fonzi Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους. Το σκουτεράκι είναι Aprlia sportcity 50 και φοράει 120/70/14. Σήμερα με 2 άτομα σε πολύ ελαφρύ φρενάρισμα σε ευθεία (φανάρι) το μπροστινό γλίστρησε πολύ. Άφησα το φρένο και το γλυτώσαμε το πέσιμο... Το δοκίμασα και μόνος μου - γλιστράει. Τα λάστιχα που φοράει είναι αυτά που είχε όταν αγοράστηκε καινούριο (nylon πρώτης τοποθέτησης). Παραγωγή 2010. Το μηχανάκι εχει ελάχιστα χιλιόμετρα, γύρω στις 3.000 συνολικά. Πάμε λοιπόν άμεσα, διότι το χρειάζομαι επειδή ξέμεινα από αμάξι, για καινούρια. Με δεδομένο ότι γράφω πολύ λίγα χλμ/έτος και συνεπώς δεν με ενδιαφέρει καθόλου η αντοχή σε χλμ αλλά μόνο σε χρόνο ζωής (να μην ξεραίνονται ή καίγονται σύντομα) θέλω κάτι με πολύ μαλακή γόμα που όμως θα διατηρεί σχετικά καλή πρόσφυση στο χρόνο (πχ μετά από 1-2 χρόνια που ζήτημα να έχω κάνει 1000 χλμ. με αυτά τα λάστιχα). Επεξ/σία 30 Μαΐου 2018 από fonzi
DhZou Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Ρωτάς κάτι πολύ εξειδικευμένο και δύσκολα κάποιος εδώ μέσα θα ξέρει να σου δώσει σαφή απάντηση. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στο λαστιχά σου και να του ζητήσεις να σου προτείνει. Δεν θα έχεις και πολλές επιλογές σε λάστιχα για 50άρι σκούτερ.
Alphaleader Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, fonzi είπε Καλημέρα σε όλους. Το σκουτεράκι είναι Aprlia sportcity 50 και φοράει 120/70/14. Σήμερα με 2 άτομα σε πολύ ελαφρύ φρενάρισμα σε ευθεία (φανάρι) το μπροστινό γλίστρησε πολύ. Άφησα το φρένο και το γλυτώσαμε το πέσιμο... Το δοκίμασα και μόνος μου - γλιστράει. Τα λάστιχα που φοράει είναι αυτά που είχε όταν αγοράστηκε καινούριο (nylon πρώτης τοποθέτησης). Παραγωγή 2010. Το μηχανάκι εχει ελάχιστα χιλιόμετρα, γύρω στις 3.000 συνολικά. Πάμε λοιπόν άμεσα, διότι το χρειάζομαι επειδή ξέμεινα από αμάξι, για καινούρια. Με δεδομένο ότι γράφω πολύ λίγα χλμ/έτος και συνεπώς δεν με ενδιαφέρει καθόλου η αντοχή σε χλμ αλλά μόνο σε χρόνο ζωής (να μην ξεραίνονται ή καίγονται σύντομα) θέλω κάτι με πολύ μαλακή γόμα που όμως θα διατηρεί σχετικά καλή πρόσφυση στο χρόνο (πχ μετά από 1-2 χρόνια που ζήτημα να έχω κάνει 1000 χλμ. με αυτά τα λάστιχα). Συνηθως στα λάστιχα ή θα εχεις καλη προσφυση και μικρο χρόνο ζωής, ή καλο χρόνο ζωής και μετρια/κακη προσφυση. Οτι και να πάρεις, ο χρόνος θα το σκοτώσει. Ενδεικτικά μπορεις να δοκιμάσεις Micheli City Grip, Metzeler Feel Free, Dunlop Scootsmart. Υπολογιζεις γυρω στα 100-120 ευρώ. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2018 από Alphaleader
NikosKallithea Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Στις μοτοσυκλέτες τα λάστιχα αλλάζουμε κάθε δύο χρόνια, ασχέτως χιλιομέτρων Αυτός είναι ο κανόνας. Βάλε λοιπόν ένα λαστιχάκι και είσαι σούπερ
lary7 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Λαστιχο που να βγαζει πανω απο 2-3 χρονια δεν θα βρεις. Αν δεν κανεις χιλιομετρα βαλε το φθηνοτερο επωνυμο με την λογικη οτι σε 3 χρονια θα το ξανα-αλλαξεις και ας εχεις κανει 1000χλμ. Εναλλακτικα δοκιμαζεις το Heidenau K66 που ειναι μαλακο και σχεδον χειμερινο λαστιχο αλλα το κοστος του ειναι μεγαλυτερο.
