cpc464 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα Εχω στο main pc 3 δίσκους του ενός terrabyte οι οποίοι χρησίμευαν κυρίως για backup, είναι sata2 με 100% υγεία και τους έχω αρκετά χρόνια,τα δεδομένα που έχουν πλεόν δέν μου είναι και τόσο απαραίτητα,τί θα ήταν ποιό χρήσιμο?, να πάρω έναν ssd και να τους αφήσω ώς έχει, η να πάρω έναν μηχανικό δίσκο των 4 tb και να τους κρατήσω για το dock που έχω ,αφού φυσικά κάνω μεταφορά στον νέο ότι θέλω να κρατήσω. budget γύρω στα 100 € . Επεξ/σία 30 Μαΐου 2018 από cpc464
gio23 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Αν δεν έχεις ssd θα σου πρότεινα να πάρεις και να κρατήσεις τους δίσκους ως έχουν.Είναι must πλέον και θα δείς διαφορά. Αργοτερα μπορείς να πάρεις και ένα 4TB. Στην ίδια θέση ήμουν κι εγώ.4 δίσκους από 1ΤΒ αλλά προτίμησα πρώτα να πάρω τον ssd. 1
cpc464 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 35 λεπτά πριν, gio23 είπε Αν δεν έχεις ssd θα σου πρότεινα να πάρεις και να κρατήσεις τους δίσκους ως έχουν.Είναι must πλέον και θα δείς διαφορά. Αργοτερα μπορείς να πάρεις και ένα 4TB. Στην ίδια θέση ήμουν κι εγώ.4 δίσκους από 1ΤΒ αλλά προτίμησα πρώτα να πάρω τον ssd. Εχω ssd αλλά τα 120 είναι λίγα πλέον,μάλλον θα πάρω έναν mx500 και θα πάω μετά σε hdd.
BlueBlood7 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Βασικοί κανόνες που ακολουθώ είναι: 1) ssd για λειτουργικό και εφαρμογές. Άντε και 1 με δύο παιχνίδια που παίζω πιο συχνά. Εξαρτάται από την χωρητικότητα του ssd. Από 250 έως 500 GB είναι καλά νομίζω. 2) HDD_1 για παιχνίδια. Η χωρητικότητα εξαρτάται από το πόσα παιχνίδια έχει ο καθένας. Η ταχύτητα του δίσκου προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. 3) HDD_2 για αποθήκη για οτιδήποτε άλλα αρχεία έχω. Μικρός σε χωρητικότητα 1 ή 2 TB στις 5400 στροφές. 4) Κάθε τι καινούργιο που βάζω στον HDD_2 ανά τακτικά διαστήματα το κάνω backup σε άλλους δύο δίσκους HDD_3 και HDD_4 των 4 TB. Ο HDD_3 είναι πιστό αντίγραφο του HDD_4. Και οι δύο είναι έξω από το pc σε Docking και εκτός δικτύου για τον φόβο των ransomware. Εννοείται ότι το backup σε αυτούς γίνεται χωρίς δίκτυο αφού πρώτα ελέγχεται εξονυχιστικά για malware. Οι χωρητικότητες είναι διαφορετικές για τον καθέναν. Μικρότερες ή μεγαλύτερες. Προαιρετικά O HDD_1 μπορεί να αντικατασταθεί από ssd. Η χωρητικότητά του εξαρτάται από τα παιχνίδια και το budget του καθενός. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2018 από BlueBlood7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα