Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v2 [PS4][PS4 Pro]

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, RedAlert539 είπε

Το μεγαλύτερο selling point κατά την γνώμη μου είναι το bc. Αν έχει τέτοιο feature τότε το επιχείρημα "δεν θα έχει games" είναι συζητήσιμο. Αν ο χρήστης ξέρει ότι θα μπορεί να μεταφέρει όλη την βιβλιοθήκη του από το PS4(ή έστω το μεγαλύτερο κομμάτι της) τότε πολύ ποιο εύκολα θα κάνει την μετάβαση day one.

και θα τρεξεις να παρεις το πσ5 για να παιξεις τα παιχνιδια του πσ4, ενω εχεις ηδη πσ4? τραβηγμενο...

μεχρι να βγει καποιο exclusive που θα με αναγκασει να παρω τη νεα κονσολα, θα περιμενω....Τωρα αν τα παιχνιδια του πσ4, παιζουν πολυ καλυτερα στο πσ5, μπορει στις γιορτες να το σκεφτω... ιδιως αν παιξει κανα exclusive απο την from software...

• Like 2
  • Απαντ. 6,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Fulgore είπε

με το Switch που το πηραν παλι παρα πολλοι Ελληνες επαιξαν το Zelda και μετα το πουλησαν

Γιατι ειναι αστειο αυτο?

Υπηρχαν ατομα που ηθελαν να παιξουν μονο το zelda  διοτι ολα τα υπολοιπα  παιχνιδια της Nintendo  τους ειναι αδιαφορα και αγορασαν το switch γιατι αυτος ηταν ο μονος τροπος  για να το παιξουν. Υστερα πουλησαν την κονσολα με την αυτονοητη χασουρα .

Αστειο ηταν το ποσο  που εχασαν για  αυτους και  ετσι το εκαναν η' απλα ηθελαν να παιξουν πολυ αυτο το game  και θυσιασαν καποια χρηματα .Σιγα την καταστροφη !

Τα υπολοιπα που λες ειναι εξω απο την δικη μου λογικη  ,κινεζικα μου φαινονται  δεν τα καταλαβαινω καν .Σιγα μην περιμενω 3  και 5 χρονια για να παρω μια κονσολα .Χωρις να παραγνωριζω το γεγονος πως υπαρχουν ατομα που το κανουν οπως σωστα περιγραφεις .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
17 hours ago, xavier said:

και θα τρεξεις να παρεις το πσ5 για να παιξεις τα παιχνιδια του πσ4, ενω εχεις ηδη πσ4? τραβηγμενο...

Αν το PS5 παίζει day one τα PS4 games σε 1080p με καρφωμένα 60 καρέ το αγοράζω κατευθείαν και πουλάω το PS4.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Γιατι ειναι αστειο αυτο?

Υπηρχαν ατομα που ηθελαν να παιξουν μονο το zelda  διοτι ολα τα υπολοιπα  παιχνιδια της Nintendo  τους ειναι αδιαφορα και αγορασαν το switch γιατι αυτος ηταν ο μονος τροπος  για να το παιξουν. Υστερα πουλησαν την κονσολα με την αυτονοητη χασουρα .

Spoiler

α)δεν ειναι ο μονος τροπος για να παιξεις το Zelda στο Switch γιατι βγηκε και στο πολυ φθηνοτερο Wii U. 

β)δεν τους ειναι ολα τα υπολοιπα παιχνιδια της Nintendo αδιαφορα,δεν γινεται αυτο το πραγμα.

Απλα δεν υπηρχαν αλλα exclusives στο launch του και επειδη η αγορα κοστιζε αρκετα(κονσολα+παιχνιδι 400ευρω) και οι τσεπες ειναι αδειες,εφυγε η κονσολα για αγγελια. Αυτο το συμπερασμα προκυπτει απο τις πωλησεις του Μαρτιου 2017 που ηταν ο μοναδικος μηνας που ειδαμε στο Ελληνικο top10 πωλησεων παιχνιδι της nintendo και κανενα αλλο μηνα μετα(σε αντιθεση με τον υπολοιπο κοσμο).

Ειναι το ιδιο ακριβως με την κυκλοφορια νεων κινητων που τα αγοραζουν,τα δοκιμαζουν για 1-2εβδομαδες και μετα τα πουλανε για να παρουν καποιο αλλο.

Ελα τωρα τα βλεπουμε και στο Ps4 του θεματος στην χωρα μας τι παιχνιδια συγκεκριμενα πωλουνται καθε μηνα(ή και γινονται κουβεντα) απο τοτε που βγηκε η κονσολα.Τα ιδια και τα ιδια.

Δωσε pro,fifa,nba,call of duty και GTA στο λαο.

