Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγκεκριμένα θα ήθελα να κατασκευάσω ένα σύστημα, το οποίο θα είναι αποκλειστικά για δουλειά και όχι για gaming. Να ανοίγει γρήγορα, να κάνει γρήγορο browsing, και να έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο για να μπορώ να αποθηκεύω αρχεία. Χρειάζομαι μόνο κουτί και τα υλικά, δηλαδή μητρική, SSD, RAM  κτλ.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε :

Χρήση υπολογιστή :

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Δημοσ.
8 ώρες πριν, tanasen01 είπε

Ποσό που διαθέτουμε : 250-300

Χρήση υπολογιστή : κυρίως για χρήση δουλειάς, ας πούμε mails, χρήση libre office (και γενικότερα τέτοια)

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.  Όχι δεν χρειάζομαι οθόνη. Μελλοντικά θα το δω, με δική μου υπευθυνότητα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Τίποτα από αυτά 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Κοντά στην Αθήνα. Μπορώ να κατέβω και εγώ αν χρειαστεί να αγοράσω κάποια πράγματα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν με ενοχλεί, αρκεί να είναι πιο προσιτό σε εμένα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από εμένα θα συναρμολογηθεί το σύστημα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows κατά κύριο λόγο, αλλά έχω τις γνώσεις από Software και μπορώ να βάλω ή να αλλάξω το λειτουργικό οποιαδήποτε στιγμή

Δημοσ.
2 ώρες πριν, grs είπε

Σε αυτό το budget μπορείς να πας σε ακριβώς προηγούμενης γενιάς pentium g, για σύστημα γραφείου θα σε καλύψει και με το παραπάνω η παρακάτω σύνθεση. Από e-gate.gr, βρίσκεται στο Μαρούσι και κάνουν και συναρμολόγηση αν ζητήσεις.

Υ.Γ. Για τον νέο pentium (g5400+mobo) θα ξεπερνούσαμε τα 300€, συγκεκριμένα θα ήμασταν κοντά στα 330€. Άν διατίθεσαι να δώσεις τόσα, πας εκεί.

e-gate.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/5/2018 στις 12:02 ΜΜ, jeandoumpier είπε

Σε αυτό το budget μπορείς να πας σε ακριβώς προηγούμενης γενιάς pentium g, για σύστημα γραφείου θα σε καλύψει και με το παραπάνω η παρακάτω σύνθεση. Από e-gate.gr, βρίσκεται στο Μαρούσι και κάνουν και συναρμολόγηση αν ζητήσεις.

Υ.Γ. Για τον νέο pentium (g5400+mobo) θα ξεπερνούσαμε τα 300€, συγκεκριμένα θα ήμασταν κοντά στα 330€. Άν διατίθεσαι να δώσεις τόσα, πας εκεί.

e-gate.jpg

Όλα καλά. Όμως έχω έναν ενδοιασμό, για τον επεξεργαστή. Ας πούμε να μην πάρω το συγκεκριμένο γιατί, νομίζω είναι παλιά έκδοση (δεν ξέρω πολλά από τιςπαλιές εκδόσεις των CPU sorry ).  Είχα στο μυάλο μου ας πούμε έναν i3, ξέρω ότι είναι ακριβώς αλλά  έχει μόλις 30 ευρώ παραπάνω από αυτόν. Για τα άλλα φαίνονται μια χαρά.  Επίσης να ευχαριστήσω για την βοήθεια που μου έδωσε ο jeandoumpier

Επεξ/σία από grs
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, grs είπε

Όλα καλά. Όμως έχω έναν ενδοιασμό, για τον επεξεργαστή. Ας πούμε να μην πάρω το συγκεκριμένο γιατί, νομίζω είναι παλιά έκδοση (δεν ξέρω πολλά από τιςπαλιές εκδόσεις των CPU sorry ).  Είχα στο μυάλο μου ας πούμε έναν i3, ξέρω ότι είναι ακριβώς αλλά  έχει μόλις 30 ευρώ παραπάνω από αυτόν. Για τα άλλα φαίνονται μια χαρά.  Επίσης να ευχαριστήσω για την βοήθεια που μου έδωσε ο jeandoumpier

Έθεσες μπάτζετ 250-300€ και πάνω  σε αυτό σου έκανα συνθεση. Και πάλι όμως, δεν ξέρω αν αξίζει να δώσεις αρκετά  περισσότερα για χρήση γραφειου. Έχω σχεδόν ίδιο συστημα σε γραφείο για τους ίδιους λόγους που το θέλεις και εσύ και πετάει. Μην ξεχνάς ότι είναι 2/4 ο συγκεκριμένος επεξεργαστής. Και η 8αρα μνήμη με τον ssd κάνουν πολύ πιο γρήγορο το σύστημα.

