Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, grs είπε

Τι εννοείς αν βάλεις άλλο επεξεργαστή; Όπως και να 'χει, είναι θέμα budget από εδώ και πέρα. Αρχικά έγραψες για 250-300, αν είσαι ακόμη σε αυτό πας στην σύνθεση intel που σου πρότεινα. Άν όμως διατίθεσαι να ανέβεις στα 300+ (330) πας στην σύνθεση του Τάκη. Απλά τα πράγματα, και οι δυο συνθέσεις θα σε καλύψουν άνετα αν η χρήση είναι αυτή που έγραψες ότι προορίζεται (γρήγορο άνοιγμα-browsing κτλ, δηλαδή για δουλειά γραφείου).

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

jeandoumpier οκ θα το δω και θα επιλέξω. Μάλλον θα πάω στη δικιά σου πρόταση, φαίνεται μια χαρά. Να ρωτήσω και κάτι πιο γενικό θέλω όμως. Στο setup δεν περιλαμβάνουμε πουθενά κάρτα γραφικών, και καλά κάναμε γιατί δεν το θέλω για παιχνίδια, παρά μόνο για δουλειά. Η ερώτηση μου έχεις ως εξής: πως θα πάρω σήμα από την μητρική και να την συνδέσω στην οθόνη που έχω (να σημειώθει ότι η οθόνη είναι σχετικά παλιά και έχει  θύρα SCART). Σε ένα φίλο που είχα πάει και φτιάχναμε το PC, όταν είχαμε συνδέσει την μητρική με την οθόνη (με HDMI) δεν έβγαζε σήμα. Πρέπει να κάνω κάποια ειδική ρύθμιση από τις ρυθμίσεις για τα βγάζει σήμα από την μητρική?

Επισκέπτης
Δημοσ.

τι εννοείς οθόνη με scart?

s-video composite?

οι σύγχρονες μητρικές βγάζουν συνήθως vga + HDMI

θα πρέπει να βρεις ανταπτορα από vga σε αυτο που θες λογικα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, lamprosk είπε

τι εννοείς οθόνη με scart?

s-video composite?

οι σύγχρονες μητρικές βγάζουν συνήθως vga + HDMI

θα πρέπει να βρεις ανταπτορα από vga σε αυτο που θες λογικα

Ναι με συγχωρείς VGA εννοούσα. Οταν συνδέω το HDMI στην μητρική και στην οθόνη τότε δεν μου βγάζει καθόλου εικόνα στην οθόνη. Αν το βαλω στην κάρτα γραφικων τότε έχω μια χαρά (Αυτό σε υπολογιστή φίλου). Εγώ τώρα που δεν θα συμπεριλάβω κάρτα, πως θα μου βγάζει εικόνα στην οθόνη?? 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, grs είπε

Ναι με συγχωρείς VGA εννοούσα. Οταν συνδέω το HDMI στην μητρική και στην οθόνη τότε δεν μου βγάζει καθόλου εικόνα στην οθόνη. Αν το βαλω στην κάρτα γραφικων τότε έχω μια χαρά (Αυτό σε υπολογιστή φίλου). Εγώ τώρα που δεν θα συμπεριλάβω κάρτα, πως θα μου βγάζει εικόνα στην οθόνη?? 

Μήπως ο cpu του φίλου σου δεν είχε ενσωματωμένη gpu ;

Επισκέπτης
Δημοσ.

αν έχει είσοδο η οθόνη HDMI και η μητρική έξοδο HDMI και η cpu έχει ενσωματωμένα γραφικά και δεν έχεις βάλει άλλη κάρτα γραφικών στη μητρική, τότε πάρεις εικόνα στην οθόνη

αν δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω δε θα δεις τιποτα

σε κάτι παλιές οθόνες θυμάμαι ότι αν δεν συνδεες στο vga δεν εβλεπες boot screen αλλα εβλεπες εικόνα μόνο όταν φορτώναν τα Windows

Δημοσ.
4 ώρες πριν, lamprosk είπε

αν έχει είσοδο η οθόνη HDMI και η μητρική έξοδο HDMI και η cpu έχει ενσωματωμένα γραφικά και δεν έχεις βάλει άλλη κάρτα γραφικών στη μητρική, τότε πάρεις εικόνα στην οθόνη

αν δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω δε θα δεις τιποτα

σε κάτι παλιές οθόνες θυμάμαι ότι αν δεν συνδεες στο vga δεν εβλεπες boot screen αλλα εβλεπες εικόνα μόνο όταν φορτώναν τα Windows

Αρα εν ολίγοις,  πρέπει να παρω επεξεργαστή που να έχει ενσωματωμένα γραφικά 

Επισκέπτης
Δημοσ.

