Προς το περιεχόμενο

ΑΡΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ

sirtari

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα...

Έχω το εξής γραφειοκρατικό πρόβλημα: Πριν από 20 χρόνια είχα αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο από έμπορο στην Αθήνα μέσω δανείου τραπέζης και φυσικά παρακράτηση κυριότητας. Κάποια στιγμή ο έμπορος χρεοκόπησε, (και μάλιστα έφαγε και χρήματα από παραγγελίες πελατών) και εξαφανίστηκε. Συνέχισα να πληρώνω τις δόσεις στην τράπεζα, από όπου και πήρα στο τέλος το αντίστοιχο εξοφλητήριο ολικής αποπληρωμής τού δανείου. 

Τώρα που θέλω να το πουλήσω για την άρση τής παρακράτησης ζητούν βεβαίωση από τον έμπορο που αγοράστηκε. Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; Το υπουργείο σηκώνει τα χέρια και ζητά οπωσδήποτε βεβαίωση εμπόρου, κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι θα πρέπει να μπλεχτεί το πρωτοδικείο, ενώ η επίσημη αντιπροσωπεία λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοια περίπτωση; Θα χρειαστεί κάποιος δικηγόρος ειδικευμένος στα ζητήματα αυτά; Ευχαριστώ για την κάθε απάντηση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά δεν έχω πάρει ποτέ χαρτί από τον έμπορο, η τράπεζα το δίνει. Ο έμπορος είναι απλά διαμεσολαβητής για να πάρεις το δάνειο.

Λογικά, μετά τη χρεωκοπία, όλες οι υποχρεώσεις του και τα δάνειά του, περνάνε στην τράπεζα.

• Like 2

Εχει ξαναναφερεθιε το εμα και θυμαμαι ειναι δυσκλο να επιλθυει .Φυσικα και ο εμπορος δινει χαρτι για αρση παρακρατησης.

Προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με την Τράπεζα να δεις εάν μπορούν να στο δώσουν αυτοί. Επίσης κανε και μια προσπάθεια μήπως μπορέσεις και βρεις τον έμπορο και μπορέσει να σου δώσει το χαρτί που θες. Αν και δύσκολο εφόσον χρεοκόπησε να τον βρεις.. Μπορεί να είναι φυλακή ή εξωτερικό... 

• Super Moderators

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Πάτρα κάνουν δεκτή υπεύθυνη δήλωση του κατόχου ότι η εταιρία έχει πάψει να υφίσταται, συν τα υπόλοιπα δικαιολογητικά (άδεια, εξοφλητήριο κτλ.)

Είναι συχνά τα περιστατικά, λόγω τερματισμού λειτουργίας διαφόρων εταιριών εμπορίας αυτοκινήτων.

Το ΚΕΠ δεν θα μπορούσε να αναλάβει να βρει μια επίσημη απάντηση; Στο site του υπουργείου διαβάζω πως μέσω ΚΕΠ γίνεται η διαδικασία.

• Like 1

Στα ΚΕΠ πήγε ο υποψήφιος αγοραστής τού αυτοκινήτου και δεν έβγαλε άκρη, αλλά θα πάω κι εγώ από Δευτέρα (σε ΚΕΠ στην Αθήνα) και θα τους προτείνω αυτό που λες για την υπεύθυνη δήλωση... μακάρι να το δεχθούν και να τελειώνω με αυτήν την ιστορία... από τον Αννα στον Καιάφα η γραφειοκρατία...

6 ώρες πριν, sirtari είπε

Στα ΚΕΠ πήγε ο υποψήφιος αγοραστής τού αυτοκινήτου και δεν έβγαλε άκρη, αλλά θα πάω κι εγώ από Δευτέρα (σε ΚΕΠ στην Αθήνα) και θα τους προτείνω αυτό που λες για την υπεύθυνη δήλωση... μακάρι να το δεχθούν και να τελειώνω με αυτήν την ιστορία... από τον Αννα στον Καιάφα η γραφειοκρατία...

Μακαρι αλλα το βλεπω δυσκολο ...Δεν εχουν αρμοδιοτητα να ξερουν ουτε να βασιστουν σε μια υπευθυνη δηλωση .

Στις 29/5/2018 στις 3:57 ΜΜ, sirtari είπε

Έχω το εξής γραφειοκρατικό πρόβλημα: Πριν από 20 χρόνια είχα αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο από έμπορο στην Αθήνα μέσω δανείου τραπέζης και φυσικά παρακράτηση κυριότητας. Κάποια στιγμή ο έμπορος χρεοκόπησε, (και μάλιστα έφαγε και χρήματα από παραγγελίες πελατών) και εξαφανίστηκε. Συνέχισα να πληρώνω τις δόσεις στην τράπεζα, από όπου και πήρα στο τέλος το αντίστοιχο εξοφλητήριο ολικής αποπληρωμής τού δανείου. 

Τώρα που θέλω να το πουλήσω για την άρση τής παρακράτησης ζητούν βεβαίωση από τον έμπορο που αγοράστηκε. Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; 

Δυστυχώς στο συγκεκριμένο πρόβλημα δεν ξέρω πως να σε βοηθήσω. Σε 2 αυτοκίνητα που έχω πάρει μέσω τραπεζικού δανεισμού, χρειάστηκε και στα 2 χαρτί από την αντιπροσωπεία. 

Άλλο θέλω να ρωτήσω όμως...... γράφεις πριν 20 χρόνια. Η χρηματοδότηση όμως δεν μπορεί να ήταν πάνω από 3-4-5 χρόνια σωστά? Αφότου λοιπόν έληξε, δεν έκανες κινήσεις προκειμένου να πάρεις το αυτοκίνητο εξ ολοκλήρου στο όνομα σου? Όλα αυτά τα χρόνια δηλαδή κυκλοφορούσες με παρακράτηση κυριότητας???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν παιρνουμε αμαξι με δοσεις μεσω τραπεζας ή γραμματια να παρακαλαμε να ...ειναι καλα οι ανθρωποι. Ειχα βαλει 6 γραμματια των 250 ευρω σε καποιον προπερυσι και ...αναβα κερι στο ονομα του να ειναι καλα .Τα πηρα δυο δυο για να μου δωσει χαρτι για αρση παρακρατησης και γινεται μονο εκει που εχει βγει η αδεια κυκλοφοριας και ειναι ο φακελος του αυτοκινητου.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Thanks 1

• Super Moderators
20 ώρες πριν, sirtari είπε

Για την υπεύθυνη δήλωση το πρότεινα επειδή αυτή μου είπαν πως είναι η συνήθης διαδικασία στη Διεύθυνση Μεταφορών της Πάτρας, όπου βρίσκεται ο μόνος άνθρωπος που ξέρω για να ρωτήσω και να πάρω μια απάντηση με κάποια εγκυρότητα. Δυστυχώς, δεν ξέρω κάπου αλλού.

Μου πρότεινε επίσης επικοινωνία με το υπουργείο εδώ στην Αθήνα. Δυστυχώς στα FAQ του υπουργείου, ενώ υπάρχει καταχώρηση για άρση παρακράτησης, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο τι γίνεται όταν δεν υπάρχει η εταιρία που πούλησε το αυτοκίνητο. Αν το ΚΕΠ υποδυθεί τον Πόντιο Πιλάτο, ίσως ένα τηλέφωνο ή mail στο υπουργείο να βοηθήσει: μαθαίνω πως συμβαίνει πολύ συχνά αυτό που περιγράφεις (όταν ρώτησα στην Πάτρα, και περίμενα να ακούσω κάτι του στυλ "ρε φίλε τι απίθανο σενάριο είναι αυτό", η απάντηση ήταν "ναι, το αντιμετωπίζουμε συνέχεια") οπότε δεν μπορεί, κάτι θα γίνεται.

• Like 1

Στις 29/5/2018 στις 3:57 ΜΜ, sirtari είπε

Παιδιά καλησπέρα...

Τώρα που θέλω να το πουλήσω για την άρση τής παρακράτησης ζητούν βεβαίωση από τον έμπορο που αγοράστηκε. Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; Το υπουργείο σηκώνει τα χέρια και ζητά οπωσδήποτε βεβαίωση εμπόρου, κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι θα πρέπει να μπλεχτεί το πρωτοδικείο, ενώ η επίσημη αντιπροσωπεία λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοια περίπτωση; Θα χρειαστεί κάποιος δικηγόρος ειδικευμένος στα ζητήματα αυτά; Ευχαριστώ για την κάθε απάντηση...

To ιδιο πρόβλημα έχω και εγω.

Ο έμπορος φαίνεται ενεργός στήν εφορία βάσει ΑΦΜ

Παρόλο που εχω το χαρτί εξόφλησης απο τη τράπεζα ζητάνε υπευθυνη δηλωση το μηχανολογικο.

Μου φαίνεται οτι μπορείς να πάς και με 1 μάρτυρα και να γίνει δουλειά.

Θα το ψάξω ξανά σε λίγο καιρό.

Η επίσκεψη στο ΚΕΠ δεν απέδωσε όπως ήταν αναμενόμενο. Το ίδιο και η αναζήτηση λύσης μέσα από την τράπεζα. Τελευταίος σταθμός η διεύθυνση μεταφορών στην Αγία Παρασκευή και βλέπουμε...

Η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο ίσως να είναι κάπως κουραστική, αλλά νομίζω ότι είναι καλό να φαίνονται εδώ οι λύσεις στα προβλήματα για να βοηθούνται και οι υπόλοιποι...

Λοιπόν, μετά από το ουσιαστικό αδιέξοδο με ΚΕΠ και Υπουργείο, επέστρεψα στην Τράπεζα, η αρχική μου ενημέρωση από το υποκατάστημα ήταν λανθασμένη, μάλλον από άγνοια ή αδιαφορία τής υπαλλήλου. Προχθές πήγα στα κεντρικά τής τράπεζας, βρήκα το αντίστοιχο τμήμα και κατέθεσα επίσημα αίτηση για βεβαίωση άρσης παρακράτησης κυριότητας. Από όσο μού είπαν, (απομένει να το δούμε στην πράξη), η διαδικασία μπορεί να κρατήσει έως και έναν μήνα, αλλά η Τράπεζα ψάχνει όλα τα στοιχεία τού εμπόρου, τα ΦΕΚ και ό,τι άλλο σχετίζεται μαζί του, και εάν στο τέλος αποδειχθεί ότι πράγματι είναι ανύπαρκτος κατά πάσα έννοια, εκδίδει (η τράπεζα) το πολυπόθητο έγγραφο που βεβαιώνει ότι πλέον δεν υπάρχει θέμα παρακράτησης. Ταυτόχρονα παραδίδονται στον  ενδιαφερόμενο όλα τα έγγραφα που βρήκε η τράπεζα κατά την έρευνά της, (βέβαια μού είπαν ότι δεν χρειαζόταν να κατέβω στα κεντρικά, θα μπορούσα να κάνω την αίτηση και από το υποκατάστημα. Συμβουλή: εάν πάτε σε υποκατάστημα, απευθυνθείτε απευθείας στον διευθυντή ή την διευθύντρια).

Όταν εκδοθεί η βεβαίωση, τότε πια μαζί με την άδεια κυκλοφορίας, το ΚΤΕΟ και τα τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να πάω στα ΚΕΠ και εκείνοι να προωθήσουν τα χαρτιά στην διεύθυνση μεταφορών.

Ελπίζω να γίνουν όλα έτσι όπως μου τα είπαν από την τράπεζα... προσεχώς ενημέρωση για το τελικό αποτέλεσμα..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...