Εχουν να βγουν ποσα παιχνιδια φετος(με πιο προσφατο το Doom τον Μαρτιο),βλεπεις εσυ να υπαρχει μεγαλο ενδιαφερον για αυτα στην Ελλαδα(ακομα και εκτος forum)?Μην κοροιδευομαστε τωρα. Δυστηχως αυτη ειναι η κατασταση/πραγματικοτητα.

Ισα ισα που μακαρι το ps5 να εχει BC για να εχουν κατι να παιξουν πολλοι που(οπως και στο Switch)θα πανε day one σε αυτο αποκλειστικα και μονο λογω hype.

Τωρα εαν δεν μπορεις εσυ πχ να περιμενεις,να το αγορασεις day one. Στην κριση σου ειναι αυτο :)

18 ώρες πριν, xavier είπε

μεχρι να βγει καποιο exclusive που θα με αναγκασει να παρω τη νεα κονσολα, θα περιμενω....Τωρα αν τα παιχνιδια του πσ4, παιζουν πολυ καλυτερα στο πσ5, μπορει στις γιορτες να το σκεφτω... ιδιως αν παιξει κανα exclusive απο την from software...

Δεν θα ειναι ο μονος. Ειμαι σιγουρος οτι η πλειοψηφια του κοσμου που θα τρεξει να παρει τις πρωτες μερες Ps5 συγκεκριμενα,θα ειχε/εχει και ps4.

Και εαν ισχυουν τελικα τα περι BC,αυτη την φορα θα εχεις και ετοιμη φθηνη βιβλιοθηκη για να παιζεις τα πρωτα χρονια μεχρι να βγαινουν νεα παιχνιδια και κυριως exclusives.

Με λιγα λογια το ps5 θα εχει αντιμετωπιση PC απο τους ps4 κατοχους,δηλαδη παμε να παιξουμε τα ιδια παιχνιδια καλυτερα σε ενα συστημα με δυνατοτερα specs.

Στις 22/1/2020 στις 12:50 ΜΜ, Brazhlias είπε

Προσωπικα ειμαι εναντιον του day-1. Και απο αποψη τιμης και επειδη συνηθως βλεπεις τι προβληματα βγαζουν τους πρωτους μηνες οι κονσολες και υστερα βγαινει καποια βελτιωμενη εκδοση.

Βγαινει Χριστουγεννα και λιγο πριν το πασχα το παιρνεις στην ιδια τιμη μαζι με game ή χειριστηριο.

Και τις γιορτες θα ισχυει αυτο που λες. Αγορα μαζι με καποια προωθητικη ενεργεια απο καρτα με επιστροφη σε ποντους 10 ή 20% και θα αγορασεις με την επιστροφη παιχνιδι/αξεσουαρ(εκτος εαν η κυκλοφορια του ερθει αργα σε μας στην Ελλαδα).

Επισης επειδη η Sony μας κοροιδευει ολους καταμουτρα,θελω να πιστευω οτι οι περισσοτεροι που θα παρουν day one την κονσολα θα βαλουν μαζι και μια επεκταση εγγυησης εαν εχει η αλυσιδα γιατι με μολις 1χρονο εγγυηση,δεν πας πουθενα.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Fulgore  σχετικα με το β  του spoiler σου γινεται μια χαρα .Εμενα  για παραδειγμα  μου ειναι παντελως αδιαφορα,  δεν ταιριαζουν καθολου στα γουστα μου .Μονο το Zelda  θα  ηθελα να παιξω και αυτο οχι τοσο πολυ ωστε να παρω  switch  μονο για αυτο .

Στα υπολοιπα συμφωνω ,η πλειοψηφια παιζει τα games    που αναφερεις και αγοραζει μεχρι 3-4 παιχνιδια στην διαρκεια ζωης των κονσολων στην χωρα μας. Εγω προφανως δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια και για αυτο θα το παρω  day one .

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα το doom ειναι θεωρω το χειροτερο παιχνιδι που μπορεις να παρεις για κονσολα ειδικα αν εισαι νουμπας με το χειριστηριο.Γενικα θεωρω τα fps games ειδικα αν εχεις καλο pc να τα αγοραζεις εκει για καλυτερη εμπειρια και απο θεμα καρε και απο θεμα χειρισμου με keyboard/mouse γιατι και pro να εισαι με το χειριστηριο το k/m δεν το φτανεις.Για μενα για αυτο ειναι αδιαφορο το συγκεκριμενο παιχνιδι για την κονσολα.Μετα εχουμε last of us part 2 που εφαγε delay αυτο περιμενα να λιωσω.Δεν εχω καν δευτερο χειριστηριο γιατι δεν εχω τετοια παιχνιδια ουτε fifa ουτε μπασκετ κτλ τι στο καλο τοσο σπανιο ειδος ειμαστε στο ελλαντα οι single player gamers?