κοίτα για τη χρήση που το θες, δεν έχεις λόγο να πάρεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών έτσι κι αλλιώς

κ επειδή μιλάμε για καινούγιο μηχάνημα, καλλίτερα είναι επεξεργαστής με ενσωματωμένα γραφικά, εφόσον εξασφαλίσεις ότι η μητρική έχει έξοδο vga για να μπορείς να συνδέεις την οθόνη σου (ή ότι τέλος πάντων αυτή υποστηρίζει για να μην έχεις πρόβλημα)

αν αργότερα αποφασίσεις να βάλεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών θα πρέπει να έχει και αυτή την έξοδο εικόνας που χρειάζεσαι για να τη συνδέσεις στην οθόνη σου

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, grs είπε

Αρα εν ολίγοις,  πρέπει να παρω επεξεργαστή που να έχει ενσωματωμένα γραφικά 

Οι επεξεργαστές που σου προτάθηκαν έχουν όλοι ενσωματωμένα γραφικά, άρα είσαι εντάξει. Από αυτόν που σου πρότεινα εγώ (g4560) έχει καλύτερα γραφικά αυτός ο οποίος κουμπώνει ακριβώς με τα ίδια υπόλοιπα κομμάτια που ήταν στην σύνθεση. Είναι 13€ ακριβότερος. Για τη χρήση που θα κάνεις όμως, σε καλύπτουν αμφότεροι-δεν σε ενδιαφέρει το ''επίπεδο'' των γραφικών αφού προορίζεται για δουλειά. Δηλαδή και ταινίες να θες να δεις κτλ μια χαρά αρκούν.

Επισκέπτης
Δημοσ.

ναι, αλλά με intel πλατφορμα είναι κλειδωμένο το μηχάνημα και καταδικασμένο στο 1151 socket

ενώ σε ΑΜ4 της AMD θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή μέχρι το 2020-21 να κάνει μια εύκολη αναβάθμιση σε μελλοντικό μοντέρνο cpu/apu

https://www.skroutz.gr/s/11943820/Asrock-A320M-HDV.html

https://www.skroutz.gr/s/14023216/AMD-Ryzen-3-2200G-Box.html?keyphrase=2200g

https://www.skroutz.gr/s/8261565/TeamGroup-Elite-4GB-DDR4-2400MHz-TED44G2400C1601.html

https://www.skroutz.gr/s/11825339/Kingston-A400-240GB.html

https://www.skroutz.gr/c/28/cases-koutia/f/769662/ensomatomeno-trofodotiko.html?o=pc+case&order_by=pricevat&order_dir=asc

με 270-280€ έχεις σούπερ μηχάνημα

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, lamprosk είπε

Άν θέλει να πάει σε AM4 λόγω μακροβιότερου socket (είναι ένα δυνατό επιχείρημα αυτό), καλύτερα ας δώσει κάτι παραπάνω και να πάει στην πρόταση του adtakh πιο πάνω που-κατά την άποψή μου- πληρεί κάποιες προϋποθέσεις ποιοτικών κομματιών και αξιοπιστίας σε σχέση με αυτό που έφτιαξες (ξέρω ότι το έκανες λόγω χαμηλού budget καθαρά, δεν υπάρχει θέμα). Ποιοτικότερη μητρική, μνήμες στα 3000 όπως πρέπει για τον 2200g, ανεξάρτητο τροφοδοτικό σαφώς καλύτερο από κάποιο ενσωματωμένο στο case, και αξιόπιστος και ταχύτατος ssd. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, jeandoumpier είπε

Οι επεξεργαστές που σου προτάθηκαν έχουν όλοι ενσωματωμένα γραφικά, άρα είσαι εντάξει. Από αυτόν που σου πρότεινα εγώ (g4560) έχει καλύτερα γραφικά αυτός ο οποίος κουμπώνει ακριβώς με τα ίδια υπόλοιπα κομμάτια που ήταν στην σύνθεση. Είναι 13€ ακριβότερος. Για τη χρήση που θα κάνεις όμως, σε καλύπτουν αμφότεροι-δεν σε ενδιαφέρει το ''επίπεδο'' των γραφικών αφού προορίζεται για δουλειά. Δηλαδή και ταινίες να θες να δεις κτλ μια χαρά αρκούν.

Τους είδα τους επεξεργαστές για το αν έχουν γραφικά ή όχι. Επειδή κατέληξα, παρήγγειλα τα κομμάτια, και για να είμαι πιο ακριβής, παρήγγειλα το set up του jeandoumpier το 2ο αυτό με τον καλύτερο  επεξεργαστή και τη μητρική. Τελικό ποσό 337€. Ντάξει ξεφύγαμε λίγο αλλά νομίζω αξίζει τα λεφτά του. 

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους, για τις προτάσεις και το χρόνο που αφιέρωσατε για να βρείτε τα προϊόντα. Να στε καλά παιδιά!! 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 7/6/2018 στις 1:51 ΠΜ, jeandoumpier είπε

337 εννοείς μαζί με τον hdd λογικά,οπότε οκ.

Ναι όλα μαζί

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/6/2018 στις 3:18 ΜΜ, jeandoumpier είπε

Να σε ρωτήσω κάτι jeandoumpier. Ο επεξεργαστής Intel Core i3-6100 ( link στο τέλος), έχει ενσωματωμένα γραφικά ? Εγώ όπως είδα έχει, όμως όταν συνδέω καλώδιο HDMI στην μητρική αντί στην κάρτα γραφικών, δεν βγάζει σήμα. Τι πρέπει να κάνω για αυτό ?

https://www.skroutz.gr/s/7546182/Intel-Core-i3-6100-Box.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...