orck Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 40 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Στις μοτοσυκλέτες τα λάστιχα αλλάζουμε κάθε δύο χρόνια, ασχέτως χιλιομέτρων Αυτός είναι ο κανόνας. Βάλε λοιπόν ένα λαστιχάκι και είσαι σούπερ Γιατί είναι αυτό ο κανόνας; Έχω στο σκούτερ λάστιχα εδώ και 3 χρόνια και δεν γλιστραει. Βέβαια και η οδήγηση μου δεν ευνοεί να δείξει τέτοια συμπεριφορά, με άλλα λόγια πάω σαν κότα.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, orck είπε Γιατί είναι αυτό ο κανόνας; Έχω στο σκούτερ λάστιχα εδώ και 3 χρόνια και δεν γλιστραει. Βέβαια και η οδήγηση μου δεν ευνοεί να δείξει τέτοια συμπεριφορά, με άλλα λόγια πάω σαν κότα. Αν πας σαν κοτα δεν χρειάζεσαι λάστιχα μπορείς να πας και με τις ζάντες 😋
orck Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι αυτοι οι "κανονες" δεν ισχυουν. Ισως να βοηθανε τους λαστιχαδες αλλα περαν αυτοι δεν συμβαλουν στην ασφαλεια. Οταν το λαστιχο αρχισει να γλιστραει, οταν μειωθει αισθητα το πελμα του η οταν εχει ξεραθει με αποτελεσμα να σκιζεται τοτε αλλαζουμε λαστιχα, ειτε τα βαλαμε πριν απο ενα χρονο ειτε ειχει καυσωνα, ειτε εχουμε λεφτα ειτε οχι. Εαν διαφωνεις θα ηθελα να μου εξηγησεις την αποψη του "κανονα των 2 ετων". 1
Fronimitis Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 10 λεπτά πριν, orck είπε Αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι αυτοι οι "κανονες" δεν ισχυουν. Ισως να βοηθανε τους λαστιχαδες αλλα περαν αυτοι δεν συμβαλουν στην ασφαλεια. Οταν το λαστιχο αρχισει να γλιστραει, οταν μειωθει αισθητα το πελμα του η οταν εχει ξεραθει με αποτελεσμα να σκιζεται τοτε αλλαζουμε λαστιχα, ειτε τα βαλαμε πριν απο ενα χρονο ειτε ειχει καυσωνα, ειτε εχουμε λεφτα ειτε οχι. Εαν διαφωνεις θα ηθελα να μου εξηγησεις την αποψη του "κανονα των 2 ετων". Σκεφτηκες ομως πως οταν αρχισει να γλυστραει ισως ειναι αργα; Δεν το λενε μονο οι λαστιχαδες,αλλα κι οι κατασκευαστες.Τωρα αν εσυ θες να τα φορας και 10 χρονια κανε οτι νομιζεις αλλα δεν χρειαζεται να το γραφεις κι εδω. 1
orck Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Fronimitis είπε Σκεφτηκες ομως πως οταν αρχισει να γλυστραει ισως ειναι αργα; Δεν το λενε μονο οι λαστιχαδες,αλλα κι οι κατασκευαστες.Τωρα αν εσυ θες να τα φορας και 10 χρονια κανε οτι νομιζεις αλλα δεν χρειαζεται να το γραφεις κι εδω. Δυο λινκ στα γρηγορα που μου βγηκαν στην πρωτη σελιδα αναζητησης. Εαν αναφερε καποιος 10 χρονια να πας να του πεις οτι ειναι λαθος νοοτροπια αυτη. Εγω παντως δεν ειπα ποτε και πουθενα για 10 χρονια. http://www.rediff.com/getahead/report/biking-and-motoring-signs-its-time-to-change-your-motorcycle-tyres/20160503.htm https://moto.michelin.com/motorbike/michelin/desktop/DC/en/safe-riding/when-to-change-my-tyres.html ΥΓ, εισαι λαστιχας; Επεξ/σία 30 Μαΐου 2018 από orck
NikosKallithea Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, orck είπε Αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι αυτοι οι "κανονες" δεν ισχυουν. Ισως να βοηθανε τους λαστιχαδες αλλα περαν αυτοι δεν συμβαλουν στην ασφαλεια. Οταν το λαστιχο αρχισει να γλιστραει, οταν μειωθει αισθητα το πελμα του η οταν εχει ξεραθει με αποτελεσμα να σκιζεται τοτε αλλαζουμε λαστιχα, ειτε τα βαλαμε πριν απο ενα χρονο ειτε ειχει καυσωνα, ειτε εχουμε λεφτα ειτε οχι. Εαν διαφωνεις θα ηθελα να μου εξηγησεις την αποψη του "κανονα των 2 ετων". Δεν θα προλάβεις να φτάσεις ποτε στην κατάσταση να σκίζεται το πελμα, θα εχεις στουκαρει πολύ πιο πριν Εγω που το τραβάω λιγο(μερικες φορες) καμιά τριετία περίπου προς το τέλος ουτε φρενάρω ουτε πλαγιάζω γιατι η μοτοσυκλέτα ειναι σαν να βρίσκετε σε παγοδρόμιο Βέβαια εδω μιλαμε για ενα 50αρι σκουτερακι και η τριετια ειναι πιστεύω οκ αν δεν εισαι καγκουρας αλλά η 8ετια του φίλου έστω και για σκουτερ ειναι απαράδεκτη και για να κλεισω αν βαζει καθε 3 χρονια στο σκουτερακι ενα φρέσκο λαστιχακι είναι μια χαρα, εξ άλλου δεν νομίζω οτι ειναι και τοσο μεγάλο το κόστος, 2
Fronimitis Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 51 λεπτά πριν, orck είπε Δυο λινκ στα γρηγορα που μου βγηκαν στην πρωτη σελιδα αναζητησης. Εαν αναφερε καποιος 10 χρονια να πας να του πεις οτι ειναι λαθος νοοτροπια αυτη. Εγω παντως δεν ειπα ποτε και πουθενα για 10 χρονια. http://www.rediff.com/getahead/report/biking-and-motoring-signs-its-time-to-change-your-motorcycle-tyres/20160503.htm https://moto.michelin.com/motorbike/michelin/desktop/DC/en/safe-riding/when-to-change-my-tyres.html ΥΓ, εισαι λαστιχας; Οχι δεν ειμαι λαστιχας αλλα χρησιμοποιω στην δουλεια ενα σκουτερ.Στο παπακι ναι κρατανε χωρις να νιωθεις ανασφαλης 3ετια τα ελαστικα,αλλα στο σκουτερ με τιποτα. Εσυ μπορει να πας και με 20χλμ/ωρα ,αλλα σε κανονικη οδηγηση γλυστρανε. Τα λινκς δε μου λενε κατι.Οδηγω καθημερινα και ξερω. Και πριν πεις οτι αγοραζουμε Κινεζικα ελαστικα,Michelin φοραω τωρα.
fonzi Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Μετά από μια σύντομη έρευνα αγοράς βρίσκω διαθέσιμα τα παρακάτω σε τιμή από 120 έως 130 περασμένα: Bridgestone Hoop B03 Front 120/70/14 55S Metzeler Feelfree Front 120/70/14 55S Dunlop ScootSmart Front-Rear 120/70/14 55S Θα έλεγα να βάλω τα bridgestone που γενικά ακούω καλά λόγια, αλλά με προβληματίζει που είναι με ένδειξη front οπότε για πίσω απλώς θα μπει ανάποδα που δεν ξέρω αν είναι σωστό...
NikosKallithea Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Το εμπρος από το πίσω λάστιχο τις μοτοσυκλέτες τοποθετείται ανάποδα Το ένα είναι για επιβράδυνση(φρενάρισμα) μπροστινό και το άλλο είναι για επιτάχυνση πίσω
thanasisxask Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Michelin city grip σε sym gts 300 δεν γλίστρησε πότε, ούτε και στον τρίτο χρόνο που τα άλλαξα λόγο φθοράς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα