακι σαν του φιλου, που κανει ελαχιστα χιλιομετρα, αλλα εχει φαει 2 καλοκαιρια πχ στον ηλιο, και εφοσον δεν κινειται και πολυ ανετα μπορει να ειναι και με λαθος πιεσεις και να εχει σκευρωσει και ο σκελετος του ελαστικου

το αποτελεσμα ειναι ενα λαστιχο που επειδη δεν εχει κανει χιλιομετρα δεν εχει κατεβει το πελμα, αλλα εχει πολυκαιρισει και εχει ξεραθει εχει γινει πετρα και ανετα μπορει να μεινει σε αυτη την καστασταση για πολλα ακομα χρονια

αν ο οδηγος ειναι κουλαριστος και ηρεμος δεν καταλαβαινει καμια διαφορα, δεν το οδηγα και καθε μερα ... και το αφηνει ετσι

μια φορα ομως αν στραβωσει η φαση και εχει και κανα ψιλοβροχο και πατησει κανεις και κανα αποτομο φρενο μπροστα

πατας τα φρενα λιγο αποτομα και εισαι ξαπλα και μετα αναρωτιεσαι τι που ποιος και γιατι ...

για αυτο λοιπον καλο ειναι τα λαστιχα ανεξαρτητα τα χιλιομετρα στην ελλαδα μολις βγαλουν 2 καλοκαιρια αλλαγη με την πρωτη βροχη του σεπτέμβρη

• 2 χρόνια αργότερα...

Ενεργοποιώ αυτό το θέμα ξανά γιατί έχω απορία και για να μη φτιάχνω άλλο θέμα.
Αγόρασα πριν λίγες μέρες Scooter SYM Symphony ST (το υδρόψυκτο 125cc, καινούργιο). Έχει ακόμα τα εργοστασιακά του λάστιχα (Cheng Shin είναι, made in China -όχι πως είναι κακά για αυτό το λόγο-) και σε αρκετές πηγές στο διαδίκτυο διαβάζω πως θέλουν αλλαγή. Ένας γνωστός μου που πήρε παρόμοιο μοντέλο μου είπε να τα αλλάξω άμεσα γιατί είναι νάιλον.
Το θέμα είναι πως εγώ δεν έχω προσέξει κάτι (όπως πχ να νιώθω πως γλιστράει και άμα πατήσω απότομα φρένο έχω φύγει για πλάκα). Από την άλλη άμα είναι να γίνει στραβή, θα είναι αργά.

Το κύριο πρόβλημα μου είναι ότι ίσως θα κάνω βλακεία αλλάζοντας τα με τόσο λίγα χιλιόμετρα. Από την άλλη με την ασφάλεια δε παίζουμε καθόλου και δε θέλω να είναι αργά όταν το αποφασίσω και γίνει η στραβή.

Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία να μου πει γνώμες; Εγώ σε 2 λαστιχάδικα που πήγα μου είπε ο ένας άλλαξε τα άμεσα γιατί είναι μούφα. Ενώ ο δεύτερος μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να τα αλλάξω εφόσον είναι ολοκαίνουργια και να περιμένω να βγει το καλοκαίρι και μετά να το δούμε ξανά.

9 minutes ago, Jpapadakis95 said:

Αγόρασα πριν λίγες μέρες Scooter SYM Symphony ST (το υδρόψυκτο 125cc, καινούργιο). Έχει ακόμα τα εργοστασιακά του λάστιχα (Cheng Shin είναι, made in China -όχι πως είναι κακά για αυτό το λόγο-) και σε αρκετές πηγές στο διαδίκτυο διαβάζω πως θέλουν αλλαγή. Ένας γνωστός μου που πήρε παρόμοιο μοντέλο μου είπε να τα αλλάξω άμεσα γιατί είναι νάιλον.
Το θέμα είναι πως εγώ δεν έχω προσέξει κάτι (όπως πχ να νιώθω πως γλιστράει και άμα πατήσω απότομα φρένο έχω φύγει για πλάκα). Από την άλλη άμα είναι να γίνει στραβή, θα είναι αργά.