Btw παιζει να παω και εγω αν οχι σε day one αγορα της κονσολας να την παρω σχετικα συντομα δεν θα περιμενω δηλαδη να σιτεψει 2-3 χρονια πιο πολυ ισως περιμενω να δω αν θα υπαρχουν προβληματικα revision παρα απο θεμα τιμης εκτος αν ειναι απαγορευτικο πολυ το ποσον για την τσεπη μου.

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, icenex είπε

Δεν εχω καν δευτερο χειριστηριο γιατι δεν εχω τετοια παιχνιδια ουτε fifa ουτε μπασκετ κτλ τι στο καλο τοσο σπανιο ειδος ειμαστε στο ελλαντα οι single player gamers?

Θεωρώ πως ναι. 

Δημοσ.

Το β το αναφερω γιατι δεν γινεται σε ολο τον υπολοιπο πλανητη να βλεπεις απο το 2017 τι πωλησεις κανουν καποια exclusives και ολως τυχαιως στην Ελλαδα να μην πουλανε. 

Και το Zelda που ανεφερα δεν γινεται τον ενα μηνα στο launch να εχει 2 θεσεις στο top10 και τον επομενο και μετα να ειναι εκτος 10αδας. Αυτα κυριολεκτικα μονο στην Ελλαδα γινονται.

Και οσα για τα περι gaming στην Ελλαδα,ειδαμε και στην προσφατη Gameathlon(το ταχα μου μεγαλυτερο gaming event)το περιεχομενο αυτης που αρκετοι απο αυτους που πηγαν μονο με το gaming δεν ειχαν σχεση(πχ Mikeus). 

@icenex To Doom το ανεφερα καθαρα και μονο λογω ονοματος,μιας και το προηγουμενο πουλησε αρκετα καλα σε ps4

http://www.vgchartz.com/game/83086/doom-2016/

Κατα τα αλλα ναι τα single player δεν εχουν περαση στην χωρα μας γενικα περαν απο συγκεκριμενους τιτλους(exclusives)που συνηθως εχουν και Ελληνικα(βλεπε πχ god of war/spider man).

Ηταν τοσο αθλιο το Ελληνικο top10 των παιχνιδιων που πωλουνται στην Ελλαδα που μεχρι και η GFK Hellas εδω και κανα χρονο σταματησε να αναφερει τι πουλαει στην χωρα μας.

25 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Εγω προφανως δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια και για αυτο θα το παρω  day one .

Υπαρχει ενα ενδεχομενο και εγω για day one να παω αν και ειμαι δεν ειμαι γενικα υπερ των day one κονσολων,που θα κριθει απο την αγορα νεας τηλεορασης τις γιορτες(αναλογα δηλαδη την τελικη τιμη).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω επενδυσει σε αυτην την γενια ,εχω 2 playstation pro ,1 απλο 500αρι και πανω απο 130 τιτλους παιχνιδιων απο τους οποιους μεσα σε ενα χρονο εχω ασχοληθει με τους 5-6 ,οποτε εχω καιρο στην διαθεση μου μεχρι να ασχοληθω με τα υπολοιπα...

Αν το playstation 5 δεν ειναι super wow σε σχεση με το 4 μπορει να περιμενει και μπορει να περιμενει αρκετα....

Επεξ/σία από czarjuly
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, czarjuly είπε

πανω απο 130 τιτλους παιχνιδιων απο τους οποιους μεσα σε ενα χρονο εχω ασχοληθει με τους 5-6 ,οποτε εχω καιρο στην διαθεση μου μεχρι να ασχοληθω με τα υπολοιπα...

Με αυτο το ρυθμο παντως και το Ps6 να βγει,δεν θα εχεις τελειωσει ακομα :P

Οσο για το ps5,απο αποψης του τι τεχνολογια κουβαλαει πανω του σε σχεση με το απλο Ps4 ειναι 3φορες super wow.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το PS4 το πήρα, έπαιξα τα exlusives που ήθελα και το πούλησα. Η βασική μου κονσόλα πάντα ήταν το Xbox (από OG). Έχω το παλιό ONE και με ενοχλούν αρκετά τα loading times. Θα πάρω Day 1 το πιο τούμπανο Xbox που θα βγει. Η βασική διαφορά με το PS5 όμως είναι η εξής: Ο κόσμος θα παίζει day 1 με την καινούρια κονσόλα ΤΖΑΜΠΑ ότι νέο παιχνίδι βγάζουν τα studio της Microsoft. Είναι πολύ μεγάλη μαγκιά της Microsoft το Game Pass και ο τρόπος που το προώθησε!

Δημοσ.

Μαζι σου αλλα τι σχεση εχουν αυτα,με το εδω θεμα και αυτα που γραφτηκαν πιο πισω?

