Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν Εκκινεί με Τίποτα!!!

Καλησπέρα σε όλους

Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν ένα χρόνο περίπου, όταν ο υπολογιστής είχε αρχίσει να επαν-εκκινεί μόνος του. Διαπίστωσα (εκείνη την εποχή), πως στιγμιαία σταματούσε ο σκληρός και αμέσως επαν-εκκινούσε. Τσεκάροντας, κατάλαβα πως ο σκληρός αναβόσβηνε και όταν κουνούσα τον κονέκτορα (molex) τροφοδοσίας του. Χρησιμοποιώντας άλλον κονέκτορα (άλλη γραμμή από το τροφοδοτικό), έλυσα το πρόβλημα για κάνα εξάμηνο.

Είναι κάνα δίμηνο που το πρόβλημα επανήλθε, αλλά αυτή τη φορά όσο κι αν κουνούσα τις καλωδιώσεις που «φεύγουν» από το τροφοδοτικό, ο δίσκος εξακολουθούσε να λειτουργεί ακάθεκτος. Επίσης, οι επαν-εκκινήσεις αυτή τη φορά είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν «συνοδευόντουσαν» από διακοπές του σκληρού. Το σύστημα, έφτασε σε σημείο να επιχειρεί επανεκκίνηση στην επανεκκίνηση (αμέτρητες φορές) χωρίς αποτέλεσμα.

Σε κατάσταση «Ασφαλούς Λειτουργίας», δούλευε κανονικά. Επιχείρησα με όλους (θα έλεγα) τους τρόπους που παρέχουν τα Windows 7 να διορθώσω το πρόβλημα, αλλά μάταια! Τα διαγνωστικά των Windows μου ανέφεραν δύο προβλήματα που δεν μπορούσαν να τα διορθώσουν - α) κάποια ενδεχόμενη πρόσφατη εγκατάσταση λογισμικού και β) λάθος του συστήματος (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων).
Πρόσφατα είχα εγκαταστήσει μια έκδοση BETA του Google Chrome, αλλά το πρόβλημα προϋπήρχε, μα όχι σε τέτοιο βαθμό.

Bootάροντας από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, προσπάθησα να κάνω επαναφορά του συστήματος από ένα Backup που έχω σε αυτόν το δίσκο, αλλά, ενώ η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, το Backup δεν εγκαταστάθηκε.

Στη συνέχεια, Bootάροντας από τον οδηγό DVD προσπάθησα επανειλημμένα να κάνω format, αλλά...
Ενώ έκανε σωστά την «Αντιγραφή αρχείων των Windows», την «Επέκταση αρχείων των Windows», την «Εγκατάσταση δυνατοτήτων», την «Εγκατάσταση ενημερώσεων», δεν τελείωσε ποτέ και καμία φορά τη φάση,  «Ολοκλήρωση εγκατάστασης», «παγώνοντας-κρασάροντας» σε μια μπλε εικόνα από αυτές που εμφανίζονται στις διάφορες φάσεις της εκκίνησης των Windows 7.
Φυσικά, το ίδιο «πάγωμα», της ίδιας εικόνας, «έχω» τώρα ποια και όταν δοκιμάζω να εκκινήσω το σύστημα!

Τελικά, πιστεύω, πως από την αρχή, τυχαία γεγονότα με οδήγησαν σε λάθος εκτιμήσεις και όλες αυτές οι επαν-εκκινήσεις καμία σχέση δεν είχαν με την τροφοδοσία.

SOS!!!

Δημοσ.

μηπως απλα ταχει παιξει ο σκληρος...δεν εχεις κανα αλλο να δοκιμασεις να δεις...

επισης αν εχεις δυο ραμ δοκιμασε με μια μια ξεχωριστα...

ε μετα το ποιο λογικο ειναι μητρικη αλλα θελει ψαξιμο γενικα...

  • Like 1
Δημοσ.

τι να σου πω αν δε δοκιμασεις πραγματα δε θα βγαλεις ακρη ιδικα αν ειναι μητρικη..

πρεπει ενα ενα να τσεκαρεις αν ειναι οκ ουσιαστικα γιαυτο λεω ξεκινα

με σκληρο και  μνημες γιατι μπλε οθονες ιδικα πολλες φορες ειναι απο μνημες

αλλιως πολυ πιθανος ενοχος και η μητρικη ..

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, geo1962 είπε

Τα διαγνωστικά των Windows δε μου «έδειξαν» πρόβλημα ούτε στις μνήμες ούτε στο σκληρό!

Τα windows δεν έχουν διαγνωστικά για τον δίσκο ή την μνήμη.
Κατέβασε το hirens boot cd, μετέφερε το σε usb με το rufus ή κάψτο σε cd και μπούταρε από αυτό. Στην αρχική οθόνη έχει το memtest. Κάνε έναν διαγνωστικό στις μνήμες να δεις αν είναι εντάξει.

Αν οι μνήμες είναι εντάξει, βρες το hdsentinel στις dos εφαρμογές και δεν αν ο δίσκος είναι 100%

Μετά είναι η κάρτα γραφικών. Αν έχει η μητρική ενσωματωμένη και έχεις αυτόνομη κάρτα, βγάλτην και άσε της μητρικής. Τέλος, αν δε φταίει τίποτα από αυτά, πρέπει να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτά που προτείνει ο micos000 μου είναι πολύ δύσκολα, πρώτον γιατί τώρα δουλεύω από ένα Netbook και μου λείπουν κάποιες «ανέσεις» και δεύτερον, είμαι τόσο άσχετος, που όταν λέει ο micos000 «βρες το hdsentinel στις dos εφαρμογές», δεν καταλαβαίνω τίποτα!

