Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τη. ίδια  ατύχημα  είχα κ εγώ και τελικά βρηκα τυχαία  ένα παιδί  που ασχολείται  με επισκευές κ με 300€ μου έβαλε  γνησια οθόνη.  απο τη μου είπε αγοράζει κινητα με θέματα τα κάνει κομμάτια και τα βάζει για να είναι γνησια η οθόνη ήταν σχεδόν  καινούργια  . 

εδώ το link του  .

https://www.facebook.com/technicomputer0/

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 minutes ago, 017 said:

Τη. ίδια  ατύχημα  είχα κ εγώ και τελικά βρηκα τυχαία  ένα παιδί  που ασχολείται  με επισκευές κ με 300€ μου έβαλε  γνησια οθόνη.  απο τη μου είπε αγοράζει κινητα με θέματα τα κάνει κομμάτια και τα βάζει για να είναι γνησια η οθόνη ήταν σχεδόν  καινούργια  . 

εδώ το link του  .

360€ δεν είναι στα επίσημα με 6 μήνες εγγύηση;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, 017 είπε

εδώ το link του  .

Δεν υπάρχουν οθόνες γνήσιες εκτός των επίσημων εξουσιοδοτημένων καταστημάτων, να ξέρεις φίλε μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, thodoris20s said:

Δεν υπάρχουν οθόνες γνήσιες εκτός των επίσημων εξουσιοδοτημένων καταστημάτων, να ξέρεις φίλε μου

Εννοεί ότι η οθόνη βγήκε από άλλο, χαλασμένο X. Αλλά και πάλι, μεταχειρισμένη οθόνη και χαμένη εγγύηση για 60€?

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, thodoris20s είπε

Το γνωρίζω  πολυ καλά αυτό. Η οπως το λέτε η αν βγει απο άλλη συσκευή  στη περίπτωση  μου αυτό είχε γίνει:)

1 λεπτό πριν, CheOnWeb είπε

Εννοεί ότι η οθόνη βγήκε από άλλο, χαλασμένο X. Αλλά και πάλι, μεταχειρισμένη οθόνη και χαμένη εγγύηση για 60€?

Τότε είχε 450€ η επσικευη  πριν 6 μήνες .  απλά χάζευα  και βρηκα αυτό το θέμα.  και είπα αυτό που είχα βρει 

• Like 1
  • Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 4/6/2018 στις 8:02 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Η Apple αναγκαστηκε και δινει 2 χρονια εγγυηση κανονικα σε ΟΛΗ την ευρωπαικη ενωση οπως και ο καθε κατασκευαστης που  πουλαει οτιδηποτε εντος αυτης. Τα δυο χρονια εγγυησης αποτελουν την αποκαλουμενη  «νομιμη εγγυηση» η οποια ειναι η ελαχιστη απαιτητη στην Ε.Ε. και υπερισχυει σε καθε περιπτωση της «εμπορικης εγγυησης».

Ο 2ος χρόνος είναι υποχρέωση του πωλητή και οχι του κατασκευαστή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikosgnr είπε

Ο 2ος χρόνος είναι υποχρέωση του πωλητή και οχι του κατασκευαστή.

Ο 2ος χρόνος είναι βάση Ε.Ε. και τον δίνει το επίσημο σερβις κατ εντολή της Apple (για τα εντός Ε.Ε. πάντα) και όχι ο πωλητής.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, nikosgnr είπε

Αν το έχεις αγοράσει απο εξουσιοδοτημένο, ναι.

Κατά τ'αλλα, καμιά εντολή της Apple.

Υποχρέωση του πωλητή είναι.

Ισχύει ότι έγραψα. Ο πωλητής δίνει τον 1 χρονο που παρέχει η επίσημη αντιπροσωπεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ο πωλητής υποχρεωμένος βάσει νόμου να σου καλύψει το 2ο χρόνο.

Τι δε καταλαβαίνεις?

Επεξ/σία από nikosgnr
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, nikosgnr είπε

Και ο πωλητής υποχρεωμένος βάσει νόμου να σου καλύψει το 2ο χρόνο.

Τι δε καταλαβαίνεις?

Ο πωλητής είπαμε δίνει την εγγύηση που αναγράφει ο κατασκευαστής και μόνο. Όταν επισκεφθείς ποτέ σου κατάστημα που πουλάει συσκευές τις Apple και ρωτήσεις θα πιστείς και θα καταλάβεις ότι επιμένεις χωρίς λόγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikosgnr είπε

Άρα με τα δικά σου λεγόμενα επειδή η Apple λέει 1 χρόνο, ο πωλητής θα μου δώσει τον 1 χρόνο.

Σωστά?

Όχι, η Apple δίνει ένα χρόνο στις Η.Π.Α που οι νόμοι προστασίας καταναλωτών δεν είναι όπως στην Ευρώπη.

Η Apple έχει αναγκαστεί από το 2012 να παρέχει διετή εγγυηση στα προιοντα που πουλάει εντός E.U.

Η εγγυηση που δίνει ο κατασκευαστής (Apple στη περίπτωσή μας) είναι πρόσθετη-συμπληρωματική της εγγύησης που προκύπτει βάσει νομοθεσίας πωλησης αγαθών εντός E.U και σε καμία περίπτωση δεν την υποκαθιστά.

Source: https://www.apple.com/gr/legal/statutory-warranty/

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αυτά είναι γνωστά και τα ξέρω.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, η Apple συμμορφώθηκε μετά απο το πρόστιμο που επιβλήθηκε απο τα δικαστήρια της Ιταλίας.

Αργότερα επέκτεινε τη 2ετία βάσει της ευρωπαικής νομοθεσίας.

Γιατί πολύ απλά στην Ιταλία η Apple έχει φυσική παρουσία, είναι πωλητής και έχει Apple Stores.

Εδώ δεν ισχύει τίποτα απο τα παραπάνω. Ούτε φυσική παρουσία έχει, ούτε Apple Stores, παρά μόνο εξουσιοδοτημένα κέντρα.

Ο νόμος λοιπόν μιλάει για τον πωλητή πως πρέπει να σου καλύψει τη 2ο χρόνο της εγγύησης.

Το πήρες απο Skroutzομάγαζο? Θα πας εκεί. Το πήρες απο τα γνωστά μεγάλα καταστήματα? Θα πας εκεί.

Το οτι σου δίνεται η δυνατότητα να πας και απευθείας στα εξουσιοδοτημένα, δεν αλλάζει τι αναφέρει ο ΝΟΜΟΣ.

Που βέβαια και εκεί έχουν αρχίσει να σε στέλνουν στο πωλητή.

Γιατί όπως είπαμε πωλητής εδώ δεν είναι η Apple. Εκτός και αν πήγες και έκανες αγορά απο τα εξουσιοδοτημένα.

Λέγε με iStorm, λέγε με Document κτλ.

Επεξ/σία από nikosgnr
  • Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...