Υ.Γ. Όχι, αν εννοείς λόγω του "pentium" δεν είναι η παλιά έκδοση (οι pentium που ξέραμε και είχαμε κάποτε). Βγαίνουν και σήμερα σύγχρονοι pentium , το όνομα σηματοδοτεί μια απλή-φθηνότερη κατηγορία επεξεργαστών που όμως για χρήση γραφείου είναι ιδανικοί.

Βάζεις και ως δεύτερο έναν hdd - https://www.e-gate.gr/465214/western-digital-caviar-blue-1tb-sata-iii-wd10ezex για να αποθηκεύεις και αρχεία (αν θες πολλά και μεγάλα) και είσαι οκ. Ή αν σου αρκεί, βάζεις έναν μεγάλο ssd μόνο https://www.e-gate.gr/596029/crucial-mx500-250gb-2-5-sata-iii-ct250mx500ssd1 και καθάρισες. Πάντως αν αποθηκεύεις μόνο αρχεία office, κείμενα κτλ και ο 128αρης που σου έβαλα στην αρχική σύνθεση σου αρκεί.

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, grs είπε

Σαν i3 συμπεριφέρεται ο συγκεκριμένος.

Δες το υστερόγραφό του άν ανέβεις λίγο παραπάνω σε χρήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/5/2018 στις 8:59 ΠΜ, grs είπε
Στις 30/5/2018 στις 12:25 ΠΜ, tanasen01 είπε

Ποσό που διαθέτουμε : 250-300

Χρήση υπολογιστή : κυρίως για χρήση δουλειάς, ας πούμε mails, χρήση libre office (και γενικότερα τέτοια)

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.  Όχι δεν χρειάζομαι οθόνη. Μελλοντικά θα το δω, με δική μου υπευθυνότητα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Τίποτα από αυτά 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Κοντά στην Αθήνα. Μπορώ να κατέβω και εγώ αν χρειαστεί να αγοράσω κάποια πράγματα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν με ενοχλεί, αρκεί να είναι πιο προσιτό σε εμένα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από εμένα θα συναρμολογηθεί το σύστημα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows κατά κύριο λόγο, αλλά έχω τις γνώσεις από Software και μπορώ να βάλω ή να αλλάξω το λειτουργικό οποιαδήποτε στιγμή

Στιγμιότυπο από 2018-05-31 19-52-23.png

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 3
Δημοσ.

Αφού μιλάμε για δουλειά γραφείου, περιττά η dual channel ram και το Β350 chipset. Σωστός ο Τάκης. Και η επιλογή G5400/4560 βέβαια είναι πολύ καλή για office pc.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και από άλλο κατάστημα με καλύτερη μητρική , καλύτερες μνήμες και μάλλον καλύτερο κουτί.

Το askadam είναι το κατάστημα.

https://askadam.gr/kalathi

Στιγμιότυπο από 2018-05-31 20-07-02.png

Αν υπάρχει λόγος να πέσει στο 300€ και κάτω, τότε

μνήμες CRUCIAL 8GB DDR4 2666Mhz

SSD KINGSTONE A400 120GB

GIGABYTE A320M-S2H

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Αναφέρομαι, αρχικά, στο σχόλιο του radiohead, για το update, γιατί είχα πάει σε ένα φίλο μου να φτιάξουμε το PC του, και δεν μας άνοιγε λόγο αναβάθμισης της κάρτας η οποία δεν ήταν από το εργοστάσιό της, αλλά ήθελε να γίνει επιπλέον από κάποιον άλλο. Επίσης θα σταθώ σε αυτό που είπε ότι <<συμπεριφέρεται σαν i3 ο συγκεκριμένος επεξεργαστής.>> Και επειδή θέλω να κερδίσω κάποια λεφτά, ακόμα και 20 ευρώ νομίζω πως θα συνεχίσω στην πρόταση του jeandoumpierΩστόσο αν θεωρείται πως θα πρέπει να πάρω την επιλογή του Τάκη και αξίζουν τα 40-50 ευρώ παραπάνω να το κάνω.

Ευχαριστώ για το χρόνο και την βοήθεια που δίνεται!

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, grs είπε

Αναφέρομαι, αρχικά, στο σχόλιο του radiohead, για το update, γιατί είχα πάει σε ένα φίλο μου να φτιάξουμε το PC του, και δεν μας άνοιγε λόγο αναβάθμισης της κάρτας η οποία δεν ήταν από το εργοστάσιό της, αλλά ήθελε να γίνει επιπλέον από κάποιον άλλο. Επίσης θα σταθώ σε αυτό που είπε ότι <<συμπεριφέρεται σαν i3 ο συγκεκριμένος επεξεργαστής.>> Και επειδή θέλω να κερδίσω κάποια λεφτά, ακόμα και 20 ευρώ νομίζω πως θα συνεχίσω στην πρόταση του jeandoumpierΩστόσο αν θεωρείται πως θα πρέπει να πάρω την επιλογή του Τάκη και αξίζουν τα 40-50 ευρώ παραπάνω να το κάνω.

Ευχαριστώ για το χρόνο και την βοήθεια που δίνεται!

Αν χρησιμοποιείτε στη δουλειά μεγάλα αρχεία excel ή μεγάλες databases όπου χρειάζεται επεξεργαστική ισχύ, οι 4 πυρήνες θα βοηθούν περισσότερο. Αν όχι, μάλλον δεν θα δεις διαφορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρταται την δουλειά γραφείου που κανείς.

Πχ. Στην δουλειά μου τρέχω το office με 11 πρότυπα βιβλία που κλολωνοποιουνται μέσω ρουτίνας και παίρνουν εξαρτήσεις μεταξύ τους. 

Αμέσως μετά για κάθε βιβλίο υπάρχουν ρουτίνες που κάνουν την δουλειά προγνώσεων , εντολών , κλονωποιησξς φύλλων εργασίας και πολλαπλασιασμού εξαρτήσεων.

Ξεκίνησα και εγώ με την ταπεινή πεπατημένη του ότι δεν χρειάζεται το δυνατό συστημα για την δουλειά και πήρα κάτι διπυρηνα I3 τότε. 

Αναγκάστηκα να βάλω την εταιρία σε έξοδα για αναβάθμιση στο 3μηνο σε επεξεργαστή I5 και πλέον θα την ξαναβάλω σε έξοδα για 8 πυρήνα συστήματα τύπου Ryzen 2700. 

Στο μεταξύ αλλά 3 συστήματα τότε στήθηκαν με Fx 8320 για τον ίδιο λογο γιατί ήταν περίπου 30% ταχύτερα από τους τότε I5 ανάλογου κόστους σε αυτό που έκανα.

Δεν γίνεται να κάνει 10 λεπτά ένα σύστημα για να ολοκληρώσει την ρουτίνα μακροεντολών και κανένα τριλεπτο για να κλονωποιησει ένα φύλλο ενός βιβλίου και να δώσει εξαρτήσεις ....

Το λιγοτεροοιπον που θα κοιτούσα θα ήταν ένας 2200G  .... Ακόμα κι αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω μνήμες στα 2400mhz και μητρική των 48€ πχ. ASROCK A320 DSG 

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
Στις 1/6/2018 στις 8:53 ΠΜ, adtakhs είπε

Εξαρταται την δουλειά γραφείου που κανείς.

Πχ. Στην δουλειά μου τρέχω το office με 11 πρότυπα βιβλία που κλολωνοποιουνται μέσω ρουτίνας και παίρνουν εξαρτήσεις μεταξύ τους. 

Αμέσως μετά για κάθε βιβλίο υπάρχουν ρουτίνες που κάνουν την δουλειά προγνώσεων , εντολών , κλονωποιησξς φύλλων εργασίας και πολλαπλασιασμού εξαρτήσεων.

Ξεκίνησα και εγώ με την ταπεινή πεπατημένη του ότι δεν χρειάζεται το δυνατό συστημα για την δουλειά και πήρα κάτι διπυρηνα I3 τότε. 

Αναγκάστηκα να βάλω την εταιρία σε έξοδα για αναβάθμιση στο 3μηνο σε επεξεργαστή I5 και πλέον θα την ξαναβάλω σε έξοδα για 8 πυρήνα συστήματα τύπου Ryzen 2700. 

Στο μεταξύ αλλά 3 συστήματα τότε στήθηκαν με Fx 8320 για τον ίδιο λογο γιατί ήταν περίπου 30% ταχύτερα από τους τότε I5 ανάλογου κόστους σε αυτό που έκανα.

Δεν γίνεται να κάνει 10 λεπτά ένα σύστημα για να ολοκληρώσει την ρουτίνα μακροεντολών και κανένα τριλεπτο για να κλονωποιησει ένα φύλλο ενός βιβλίου και να δώσει εξαρτήσεις ....

Το λιγοτεροοιπον που θα κοιτούσα θα ήταν ένας 2200G  .... Ακόμα κι αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω μνήμες στα 2400mhz και μητρική των 48€ πχ. ASROCK A320 DSG 

Καταλαβαίνω ότι η δουλειά που κάνεις πολύ απαιτητική, όμως δεν νομίζω ποτέ να φτάσω τέτοιο σημείο. Ωστόσο επειδή ποτέ δεν ξέρω που θα φτάσουν οι απαιτήσεις μιας δουλειάς νομίζω πως  θα επιλέξω το δικό σου set-up, αφού στα ίδια λεφτά με το πρώτο είναι, αν βάλω άλλο επεξεργαστή. Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας. Για ότι νεότερο ή κάποια απορία θα ενημερώσω εδώ. !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...