Παντως τελευταια φορα που κοιταξα,τα exclusives του ps4 συγκεκριμενα δεν σταματησαν να βγαινουν και ουτε εχει βγαλει η Sony καμια ανακοινωση οτι το τελευταιο exclusive του ps4 θα ειναι το Ghost of Tsushima πχ.

• Like 1
Δημοσ.

@Fulgore  υπαρχει σιγουρα κοσμος που πουλησε το απλο ps4 για να παρει το pro, εγω δεν ενοιωσα την αναγκη...Οπως τη βλεπει ο καθενας και αναλογα το πορτοφολι του αποφασιζει....

Δημοσ.

Προσωπικα τελος οι κονσολες για μενα.Το bc ειναι τελειο για οποιον δεν ειχε τις παλιες κονσολες η καποιον που δεν χωρτασε τις 2-3 φορες που επαιξε ενα game.Το να δωσω 500ρικο με το σκεπτικο να ξαναπαιξω τα ιδια στα 700fps μου ειναι αδιαφορο η τουλαχιστον δεν ειναι λογος να προβω σε day 1 αγορα.Ποσο μαλλον οταν οι εταιριες λενε πως games θα κυκλοφορησουν ταυτοχρονα και σε ps4/ps5.Τα γραφικα ειναι ηδη τελεια και δεν θα σκασω για το αν ειναι 30/60 fps.Εχω το pc να ανησυχει για fps.

Παντα απο προσωπικη εμπειρια και βαση του δικου μου γουστου για games , οι κονσολες προιγουμενης γενιας δεν εκαναν "αποσβεση".Για μενα ηταν η γενια που επαιξα τα λιγοτερα παιχνιδια.

Στο ps4 επαιξα  (bloodborne , until dawn  , gow , uncharted 4 κι ας βαλω και το ffvii σαν semi exclusive ? )και στο switch botw και mario.Ps4 μετραω μονο τα ps4 exclusive αυστηρα(οχι remasters ps3 games που εχω παιξει ps3) Οποτε στην ουσια αν υπολογισουμε τα 400 της κονσολας δια 5 games βλεπω πως πληρωσα πανω κατω 80 ευρω ταριφα για καθε παιχνιδι + την αξια του καθε παιχνιδιου.

Στην περιπτωση του switch η χασουρα ηταν λιγη καθως το πουλησα γρηγορα.Το ps4 απλα εκατσε στο ραφι.

Φυσικα προυποθεση ειναι να υπαρχει pc για τα multi platform.Αν δεν υπαρχει η γκαμα για να παιξεις στην κονσολα ακομα και για μενα θα μεγαλωνε σημαντικα.

Οπως το βλεπω ολο και περισσοτερα exclusives κυκλοφορούν μετα απο ενα χρονο στο pc οποτε δεν βλεπω λογο να δωσω χρηματα απλα για να παιξω ελαχιστα games.

Ισως στα μισα της ζωης του ps5 και αν εχει βγαλει αρκετα exclusives που τοτε θα τα αγοραζεις απο 20 ευρω το σκεφτω.Μεχρι τοτε....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, xavier είπε

@Fulgore  υπαρχει σιγουρα κοσμος που πουλησε το απλο ps4 για να παρει το pro, εγω δεν ενοιωσα την αναγκη...Οπως τη βλεπει ο καθενας και αναλογα το πορτοφολι του αποφασιζει....

Το ξερω γιατι μεσα σε αυτους ημουν και εγω,παρολο που εξακολουθω να την θεωρω fail κονσολα :P

31 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Το παν ειναι τι παιχνιδια αρεσουν στον καθενα.

Εγω πχ μεχρι σημερα απο Sony exclusives του Ps4 εχω παιξει

• Killzone Shadowfall
  • Infamous Second Son/First Light
  • Last Guardian
  • Bloodborne
  • Uncharted 4
  • Uncharted Lost legacy
  • Persona 5
  • Shadow of the collosus
  • GoW
  • Horizon zero dawn
  • Spider Man
  • Days Gone
  • Καποια στιγμη ελπιζω να παιξω και το Until Dawn

και αναμενω και τα last of us 2 και Ghost Of Tsushima απο τις ως τωρα ανακοινωσεις.

Εξισου μεγαλη ειναι και η λιστα απο nintendo μερια(γιαυτο μου εκανε εντυπωση που ανεφερες μολις 2 παιχνιδια),μονο σε MS ειναι λιγοτερα τα exclusives της που επαιξα σε αυτη την γενια οπως και στην προηγουμενη.

Ειναι και το πρωτο πραγμα που ρωταμε οταν καποιος ρωταει τι κονσολα να διαλεξει.τι παιχνιδια του αρεσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...