Όσο για το τροφοδοτικό, είναι ένα πολύ παλιό, το PEGASUS ATX-350 PT (EC), αλλά όπως ανάφερα και παραπάνω, σε κατάσταση «Ασφαλούς Λειτουργίας», το σύστημα δούλευε κανονικά (μέχρι πριν επιχειρήσω το format).
Τώρα, βρίσκεται στη φάση «Ολοκλήρωση εγκατάστασης», όπου μου ζητάει επαν-εκκίνηση για να ολοκληρώσει αυτή τη φάση (όπως «μου λέει»), του «επιτρέπω» την επαν-εκκίνηση μέσω του παραθύρου διαλόγου που ανοίγει κάθε φορά και αυτό επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά χωρίς να μπορεί να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη φάση «Ολοκλήρωση εγκατάστασης».

Δημοσ.

Δώσε περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα σου. Απ' ότι κατάλαβα είναι desktop, οπότε αν έχεις αυτόνομη κάρτα γραφικών και η μητρική σου έχει ενσωματωμένη (θα έχει βύσμα για μόνιτορ) θα πρότεινα να την αφαιρέσεις και να δοκιμάσεις με την vga της μητρικής.

Δημοσ.

Ξεκινάς σίγουρα με δοκιμή άλλου τροφοδοτικού και ακόμη πιο σίγουρα με την αλλαγή του τροφοδοτικού με καινούργιο της προκοπής 40-60 ευρώ.

ΥΓ: Pegasus έχει βγάλει πολύ καλά running παπούτσια η NIKE 😜

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι desktop και δεν έχω αυτόνομη κάρτα γραφικών
Μητρική ASROCK G31M-S
Μνήμη DDR2 2x2GB
CPU Intel E7500 64bit
Σκληρός WD 500GB, 7200 RPM, 3.5", SATA ΙΙ
DVD Writer Samsung
Τροφοδοτικό PEGASUS ATX-350 PT (EC)
Windows 7   64bit

Σίγουρα ξεκινάω από τροφοδοτικό!

Από την άλλη, κάνω και τη σκέψη να αντικαταστήσω (πέρα από το
τροφοδοτικό), μητρική, μνήμη και CPU με μεταχειρισμένα τετραετίας πάνω-
κάτω...

Επανερχόμενος στο πρόβλημα, η προσπάθεια για format «σταματάει» πάντα στο
ίδιο σημείο, πλην μιας φοράς που έφτασε μέχρι το τέλος της διαδικασίας
του format αλλά, δεν την τελείωσε...

Επεξ/σία από geo1962
Δημοσ.

Πρέπει να ενσωματώσεις το HD Sentinel το οποίο είναι για έλεγχο των δίσκων, σε ένα φλασάκι με τον παρακάτω τρόπο

https://www.hdsentinel.com/usbboot.php

Ότι αρχεία έχεις στο φλασάκι θα διαγραφούν, οπότε τα παίρνεις από εκεί. 

Δημοσ.

Θα κάνω τον έλεγχο του δίσκου με το HD Sentinel, αλλά δε βρίσκω USB Stick μικρότερο από 4GB...

Και κάτι άλλο. Με δεδομένο πως το τροφοδοτικό μου αυτή η στιγμή είναι το PEGASUS ATX-350 T (EC) και έχοντας κατά νου πως στο κουτί που στεγάζεται το σύστημά μου έχει το τροφοδοτικό επάνω-ψηλά, ποιο από τα παρακάτω ταιριάζει-συνεργάζεται με το κουτί μου και ποιο θα μου προτείνατε ως ποιο ποιοτικό, ανεξαρτήτου τιμής; Τα έχω «μπλέξει»...

https://www.e-shop.gr/psu-zalman-zm500-tx-500w-80-plus-white-p-PER.815934

https://www.e-shop.gr/psu-zalman-zm600-tx-600w-80-plus-white-p-PER.815935

https://www.e-shop.gr/psu-zalman-zm700-tx-700w-80-plus-white-p-PER.815936

https://www.e-shop.gr/psu-zalman-zm500-gvm-500w-80-plus-bronze-p-
PER.817948

https://www.e-shop.gr/psu-zalman-zm600-gvm-600w-80-plus-bronze-p-
PER.817949

https://www.e-shop.gr/psu-zalman-zm700-gvm-700w-80-plus-bronze-p-
PER.817950

https://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-masterwatt-500-lite-p-PER.817632

https://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-elite-series-600w-rs-600-acab-m4-
p-PER.814997

https://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-elite-series-600w-rs600-acabm2-
wi-p-PER.807687

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται το φλασάκι να είναι μικρότερο από 4gb. Ας είναι και 4 και 8.

Δώσε budget για τροφοδοτικό και ποιο κατάστημα σε βολεύει. Eshop και you.gr  έχει σχεδόν παντού.

 

Δημοσ.

https://www.you.gr/pc-parts/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/trofodotika/trofodotiko-(psu)-corsair-cx450-450w-80-bronze

https://www.you.gr/pc-parts/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/trofodotika/trofodotiko-(psu)-thermaltake-smart-rgb-500w

Κανένα από τα δύο δεν είναι Modular. Το 1ο βγαίνει και σε modular αλλά στο you έχει 68 ευρώ. Και τα δύο έχουν 5 χρόνια εγγύηση. Από το eshop με 5 χρόνια σε αυτά χρήματα πάπαλα. Προτιμότερο το corsair.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...