Το κύριο πρόβλημα μου είναι ότι ίσως θα κάνω βλακεία αλλάζοντας τα με τόσο λίγα χιλιόμετρα. Από την άλλη με την ασφάλεια δε παίζουμε καθόλου και δε θέλω να είναι αργά όταν το αποφασίσω και γίνει η στραβή.

Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία να μου πει γνώμες; Εγώ σε 2 λαστιχάδικα που πήγα μου είπε ο ένας άλλαξε τα άμεσα γιατί είναι μούφα. Ενώ ο δεύτερος μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να τα αλλάξω εφόσον είναι ολοκαίνουργια και να περιμένω να βγει το καλοκαίρι και μετά να το δούμε ξανά.

τα λάστιχα είναι επικίνδυνα και να πας να τα αλλάξεις βάζοντας τα Dunlop Scootsmart.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Jpapadakis95 είπε

Ενώ ο δεύτερος μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να τα αλλάξω εφόσον είναι ολοκαίνουργια και να περιμένω να βγει το καλοκαίρι και μετά να το δούμε ξανά.

Eγώ αυτό θα έκανα.

Επεξ/σία από pano
  • Like 1

47 λεπτά πριν, greekfragma είπε

τα λάστιχα είναι επικίνδυνα και να πας να τα αλλάξεις βάζοντας τα Dunlop Scootsmart.

Επικίνδυνα για ποιο λόγο ακριβώς; (Ειλικρινά ρωτάω. Δεν ειρωνεύομαι). Όσο για τον κατασκευαστή, θα το έχω στο υπόψιν όταν επιλέξω

1 ώρα πριν, Jpapadakis95 είπε

Το θέμα είναι εσύ όταν οδηγάς αυτό τον λίγο καιρό τι άποψη έχεις. Δηλαδή πχ στις στροφές κρατιέται καλά ή νιώθεις πως με ένα φρενάρισμα έχεις φύγει για πλάκα; Στις ανηφόρες πως το βλέπεις; Στην κίνηση; Στο απότομο σταμάτημα; 

Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα τηλέφωνο σε έναν τρίτο λαστιχά και θα ρωτούσα αν μπορούσα να περάσω να δούνε τα λάστιχα. Μετά αν μου έλεγε ότι είναι μια χαρά θα ρωτούσα γιατί. Και αν μου έλεγε πως θέλουν άλλαγμα (είτε άμεσα, είτε έμμεσα) θα ρωτούσα πάλι το γιατί. Γενικά δεν είναι κάτι που πρέπει να ρισκάρεις. Ψάξου. Διότι εξωτερικά τα λάστιχα μπορεί να φαίνονται άριστα αλλά από ποιότητα να μη κάνουν ούτε για ποδήλατο (τρόπος του λέγειν).

Γενικά κυκλοφορεί πως τα μαμά λάστιχα σε μηχανάκια είναι για πέταμα. Τώρα αν είναι αλήθεια ή όχι, δε μπορώ να το ξέρω. Πάντως αν εσύ δε νιώθεις ασφαλής με αυτά τα λάστιχα για τον Α ή Β λόγο, πήγαινε για μια τρίτη άποψη όπως είπα. Από εκεί βλέπεις. Αν ακόμα και μετά από την άποψη του τρίτου νιώθεις ανασφάλεια, άλλαξε τα να σου φύγει η έννοια. 

είναι για πέταμα επιβεβαιωμένο από αρκετούς αναβάτες έμπειρους. οι άπειροι δεν έχουν μέτρο σύγκρισης. ακούστε και εμάς που οδηγούμε μηχανές πολλά χρόνια.

βάλτε επώνυμο και πετάξτε το κινέζικο ξύλο που νομίζετε οτι είναι ελαστικό.

• Like 1

Στις 28/4/2023 στις 12:06 ΠΜ, greekfragma είπε

είναι για πέταμα επιβεβαιωμένο από αρκετούς αναβάτες έμπειρους. οι άπειροι δεν έχουν μέτρο σύγκρισης. ακούστε και εμάς που οδηγούμε μηχανές πολλά χρόνια.

βάλτε επώνυμο και πετάξτε το κινέζικο ξύλο που νομίζετε οτι είναι ελαστικό.

+1000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...