Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sirtari είπε

Η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο ίσως να είναι κάπως κουραστική, αλλά νομίζω ότι είναι καλό να φαίνονται εδώ οι λύσεις στα προβλήματα για να βοηθούνται και οι υπόλοιποι...

Λοιπόν, μετά από το ουσιαστικό αδιέξοδο με ΚΕΠ και Υπουργείο, επέστρεψα στην Τράπεζα, η αρχική μου ενημέρωση από το υποκατάστημα ήταν λανθασμένη, μάλλον από άγνοια ή αδιαφορία τής υπαλλήλου. Προχθές πήγα στα κεντρικά τής τράπεζας, βρήκα το αντίστοιχο τμήμα και κατέθεσα επίσημα αίτηση για βεβαίωση άρσης παρακράτησης κυριότητας. Από όσο μού είπαν, (απομένει να το δούμε στην πράξη), η διαδικασία μπορεί να κρατήσει έως και έναν μήνα, αλλά η Τράπεζα ψάχνει όλα τα στοιχεία τού εμπόρου, τα ΦΕΚ και ό,τι άλλο σχετίζεται μαζί του, και εάν στο τέλος αποδειχθεί ότι πράγματι είναι ανύπαρκτος κατά πάσα έννοια, εκδίδει (η τράπεζα) το πολυπόθητο έγγραφο που βεβαιώνει ότι πλέον δεν υπάρχει θέμα παρακράτησης. Ταυτόχρονα παραδίδονται στον  ενδιαφερόμενο όλα τα έγγραφα που βρήκε η τράπεζα κατά την έρευνά της, (βέβαια μού είπαν ότι δεν χρειαζόταν να κατέβω στα κεντρικά, θα μπορούσα να κάνω την αίτηση και από το υποκατάστημα. Συμβουλή: εάν πάτε σε υποκατάστημα, απευθυνθείτε απευθείας στον διευθυντή ή την διευθύντρια).

Όταν εκδοθεί η βεβαίωση, τότε πια μαζί με την άδεια κυκλοφορίας, το ΚΤΕΟ και τα τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να πάω στα ΚΕΠ και εκείνοι να προωθήσουν τα χαρτιά στην διεύθυνση μεταφορών.

Ελπίζω να γίνουν όλα έτσι όπως μου τα είπαν από την τράπεζα... προσεχώς ενημέρωση για το τελικό αποτέλεσμα..

Εσύ δέν είχες ήδη το εξοφλητικό απο την τράπεζα;

Γιατί εμένα μου το έχουν στείλει απο το 2008 , και στο υπουργείο στην λιβαδειά θέλουν την υπεύθυνη δήλωση απο τον έμπορο γιατί φαίνεται ενεργός απο το ΑΦΜ.

Η τράπεζα δεν μπορεί να βοηθήσει.

Δημοσ.

Το εξοφλητικό είναι άλλη υπόθεση. Στην δική μου περίπτωση και επειδή ο έμπορος έχει κλείσει, την υπεύθυνη δήλωση, (ότι δηλαδή δεν υπάρχει πλέον θέμα παρακράτησης), θα την δώσει η τράπεζα. Κανονικά αυτό θα έπρεπε να γίνεται και μόνο με την εξοφλητική, αλλά το θέμα είναι νομικό και τα πράγματα μπλέκονται... ελπίζω μόνο και η δική μου τράπεζα να μην βρει ενεργό ΑΦΜ γιατί τότε πραγματικά δεν έχω ιδέα τι μπορεί να γίνει...

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sirtari είπε

Το εξοφλητικό είναι άλλη υπόθεση. Στην δική μου περίπτωση και επειδή ο έμπορος έχει κλείσει, την υπεύθυνη δήλωση, (ότι δηλαδή δεν υπάρχει πλέον θέμα παρακράτησης), θα την δώσει η τράπεζα. Κανονικά αυτό θα έπρεπε να γίνεται και μόνο με την εξοφλητική, αλλά το θέμα είναι νομικό και τα πράγματα μπλέκονται... ελπίζω μόνο και η δική μου τράπεζα να μην βρει ενεργό ΑΦΜ γιατί τότε πραγματικά δεν έχω ιδέα τι μπορεί να γίνει...

Και σε εμένα έχει κλεισει ολα τα υποκαταστήματα αλλά στην εφορία φαίνεται ενεργός, και πραγματικα δέν ξέρω πως θα ξεμπλέξω

• Confused 1
Δημοσ.

Πάντως, εάν όλα τα υπόλοιπα αποτύχουν, υπάρχουν κάποια γραφεία, (συνήθως φοροτεχνικά με υπηρεσίες διεκπεραίωσης για υποθέσεις τού δημοσίου), που με 30-40 ευρώ βρίσκουν τον τρόπο και τελειώνουν με την γραφειοκρατία. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται, θα τους βρεις εύκολα στο ίντερνετ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/6/2018 στις 7:51 ΜΜ, meletis_m είπε

Και σε εμένα έχει κλεισει ολα τα υποκαταστήματα αλλά στην εφορία φαίνεται ενεργός, και πραγματικα δέν ξέρω πως θα ξεμπλέξω

Καταδίκη σε δήλωση βουλήσεως όπου η δικαστική απόφαση θα αναπληρώσει αυτοδικαίως τη σχετική δήλωση του εμπόρου νομίζω είναι η λύση στην περίπτωσή σου συντοπίτη.

Στις 7/6/2018 στις 7:47 ΜΜ, sirtari είπε

Απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του πωλητή του αυτοκινήτου για την άρση της παρακράτησης στο υπουργείο μεταφορών. Η τράπεζα δεν είναι πωλητής του αυτοκινήτου, είναι η πιστώτριά του. Σου είπαν από την τράπεζα ότι θα σου εκδώσουν οι ίδιοι αυτή την υπεύθυνη δήλωση; Μακάρι να το κάνουν και μακάρι το υπουργείο να το δεχτεί για να ξεμπλέγεις, αλλά από τη στιγμή που δεν έχουν τέτοια δικαιοδοσία, πολύ αμφιβάλλω. Εδώ δεν κάνουν άλλα κι άλλα απλούστατα.

Επεξ/σία από Bigi444444
Δημοσ.

Το υπουργείο αποδέχεται την βεβαίωση τραπέζης στην περίπτωση που αποδεδειγμένα έχει πάψει η εμπορική δραστηριότητα τού εμπόρου για οποιονδήποτε λόγο, (θάνατος, χρεωκοπία κλπ), καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων τα δικαιώματά του εκχωρούνται στην πιστώτρια τράπεζα. Στην περίπτωσή μου η εξόφληση των δόσεων είχε ξεκινήσει προς τον έμπορο, αλλά όταν αυτός χρεοκόπησε, υπεξαίρεσε χρήματα και εξαφανίστηκε, η αποπληρωμή ολοκληρώθηκε με την καταβολή των υπολοίπων δόσεων προς την τράπεζα. Μιλώντας πάντως με την αντίστοιχη υπηρεσία στην τράπεζα φάνηκε ότι πρόκειται για πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, (κάτι που φαίνεται απολύτως λογικό). Σε καθεστώς ιδιωτικής οικονομίας δεν είναι δυνατόν η συνέχεια τού κράτους να βασίζεται στην εμπορική δραστηριότητα που μπορεί να διακοπεί για χίλιους δυο λόγους, θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη γι αυτό. Πάντως και από το ΚΕΠ και από την διεύθυνση μεταφορών μού είπαν ότι δέχονται βεβαίωση τραπέζης που θα συνοδεύεται από όλα τα δικαιολογητικά... φυσικά η όλη διαδικασία μού είπαν ότι θα καθυστερήσει αρκετά, θα χρειαστεί περίπου μήνας και βάλε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο η βεβαίωση εξόφλησης, άλλο η υπευθυνη δήλωση του πωλητή.Στο ένα μήνυμα αναφέρεσαι στο ένα στο άλλο μήνυμα αναφέρεσαι στο άλλο.Γι αυτό και μου κάνει εντύπωση.Υποθετω πως επειδή στην περίπτωσή σου προκύπτει διακοπή της δραστηριότητας του εμπόρου, το υπουργείο αρκείται στη βεβαίωση εξόφλησης της τράπεζας.Οτι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς την υπεύθυνη δήλωση του εμπόρου δηλαδή, κάτι που προφανώς  και έχει  λογική.Οχι όμως ότι τράπεζα θα εκδώσει και υπεύθυνη δήλωση ή ίδια.Μου φαίνεται αδιανόητο.

Ο ένας μήνας πάντως έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν είναι τίποτα, εάν όντως χρειαστείς τοσο για όλα.

Επεξ/σία από Bigi444444

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...